Είχα πάθει πλάκα με το ντεμπούτο τους γιατί συνδύαζε την ωμή ενέργεια και το street feeling με δυνατές συνθέσεις. Περιέργως ενώ είμαι φίλος της μελωδίας και ειδικά του NWOBHM τύπου Dark Star, Persian Risk κτλ προτιμώ το ντεμπούτο από αυτό. Βέβαια είναι μπαντάρα δεν το συζητάμε. Θέλουμε κιάλλους τέτοιους!
Και οι White Wizzard γαμάνε, δε σηκώνω κουβέντα!
Αξιόλογοι φαίνονται και οι Skullfist, Steelwing. Κάτι Ram, Portrait είναι απλά μετριότητες και δεν έχουν και ιδιαίτερη ηχητική σχέση με τις μπάντες τύπου Enforcer, White Wizzard που βασίζονται κατά κύριο λόγο στον NWOBHM ήχο.
Αυτό το λες σε κάποιον; Είπε κανένας ότι μοιάζουν ιδιαίτερα οι Enforcer/White Wizzard με RAM/Portrait; Αυτά τα ονόματα αναφέρθηκαν εδώ πέρα για το λόγο ότι ένα παλικάρι ζήτησε συγκροτήματα που να ανήκουν στο λεγόμενο New Wave of Traditional Heavy Metal, το οποίο ως γνωστόν δεν περιορίζεται στα γκρουπς που είναι καθαρά σε φάση NWOBHM. Τους RAM και τους Portrait μπορείς να τους θεωρείς όσο μέτριους γουστάρεις, αλλά αμφισβητείς ότι κολλάνε στο όλο πράγμα που προανέφερα, ανεξάρτητα από το πόση επιρροή έχουν συγκεκριμένα από NWOBHM;
αμφισβητω8)
Εσένα μωρή ποιός σε ρώτησε 8)
βρισκομαστε σε φορουμ-σε δημοσια συζητηση δηλαδη και πιστευω μπορω να πω την αποψη μου ελευθερα8)
συζήτηση κάνουμε και απλά λέω ότι πρώτον τους θεωρώ μέτριους και δεύτερον ότι δεν μοιάζουν με τις μπάντες που έχουν ξεπεταχτεί και έχουν δημιουργήσει τον θόρυβο περι new wave of traditional metal. Μπάντες σαν τους Ram κτλ υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά ποτέ δεν έκαναν κάποιο μπαμ, αντίθετα με την μετριότητά τους βάλτωναν τον χώρο. Τώρα μιλάμε για μια νέα γενιά συγκροτήματα που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά και δημιουργούν ρεύμα.
δεν μιλάω ποτέ επί προσωπικού. Δεν κοιτάω καν ποιος λέει τι, απλά δίνω βάση στο τι λέει. Όπως εσύ λοιπόν προτείνεις κάποιες μπάντες που σου αρεσουν και πολύ καλά κάνεις, εγώ λέω την γνώμη μου ότι δεν είναι καλές (και επίσης πολύ καλά κάνω).
Συμφωνούμε ότι δαφωνούμε και δεν υπάρχει λόγος παρεξήγησης.
Λόγος παρεξήγησης δεν υπάρχει και όπως είπα και προηγουμένως δικαίωμά σου να μη σ’ αρέσουν οι RAM, αλλά εσύ δε μένεις σ’ αυτό, λες ότι δεν ανήκουν σ’ αυτή τη σκηνή. Εγώ λοιπόν προσπαθώ να σου πω ότι αυτό που λες είναι ανακριβές. Αυτό που λέμε New Wave of Traditional Metal δεν περιλαμβάνει μόνο συγκροτήματα επηρρεασμένα από το NWOBHM, αλλά και από τους Mercyful Fate, τους Judas Priest, τους Accept και γενικά τον πιο γερμανικό/τευτονικό ήχο και ούτω καθ’ εξής. Όπως στις αρχές των 80’s ένα σωρό αγγλικά συγκροτήματα που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους (μιλάμε δηλαδή για διαφορές πολύ πιο χτυπητές από αυτές που έχουν οι Enforcer και οι Portrait π.χ.) βρήκαν τον τρόπο να περάσουν τη μουσική τους προς τα έξω κάτω από την κοινή ταμπέλα του New Wave of British Heavy Metal, έτσι και σήμερα αυτά τα συγκροτήματα για τα οποία συζητάμε, που το καθένα έχει το δικό του ήχο και στίγμα, ενώνονται κάτω από μια άλλη κοινή ταμπέλα, το New Wave of Traditional Metal. Τόσο απλό.
