Ήταν λίγο μια μίξη Goal με Πορεία Προς τη Δόξα με Αλμπέρτο Εσκενάζυ για πάντα Ιωνικάρα. Δεν πρέπει ν άφησαν απ έξω ούτε ένα κλισέ.
Ωραία εφηβική ταινία. Παραγωγός ο Τομ Μορέλο. Φανταστικό Sountrack φυσικά
.
αμα εκάνε το lords of chaos η disney.
Ελεω κορονοιου εχω κλειστει στο σπιτι και φυσικα εχω πλακωθει στις ταινιες. Παρακατω οι εντυπωσεις μου:
Rise: Ευχαριστη ταινιουλα. Budget ελληνικης παραγωγης μου φανηκε βεβαια αν και Disney
Hustle: Ιδιο topic με την αποπανω, σαφως πιο ακριβη παραγωγη ομως. Ωραιος ο Sandler. Και ο Ernangomez τιμιος ως ηθοποιος. Και αυτη ευχαριστη
Morbius: Κατηγοριας Venom αλλα να πω την αμαρτια μου την παρακολουθησα χωρις να βαρεθω καθολου. Σε αντιθεση με τα Venom και Venom 2. Το τελευταιο βεβαια ειναι και τρελο σκουπιδι
Doctor Strange 2: Μονο και μονο για το οτι μου εβγαλε ενα διαφορετικο feeling απο τις υπολοιπες μαρβελοταινιες του σωρου θα επαιρνε ποντους απο εμενα. Η Olsen ηταν συγκλονιστικη. Γενικα η ταινια μου αρεσε αρκετα
Palm Springs: Υπερτιμια. Ειχα πολυ καιρο να γελασω με αμερικανικη κωμωδια. Απο τα καλυτερα εργα που ειδα φετος. Samberg και Millioti ωραιο διδυμο
The unbearable weight of massive talent: Δε ξετρελαθηκα αλλα ουτε και το βαρεθηκα. Cage παντως παραμενει μορφη
The Northman: Πραγματι top level απο φωτογραφια και σκηνοθεσια. Δεν εντυπωσιαστηκα απο τις ερμηνειες ομως, ουτε απο το σεναριο. Απλα καλη θα ελεγα
Everything everywhere all at once: Σορυ αλλα δεν συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο των περισσοτερων. Με εξαιρεση τη πρωτη ωρα σταματησα να το παρακολουθω με ενδιαφερον. Βαρεθηκα αφανταστα και γενικα το βρηκα λιγο αχταρμα.
Ambulance: Πατατες μπλουμ. Απο τα εργα που σου σπανε τα νευρα. Φουλ στα κλισε και τις υπερβολες. Αυτος ο Bay εχει να κανει πραγματικα καλη ταινια απο τις αρχες της χιλιετιας.
Metal Lords: Ωραιο ταινιακι, ωραιες μουσικες. Τιμιοτατο
Παραείναι καλή για να μπει στις cult.
Πρέπει να την ξαναδώ γιατί το κομμάτι στα φινλανδικά δεν είχε ελληνική μετάφραση.
Fresh (2022)
Directed by Mimi Cave
★★★★
πολυ χαριτωμενο
Μέσα στις τοπ-3 ερμηνείες του Cage και η πλέον παραγνωρισμένη ταινία του Scorsese. Το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι με όταν την είχα πρωτοδει πριν από 23 χρόνια.
Ταινιαρα με απειρο συναισθημα, θυμαμαι να διαβαζω μετριες κριτικες εως και απογοητευση πριν την δω, και οταν την ειδα απλα λατρεψα. Απο τις πιο ιδιαιτερες ταινιες του Σκορτσεζε. Πρεπει κι εγω να την ξαναδω καποια στιγμη, την εχω ξεχασει εντελως
Την ειχα δει σινεμα, πολυ ωραια.
Μέτριο κλείσιμο σε μία κατά τα άλλα ευχάριστη εμπορική τριλογία.Οι δεινόσαυροι κόβουν βόλτες στον ‘πραγματικό’ κόσμο, ενώ είμαστε αντιμέτωποι και με άλλες απειλές για το περιβάλλον, όλες φυσικά προερχόμενες από την μεγαλομανία εταιρειών, και το κόλλημα τους με το κέρδος ανεξαρτήτους κόστους κλπ.Sounds familiar?
