αυτα ειναι! Ανέφερες πολλά ονοματα που ηθελα να πω, ειδικα Thrice
Πριν μιλησω για αγαπημενες μπαντες, να κανω μια παρενθεση για το ολο misconception που εχει γινει με την emo μοδα και το emo/screamo/metalcore genre μουσικης. Ναι, πολλές φορες (νταξει, τις περισσοτερες) οι στιχοι εχουν καταθλιπτικο και μουντο χαρακτηρα. Ναι, υπαρχουν και συγκροτηματα με φραντζες και στενα παντελονια and the list goes on. Αλλά αυτό με τη μόδα παράγινε. Μιλωντας για Ελλάδα κυριως, ο καθενας λουζοταν με λακ και εβγαινε στη Στεφανιδου λεγοντας πως ειμαι εμο κλπ κλπ, πραγμα που δεν καθρεφτιζει καθολου το μουσικο ειδος. Ζητημα αν ξερουν 2-3 μπάντες, και απο αυτες ξερουν 1, το πολυ 2 τραγουδια (χαρακτηριστικο παραδειγμα Silverstein - My Heroine. Δεν προσπαθω να πω πως δεν ειναι/ηταν τρου εμο (οριστε, ειπωθηκε και αυτο :p).
Το θεμα ειναι πως επειδη η μουσικη αυτη, καλως η κακως, συσχετηθηκε εξ’ολοκληρου με τη μοδα, δημιουργηθηκε αυτοματως μια αρνητικη εντυπωση προς το screamo κλπ.
Αnyway, στενομυαλιες aside,
καποια απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα και κομματια ειναι:
Funeral for a Friend: Ουαλοι που υστερα απο το καταπληκτικο Hours (αν και πιο ελαφρυ απο τα προηγουμενα τους) εχουν τεραστιο fanbase και πανε ολο και καλυτερα. Καποια τοπ τρακ τους θα’ταν
Roses for the Dead
Juneau
History
Hawthorne Heights Aλλη αρκετα διασημη μπαντα του ειδους, γεννημα θρεμμα της (μεγα ρησπεκτ) Victory Records.
Saying Sorry
Nikki FM
Ohio is for Lovers
Saosin
They Perch On Their Stilts
Story of the Year(οπως ανεφερε ο τασος)
The Antidote (τραβηγμενο απο μενα :D)
Until the day i die
Atreyu (αν και ισως μπαινει λιγο στο μεταλκορ)
Doomsday
και αλλα πολλα και πιο mainstream οπως panic! at the disco, all american rejects, πρωιμοι fall out boy κλπ…
Τωρα για τους My Chemical Romance δεν ξερω τι να κανω. Ειναι κριμα που πιαστηκαν τοσο πολυ στο λουκι με το εμομισος και χανουν οπαδους που αξιζουν. Anyway, εχω κι αλλα. Καααποια στιγμη αμα δεν ψοφησει το θρεντακι
ΥΓ Bullet for My Valentine ρεεεεεε!