Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Θα ήθελα την άποψη και από μερικούς παίχτες για την ταινία. Κατά προτίμηση Ρώσους, Medvedev, Rublev. Και βεβαίως κριτική από McEnroe.

για οποια/οποιον ενδιαφερεται, υπαρχει η φανταστικη σειρα δοκιμιων περι τεννις, που περιγραφει και τις δοκιμασιες των παικτων, αλλα και ενα σκηνικο με μια νεαρη τενιστρια, που ακουμπα και η ταινια

το συστηνω - ειναι μικρο, ελαφρυ αλλα και ενδεικτικο

3 Likes

Το τελευταιο Deadpool…οκ χωρις να ειναι κακο δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα κιολας…

Καλο θα ειναι να εχετε δει πρωτα τις 2 σεζον του Λοκι γιατι εχει αμεση σχεση…

Σχετικό το “είδατε” του τίτλου. Την βλέπω ακόμα σε δόσεις. Κοντά 3 ώρες, κάτι λιγότερο από τις 13 του ίδιου σκηνοθέτη στο “Singularity”. Δεν είχα υπομονή στην αρχή, που την χρειάζεται κάποιος η αλήθεια είναι, και ήμουν στο τσακ να την βγάλω στο 10λεπτο.

Της έδωσα όμως μια ευκαιρία κι έχω ακόμα μια ωρίτσα. Μάλλον καλά έκανα:

Λοιπόν, αξιώθηκα επιτέλους να δω τους Απόντες έχοντας πολύ υψηλές προσδοκίες, μιας και γνώρισα τους κολλητούς μου τον έναν στο νηπιαγωγείο και τον άλλο στην τριτη δημοτικού.

Στα πρώτα 20 περίπου λεπτά τα επίπεδα ετεροντροπης για αυτό που έβλεπα παίζει και να έπιασαν ιστορικό υψηλό. Όσο προχωρούσε όμως η ταινία και έριχνε αναπόφευκτα τους ρυθμούς, τόσο με κέρδιζε. Το δε τέλος, εκπληκτικό. Εξαιρετική ταινία-βίωμα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα αν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που δεν την έχει δει ακόμα (δύσκολο).

Άντρεας φορ εβα ρε!

4 Likes

Ψάχνοντας εδώ και καιρό μια καλή ταινία τρόμου του 2024 για να με συγκινήσει, έπεσα πάνω σε μια ταινία που μπορείς να πεις ότι δεν ανήκει καθαρά σε αυτό το είδος.
Η Coralie Fargeat είναι μια Γαλλίδα σκηνοθέτης που έχει κάνει και το Revenge του 2017.
Εδώ ανακατεύει θέματα που απασχολούν νέες και μεγαλύτερες γυναίκες, πετάει μέσα την ιστορία του Dr. Jekyll και του Mr. Hyde, το παραμύθι της Σταχτοπούτας, το ελληνικό μυθικό τέρας, τη Μέδουσα, και άλλα πολλά.
Αλλά πιο πολύ, βάζει στην ταινία της μεγάλες δόσεις body horror. Μάλλον αυτή έπρεπε να είναι παιδί του David Cronenberg κι όχι ο Brandon.
Για όλες αυτές τις ιδέες της το φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών της απένειμε το βραβείο του καλύτερου σεναρίου.

Επί τέλους!
Βρήκα την καλύτερη ταινία τρόμου του 2024!

1 Like

Alien Romulus σήμερα.

Συνταγή:

2 κουταλιές Alien

1,5 κουταλιά Aliens

1/2 κουταλιά Alien 3

1 κουταλιά Alien Ressurection

1 κουταλιά Prometheus

Ανακατεύουμε για λίγη ώρα και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.

Αν το Alien franchise ήταν συγκρότημα τύπου Iron Maiden, το Romulus θα ήταν ένα best off με 10-12 κομμάτια που ηχογράφηθηκαν εκ νέου με σύγχρονη παραγωγή, με ένα ωραίο νέο εξώφυλλο και ένα αρκετά προσεγμένο booklet.

