Με τα emo πώς τα πάτε?

Πάω να τσεκάρω…

εντάξει,κλείσε το παιδί σου σε ένα σπίτι,να του βάλεις να μην βγεί μετά τις 11,αποφάσισε εσύ το πως ντύνεται,και γενικά καθορισέ του τη ζωή.

Αν ευχαριστηθεί είτε αυτό είτε εσύ τίποτα,έλα πες μου.

Ωραιο θεματακι ανοιξατε, ας πω και εγω τη γνωμη μου.Επειδη δεν μπορω να δω το θεμα γενικα και να μιλαω γενικα για γονεις και παιδια, θα μιλησω με βαση τα δικα μου πιστευω στη διαπαιδαγωγηση ενος παιδιου (εστω κι αν ειμαι αρκετα μικρη ακομα).

Αν λοιπον το παιδι μου ειχε γινει emo, αρχικα θα ειχα φρικαρει.Οχι τοσο για το μαλλι, ουτε για τα ρουχα, ουτε για τις ζωνες με τα τετραγωνακια, αλλα γιατι θα ημουν δυστυχισμενη αν εβλεπα το παιδι ΜΟΥ να ειναι σε μια ψυχαναγκαστικη φαση καταθλιψης με πιθανοτητα να κανει κακο στον εαυτο του (να χαρακωνεται) επειδη απλα περναει μια εφηβικη φαση.Γιατι καθε γονιος θελει να βλεπει το παιδι του χαρουμενο, δημιουργικο και να κανει πραγματα για τον εαυτο του, να χαιρεται τη στιγμη.Οχι να καθεται να κλαιει πανω απο εναν ταφο επειδη ΑΠΛΑ ζει τη φαση του. Υποθετω λοιπον (γιατι ποτε δεν ξερεις πως θα εισαι οταν γινεις γονιος) οτι θα του εκανα μια συζητηση, δεν θα του φωναζα, ουτε θα επεβαλλα τις αποψεις και τη γνωμη μου.Θα συζητουσα το πως με κανει να νιωθω ολη αυτη η κατασταση, θα ηθελα να μαθω και πως νιωθει εκεινο και ΤΙ το οδηγησε σ’αυτην την κατασταση και θα ειχε μια “λογικη” ελευθερια.Γενικοτερα, πιστευω οτι αν κατσεις και μιλησεις με το παιδι σου βρισκονται λυσεις.Επειδη ομως οι εφηβοι συνηθως δεν ακουνε και θελουν περισσοτερα απο ο,τι τους δινεις, ισως εκει να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να εισαι πιο αυστηρος.Ειναι ωραια να εισαι φιλος με το παιδι σου και να κατανοεις τα προβληματα ενος εφηβου, απ’την αλλη ομως πρεπει να οριζεις, να διαχωριζεις και να καθοριζεις τον ρολο σου σαν γονιος.

Συμφωνω με karvou περισσοτερο αλλα και με red pyramid.Γενικοτερα, ο καθενας εχει και ενα δικιο.:wink:

παν μέτρον άριστο πυραμίδα. Παν μέτρον άριστο :wink:

Πωω παιδιά, προχώρησε βλέπω η συζήτηση σας! Κάνει τον ψυχολόγο μέσα μου να σκιρτάει απο χαρά! :smiley:

Δε χρειάζεται να πω κάτι καινούργιο πάντως (πρέπει να φύγω κιόλας), απλά να τονίσω πως η άποψη που εξέφρασα στο προηγούμενο ποστ μου είναι λίγο πολύ η οπτική πάνω στο θέμα των περισσότερων σύγχρονων ψυχολόγων. Άμα πας δηλαδή να ασκήσεις πίεση στον έφηβο, το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές θα είναι το αντίθετο απο αυτό που θες. Άμα πας να του επιβληθείς 2 τινά μπορείς να πετύχεις: να τον στρέψεις ενάντια σου… ή να τον κάνεις να υπακούσει, εσωτερικεύοντας όμως την πειθαρχία και μια εξάρτηση απο τον γονέα, η οποία στην ενήλικη ζωή του δε θα του βγει σε καλό.

Με άλλα λόγια, η εφηβεία είναι μια ηλικία που ο έφηβος πρέπει να πηγαίνει “κόντρα” στους γονείς του. Γιατί δεν είναι πια παιδί. Γιατί αυτό είναι απαραίτητη συνθήκη για να οικοδομήσει σιγά σιγά μια ξεχωριστή ταυτότητα. Ακόμα και τέλειοι να είναι οι γονείς του απέναντι του, ο έφηβος θα βρει κάτι με το οποίο θα αντιδράσει!

