El doom & the born electric - Τι δισκαρα θεε μου!

El Doom & The Born Electric-s/t [2012]

Σε κάμποσα χρόνια κάποιοι γραφικοί θα ξεθάβουμε απ’ τ’ άδυτα αυτό εδώ και θα λέμε για δες τι δισκάρες έβγαιναν τότε.

Βασικά, δεν. έχω. λόγια.

Γι’ αυτό το λόγο, ανέβασα κάποια πραγματάκια στον γιουτιούμπ, για να ακούσετεπως μπορεί το προγκρέσιβ να είναι τόσο χιέβυ και τόσο σεβεντις, για να ακούσετε πως μπορείς ταυτόχρονα να γράφεις πανέμορφα κολλητικά ρεφραίν και τέλος για να ακούσετε πόσο ΝΤΟΥΜ και ψυχεδελικοί μπορούν να γίνουν.

Θέλω πέντε καλύτερους δίσκους απ’ αυτόν μέσα στο 2012 και είμαι κομπλέ.

Α, Νορβηγία.

^ ^ ^ ^ ^ ^
Έχει πορωθεί και καλά κάνει!!

Το The hook πάει ήδη στα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς

Ειδικά στα σημεία που μπαίνουν τα μέλλοτρονς δίπλα σ’ αυτά τα ριφφς κάτι παθαίνω πωςτολενε. Shίζω τα γούφερς, τα χάνω, τρελάνω.

:thumbup:

γενικα η Rune Grammofon εχει προσφατως ανοιχτει σε πιο “συμβατα”(!!!) μουσικα στυλ και κυκλοφορησε ή εχει στα σκαρια να κυκλοφορησει, δισκαρες.

ριξε μια αυτια και στους Hedvig Mollested Trio(ο Mollestad ειναι ο τυπος που ανελαβε το Hammond στους El Doom), θα εκτιμησεις πιστευω :wink:

Καταπληκτικό άλμπουμ. Έμπνευση και εκτελεστική δεινότητα με μια μουσική κατεύθυνση που ακούγεται όσο 70’s χρειάζεται, αλλά παίρνει και μια δόση από σύγχρονες μπαντάρες τύπου Diagonal, οι οποίες επίσης πατάνε πάνω στις ανεκδιήγητες King Crimson καταβολές. Παρόλα αυτά η ψυχεδελική χροιά και οι doomίζουσες παραπομπές, δένουν άψογα και το αποτέλεσμα σε κομμάτια που τραβάνε σε διάρκεια είναι απολύτως PROG. Και κάτι από VDGG στα φωνητικά. Γενικά έπικ άλμπουμ, αναλογιζόμενοι και την παραγωγή στο progressive πλέον, με δισκάρες τύπου Discipline… Ένα ντεμπούτο που θέτει σοβαρές βάσεις.

Αν και το προγκ δεν είναι του στύλ μου καθόλου αυτός ο δίσκος μου άρεσε τρελά! Λάτρεψα τον τρόπο που η μπάντα ανακατεύει τα προγκ με τα doom στοιχεία, όπως και τις κιθάρες που πιάνουν φωτιά σε ορισμένα σημεία, π.χ στο fire don’t know όπου μου θύμισαν οι κιθάρες λίγο…mastodon :roll:

bump

Να ένας δίσκος που αξίζει να ακουστεί!!

http://www.youtube.com/watch?v=jTMW2kBhpJM
http://www.youtube.com/watch?v=t9rdE7yWxnQ
http://www.youtube.com/watch?v=ZZN2dyC7iN0

(edit: λολ τα ίδια με Mάνο πόσταρα, που από ότι βλέπω τα έχει ανεβάσει ο ίδιος στο youtube. Ρε μήπως είναι μάνατζερ τους? :p)

Ω ρε μανα,ώ ρε μανα,ω ρε μάνα…ΚΟΛΑΦΟΣ!

Αν ήμανε μάναντζερ, θα ήμανε άθλιος μάνατζερ γιατί δεν ανέβασα και την υπερκομματάρα “It’s Electric”.

Τώρα το πήρα πρέφα! Aυτό που ακούω μου αρέσει πάρα πολύ!..

Θα επανέλθω!

Εντιτ: the Hook. Φοβερό. Δεν έχω λόγια, έχω πάθει την πλάκα με!

Λοιπόν, my apologies για την καθυστέρηση, αλλά δε γίνεται να τα προλαβαίνουμε όλα.
Μετά από ανάγνωση του παρόντος θρεντ και προτροπή του Deckard, το έβαλα στις προτεραιότητες και το άκουσα καλά.

