Ντάξει τώρα μην απαριθμήσουμε τις μισές σλατζ μπάντες που πιθηκίζουν Neuro-Isis.
Τεσπά, στο εξηγώ άνετα πάντως, οι Enforcer μπορεί να έχουν κλέψει όλα τους τα riffs αλλά είναι από τις ελάχιστες μπάντες που τα έβαλαν στη σωστή σειρά και τα κυκλοφόρησαν στη σωστή εποχή.
Την έχασα την συναυλία για προσωπικούς λόγους αλλά θα γούσταρα πολύ να τους δω. Πάντως το μέλλον θα δείξει αν αξίζουν και αν θα κάνουν το μεγάλο μπαμ ή αν θα έχουμε να κάνουμε με νέους Hammerfall ή με νέους Bewitched αν θέλετε, που έβγαλαν μια δισκάρα τίγκα στην αντιγραφή από Venom, Priest & Mercyful Fate και μετά κατάντισαν σαν κακόγουστο ανέκδοτο.
Βασικά αυτοί οι σουηδοί από 2000 και μετά άρχισαν να μεγαλουργούν μουσικά (βάση πωλήσεων και απήχησης, όχι πραγματικά τελοσπάντων) αντιγράφωντας με εξαιρετικό τρόπο τα πάντα, θυμάμαι Mando Diao που είχαν σκάσει μύτη 2002 περίπου και αυτό που μου δώσαν να καταλάβω ήταν “τα αντιγράφουμε και τα παίζουμε όπως χρειάζεται για να κόψουμε κώλους, δεν ξέρουμε τι λέμε αλλά ακούγεται γαμάτα” και βέβαια επιβραβεύτηκαν. Μου είχε δωθεί η εντύπωση ότι οι σουηδοί, αφού σε γενικές γραμμές όλα ήταν τέλεια και αρμονικά στην κοινωνία τους σε σχέση με τον μέσο όρο άλλων λαών, κάποια στιγμή μπήκαν πολύ δυνατά στην παγκόσμια μουσική σκηνή με αυτό τον τρόπο.
Ίδια φάση μου έσκασε και τώρα με Enforcer, αντέγραψαν τα ακούσματά τους με εξαιρετικό τρόπο και τα προσφέρουν παιγμένα με πάθος και χωρίς πολλά πολλά, μπορεί να ενοχλεί τους παλαιούς γνώστες που έχουν βιώσει την ιστορία αλλά ρε γαμώ μουσική είναι, αφού το γουστάρει το αυτί σου τέλος, γιαυτό αυτή η κουβέντα του alex ήταν όλα τα λεφτά.
Στην τελική αντικειμενική γνώμη δεν παίζει με την μουσική, η απόλυτη αλήθεια βρίσκεται στο μυαλό του καθένα, με άλλους ταυτίζεται με άλλους όχι…
όπως η γνώμη μου για το σλάτζ π.χ. που όπως είπε και ο ChrisP έχει κατακλέψει 1 2 συγκροτήματα και τώρα μας έχουν πρήξει τα @@ σλατζ και σλατζ και ξύστ@ρχίδια σου με το σλάτζ γαμώ το Southern Comfort
Κρισπ εγώ επίτηδες δε σύγκρινα, τελικά αν δε βάλουμε μια σύγκριση στην κουβέντα δε μπορούμε. Προφανώς υπάρχουν κι εκεί πολλοί αντιγραφείς, αλλά για κάποιο λόγο νομίζω ότι για να γράψεις ένα πρωτότυπο ριφ θέλει τα ίδια ούμπαλα είτε παίζεις κλασικομέταλ είτε σλατζ.
Μου είχε δωθεί η εντύπωση ότι οι σουηδοί, αφού σε γενικές γραμμές όλα ήταν τέλεια και αρμονικά στην κοινωνία τους σε σχέση με τον μέσο όρο άλλων λαών, κάποια στιγμή μπήκαν πολύ δυνατά στην παγκόσμια μουσική σκηνή με αυτό τον τρόπο.
Αυτό μάλλον αντίστροφα λειτουργεί. Κοινώς το ελλαδιστάν με όλα τα προβλήματά του έχει βγάλει ένα κάρο μπαντάρες τώρα τελευταία, άλλο αν δε μπορεί να τις εξάγει όλες μαζί.