Τέλος πάντων υπάρχουν κάτι τίμιες σκηνές με κυνηγητά και λοιπά, ευχάριστο να ξαναβλέπουμε γνώριμες φάτσες από παλαιότερες ταινίες (αν και σωστά χειρίστηκαν μόνο τον χαρακτήρα του Σαμ Νιλ εδώ - οι υπόλοιποι είναι λίγο προχειροδουλειά), αλλά μέχρι εκεί.Το χιούμορ είναι κακό και λίγο για blockbuster 2.30 ωρών.Το ζεύγος δεν πείθει όπως στις προηγούμενες δύο ταινίες.Δεινόσαυρους επίσης βλέπουμε σχετικά λίγο σε σχέση με το σύνολο.Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι αδιάφοροι και χάρτινοι.Η τελική ‘μάχη’ είναι αντιγραφή από εκείνη του πρώτου και περιλαμβάνει μια τουλάχιστον αστεία ‘ανάσταση’.Ενδιαφέρον το subplot με την ‘μητέρα’ του κοριτσιού.Συνοπτικά πιστεύω ότι άνετα οι τρεις ταινίες θα μπορούσαν να είναι 2 πιο καλά γεμάτες.
Επιεικώς κακό για μένα, ακριβό σκουπίδι που προσβάλει την νοημοσύνη και το franchise γενικότερα, τα προηγούμενα μοιάζουν έπη μπροστά σε αυτό το αίσχος
Τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι είναι η αγαπημένη μου ταινία. Εβερ.
Καρδούλα, αλλά μια από τις λίγες ταινίες του Lynch που δεν αντέχω καν
Δεν προλαβαίνω και δεν έχω και όρεξη τώρα, αλλά μόλις είδα αυτο:
Και μερικές σκέψεις μπαμ μπαμ: 1. Από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας (αν αγαπάτε αμερικάνικα indie κιόλας, δεν το συζητάω). 2. Ναπάλμ στην κωλοπόλη τους. 3. Sam Rockwell θέλω επιτέλους να σε κεράσω μια μπύρα. 4. Δείτε το, έχει πολύ ψωμί.
Ακόμα ένα sequel στο Predator (ok prequel). Ποιος το χρειάζεται;
Ε τελικά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακό. Δεν κάνει κάτι τρομερά καινούργιο βέβαια, και πως θα μπορούσε, αλλά σε πείθει αρκετά για τις προθέσεις του. Δηλαδή μια καλή fun περιπέτεια χωρίς να έχει ένα σωρό χαρακτήρες και ανούσιες ανατροπές επί ανατροπών. Έχει που και που μερικές χαζές woman empowerment ατάκες που θα μπορούσαν να λείπουν, πραγματικά δεν είχαν κανένα λόγο ύπαρξης οι πράξεις της πρωταγωνίστριας μιλούσαν από μόνες τους, παραμένει όμως απλό στη δομή του. Η διάρκεια είναι ιδανική, η ταινία δεν χάνει ποτέ ρυθμό και το αίμα ρέει άφθονο. Θυμίζει όλα τα καλά στοιχεία που είχε η πρώτη ταινία. Πέρασα μια χαρά και δεν το περίμενα. Κρίμα που δεν βγήκε στις αίθουσες.
Το είδα και γω χθες - άκουγα τα καλύτερα και ήταν όντως μια χαρά και τίμιο.
Ξεκάθαρα το budget του CGI ξοδεύτηκε στον ίδιο το Predator γιατί κάτι αλλά ζωντανά ηταν λίγο καρτούν, αλλά κλαην.
Έψαχνα να το βρω με άλλο audio track γιατί καπου είχα ακούσει ότι γυρίστηκε και με ορίτζιναλ κομαντσι διάλεκτο (λίγες σκηνές πραγματικού διαλόγου γαρ), αλλά τελικά τα νειδα έτσι στα αμερικάνικα
Χωρίς να ξέρω τίποτα φάνηκε και πιστό στο νεητιβ αμερικαν της πλοκής. Γενικά ένα ωραίο σαββατόβραδο με σπιτική μπριζόλα μηντιουμ ρερ και παγωτό.
thumps up και εγώ για Prey, είχε τα θεματάκια του αλλά χορταστική περιπέτεια και επιτέλους, απλή σύλληψη - απλή εκτέλεση χωρίς πολλά πολλά (και μιάμιση ωρίτσα, σούπερ)!
μπράβο στο team, δεν του το 'χα και με εξέπληξε ευχάριστα!
Πολύ καλό το Prey. Μια απλή διασκεδαστική περιπέτεια που σε κρατάει σε εγρήγορση και δεν προσβάλει τη νοημοσύνη του θεατή. Πόσο δύσκολο τελικά είναι να κάνουν μια τέτοια ταινία… τα 80ς-90ς ήταν γεμάτα από τέτοιες καλές ταινιούλες.
Στα αρνητικά:
Καρικατούρα οι Γάλλοι λαθροθήρες, λές και βγήκαν από κόμικ.
Χαζός ο τρόπος που ηττάται στο τέλος ο Κυνηγός, πιστεύω θα μπορούσε να είχε γίνει κάπως πιο έξυπνα και ευρηματικά η σκηνή
Τα girl power στοιχεία ήταν λίγα και δεν στα τρίβαν στα μούτρα. Δεν με ενόχλησαν καθόλου.