Απο κει και πέρα, η διαπαιδαγώγηση με την έννοια των κανόνων οφείλει να αφορά την παιδική κυρίως ηλικία, όχι τον έφηβο. Γιατί απο την εφηβεία και πέρα, μεγαλύτερη σημασία και αξία για τον έφηβο αποκτούν άλλα πρότυπα, όπως οι παρέες του, τα ΜΜΕ, το σχολείο, τα ινδάλματα που μπορεί να έχει…

Ο γονέας με καμία δύναμη δεν πρέπει να είναι απών. Χρειάζεται η διακριτική παρουσία του ωστόσο, να δείχνει στον έφηβο του οτι τον στηρίζει, οτι είναι δίπλα του, να θέλει να επικοινωνήσει μαζί του. Και κυρίως, να αποτελεί ο ίδιος ο γονέας σε έναν βαθμό πρότυπο και φορέας αξιών. Αυτό σημαίνει έντονη γονεική παρουσία στην ηλικία αυτή. Όχι επιβολή. Όχι “κάνε αυτό που σου λέω γιατί αλλιώς θα δεις τις κυρώσεις!”. Η επιβολή στην ηλικία αυτή είναι πολύ αργά για να οδηγήσει σε κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα.

[SIZE=“7”]ΣΚΟΤΩΜΑ ΘΕΛΟΥΝ!!![/SIZE]

:lol: :lol: 8)

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές και με κάρβου και με ellanor σε κάποια σημεία.
Να σχολιάσω το εξής μόνο,περί “τι κάνουν οι γονείς,δεν τα βλέπουν?”
Κάθε έφηβος έχει διαμορφώσει μια μη σταθερή,σίγουρα,εικόνα του εαυτού του.Κάτι προσωρινό και μπερδεμένο,αλλά αυτή η εικόνα υπάρχει.Και είναι αποτέλεσμα βιωμάτων,περιβάλλοντος,γονέων κλπ.Αρά,στον κάθε emo πχ,υπάρχει κι ένα κομμάτι του γονέα του.Δεν ήρθε ξαφνικά από άλλο πλανήτη το παιδί και “α” το είδε μια μέρα ο γονιός να’χει γίνει έτσι.

όσο για την “κατάθλιψη” που χαρακτηρίζει τους emo δώθε,δεν υπάρχει περίπτωση να το πιστεύει κάποιος πραγματικά αυτό ε,είναι μια παράμετρος που χαρακτηρίζει το στυλ.

Βλέπω τον χρήστη Tenia_Makri να κάνει register:!:

Το να βλέπεις το παιδί σου να αντιγράφει κάτι χωρίς καθόλου σκέψη θα συμφωνήσω ότι δεν είναι καλό και ότι πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι πρέπει να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να βάζε πάνω του ταμπέλες που το περιορίζουν.

Αλλά στα δύο πρώτα που είναι το κακό?
Το δεύτερο μου φαίνεται άκρως φυσιολογικό και στο πρώτο δεν παθαίνει κανείς τίποτα κακό.

Όντως. Σιγά μην ξυπνάει ο άλλος μια ωραία πρωία και λέει "Πρέπει να γίνω emo, σήμερα θα πάθω κατάθλιψη"lol lol

Το κακό είναι στη λέξη “ξέμπαρκα” :wink:

όπως προείπα “παν μέτρον άριστον”

Εδώ θα συμφωνήσω…

Επειδη καπου ειδα να αναφερεται:

Αν δω το 14χρονο παιδι μου (αγορι η κοριτσι) να βαζει eyeliner θα του δωσω μια φαπα να ισιωσει. :lol:

Πλακα κανω φυσικα. Αν το δω θα σημαινει οτι σε καποια πραγματα απετυχα ως γονιος. Η ουσια ειναι η εξης. Οταν οι γονεις δουλευουν μεχρι τις 8-9 το βραδυ και το παιδι μεγαλωνει με γιαγιαδες/ντανταδες που δεν υπαρχει περιπτωση να πουν “οχι” σε ο,τι κι αν ζητησει τα αποτελεσματα πολλες φορες ειναι αυτα…

Θα συμφωνίσω σε αυτό,αν και νομίζω ότι το μέτρο το αντιλαμβανόμαστε:roll:

Πάντως η κλινική εικόνα των καταθλιπτικών δεν έχει καμια σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουν οι ΕΜΟ! Ενα ελεος και ενας κάποιος σεβασμός στους ανθρώπους που πραγματικά πάσχουν από καταθλιπτικές διαταραχές! Δεν μπορούν να ιδιοποιούνται παιδάκια που δεν παρουσιάζουν κάνενα συμπτώμα να ισχυρίζονται οτι είναι καταθλιτικοί. Απλό παράδειγμα το ότι θέλουν δυο ώρες στον καθρέπτη για το μαλλί , σπαταλούν χρόνο στο να πάνε να αγοράσουν ρούχα emo, αξεσουάρ κ.α. , μαζευονται σε ομάδες και γελάνε, κάνουν σχέσεις μεταξύ τους κλπ κλπ.
Οι πραγματικοί καταθλιπτικοί , όυτε να φάνε δεν γουστάρουνε, όχι να τα κάνουν όλα αυτα!

Επειδή το εχω χασει λίγο το τοπικ,ποιος εκανε τη συγκριση emo με καταθλιπτικά παιδακια???Απο που προκυπτει όλο αυτο???

:!: μετρον αριστον ειναι και οχι παν μετρον αριστον:!:

δεν βγαλαμε εμεις το συμπερασμα οι ιδιοι οι emo το λενε:lol:

Jesus Christ!!!#-o Γιατίιιι???

γιατι ετσι τους επιτασει η μοδα του emo(tional)

kostis,εσύ θεωρίσαι κάγκουρας?

οχι.απλα μαλακας