Α και επίσης σιγά τους βετεράνους που είναι οι RAM ξέρω γω. Πρώτο EP το 2003 και πρώτο full length το 2005. Δηλαδή, εντάξει.
Γεια χαρά, ήρθα κι εγώ ο φολς να πετάξω την αράδα μου χωρίς όρεξη για φλέημ. Άκουσα τα περισσότερα τραγούδια όταν ποστάρατε το δίσκο, και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλά στο είδος τους. Μοναδική ένσταση γενικά όποια έχω με την τρου σχολή γενικά, δηλαδή ότι είναι καλοπαιγμένα, μελωδικά, φουριόζικα αλλά ότι έχουν ξαναπαιχτεί κάπου. Αυτό βέβαια δε μειώνει ότι λάιβ μπορεί να σκίζουν, άλλωστε μια φορμαρισμένη μπάντα ακούγεται κι από το δίσκο. Αυτάααα.
Βλέπω το ποστ του Γράκχου και αναλογίζομαι πως οιι ταμπέλες έχουν πολύ πλάκα γενικά, και έχει πλάκα η προσπάθεια να βαφτιστεί με καινούριο όνομα κάτι παλιό.
Βy the way το όνομα από το ομώνυμο έπος Queensryche το πήραν?
δεν ξέρω, εγώ έχω βάλει νικ στο μσν en force εξαιτίας τους πάντως
Οσο περισσοτερο το ακουω, τοσο περισσοτερο το γουσταρω !!! :vibrate:
ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!! :bounce:
το όνομα παίζει να το έχουν εμπνευστεί από τους γερμανούς χεβυμεταλάδες warrant και τον ομώνυμο δίσκο τους
Μια χαρα δισκαρα ! 2 στα 2 λοιπον.
Εχουν κανει αρκετο ντορο γυρω απο το ονομα τους οι συγκεκριμενοι
αλλα τους αξιζει.
Aυτο το ακουσα προσφατα. ‘σοπεδωσ’
και γιατί όχι από αυτό ?
δεν αποκλείεται
τώρα π ξανακούω το αλμπουμ σκέφτομαι πως όντως έχουν βγάλει 2 ΔΙΣΚΑΡΕΣ . αυτό π χρειάζονται τώρα είναι το αδιάκοπο touring κ ένα τρίτο αλμπουμ π θα τα κάνει ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ (όπως ήταν το number για τους μεηδεν ) . να γίνουν γνωστότεροι χωρίς να χάσουν από πχοιότητα , για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για την καινούργια Heavy Metal μπάντα π τα σκίζει όλα στο πέρασμα της . (εντάξει το φούσκωσα λίγο , πιάσατε το νόημα βέβαια )
Κι εγώ αυτό περιμένω πάντως.
εννιαρακι στο metal hammer…και hammered
και λεει και πολυ καλα πραγματα…
κατιγενης στον τραγουδιστη , στη συνεντευξη:
σας ευχαριστω που υπαρχετε.!!
αντε μπραβο
*τωρα ειδα οτι στο Play εχει το cd στα 10.49…
nice
Earache!
Αλλά δίσκος του μήνα Νέβερμορ φυσικά.
ειναι που δεν το περιμεναμε…
παντως σε ολη η κριτικη σταζει μελι…
κατι ειναι και αυτο…
τωρα ειδα τι λεει στην κριτικη για nevermore…
εξαντλωντας την αυστητοτητα μου δηλωνω πως προκειται για τον καλυτερο heavy metal δισκο που εχω ακουσει τα τελευταια 5 χρονια…!!!
δεν ελεγε την γελοιότητα μου καλυτερα??
Περβανίδης ή βάλανε πάλι τη Βασιλείου να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα? :lol: