Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Δεν έχω δει το τελευταίο, οπότε:

The Dark Knight
The Dark Knight Rises
Batman Begins (προσωπικό κόλλημα, δεν αντέχω ιδιαίτερα Liam Neeson)

Batman Returns
Batman

Τα δύο του Schumacher μου είναι αδιάφορα αλλά ΟΚ ας πούμε ότι Forever λίγο καλύτερο από Robin

Batman vs Superman πραγματικά ανεκδιήγητο στα μάτια μου.

Τέλος να πω ότι απόλαυσα Gotham ιδίως από την 2η σεζόν και μετά.

2 Likes

Μόνο σε μένα άρεσε το bvs(το extended) τελικά

To BvS βλεπεται μια χαρα στην αρχη (μιας και μου αρεσαν αρκετα τα Cavill Superman), μεχρι οτου η ταινια παρει τη κατηφορα με τη σκηνη που συνειδητοποιουν οτι οι μαναδες εχουν το ιδιο ονομα … στα ορια κωμωδιας.
Με εκνευρισε πολυ το πως ξεπεταξαν τον Doomsday επισης, και γενικα το πως υπερφορτωσαν τη ταινια αχρειαστα. Θυμαμαι να ειμαι 11-12(?) και να αγοραζω το Death of Superman graphic novel και να μου ανατιναζεται το μυαλο.

Summary

2 Likes

Έχεις απόλυτο δίκιο. Απαράδεκτο όλο το θέμα με την μαμά-Μάρθα
Τον Doomsday έπρεπε να τον είχαμε δει σε ταινία Man of Steel 2 και όχι σε BvS

2 Likes

Ζήλεψα και κάνω και εγώ λίστα.

Batman Returns
Batman

Επειδή είμαι τεράστιος Burton fanboy, επειδή και οι 2 ταινίες ήταν στις πρώτες που είδα σε σκοτεινή αίθουσα, επειδή ακόμα και μέχρι σήμερα τις βλέπω με την ίδια όρεξη.

The Dark Knight
The Dark Knight Rises
Batman Begins

Ωραίος ο Nolan αλλά βρίσκω πως ο χρόνος δεν έχει φερθεί τόσο καλά στις περισσότερες ταινίες του. Το ίδιο συμβαίνει με τα Batman αν και προφανώς παραμένουν εξαιρετικές.

The Batman

Περίμενα περισσότερα από Reeves. Την δεύτερη φορά που την είδα μου φάνηκε κάπως καλύτερη. Ο χρόνος θα την κρίνει λίγο καλύτερα.

Batman (1966)

Ok με Adam West έμαθα τον Batman και όχι με τα κομικ. Η νοσταλγία είναι δυνατό ναρκωτικό.

Batman Forever
Batman & Robin

Ο Schumacher υπήρξε ο πιο μισητός άνθρωπος στο δεύτερο μισό των 90s ανάμεσα στους κομιξαδες. Το Forever συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που έφαγα ποτέ σινεμά. Έχω να τις δω χρόνια αλλά όταν βλέπω κανένα clip-ακι στο youtube από την ταινία σκάει ένα, μη ειρωνικό, χαμόγελο.

BvS

Όπως είπε και ο Σακιλ μια φορά, σχολιάζοντας τις ενδυματολογικές επιλογές ενός δημοσιογράφου, horrawful… horrible and awful.

3 Likes

1 Like

To μόνο θετικό αυτής της κακοφωνίας, είναι ότι αν το κάνει κάποιος stripped out εντελώς στο πυρήνα του, θα βρει θεωρώ κάποιες, πιθανόν ενδιαφέρουσες ιδέες περί ένθεου και ανθρώπων, σύγχρονη μυθολογία μεσσιανικών συμβόλων και αρχέτυπων, συνδυασμένες με μερικές πολιτικές ιδέες από το Dark Knight Returns κτλ κτλ…
Έστω για αυτά τα απειροελάχιστα ψήγματα (ή και κατά λάθος δανείων του Snyder, από τα comic που κοίταζε τις εικόνες τους και τα βιβλία που διάβαζε τις περιλήψεις των οπισθόφυλλων τους, για να πάρει ιδέες για το σενάριο) προθέσεων για κάτι πιο ενδιαφέρον, ένα ελαφρύ, ανεπαίσθητο πατ πατ του το δίνω, αν και overall είναι μια φρικτή ταινία

