Ejekt 2009 - 18 & 19/6

[QUOTE=deb;648562]

Day 1

Doors open at 17.00
Main stage (outdoor)
17:30 - 18:10 LOCAL BAND TBA
18:30 - 19:30 WHITE LIES
20:00 - 21:00 STARSAILOR
21:30 - 22:30 EDITORS
23:00 - 00.15 PIXIES

θενκς μαν
αυτο ειναι προγραμμα απο τον διοργανωτη?
υπαρχει περιπτωση να ξεκινησει νωριτερα?
δηλαδη να βγουνε νωριτερα οι white lies???

κυριως αν καποιος εχει εμπειρια απο το περσυνο φεστιβαλ
ειχαν τηρηθει κανονικα οι ωρες??

To γαμωτράμ δν υποτίθεται ότι είναι 24ωρο?

Ή μόνο Παρ-Σαβ?

:wink:

Δεν είναι.

Αν και θα έπρεπε.

Πολύ όμορφα ήταν απόψε σε γενικές γραμμές. Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες αύριο!

Κανείς? 8O

Ειχε πεσει ο server χθες οποτε και να ηθελε να γραψει κανεις εντυπωσεις, θα εμενε με το… πληκτρολογιο στο χερι…:stuck_out_tongue:

Προσωπικα μου φανηκε αρκετα καλη η 1η μερα, θα υπαρξει και σχετικο review την Δευτερα

Για την 2η δεν ξερω, δεν πηγα

Οι Subways είναι τρομεροί.
(ή έστω μου άρεσαν πάρα πολύ :p)

Πάντως μακριά βρε παιδί μου.
1.30 ώρα σχεδόν με συγκοινωνία.
Για να πάω μαλακάσα κάνω 45’ :stuck_out_tongue:

Ε εντάξει, αναλόγως που μένει κανείς. 'Αλλο πάντως είναι να τελειώνει μια συναυλία, να περπατάς 3-4χλμ και να βγαίνεις μετά στο τριακοστό κάτι χιλιόμετρο της Εθνικής και άλλο να κάνεις μια τσουπ και να είσαι παραλιακή. Τελοσπάντων… Εγώ πήγα και τις δύο ημέρες και πέρασα πολύ καλά.

Πέμπτη: Οι White Lies μου άρεσαν πολύ, καλές οι εκτελέσεις των κομματιών, highlights τα Death και Farewell to the Fairground νομίζω. Ο frontman των Starsailor είναι συμπαθέστατος, και γενικά όλο το live τους νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο. Αεράκι, καλοκαιράκι και britpop. Editors τα έσπασαν, νομίζω οι καλύτεροι της ημέρας. Pixies ούτως ή άλλως δεν έχω καμία ιδιαίτερη επαφή αλλά μου φάνηκαν κάπως διεκπεραιωτικοί…

Παρασκευή:Οι Subways ομολογουμένως είναι πολύ δυνατοί live. Η μουσική τους δε μου αρέσει αλλά δε βαρέθηκα στιγμή. Klaxons επίσης πολύ καλοί, οι Echo and the Bunnymen μου φάνηκε οτι κάπου δεν κολλούσαν σε όλο αυτό… Royksopp δεν άντεξα να περιμένω οπότε δεν εκφέρω άποψη. Και τέλος για τον Jarvis δεν έχω λόγια. Ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη. Τυχεροί όσοι τον πρόλαβαν επί εποχής Pulp. Respect.

Κάποιες φωτογραφίες χίαρ http://www.flickr.com/photos/stella_r/sets/72157619871593433/

Λοιπόν ας πω και εγώ τις εντυπώσεις μου έστω και με καθυστέρηση μιας μέρας… Όταν έφτασα έπαιζαν οι White Lies το δεύτερο ή το τρίτο τραγούδι τους. Πάντως μόλις είχαν ξεκινήσει. Προσωπικά με ξενέρωσαν. Έπαιζαν λες και έκαναν αγγαρεία, λες και περίμεναν πως και πώς να τελειώσει η δουλειά να πάνε για καφέ. Απογοήτευση.

Στους Starsailor είχα αράξει σε ένα παγκάκι πολύ μακριά από την σκηνή (μάλιστα την είχα και πλάτη) γιατί δεν με ενθουσιάζουν. Προς το τέλος σηκώθηκα και πλησίασα προς την σκηνή και είδα ότι ο κόσμος γούσταρε… Προσωπικά πάντως δεν ενθουσιάζομαι μαζί τους οπότε δεν μπορώ να κρίνω.

Οι Editors που περίμενα πως και πως ήταν απογειωτικοί. Το κοινό ήταν απίστευτα εκδηλωτικό μαζί τους και οι ίδιοι τα έδιναν όλα πάνω στην σκηνή. Τους είχα δει και το 2006 στο Rockwave και ήξερα πως πρόκειται για εγγύηση μόνο που αυτή την φορά το γεγονός ότι είχε νυχτώσει έδινε μια άλλη γοητεία στην εμφάνισή τους.

