Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Ειναι σε γνωση του Ηγετη μας αυτη η παρεκτροπη;

4 Likes

Και πιστευεις πραγματικα οτι υπαρχουν τετοια στελεχη στην κυβερνηση ή/και στα καναλια για να σκεφτουν με τον τροπο που περιγραφεις;

Ως γνησιος χαρντροκερ, σιγουρα διαβαζει Ροκιν. Οποτε μολις το εμαθε

2 Likes

Κατ’ εμέ το star έκανε ξεκάθαρη πολιτική επιλογή τις προάλλες. Τα κρατικά κανάλια τουλάχιστον στο πρόγραμμα της ψυχαγωγίας είναι πιο ουδέτερα, ίσα-ίσα έχουν αναδείξει μερικές ξεχασμένες ταινίες.

Μπορει να εχεις δικιο, αλλα απο τα λιγα που ξερω, σε διαβεβαιω οτι δεν ξερουν πού τους πανε τα τεσσερα. Ποσο μαλλον να μανιπιουλαρουν με εμμεσο τροπο τους τηλεθεατες τους. Σε πιο mainstream και straightforward καταστασεις ναι, αλλα απο τη μικρη εμπειρια μου, δεν υπαρχουν στελεχη για να σκεφτουν τοσο μακρια οσο φανταζεσαι. Η αληθεια ισως ειναι πολυ πιο πεζη: “χαμο κανει αυτο το Ισραηλ, τι εχουμε να παιξουμε; Βαλε εκεινο το ντοκιμαντερ για το ολοκαυτωμα, ειναι και ιστορικο, θα το δουν αρκετοι”.

Χθες:

Πέρασα εξ ίσου καλά με την πρώτη ταινία βλέποντάς το.
Θα ακολουθήσει σύντομα το 6ο.

Αυτό που περίμενα, αυτό είδα
Διασκεδαστικό σινεμά με συνεχή αγωνία, θεαματικά εφέ και καλό gore.
Ούτε συμβολισμούς, ούτε βαθιά νοήματα.
Ωραία η προσπάθεια του 5ου και 6ου φιλμ για δέσιμο με τα προηγούμενα και κλείσιμο του κύκλου.

Συμφωνω περασε ευχαριστα η ωρα.

1 Like

Αξίζει να την παρακολουθήσεις μόνο για τις σκηνές με τα χορευτικά της Τζέιμι Λι και της Πάμελα;
ΝΑΙ. ΑΞΙΖΕΙ.

images (2) (17)

Ο Carpenter πριν από το Halloween ήταν λίγο βαρετός…

MV5BMTA3NTE2MTYxMzleQTJeQWpwZ15BbWU4MDM5NDI5MDMx.V1

Grapefruit 8/10
Σαλι Χόκινς 10/10

Να το δείτε
Θα το ξαναδώ

2 Likes

Τι φοβερή ήταν αυτή
η μαλακία η υπερηρωϊκή!

Αφού δεν το μπορώ το είδος, τι το παλεύω…

Thunderbolts__poster

1 Like

Αρνούμαι να δω οτιδήποτε Marvel, DC κλπ. Ελιτισμός; Ας είναι αλλά μπουχτίσαμε.

2 Likes

6 Likes

Κι εγώ την ξαναειδα πρόσφατα… τι υπέροχη ταινία και τι φινάλε!

1 Like

Θα ήθελα να προτείνω δύο ταινίες που είδα πρόσφατα και μου έχουν μείνει στο μυαλό αρκετές μέρες μετά.

