http://www.rocking.gr/article1055.php
ενα μεγαλο μπραβο στο rocking.gr για το αφιερωμα στους eloy . μπραβο guys απιστευτο .:thumbup: :thumbup:
Eνα απο τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κια λιγο αδικημένα ισως .
Θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο απο πανω και επισης θελω να πω οτι μολις διαβασα το αρθρο για τους Eloy και θελω κι εγω με τη σειρα μου να δωσω συγχαρητηρια στο rocking.gr για την πολυ καλη δουλεια…GOOD ELOYDIANS!!!
Είναι κορυφαίοι οι Eloy…απο τα καλύτερα για 'μένα συγκροτήματα αυτού του είδους!!!
Τα καλύτερα almbum κατα τη γνώμη μου δηλαδη αυτά που μου αρέσουν πιο πολυ είναι τα “ocean kai ocean II the answer”
ELOY ROCK!!!
Δν εχω ακουσει παρα πολλα , αλλα οτι εχω ακουσει με εχει αρεσει αρκετα.
και είναι πολύ σπάνιο να βρεις βίντεο υλικό τους. Πέραν από το sun song και το Deacy Of Logos συγκεκριμένα που υπάρχουν στο utube σε live εκτέλεση. Κρίμα.
Eloy…Κάθε φορά που ακούω δίσκο τους ή να γίνεται κάποια αναφορά σε αυτούς, αναρωτιέμαι κατά πόσο τελικά παίζει, ή έστω έπαιζε, ρόλο η χώρα προέλευσης μια μπάντας…Στην περίπτωση τους πάντως θεωρώ πως έπαιξε και μάλιστα πολύ αρνητικό ρόλο!!! Κρίμα, γιατί έδωσαν πολλά σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε “ψυχεδελικό ροκ”…Είχαν τον δικό τους τρόπο, έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο (τουλάχιστον δεν αντέγραψαν τους Floyd, που θα ήταν ο εύκολος δρόμος) να αποδίδουν μουσικά τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους…
Αγαπημένοι δίσκοι : Power and the passion, Ocean, Inside, Planets και Colours !!!
Παλια γουσταρα καργα. Πλεον ειναι αρκετα παρατημενοι και αδικημενοι στο ραφι μου, μονο και μονο λογο ελλειψης χρονου (και καταλληλου mood). Εχω παντως σκοπο σιγα - σιγα να συμπληρωσω τη δισκογραφια τους… Μου λειπουν δυο δισκοι που βγαλαν μεσα στα 90’ς και το Planets (γενικα) και 4 - 5 ακομα από original. Π.χ. οταν βρηκα σε CD τα Dawn και S/T, δεν ειχαν βγει οι επανεκδοσεις (και μεχρι σημερα δηλαδη το ομωνυμο δε βρισκεται ευκολα & φτηνα). Θα αγοραστουν ομως ολα εν καιρο, value for money λεμε.
Edit: Εχουν και μεγαλη δισκογραφια οι π%$%. 17 albums και τη συλλογη με τα rarities.
Εγω αυτους τους είχα μάθει καπου περσυ απο τον Παναγιώτη (panagiotis) που μου είχε στείλει την KοΟομΜμαΑτΑάΑρΑαααα ~castle in the air~ και εντάξει μετά απο αυτό δεν χρειάστηκε και πολύ για να πορωθώ… απέκτησα το Floating, μετά το Colours κ.ο.κ… Θενξ λοιπόν panagiotis.
Έχω τα Dawn, Ocean και Colours.
Child Migration (ειδικά μετά το 1:20), Illuminations και Incarnation of the Logos ειναι τα αγαπημένα μου.
A star-spangled sky is my roof tonight,
The forests are my covers…
Με ψησατε γμτ. Λεω να βαλω το Silent Screams And Mighty Echoes. Αν βρω που το χω.
βαλε ρε το Floating!
Αυτο εβαλα τελικα. Βαριομουν να ψαχνω το αλλο. Το ειδες απ’ το ‘‘τι ακουτε’’ ρε;
:lol: :lol:
σοβαρα οχι!
Eγω εγω εγω!!! :rockon:
Ωραίοι οι Eloy. (αν και εδώ που τα λέμε, υπάρχει κάποιο απο τα γνωστά prog γκρουπ των '70ς που να μην είναι ωραίο?)
Ταξιδιάρικη διάθεση, μελωδία, φευγάτα περάσματα, μακροσκελή τραγούδια, hard rock περάσματα, επικές στιγμές, και αυτό το χαρακτηριστικό '70s αίσθημα. 'Ο,τι πρέπει με λίγα λόγια.
Εχουν κανει κάποια διασκευη στα τραγουδια τους?
χμμμ πλάκα πλάκα, είναι από τα λίγα γκρουπς που δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιους να τους έχει διασκεύασει. Και στην τελική ποιος θα τολμήσει να παίξει στα ντραμς το Poseidon’s Creation πχ? 8)
Ελα μου ντε… Πω πω, τι σημειο ειπες τωρα… Εκσταση τελειως…
μην το λες!
το castle in the air ηταν κ ειναι απο τις αγαπημενες μου διασκευες!