Για τους Pixies τι να πει κανείς; Είμαι μεγάλος φανμποης οπότε δεν μπορώ να εκφέρω αντικειμενική απόψη. Προσωπικά χτυπιόμουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Κάποιος που δεν τους ξέρει ίσως να ξενέρωσε με την λυτή εμφάνισή τους και με την χαρακτηριστική οικονομία στα λόγια τους αλλά στα δικά μου μάτια οι τύποι απλά ΓΑΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΡΑΝ!

Setlist (πάνω-κάτω):

U-Mass
Wave of Mutilation
Broken Face
Something Against You
Bone Machine
Caribou
I Bleed
Here Comes Your Man
Monkey Gone to Heaven
Velouria
Nimrod’s Son
Dig for Fire
Vamos
Ed Is Dead
Debaser
Allison
The Holiday Song
Hey
Gouge Away
River Euphrates
Tame
Ιn to the white
Where Is My Mind?
Gigantic

Εγώ μόνο για Pixies ψηνόμουν και τελικά δεν ήρθα. Ψηνόμουν πολύ όχι αστεία, αλλά να ρισκάρω να κατέβω Αθήνα μόνο γι’αυτούς, καιι ΑΜΑ μπω τσαμπέ και μετά πως θα γυρίζω Εξάρχεια περασμένες 2 (τόσο αργά δεν τελείωσε; ) - με ταριφα δεν γουστάρω μία, ε λίγο χλωμό. Προτίμησα παρτάκι εδώ πέρα. 8)

γτ σταματησαν το lavelle μετα απο 45’?? ειχε κανενα αγωνα σημερα στο κλειστο? :wink: τα πηρε πολυ ο τυπος κ δικαολογημενα αφου το προγραμμα τον ειχε στις 2 κ βγηκε στις 4+…κ αν κ δε χρειαζοταν ζητησε κ 100 συγνωμη
(respect στη γυναικα του παντως!!!)

πρωτη μερα πηγα και γω

χωρις να ειμαι φανατικος οπαδος

βασικα λογω της γυναικας πηγα :stuck_out_tongue:

white lies προλαβα απο την αρχη
παρα πολυ καλοι
λιγο ο ηχος εκανε τα κολπα του
αλλα παιξανε ολα τα γνωστα κομματια του δισκου τους
και ο κοσμος οπου αρκετος ηξερε τα τραγουδια τους
εδειχνε να γουσταρει

το ιδιο και starsailor
υπηρχε αρκετος κοσμος που τους γουσταρε
και παιζωντας και αυτοι αρκετα απο τα γνωστα κομματια τους
κανανε και αυτην την ωρα να περασει ευχαριστα (αν και θα ηθελα και ενα coming down)

editors απο την αλλη τα συναισθηματα αναμικτα
παιξανε λιγοτερο απο μια ωρα
παιξανε 4 νεα κομματια που ο κοσμος δεν τα ηξερε
και λογω της αλλαγης μουσικης κατευθυνσης τους προς πιο ηλεκτρονικα μονοπατια δεν ηταν ικανα να ξεσηκωσουν τον κοσμο
πραγμα που κανανε οι παλαιοτερες τους επιτυχιες
αν και λειψανε τα blood και all sparks
+το οτι φυγανε απο την σκηνη πολυ αποτομα…

δυστυχως pixies δεν μπορεσα να δω
αλλα πιστευω οτι δεν θα αφησαν κανεναν παραπονεμενο :slight_smile:

Και εγώ μόνο την Πέμπτη πήγα, αλλά πέρασα πραγματικά υπέροχα!! Οι White Lies ήταν εξαιρετικοί (και συμπαθέστατοι), παρ’όλο που φαίνονταν εμφανώς κομπλαρισμένοι. Σίγουρα θέλουν δουλειά, αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Οι Starsailor ήταν εκπληκτικοί - οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα μία τόσο καλή εμφάνιση, αλλά ειλικρινά ενθουσιάστικα βλέποντας τους!
Συγχωρέστε με, αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω όλο αυτό το hype γύρω από τους Editors. Πέρα από 3-4 κομμάτια, τους θεωρώ υπερβολικά αδιάφορους. Tην ίδια ακριβώς εντύπωση μου άφησαν και τώρα, αν και ήταν εμφανώς καλύτεροι από το τότε που τους είχα δεί στο Rockwave.
Οι Pixies απ΄την άλλη ήταν πραγματικοί οδοστρωτήρες! Για αυτούς πήγα κυρίως και πραγματικά τους καταευχαριστήθικα! Λιτοί, χωρίς πολλά λόγια και πολλές φανφάρες,έδωσν τον καλύτερο τους εαυτό, παρ’όλο που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη σκηνή άρον άρον (χωρίς encore) λόγω “περασμένης” ώρας (αν είναι δυνατόν δηλαδή!).