Αρχή με το

σε σκηνοθεσία John Sayles με τους Chris Cooper και Kris Kristofferson ( Αν ξέρει κανείς γιατί το γράφουν το Κρις με δέκα διαφορετικούς τρόπους ας μου το πει- έχω την απορία από μια φορά που έγραψα λάθος το Criss Oliva και μου την πέσανε άγρια οι ξερόλες του διαδυκτύου! ), μικρή αλλά σημαντική συμμετοχή έχει και ο Κriss -Matthew ήθελα να πω- McConaughey.
'Ενας σκελετός ανακαλύπτεται θαμένος στην έρημο λίγο έξω από μια μικρή πόλη στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Από το χαρακτηριστικό μεταλλικό αστέρι που βρίσκουν δίπλα στην σωρό γρήγορα εικάζουν ότι πρόκειται για τον πρώην διεφθαρμένο σερίφη της περιοχής που είχε εξαφανιστεί πριν δεκαετίες. Ο νυν σερίφης προσπαθεί να ανακαλύψει τι πραγματικά είχε συμβεί, κανείς ωστόσο από τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον βοηθήσει να φτάσει στην αλήθεια.
Αν διαβάσει κάποιος το παραπάνω δικαιολογημένα θα πει " μια από τα ίδια", τα έχουμε ξαναδει. Η ταινία ωστόσο πηγαίνει σε πολλά μέρη που δεν τα περιμένεις. Γίνεται πραγματική παρέλαση από δεύτερους χαρακτήρες. Κοινωνικά, πολιτικά και φυλετικά θέματα αναμειγνύονται με την κύρια πλοκή, που είχα την αίσθηση ότι βλέπω κάτι σαν το The Wire σε φορμάτ ταινίας… Να πω ότι αν περιμένετε να δείτε ανθρωποκυνηγητά και σκηνές δράσεις καλύτερα προσπεράστε. Επίσης η ταινία γυρνά συχνά στο παρελθόν και επιστρέφει ξανά στο παρόν με την φυσικότερη και αρμονικότερη χρήση φλας μπακ που έχω δεί ποτέ. Στο τέλος αισθάνεσαι ότι πρέπει οπωσδήποτε να την συζητήσεις με άλλους που την έχουν δει. 9/10

Το δεύτερο φίλμ έχει τον ασυνήθιστο τίτλο

του Marco Bellocchio με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Gian Maria Volontè. Όπου αλλού έχω δεί τον ηθοποιό αυτόν κλέβει την παράσταση. Πραγματικά αξίζει να ψάξετε και άλλες ταινίες του όπως τις Investigation of a Citizen Above Suspicion και The Working Class Goes to Heaven, αν και είναι ίσως περισσότερο γνωστός από την συμμετοχή του σε Spaghetti Westerns όπως το For a Few Dollars More.
Εν μέσω μιας άκρως πολωμένης και στην κυριολεξία εκρηκτικής προεκλογικής περιόδου ο φόνος μιας νεαρής μαθήτριας συγκλονίζει την Ιταλία και η υπόθεση “αξιοποιείται” και γίνεται μέσο παραπληροφόρησης και παραπλάνησης της κοινωνίας από μια εφημερίδα προσκήμενη στην δεξιά ιδεολογία.
Βαθιά πολιτική ταινία που εξετάζει την σχέση τύπου και εξουσίας και που αναπόφευκτα συνηρμικά σε οδηγεί σε σκέψεις για την σημερινή τραγική κατάσταση. Ο δημοσιογράφος του Volontè καταφέρνει να σε εξοργίσει σε κάθε σκηνή αλλά καταβάθος γνωρίζεις ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη. 8/10

6 Likes

Είχε ενδιαφέρον, δεν ήταν και τόσο άσχημη… Που να δεις το f4, στο Σινεμά παρακαλούσα να πατήσουν fast forward

1 Like

Α, δεν κάνω το λάθος να δω στον κινηματογράφο τέτοιες ταινίες.

1 Like

Πίγκι (2022) - IMDb Piggy (2022) - IMDb

Flow_movie_poster

Πανέμορφο οπτικά, σαν να έπαιζα κάποιο indie στο switch ή σαν το επόμενο του Ueda.

Επίσης καταβαρέθηκα την ψυχή μου και από τη μέση και μετά κοιτούσα ρολόι πότε θα τελειώσει :smiling_face_with_tear:

Alibi. com την εχει το ertflix. Γαλλικη ταινια,αρκετο γελιο,σατιριζει απο Star Wars μέχρι Assassin’s Creed.
Περασα πολυ ωραια.