Χωρίς να είναι κακό είναι σίγουρα αρκετά απογοητευτικό. Έχει μερικές ωραίες στιγμές, καλούς ηθοποιούς αλλά σχεδόν τα πάντα είναι μια αναφορά σε κάποια από τις προηγούμενες ταινίες. Θα ξεχαστεί εύκολα.

Απο την στιγμη που δεν τους βγηκε εμπορικα(+ το τεραστιο κραξιμο) του Prometheus που ηταν μια ωραια αρχη για κατι πιο μεγαλο και διαφορετικο προφανως και οτι θα βγαινει θα ειναι αναφορα (copy/paste sequences) στις αρχικες ταινιες.

*Το Romulus δεν το εχω δει… :stuck_out_tongue:
**ειμαι team Prometheus

Μην είστε γκρινιάρηδες.
Μια χαρά φόρος τιμής ήταν το Romulus.

Το χάρηκα περισσότερο από όλα τα Aliens, εκτός του πρώτου βέβαια.

Είδα στο Ertflix την ταινία " Words on Bathroom Walls" (2020). Πρόκειται για ταινία βασισμένη σε βιβλίο που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού, του Άνταμ, που καταλαβαίνει ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και προσπαθεί να τελειώσει το σχολείο σε ένα περιβάλλον που θα τον αποδεχτούν, να αντιμετωπίσει την πάθησή του, αλλά παράλληλα να την αποκρύψει από την κοπέλα που του αρέσει. Μέσα από την περιπέτειά του, οι σχέσεις του με τους γύρω του δοκιμάζονται. Η ταινία έχει πολλά εφέ που προσπαθούν να αποδώσουν τις ψυχώσεις του πρωταγωνιστή, ενώ εμφανίζονται και μερικοί φανταστικοί ήρωες που υπάρχουν μόνο στο μυαλό του. Νομίζω ότι σε βάζει αρκετά στην ψυχοσύνθεση του Άνταμ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Μου άρεσε πολύ η γρήγορη σκηνοθεσία, με το κωμικό στοιχείο να μπαίνει σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να μη βλέπεις μελόδραμα.
Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν πως δεν έδειχνε τις σχέσεις του Άνταμ με τους νέους του συμμαθητές και εστίαζε στην οικογένειά του και την κοπέλα του. Επίσης, είχε αρκετά τετριμμένο αμερικάνικο happy end (όπως στο “ημερολόγιο μιας πριγκίπισσας”), κάτι που προκάλεσε στην ταινία απίστευτη κοιλιά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, αξίζει να τη δείτε.

Beetlejuice Beetlejuice

Το έχασα σινεμά, όπως και πολλά άλλα φέτος.

Δυστυχώς μάλλον θα το βάλω στις απογοητεύσεις. Πέρα από τον Keaton που δίνει ρεσιτάλ κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεται στην οθόνη, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άξιο αναφοράς. Όλοι οι νέοι χαρακτήρες είναι εκνευριστικοί, με εξαίρεση ίσως τον χαρακτήρα της Ortega. Ενώ δυστυχώς και οι παλιοί δεν προσφέρουν πολλά. Αν βγάλεις τον Keaton έχεις μια ανόητη χαζοκωμωδία που όχι για σινεμά δεν είναι αλλά ούτε για τα περισσεύματα του Neflix.

Αν έβγαζαν όλους τους νέους έξω, έβαζαν την O 'Hara περισσότερο σε cameo εμφάνιση (όσο και αν την συμπαθώ εδώ με κούρασε πολύ) και έδιναν όλο τον χρόνο στο τριο Ortega, Ryder, Keaton σίγουρα θα είχαμε κάτι πολύ καλύτερο.

Κρίμα για τα τρελά κέφια του Keaton, τα ωραία practical, αλλά αμφιβάλω αν θα την θυμόμαστε για πολύ καιρό.

