Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Δύο από τις καλές ταινίες τρόμου του 2025:
αρχείο λήψης (10)
Ψυχολογικός/folk τρόμος, τυράκι για εμένα ήταν η παρουσία της Rosamund Pike.
Θα μπορούσε να γίνει και ένα πολύ ωραίο θεατρικό έργο.

Πρωτότυπο σλάσερ, όλοι οι ηθοποιοί άγνωστοι σε εμένα… Συμπαραγωγή ΗΠΑ - Αυστραλίας
Εξ ολοκλήρου γυρισμένο σε περιοχές της πολιτείας Queensland της Αυστραλίας.
Εξαιρετική ερμηνεία από τον τύπο που κάνει τον δολοφόνο.
Και οι δύο ταινίες μικρής διάρκειας, 80’ και 90’ αντίστοιχα.
Ό,τι πρέπει για χαλαρές βραδιές στο φινάλε του καλοκαιριού.

2 Likes

Από το τρέηλερ μοιάζει για 6
Από κοντά, στην πραγματικότητα δίνω με το ζόρι 4
Είναι από τις ταινίες που τα πάντα πήγαν στραβά
Η απόφαση να κάνεις ρημέηκ Κουροσάβα επειδή πίστευες πως μπορούσες
Ε, δεν μπορείς ρε μπρο
Το πλέον άκυρο soundtrack που ποτέ δεν κολλάει με τις σκηνές
Η, μια ακόμα, drama queen ερμηνεία του Ντένζελ που νομίζει πως παίζει στην Επίδαυρο
Ο αχταρμάς σε πλήθος διαλόγων
Η αμπαλοσύνη σε σκηνές καταδίωξης που λες, μας τρολάρει δεν μπορεί

Η αίσθηση και πάλι πως είναι υπερεκτιμημένος ο Spike Lee
Η αίσθηση πως απευθύνεται σε 5χρονα
Όλα μα όλα πήγαν λάθος στο όντως lowest

5 Likes

Δεν ξέρω, βλέποντας το trailer δεν μπορώ να πω ότι το αντιπάθησα. Μοιάζει ταινιούλα για να περάσει η ώρα. Βέβαια το ριμέικ του Spike Lee στο Oldboy το μίσησα, πιο αχρείαστη ταινία δεν υπάρχει. Οπότε βλέπουμε …
Η πλειοψηφία του κοινού που απευθύνεται δεν έχει δει στην ζωή του Κουροσάβα -πού να διαβάζει υπότιτλους, άσε που το ορίτζιναλ είναι και ασπρόμαυρο- και θα πάει αποκλειστικά για τον Ντένζελ.
Tώρα περιμένω το επόμενο πρότζεκτ του Spike με τίτλο Parashite!

@potofgold είμαστε σίγουροι ότι ο Denzel ξέρει τι είναι η Επίδαυρος;
:laughing: :laughing: :laughing:

Οτι δηλαδη ο Denzel δεν ειναι επισης απο τους πιο υπερεκτιμημενους ηθοποιους εβερ?

Ελαφρώς offtopic , για τους γνώστες του θέματος, φτιάχνω ωραίο setup με tv και ηχο στο σαλόνι και ψαχνω μερικες ταινιες σε δισκακια σε 4k για μα βγάλω γουστα.
Με το ps5 είμαι καλυμμένος ή θα πρέπει να παω και σε αγορά blue ray;

Για ps5 δεν γνωρίζω. Αλλά αν πας για 4K player θέλει αρκετό ψάξιμο το πράγμα. Μην πας εύκολα για την πιο φτηνή λύση. Τα 4K players έχουν πολλά προβλήματα δυστυχώς. Δείξε προτίμηση σε Panasonic. LG (που έτσι και αλλιώς έχει σταματήσει την παραγωγή players βέβαια) και Sony αρκετά από τα μοντέλα τους έχουν θέμα με τα 3 layer disc.

