Για πιο λόγο πιστεύετε ότι οι περισσότερες ελληνικές μπάντες έχουν κακό ήχο στο δίσκο τους?
Η δίκια μου άποψη είναι ότι η περισσότερες καινούργιες μπάντες δεν ψάχνουν ιδιαιτερα το studio που θα γράψουν.
Δηλαδή γραφουν στο studio που απλά κάνουν προβες και έχουν στήσει ένα pc και το αυτοαποκαλουν recording studio. Χωρίς να έχουν ούτε το σωστό χώρο ούτε τα σωστά μηχανήματα αλλα και τα ίδια τα άτομα της σχετικές γνώσεις να κάνουν κάτι τέτοιο…γιατί αν της είχαν δεν θα το έκαναν μονο και μονο για σεβασμό στον πελάτη…
Πολλές φορες ο λόγος αυτής της επιλογής είναι χρηματικός
πχ το προβάδικο που λέει ότι κάνει και ηχογραφήσεις σου λέει ότι η ταρίφα πάει 20-25 την ώρα
αλλα ένα professional recording studio που είναι εξειδικευμένο γιαυτη την δουλειά από 30 και πάνω
η μπάντα γλυκαίνεται και βουρ στον πατσά αλλα δεν έχει σκεφτεί ότι για να πετύχει το επιθυμητό του αποτέλεσμα θα κάνει λιγότερο χρόνο σε professional recording studio γιατί ο κάθε άνθρωπος που δουλεύει εκεί δεν είναι τυχαία εκεί…κάτι ξέρει παραπάνω… ενώ στο προβάδικο που κάνει και ηχογραφήσεις το ψάχνουν μέχρι να πετύχουν πραγαματικά αυτό που ο πελάτης θέλει και πάλι είναι στο περίπου.
Oποτε χρεώνεται το ίδιο άντε το πολύ να έχουν 300 ευρώ διαφορα πάνω κάτω… αυτή είναι η θυσία
για το πραγματικά επιθυμητό αποτέλεσμα.
Eξάλλου τα πάντα παίζονται στο να έχεις καλές πηγές και στην τελική mix και ένα προβάδικο δεν μπορεί να τα προσφέρει αυτά ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΚΟ.
O άλλος λόγος που την πατάνε είναι η αγνοια…
Μια ερευνα με σε μερικά professional recording studio θα ήταν ότι καλύτερο 4-5 έχουμε στην αθηνα τουλάχιστον που είναι γνωστά και κάνουν καλή δουλειά σε ένα την ημερα να πηγαίνατε να δείτε τι παίζει
θα τα είχατε γυρίσει όλα σε μια βδομάδα και θα καταλαβαίνατε και την διαφορα.
σε μια παρόμοια κουβέντα με κάτι φίλους μου ο ένα είπε ότι εκεί γραφουν σκυλάδες…
και του απάντησα ότι εκεί που έγραψε ο Σφακιανάκης το Σώμα μου
έγραψαν η The Last Drive το Blood Nirvana η Deus Εx Machina το Worlds Apart
ακόμα και τα Υπόγεια Ρεύματα το Ο μάγος κοιτάζει την πόλη καθώς και η Λευκη Συμφωνία τον πρώτο τους δίσκο.
Kαι ότι δεν είναι τυχαίο που αυτές η μπάντες κατάφεραν κάτι ενώ άλλες που δεν προσέχουν που θα γράψουν πέρασαν στα αζήτητα…
Επίσης πιστεύω ότι πολλές τωρινές μπάντες δεν έχουν καλές σύνθεσης (όχι ιδέες μιλάω καθαρά μουσικά) δεν το ψάχνουν αρκετά και είναι βαράτε βιολιτζήδες… από την αρχή του κομματιού μέχρι το τέλος είναι γιούρια όλοι μαζί.
Θυμάμαι πριν χρονια σε μια πρόβα που έκανα με την μπάντα μου είχαμε μια διαφωνία σε ένα κομμάτι μας οποτε ειπώθηκε αυτή η συζητήσει…
-…και ποιοι είμαστε ρε η Deep Purple για να παίξουμε έτσι?
-Όχι δεν είμαστε η Purple αλλα παίζοντας έτσι ξεχώρισαν η Purple από άλλες μπαντουλες της γειτονιάς τους και έγιναν αυτό που είναι τώρα…
αυτή είναι η δίκια μου άποψη…