Seven X ενα δακρυ κυλαει … Batman, The Munsters, Black Adder
(καρφωνομαστε ρε ηλικιακα :smiley: )

To μόνο θετικό αυτής της κακοφωνίας, είναι ότι αν το κάνει κάποιος stripped out εντελώς στο πυρήνα του, θα βρει θεωρώ κάποιες, πιθανόν ενδιαφέρουσες ιδέες περί ένθεου και ανθρώπων, σύγχρονη μυθολογία μεσσιανικών συμβόλων και αρχέτυπων, συνδυασμένες με μερικές πολιτικές ιδέες από το Dark Knight Returns κτλ κτλ… @Lupin

Ναι ακριβως, η αρχη της ταινιας οπου θετει τετοια ερωτηματα σε συνεχεια της προηγουμενης Superman ταινιας, μου αρεσαν πολυ. Δηλαδη το κονσεπτ του “τι γινεται οταν 2 σουπερ ηρωες καταστρεφουν μια μητροπολη για πλακα”, πως επηρεαζονται οι κοινοι θνητοι, μαζι με μια ετσι ρεαλιστικη προσεγγιση (και καλα) του τι θα γινοταν εαν ειχαμε εναν Σουπερμαν τη σημερον ημερα.

4 Likes

Κάν’ τα δύο.

3 Likes

Και το υπέρτατο Kids in the hall

Αυτό δεν ήταν με το απωθητικό για καρχαρίες; Αν ναι μεγάλη καλτίλα

5 αστερακια το The Worst Person in the World

αν εχετε κι αλλες σε αυτο το genre, προτεινετε πλζ
ή αν εχετε δει αλλες του Trier

2 Likes

Τι να σχολιασει ακριβως? :stuck_out_tongue:
Το οτι το εβαλα κυριολεκτικα μια (1) θεση πιο ψηλα απο οτι το εβαλες εσυ? :joy:

Το Batman Forever ειναι μια χαρα ταινια, απλα χανει στην συγκριση με τις ταινιες του Burton, πολυ απλα γιατι ο Schumacher δεν ειναι Burton. Εχει εξαιρετικη φωτογραφια και μουσικη, πραγματα για τα οποια μαλιστα εχει λαβει πολυ καλα σχολια σε κριτικες. Απο κει και περα εχει επισης φοβερες ερμηνειες απο Jim Carrey και Tommy Lee Jones, εχει την Nicole Kidman στο peak της καριερας της να μαγευει με την παρουσια της, και ο Val Kilmer ειναι τιμιοτατος στον ρολο. Πιθανολογω οτι αν ειχε παιξει τον Batman στις δυο ταινιες του Burton και ειχαν βαλει τον Michael Keaton στο 3, ο κοσμος θα γκρινιαζε για τον Keaton πλεον γιατι θα ειχε συνηθισει τον Kilmer στον ρολο.

Γενικα το Forever τρωει αδικο κραξιμο κυριως γιατι ο κοσμος ηθελε μια ακομα ταινια στο στυλ του Burton. Μαλακια της Warner Bros να μην τον επαναπροσλαβει, αλλα τι να γινει τωρα. Το Batman & Robin απο την αλλη, δεν σωζεται ουτε με την φανταστικη ερμηνεια του Arnie, καθως ειναι απο οπου και να το πιασεις χαλια :stuck_out_tongue:

Εγω μια χαρα περασα βλεποντας το, και δε με ενοχλησε καν η φαση με την Μαρθα.

Δε μπορω να πω οτι συμφωνω ουτε ελαχιστα με αυτο. Δεν εχω δηλαδη καν την παραμικρη ιδεα σε ποιες ταινιες αναφερεσαι. Οι περισσοτερες ταινιες του Nolan εχουν πλεον μεινει στην ιστορια, και δικαιως θεωρειται ως ενας απο τους καλυτερους σκηνοθετες του αιωνα που διανυουμε. Memento, Prestige, Inception, Interstellar, Dunkirk αριστουργηματικες και διαχρονικα καλες ολες θα ελεγα, διχως να συμπεριλαβω τις Batman ταινιες του.