Εμένα μάρεσε το “Highest 2 Lowest”, τζενερικ Spike Lee joint σε πολλά, αλλά για εκεί που ήθελε να το φέρει, το κατάφερε. 6,5/10 που παει 7 για συγκεκριμενα ρεφερενσιζ που μου κλικαραν κουτακια ως προς το εσθετικ, και ας θυμιζει λιγο μεγαλο βιντεο κλιπ (επιτηδες; μαστιγα των καιρων στο σινεμα;). Δεν πιάνει ουτε τη σκια του πρωτου βεβαια. Τιμιο σερι τελευταια ο Σπαικι. Προχωραμε.

Περισσοτερα αλλη στιγμη σε γκιγκα ποστ για διαφορα.

Με συγκλονιστική μουσική επένδυση ε, μην το ξεχνάμε αυτό.

Αδιανόητο διαμάντι το Weapons, έρχεται ως κερασακι σε μια πεντανοστιμη τούρτα μιας χρονιάς γεμάτης με πολύ καλά θριλερς.

Εξαιρετικό σε ερμηνείες και σκηνοθεσία, αλλα κυρίως ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ pacing, 2 ώρες πέρασαν σαν νερό.

3 Likes

Είδε κανείς την Αόρατη Μάχη χθες στην ΕΡΤ3;

Κάθε φορά θα παραμένει το ίδιο αριστούργημα.

Αν οχι, εχετε δει γενικά την Αόρατη Μάχη;

Και αν οχι, απορώ, αλλά βρειτε το ψυχικο σθενος για να το πραξετε.

1 Like

το ειδα το περασμένο σκ στο ertflix… ωραιο καψιμο ναι

fyi
Available until We. 10.12 23:59

1 Like

Είδα το A Night to Remember (1958).

Ουσιαστικά η ιστορία του Τιτανικού. Μου έκανε εντύπωση όσο περνούσε η ώρα πόσο έμοιαζε με τον Τιτανικό του Cameron. Λογικό βέβαια γιατί με ένα πέρασμα στην wiki είδα πως, πρώτον, την είχε δει ο ίδιος την ταινία και δεύτερον πολλά από τα σκηνικά που δείχνουν οι 2 ταινίες και ιστορίες δευτερευόντων χαρακτήρων είναι πραγματικές. Το καλό είναι πως γλιτώνουμε όλο το Jack-Rose bullshit και μένουν τα ωραία (τύποι να τρυπώνουν σε βάρκες, οι μουσικοί που παίζουν ενώ το πλοίο βυθίζεται κτλ κτλ). Ασφαλώς, ο Cameron ήξερε να πώς να σε κρατάει σε αγωνία, ακόμα και με τους εραστές που έψαχναν τρόπο διαφυγής, και σε αυτό χάνει κάπως το A Night αλλά παραμένει φοβερή ταινία. Ειδικά για 1958…

2 Likes

Το ειδα κι εγω επιτελους το Weapons το οποιο το περιμενα πως και πως! Καλη ταινια overall με ωραια φωτογραφια και σκηνοθεσια. Επισης, η Garner απεδειξε για αλλη μια φορα τι ηθοποιαρα ειναι. Αλλα…πολυ ντορος για το τιποτα θεωρω. Ισως επειδη δεν ηταν αυτο που περιμενα βλεποντας τα trailer. Περασαν 2 ωρες νερο, γελασα καμποσο αλλα αυτο που ηθελα να δω, ενα horror που θα με κανει να την ακουσω για τα καλα δλδ, δεν το ειδα. Περαν 2-3 ωραιων jumpscares δε μπορω να πω πως τρομαξα ιδιαιτερα.

3 Likes

Είδα αυτό
image

για να μην το δει κανείς σας
Παρακαλώ.