Υπάρχει θέμα εδώ και μάλιστα σοβαρό. Ειδικά για ντεμπούτο ο δίσκος σκίζει και τα δύο σημαντικά στοιχεία του που τον ξεχωρίζουν είναι: α) η εκτελεστική δεινότητα, αφήνοντας ωστόσο πολλά σημεία “άδεια” (γαμάτο) και αναδεικνύοντας τις συνθέσεις και β) η φανταστική μίξη και δοσολογία επιρροών, που σπανίζει πάρα πολύ σε οποιοδήποτε είδος μουσικής σήμερα. Τα πιο συγκεκριμένα σε αυτό τα έχουν περιγράψει οι προηγούμενοι ωραιότατα. Προσθέτω και τους Mastodon που νομίζω ότι είναι παρόντες σχεδόν παντού εδώ και στο παίξιμο και στην άποψη της παραγωγής.

Εντύπωση μου έκανε το έντονο στοιχείο Bowie στα φωνητικά (σε μερικά σημεία trollίζει λίγο η κατάσταση). Αν και το λαρύγγι δεν είναι το μεγαλύτερο αβαντάζ της μπάντας, είναι τόσο χαρακτηριστική η φωνή που ξεχωρίζει, αν και θέλει λίγο δουλίτσα και στις φωνητικές γραμμές.

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ καλά. Μέχρι στιγμής ξεχωρίζω το The Hook.

Ο επόμενος δίσκος τους δε μπορεί παρά να είναι ανώτερος, ακόμα πιο δεμένος και ώριμος. Συμπέρασμα: άλλη μια μπάντα μπήκε στο χάρτη[SPOILER] (και είναι prog, γιούπιιι) [/SPOILER]

τα μελη της μπαντας παντως μονο noob-αδες δεν ειναι.

ο τραγουδιαρης εχει βγαλει καμια 20αρα δισκους με Cumshots και τους υπερθεουληδες Thulsa Doom, ενω και οι υπολοιποι εχουν προϋπηρεσια σε αξιοπρεπεστατες μπαντες της Rock/Jazz σκηνης(elephant 9, Supersilent, Big Bang etc). Btw, συμμετεχει και ο Ståle Storløkken, και αν σας θυμιζει κατι το ονομα ειναι επειδη πιθανοτατα το διαβασατε και σε αυτον τον γιατι-δεν-εχει-δικο-θρεντ-ακομα δισκαρο

[SPOILER][/SPOILER]

…το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενό τους -επίσης γαμάτο- “Heavy metal Fruit”. Πολύ πιο χάσιμο, πολύ πιο kraut, πολύ πιο ψυχεδέλεια χώνει μέσα μέχρι και canterbury. Γενικά, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει εκεί μέσα, μοιάζει πολύ δυνατό πάντως. Έχω ξεχωρίσει το “Into The Gyre”. Κομματάρα.

εδιτ: πάρτε το http://www.youtube.com/watch?v=Jmgjl-cfzZA

/οφφτοπικ

Λοιπόν τούτο εδώ είναι τρομακτικά άψογο!

Tι μεγαλούργημα είναι αυτό ρε παιδιά? 8O

Λοιπον αυτο το ακουσα απο περιεργεια κι ενω ειναι τρομερα καλογραμμενο μου φανηκε σα να υπερβαλλετε απο λιγο εως πολυ. Ωραιο ειναι δλδ, και πραγματικα πανεξυπνα σχεδιασμενο, αλλα μετα εβαλα το Motorpsycho κι η πρωτη σκεψη που μου ηρθε ηταν “εδω ειμαστε”.

Έκαστος στο είδος του κι ο λουμίδης στους καφέδες.

Δεν ξερω. Μαλλον επειδη μου τη σπαει λιγο η φωνη, σα να μη κολλαει, σα να ειναι λιγο επιτηδευμενη, καπως, κι ειναι σπανιο τα φωνητικα να μ απωθουν τοσο σε ενα συγκροτημα. Θα του δωσω κι αλλες ευκαιριες παντως αλλα θ αφησω να περασει καιρος μηπως φταιει το mood.

Δισκαρος,ειχα καιρο να ακουσω καποιον καινουριο μεταλ δισκο που να μου κανει κλικ και αυτος εδω ειναι πολυ ευχαριστη εκπληξη!
Επισης,μονο εμενα τα φωνητικα του τραγουδιστη μου θυμιζουν ελαφρως αυτα του Bobby Liebling?

Εμενα τα φωνητικα και οι κιθαρες σε καποια σημεια μου θυμιζουν κατι απο…virus(?!)