3 Likes

Fixed :stuck_out_tongue_closed_eyes:

image

Η μόνη πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ του ταινία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλες στη φιλμογραφία του που να είναι αξιοζήλευτες για τους περισσότερους σκηνοθέτες. Απλώς, this is one for the record

1 Like

Agree to disagree.

Παρα πολυ ωραιο το Prestige, εξαιρετικο βασικα. Αλλα για μενα το Interstellar ειναι η καλυτερη του ταινια, την οποια θα χαρακτηριζα Τεραστια Ταινια βασικα. Και το Dark Knight φυσικα, που παιζει να το εχω δει πλεον πανω απο 20 φορες. Βασικα το να λεμε οτι ο Νολαν εχει μονο μια μεγαλη ταινια ειναι τρελη χιψτερια, δεν μπορω να ακολουθησω σε τοσο ακραια μονοπατια σορρυ :stuck_out_tongue:

Uma Thurman οντως φανταστικη, αλλα δεν φανηκε και πολυ σε αυτην την ταινια.

1 Like

Εμ, γι αυτό ήταν μάπα

1 Like

Διαφωνω απιστευτα για τον Νολαν αλλα ειμαι τρελη groupie οποτε δεν ειμαι τοσο αντικειμενικος. Το Inception πχ το εχω δει διψηφιο αριθμο, απο τις αγαπημενες μου ταινιες γενικα (και οσοι κραζουν τον Ζιμμερ δεν τους καταλαβαινω επισης, το σαουντρακ ειναι απλα εκπληκτικο).

1 Like

Το κράζω Νόλαν είναι το ίδιο κουλ με το κράζω Lars; :stuck_out_tongue:

1 Like

Με ιντριγκάρει που τόσα χρόνια μετά , η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει καταλάβει το νόημα της σκηνής

Ο Μπάτμαν έχει μισήσει τον Σούπερμαν ήδη από τα γεγονότα του MoS . Το δείχνει στην αρχή. Δεν ξέρει τις προθέσεις του και τι πραγματικά χαρακτήρας είναι , ούτε έχει τη διάθεση - θέληση να μάθει

Τον θεωρεί λοιπόν έναν άψυχο εξωγήινο και άκρως επικίνδυνο

Ο Σούπερμαν από την πλευρά του έχει σχηματίσει την άποψη ότι ο Μπάτμαν είναι ένας ψυχρός vigilante που αγνοεί κάθε αίσθημα δικαιοσύνης και κάνει την σταυροφορία του με την οποία διαφωνεί κάθετα

Όταν λοιπόν είναι στα πρόθυρα να τον αποτελειώσει ο Μπάτμαν , πετάει αυτή την ατάκα . Αρχικά το όνομα τριγκαρει το PTSD του . Μετά συνειδητοποιεί ότι η γνώμη που έχει για τον Σούπερμαν ήταν λάθος . Βλέπει μια ανθρώπινη συμπεριφορά που δεν υπολόγιζε ότι μπορεί να έχει . Ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάει και τον αγαπάνε και έχει αισθήματα αγνά για ένα πρόσωπο που το θεωρεί μάνα και την νοιάζεται

Και πολυ άργησε με τέτοια ευφυΐα, ψιλιαζεται ότι το μίσος καλλιεργήθηκε και το ξυλικι μεθοδεύτηκε

Ο όρκος και η ψυχοσύνθεση του Μπάτμαν , γνωστή . Θα παλεύει any means necessary για να μη χάσει κανένα άλλος μάνα - πατέρα μπλα μπλα μπλα , ακόμα κι αν χρειαστεί να αφήσει τη μισή πόλη σακατηδες ( και πότε cold blooded εκ προθέσεως εκτέλεση γαμημένε Snyder )

Αυτή είναι η άποψη μου για την περιβόητη σκηνή

Κι εμένα μου άρεσε , έχει κάποιες από τις πιο καυλωτικες Μπάτμαν σκηνές , αν και συνολικά είναι ένα take του χαρακτήρα που δεν έχω ακόμα δει σε κάποιο κόμικ ώστε να το δικαιολογήσω στα μάτια μου

1 Like

Ναι!
Και ακριβως το ιδιο κουλ με το “κραζω Αρονοφσκι” βασικα.

2 Likes