Επίσης το Σάββατο υπήρξε μια από τις πλέον κουραστικότερες (σωματικά και ψυχικά) ημέρες του Q3 2025, οπότε κατά τις 23.00 το βράδυ, αντί να λιποθυμήσω στον καναπέ, αποφάσισα να μην χαλάσω χατήρι στην κερά και να δούμε back to back σχεδόν 2η ταινία (γενικά το τελευταίο τρίμηνο πρέπει να έχω δει 5 ταινίες σύνολο).
Οπότε της είπα να διαλέξει ότι θέλει και εκείνη διάλεξε το Boiling Point του 2021
image
Είχα κατά νου τι παίζει - λέω οκ, θα ξε-ξυπνήσω και λιγάκι, no big deal → 1,5 ώρα μετά ήμουν οριακά να κατεβώ να ψάχνω στο Παγκράτι ανοικτό περίπτερο για τσιγάρα και αντ’ αυτού αρκέστηκα στο να μπουκώσω με μισό κιλό παγωτό που είχα στη κατάψυξη και εν τέλει να κοιμηθώ καλές 03.00 από την υπερένταση.
Οκ αρκετά καλό πάντως, τιμιότατο δράμα δωματίου που συμπυκνώνει σε 90 λεπτά τον μικρόκοσμο της κουζίνας ως ένα μέρος σύγκρουσης πολιτισμικών/οικονομικών/ταξικών/κοινωνικών διαφορών - πολύ δυνατό και σαν ταινία αγωνίας, γυρισμένη ως μονοπλάνο που σε μεγάλο βαθμό δικαιώνει την προσπάθεια (και την hipster επιλογή) καθώς επιτυγχάνει τον σκοπό του μέσω ΚΑΙ αυτού.
Για τον Stephen Graham, θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον με κάποιον τρόπο να αναγνωριστεί καταλλήλως η στακάτη του ερμηνευτική δύναμη, ως ένα από τα πλέον αξιόλογα δείγματα της σύγχρονης βρετανικής υποκριτικής σκηνής του 21ου αιώνα.
Από το Snatch μέχρι τις σταθερές του συνεργασίες με τον Scorsese και την όλη του παρουσία στο This Is England - saga, ο φίλος είναι φοβερός στο πως να μπαλατζάρει την ευθραυστότητα με μια ωμή, τραχιά και ακατέργαστη δυναμική, στους περισσότερους (αν όχι όλους) χαρακτήρες που υποδύεται.

αυτά

2 Likes

Χτες πέτυχα στο TCM το Moneyball, το οποίο είχα δει στο σινεμά νομίζω το 2011 αλλά ποτέ ξανά έκτοτε - και μάλλον καλύτερα που το πέτυχα σήμερα, καθώς δεν είχα εκτιμήσει μάλλον την κινηματογραφική του αξία όσο έπρεπε εκείνη την εποχή.

image

Το βρήκα ένα εξαιρετικά ισορροπημένο και μετρημένο sport success movie-ή-κάτι-τέτοιο, που έδωσε μια ενδιαφέρουσα οπτική πάνω στον “αγώνα” ενός ανθρώπου - παραφωνία του sport system (εν προκειμένω του κόσμου του baseball, το άθλημα που φημίζεται ως το sport του μέσου, καθημερινού ανθρώπου και επιτομή του Αμερικανικού Ονείρου) ο οποίος θέλησε, αφενός να το αλλάξει (με τα advanced analytics και την χρησιμοποίησή τους ως ένα μέσο διαφορετικής ανάγνωσης του αθλήματος και επίτευξης της νίκης, σε μια εποχή που η χρήση τους ήταν ακόμα περιορισμένη) και αφετέρου να αναμετρηθεί με το βάρος της αποτυχίας που έφερε διαρκώς στη πλάτη του (σαν οικογενειάρχης, σαν πρώην παίκτης, σαν general manager, σαν άνθρωπος κτλ).