1 Like

Κατά πολλούς το κορυφαίο sports movie που γυρίστηκε ποτέ… Κάτι που λέει πολλά για το sports movie genre :stuck_out_tongue: Αμερικλανιά από τις λίγες.

Αλλά εντάξει, την είχε την ψυχαγωγία του η αλήθεια είναι. Τζιν Χάκμαν τιτάνας ως συνήθως σε ρόλο Ομπράντοβιτς των (πολύ) φτωχών, Ντένις Χόπερ όλα τα λεφτά ως αλκοολικός αλλά φουλ μπασκετάνθρωπος.

1 Like

ρε μλκ Sorcerer είδες ή μας ζαλίζεις τζάμπα με χαζομάρες;

1 Like

Ummmm what?

Βοήθα λίγο

Xardalias Chardalias GIF - Xardalias Chardalias Χαρδαλιας ...

1 Like

Άσε, μην κουράζεσαι παπάρα, το θυμήθηκα από μόνος μου

Το είχα κατεβάσει το καλοκαίρι και σκόπευα να το δω, αλλά τελικά την έχασε τη σειρά του

Θα το δω σύντομα πιστεύω

1 Like

Τριτοξαδερφος των Άγριων Φραουλών αλλά εξίσου καθηλωτικό και βαθιά ανθρώπινο έργο

2 Likes

The Purge (2013)

Ηξερα εδω και μια δεκαετια την υπαρξη αυτης της ταινιας, αλλα για καποιον λογο δεν ειχε τυχει να την δω ποτε. Αυτο που δεν ηξερα ειναι το οτι ειναι μερος της Blumhouse Productions, της εταιριας που ειναι υπευθυνη για ολοκληρο το Insidious franchise, το Paranormal Activity franchise, και πολλα αλλα, συμπεριλαμβανομενων και τριων ταινιων του Mike Flanagan.

Κατι ακομα που δεν ηξερα, ειναι πως αυτη η ταινια εχει τους Ethan Hawke και Lena Headey στο καστ. Λοιπον, η ιδεα της ταινιας ειναι φανταστικη, και πολλα στοιχεια στην υλοποιηση της επισης εξαιρετικα. Αυτο που με ενοχλησε ομως αφανταστα, ειναι οτι σε μια ακρως αγχωτικη και δραματικη κατασταση, τα βασικα μελη της οικογενειας που πρωταγωνιστει δεν μενουν μαζι, αλλα διαχωριζονται χωρις απολυτως κανεναν λογο, και αυτο προφανως προκαλει ενα σωρο horror καταστασεις απλα γιατι ετσι πρεπει. Αν εξαιρεσουμε τις σεναριακες ευκολιες, ψηθηκα να δω και τα σηκουελς, ειδικα αφου απο οτι διαβασα καποια εξ’αυτων θεωρουνται καλυτερα απο την πρωτη ταινια.

ΥΓ. Ο Αυστραλος στην φωτογραφια απο πανω τρομερη ερμηνεια παντως.

3 Likes

Δεν το εχω δει, αλλα ειναι απο τις ταινιες που θα ηθελα να παρακολουθησω. Ισως ομως δεν χρειαστει αν βγει ο Τραμπ, αφου το εχει αναφερει σαν concept που ισως καποτε θελησει να υλοποιησει. Εσυ μπορει να το δεις και λαιβ δλδ.

3 Likes

Κοίτα , επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την “ξέρω που παρκάρεις” απάντηση για να μην εκφυλιστεί στο τέλος, απλά θα σου πω ότι σαν σήμερα πριν 40 (ΣΑΡΑΝΤΑ) χρόνια βγήκε στους κινηματογράφους ο πρώτος Εξολοθρευτής, και αν θυμάσαι τέτοια περιστατικά τότε είσαι και επίσημα too old for this shit :heart:

2 Likes