Γενικά ήταν μία πολύ ωραία βραδιά. Μπορεί στην αρχή να μας τα χάλασαν λίγο, αφού οι πόρτες άνοιξαν με μία ώρα καθυστέρηση που είχε ώς συνέπεια να μην εμφανιστούν ποτέ οι Free Mashup που υποτίθεται ότι θα άνοιγαν το festival, αλλά στη συνέχεια όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα τηρήθηκε με απόλυτη ευλάβεια, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Εύγε!

Ήθελα πολύ να ξαναδώ τους Echo and the Bunnymen, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα μιάς και έπαιζαν οι Rosetta την Παρασκευή. :frowning: Μπορεί κάποιος που τους είδε να μας πεί πώς ήταν?

Σύντομα στην κεντρική του rocking.gr :wink:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ και εγώ…
White Lies πρόλαβα από το δεύτερο τραγούδι και μετά και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά.
Starsailor τους είδα ξάπλα σε κάτι γρασίδια γιατί εκτός από 3-4 τραγούδια τους δε μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη.
Οι Editors μου άρεσαν πάρα πολύ. Δεν τους είχα ξαναδεί και όντως το κοινό ήταν πολύ θερμό μαζί τους. Ήταν ό,τι έπρεπε για να ζεσταθούμε για Pixies… Πάντα υπήρχε η άποψη ότι οι Editors προσπαθούσαν να γίνουν Joy Division… Είναι η ιδέα μου ή το παρατήρησε και κανείς άλλος ότι στο νέο άλμπουμ προσπαθούν να γίνουν New Order??:-k
Για τους Pixies δε μπορώ να πω και πολλά. Ήταν 100% επαγγελματίες. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή κακό πάντα…Για τα προσωπικά μου γούστα πάντως καλύτερα που δεν ήρθαν με νέο δίσκο και ακόυσαμε μόνο μερικά από τα καλύτερα τους τραγούδια…

PS Το μπάσο της Kim Deal μπορεί να σε κόψει στη μέση!!

είχε κόσμο? πόσους υπολογίζετε?

Είχε γύρω στους πεντέμιση χιλιάδες την πρώτη μερα και την δεύτερη τέσσερις και κάτι…μέτρια πράγματα για τέτοια ονόματα!!
Αλλά το φεστιβάλ ηταν σούπερ και απο οργάνωση και απο άνεση…μονο την δεύτερη μέρα πήγε πίσω το πρόγραμμα!!άντε και του χρόνου…

Η πρώτη μέρα ήταν απλα άψογη!Κανένα παραπονο,κανένα παράπτωμα,ολα οργανωμενα…
Και οι αποδόσεις των συγκροτημάτων ήταν καταπληκτικες
Pixies ρεεεε

ΑΚυρο,ξερει κανεις απο που έχει βγει το Logo Που ειχαν οι μπλουζες των Pixies "Death to the Pixies " ?

παντως ειναι λιγο δυσκολο να φανουν οργανωτικα προβληματα οταν περιμενεις πανω απο 6,000 κοσμο (υποθετικο νουμερο) κ σ ερχονται 3 κ 4…δλδ τι αλλο θα μπορουσε να γινει?? αφου τις 2 προηγουμενες χρονιες τη μια δεν ειχε νερα κ την αλλη τπτ απο φαγητο λιγο δυσκολο να ξαναγινουν…οποτε σορρυ αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο σοβαρο το οτι πηγαν τουλαχιστον 2 ωρες πισω το προγραμμα…εκτος κ αν πλεον οι απαιτησεις μας εχουν πεσει τοσο (το οποιο μετα το depeche-φιασκο ακουγεται λογικο παντως)

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι σωνει και καλα επειδη πειραματιζονται μουσικα σε μια αλλη κατευθυνση θελουν να γινουν New Order. Ουτε επειδη η φωνη του Τοm ή του Paul Banks λογου χαρη εχει αυτη τη βαθια χροια θελουν να γινουν Ιan Curtis στη θεση του Ian Curtis.
Οπως επισης δεν καταλαβαινω επι του Ejekt συγκεκριμενα γιατι ξενερωσαν καποιοι που οι Εditors επαιξαν 4 καινουρια κομματια. Βγαζουν καινουριο δισκο το Σεπτεμβρη κι ειναι απολυτα λογικο, me thinks.

Η οποια dark electro νεα μουσικη κατευθυνση προσωπικα μου αρεσε παααααααρα πολυ. Ειδικα το τελευταιο που ειπαν, το Papillon, ειναι απο αλλο πλανητη. 8)

Oi White Lies επισης ηταν εξαιρετικοι και φανηκαν αρκετα προσγειωμενοι παρα την τεραστια επιτυχια που κανουν. Aπο Starsailor πριν παω στο Εjekt ήξερα 3 τραγουδια ολα κι ολα, αλλα με εξεπληξαν τρομερα ευχαριστα με την παρουσια τους. Oi Pixies ενταξει κλασσικη αξια ο,τι και να λεμε ειναι λιγο. 8)