Όλα αυτά, μέσα στον μικρόκοσμο ενός sport που όπως είπα και πριν φημίζεται για τις λαϊκές του ρίζες και τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται ο πραγματικός fan του αθλήματος (“είναι δύσκολο να μην γίνεις ρομαντικός με το μπέιζμπολ” αναφέρει ο πρωταγωνιστής σε μια φάση, ένα άθλημα δηλαδή όπου μπορεί να παίξει ο καθένας ανεξαρτήτου κιλών, ύψους και ευελιξίας, ενώ και η νίκη δεν είναι αποκλειστικά προνόμιο του πιο γυμνασμένου, του πιο ταλαντούχου και εν πάση περιπτώσει του “καλύτερου” αθλητή).
Ο “εχθρός” είναι το γεγονός πως παίζεται σε μια χώρα που όλα κινούνται στα πλαίσια του άσπρου - μαύρου (ο νικητής είναι το νο1, ο χαμένος το 0 και στο ενδιάμεσο δεν υπάρχει τίποτα) και κάπου εκεί είναι που η ταινία βρίσκει μια χρυσή ευκαιρία να αναδείξει (με τρόπο εξαιρετικά εσωτερικό, να το νιώσεις κάτω από το πετσί σου και όχι απλά στο μυαλό σου) την παραδοξότητα που κρύβεται ανέκαθεν στον επαγγελματικό αθλητισμό - την εμμονή της νίκης VS την πραγματική αξία της συμμετοχής και της προσπάθειας, όπως και την ανάγκη επιστροφής στα ατόφια αγνά αθλητικά ένστικτα και αισθήματα (μέσω ενός νεωτερισμού -τα analytics- που πατάει στο παρελθόν, κοιτάζει το μέλλον και βρίσκει τον τρόπο που οφείλει το ίδιο το συγκεκριμένο άθλημα να εξελίξει τον εαυτό του) απέναντι στις κορπορατικές επιταγές της ελεύθερης αγοράς του επαγγελματικού αθλητισμού.

Φοβερή σύμπραξη στο σενάριο από τους Steven Zaillian (Schindler’s List, The Irishman κτλ) και Aaron Sorkin -όπου ο καθένας “ακυρώνει” τις αδυναμίες του άλλου διαρκώς και βρίσκουν από κοινού μια εξαιρετική ισορροπία- φοβερή όμως σκηνοθεσία από τον Bennett Miller (Capote, Foxcatcher και γενικά ναι, θέλουμε κ άλλον Bennett Miller στις ζωές μας γιατί τρεις ταινίες είναι πολύ λίγες) και ωραία χημεία των Brand Pitt και Jonah Hill στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αληθινή ιστορία και υποψηφιότητες για Oscar ταινίας/σκηνοθεσίας/σεναρίου/α’ και β’ ανδρικών ρόλων στα βραβεία του 2011.
Μπορεί να αποξενωθεί αρχικά κάποιος λόγω baseball, αλλά πίσω από την πρώτη φαινομενική ανάγνωση κρύβεται μια πολυσχιδής και σύνθετη μελαγχολική ιστορία επιτυχίας και αποτυχίας, στη λογική ταινιών όπως πχ το Raging Bull - μια μικρή, ελαφρώς αθόρυβη ωδή στα αιώνια underdogs που τουλάχιστον, στο φινάλε, κατάφεραν να κοιτάξουν τον εαυτό τους στο καθρέπτη χωρίς οίκτο και περιφρόνηση αλλά με ειλικρίνεια για αυτό που πραγματικά είναι.

6 Likes

Ωραια ταινια. Ξερουμε οτι εκτος απο την ιδια την πλοκη της που βασιζεται σε πραγματικη ιστορια, εχει γινει και πραγματικη ιστορια στο ποδοσφαιρο; Προσπαθω να θυμηθω, θελει ψαξιμο, την κυπριακη ομαδα που απεκτησε ποδοσφαιριστες με βαση τα στατς και οχι το ονομα ή την αξια ή τους μανατζερ, χαρη στον τεχνικο της που ηθελε να μεταφερει το moneyball απο το μπειζμπολ στο ποδοσφαιρο. Και τα καταφερε, επαιξαν Ευρωπη αν θυμαμαι καλα. Καλες πορειες για μερικα χρονια.

1 Like

Χτες έπαιξε ένα διατροφικό ατόπημα μεγατόνων, το οποίο με έστειλε στο διάολο όλο το βράδυ - οπότε κάπου στο ενδιάμεσο και για να ξεχαστώ, είπαμε να δούμε/να βάλουμε να παίξει anyway κάτι αδιάφορο και εύπεπτο → οπότε η κερά πρότεινε το παρακάτω (λόγω buzz που είχε ακούσει λέει να κάνει στους fans των romcom πριν κάμποσο καιρό + για το ότι φαινόταν να είναι όντως κάτι εύπεπτο και χαλαρό)
image
Για κάποιο λόγο σκάλωσα και το είδα όλο (!) - βασικά όχι για κάποιο λόγο έτσι γενικά και αόριστα (ούτε για τον προφανή, θα πει κανείς :stuck_out_tongue: ) αλλά με το πόσο κακό σε κάθε του επίπεδο ήταν… δεν ήταν απλά κακό, ήταν κάτι που με έκανε να αισθάνομαι ντροπή που το βλέπω, ενώ δεν έφταιγα ο κακομοίρης σε τίποτα στο κάτω κάτω της γραφής.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου, ήταν τόσο προφανές το zero effort και το “πάμε για εισιτήρια με Sydney Sweeney μονίμως με μπικίνι και Glen Powell μονίμως χωρίς ρούχα, να ανταλλάζουν cringe-ο-ατάκες που ίσως κάνουν γκελ σε ένα ακατανόητης ηλικίας και πνευματικής διαύγειας κοινό - το οποίο SOMEHOW ΥΠΑΡΧΕΙ” που δεν μπόρεσα να βρω τίποτα θετικό… ήταν ένα τρελό waste of time, που όμως το χρειαζόμουν στη φάση μου (του εμετού δηλαδή).

Τεσπά ναι - το χειρότερο πράγμα που έχω δει εδώ και χρόνια, πραγματικά ντροπιαστικό από κάθε άποψη… επίσης Glen Powell, που τον είδα προσφάτως στο Hitman και ήταν :ok_hand:, εδώ ήταν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου - μηδέν χημεία με Sydney Sweeney, της οποίας δεν έχω δει τίποτα πλην ενός θρίλερ πριν κάνα χρόνο (που ήταν οκ, legit) και εδώ ήταν απλά 0.

Γενικά όχι.-

Μετά λοιπόν, πιο αργά, καθώς ήμουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (και ο μοναδικός ξάγρυπνος ένοικος της πολυκατοικίας μου apparently, κάπου στις 4 που ξύπνησα από τους πόνους) είπα να δω το Welcome to the Dollhouse του Todd Solondz (ο οποίος, για όποιον ενδιαφέρεται δηλαδή, μπορεί να σας καταστρέψει ολοκληρωτικά τη ψυχή και το είναι με πολλούς τρόπους - και ένας από αυτούς είναι με το αριστουργηματικό Happiness του 1998) στο Cinobo, το οποίο είχα να το δω κοντά 20-25 χρόνια χρόνια:

Το Welcome to the Dollhouse δεν κοιτάζει την εφηβεία με νοσταλγία ή γλυκύτητα, αλλά αντιθέτως παίρνει τις ρομαντικές αυτές φαντασιώσεις και τις ισοπεδώνει με τρόπο ειρωνικό και έναν κυνισμό, ο οποίος χωράει τόσο – όσο στα διευρυμένα πλαίσια μιας καυστικής και κλινικά αποστειρωμένης ματιάς, πάνω στην πραγματική εφηβεία της Αμερικανικής suburbia…
Πρωταγωνίστρια μια δωδεκάχρονη μαθήτρια που δεν φαίνεται να ταιριάζει πουθενά: στο σχολείο είναι ο εύκολος στόχος για πειράγματα, ενώ στο σπίτι οι γονείς της την αγνοούν, η μικρή αδελφή της είναι το «καλό παιδί» της οικογένειας και ο μεγαλύτερος αδερφός της είναι κι εκείνος βυθισμένος στις δικές του εμμονές. Η Dawn προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει μια χαραμάδα αποδοχής, αλλά ο κόσμος γύρω της φαίνεται να είναι μονίμως σε μια κατάσταση άρνησης.
Το «κουκλόσπιτο» που παραπέμπει σε ασφάλεια, ομορφιά και αθωότητα, είναι ακριβώς ό,τι δεν βρίσκει ποτέ η Dawn - ολόκληρος ο κόσμος της μοιάζει περισσότερο με φυλακή, παρά με κουκλόσπιτο.

Η στατική κάμερα με τους χαρακτήρες ελεύθερους να «ξεγυμνωθούν» μπροστά της από μόνοι τους, δίνει μια εικονοπλαστική λιτότητα και ένα ψευδό-ντοκιμαντερίστικο feel στη ταινία συνολικά – σαν ο θεατής να είναι actual μέτοχος μιας πραγματικής ιστορίας, που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε προάστιο της Αμερικής.
Η μουσική της ταινίας ενισχύει το ειρωνικό της πνεύμα, με ανάλαφρα pop κομμάτια να παίζουν διαρκώς πάνω σε σκηνές ταπείνωσης και (σκληρής) μοναξιάς, υπογραμμίζοντας το πραγματικό μέγεθος της διάστασης ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και σε αυτό που πραγματικά είναι.

Σταδιακά, στον μικρόκοσμο του Solondz, όλοι οι χαρακτήρες καταλήγουν παγιδευμένοι στο δικό τους «κουκλόσπιτο» και δεν δείχνουν ότι μπορούν να βγουν αλώβητοι από εκείνο (ο σκληρός συμμαθητής που αρχικά φαίνεται να τρομοκρατεί την πρωταγωνίστρια καταλήγει να αποκαλύπτει και τη δική του εύθραυστη πλευρά, ενώ και οι γονείς της, παγιδευμένοι στις μικροαστικές τους εμμονές, μοιάζουν το ίδιο ανίκανοι να αγαπήσουν ή να στηρίξουν την κόρη τους κτλ).
Το μεγάλο στοίχημα του Solondz είναι να δείξει την εφηβεία όπως τη βιώνουν οι περισσότεροι, αλλά λίγοι τολμούν να το πουν: με αμηχανία, μοναξιά, σκληρότητα, χωρίς ίχνος εξιδανίκευσης ή κάποιας ρομαντικοποιημένης νοσταλγίας των ελάχιστων καλών στιγμών που ίσως έζησαν κάποτε (σε μια μικροαστική Αμερική των προαστίων που δείχνει να μην καταλαβαίνει τι της γίνεται).
Το χιούμορ είναι μαύρο και πικρό, σε σημείο που συχνά γελάς με σκηνές που κανονικά θα έπρεπε να σε κάνουν, ακόμα και να ανατριχιάσεις.

Στο τέλος, έχει καταφέρει να δώσει φωνή σε μια πλευρά της εφηβείας που ο κινηματογράφος συνήθως αποσιωπά ή τείνει να ρομαντικοποιεί εύκολα - ή ακόμα και να προσπαθεί να αφουγκραστεί αλλά χωρίς πραγματικά «κότσια».
Η εφηβεία παρουσιάζεται συνολικά όχι ως ένα στάδιο μετάβασης της ζωής, αλλά ως περίοδος βαθιάς οδύνης, μια δοκιμασία που δεν υπόσχεται καμία σίγουρη ανταμοιβή ή λύτρωση – και η Heather Matarazzo, με την αφοπλιστική ερμηνεία της, γίνεται το ιδανικό πρόσωπο – φορέας αυτού του σιωπηλού μαρτυρίου.

Η δεκαετία του ’90 στο ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά έφερε στο προσκήνιο δημιουργούς που δεν δίστασαν να εκθέσουν τις πιο άβολες, κυνικές και σκληρές πτυχές της καθημερινότητας – και ο Solondz ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιονέρους αυτού του σινεμά, μαζί με τους Harmony Korine, Larry Clark και σια… υπάρχει στο Cinobo και δεν ξέρω για πόσο ακόμα – επενδύστε άφοβα, εγώ το έκανα κάτω από πολύ κακές συνθήκες και τελικά δεν πήρα αναρρωτική σήμερα! Αν είχα μείνει όμως στο παραπάνω κουράδι, μάλλον θα ήμουν σπίτι ξάπλα όλη μέρα
(ίσως, εν τέλει, να έκανα και μαλακία :roll_eyes: )

4 Likes

Συνέβη κάτι τέτοιο;

3 Likes

1 Like