Μα ακριβώς λόγω προβλημάτων ελλαδιστάν άργησαν 10 χρόνια αλλά πήραν πρέφα τελικά, έστω και έτσι δε μαμείς, προτιμώ να ακούω greek αντιγραφές άρτια παιγμένες όπως Suicidal Angels π.χ. δηλαδή οι υπόλοιποι τι έχουν παραπάνω εκτός κάποιων εξαιρέσεων όπως Enforcer, Zuul ή οι ισπανοί Angelus Apatrida με το Clockwork που υπεργαμάει και δεν νομίζω να μπορεί μια ελληνική μπάντα να βγάλει κάτι παρομοιο, αντιγραφή μέν αλλά αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη ακόμη και από θέμα παραγωγής. Γενικά όμως τα ίδια παίζουν όλοι στην τελική αφού αντιγράφουν with no remorse. Ο κορεσμός έχει χτυπήσει κόκκινα πάντως, μάλλον θέλουμε άλλα μουσικά όργανα πλέον, η γνωστή βάση κιθάρα/μπάσο παραμόρφωση δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω πλέον, 32bit κ’ετσι, θέλουμε 64bit κιθάρες εδώ και τώρα ρεεεεεε
@Matia
Πω ρε πούστη μου σκάλωμα με το πατροπαράδοτο, χάθηκε το “Snakes For The Divine” ή το “Evil Power” άμα θέλετε να ακούσετε ατσάλι? Πρέπει να είναι καρμπονάτο όπως στα 80’s για να το χωνέψετε?
Γαμάτο το Evil Power, ωραίο και το Snakes for the Divine, αλλά τι σχέση έχουν με τον ήχο των Enforcer;
Για μένα, υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους γίνεται τόση συζήτηση για τους Enforcer. Πρώτον, επειδή όντως κινούνται σε έναν χώρο που για πολλούς ανθρώπους αποτελεί το σημείο αναφοράς για το heavy metal. Δεύτερον και κυριότερον, οι συνθέσεις τους είναι καταπληκτικές. Και άλλοι πριν από αυτούς έπαιζαν και παίζουν “παραδοσιακά”, δύσκολα όμως παρήγαγαν τραγούδια τα οποία να είναι και “ποιοτικά” και άμεσα χιτάκια. Βάλε μια σχετική προώθηση (πολύ λιγότερη όμως από το σμπρώξιμο που έφαγαν οι Hammerfall στο ντεμπούτο τους) και έχεις έτοιμη τη συνταγή επιτυχίας.
Δεν έχει να κάνει με τους Enforcer αλλά με το γεγονός ότι όταν λέμε Heavy Metal πρέπει ντε και καλά να είναι κάποια 80’s φωτοτυπία. Μιλάμε για σύγχρονα καβλωμένα Heavy Metal albums. Μη μου πεις ότι όποιος ακούει Motorhead πχ δεν ακούει και Diamond Head ή Accept? άμα είναι το εύρος ακούσματος του καθενός να είναι ακούω το Χ συγκρότημα και 10000 κλώνους του γάμα τα, δεν είναι λες και μιλάμε για άλλα σύμπαντα.
Συμφωνω απολυτα με αυτο. Επισης εχει κουρασει πλεον αυτη η αποψη “σιγα δεν παιζουν και τιποτα καινουριο”… Με την λογικη αυτη επρεπε να ακουμε ολοι μονο 5 μπαντες και τερμα. Οι Black Sabbath στα 6 πρωτα εχουν στοιχεια που εχουν χρησιμοποιηθει απο ολα τα παρακλαδια του metal. Ε και? Εκει τελειωσε η εξελιξη δηλαδη? Οσο και να μοιαζουν με αλλες μπαντες οι Enforcer, εχουν και τα δικα τους χαρακτηριστικα. Απλα εχουν τον κλασικο ηχο του NWOBHM και του speed metal με πιο μοντερνα παραγωγη, πολλες μπαντες ειχαν σχεδον ιδιο ηχο και παραπλησια ριφ στο NWOBHM και μετα η καθεμια δημιουργουσε την προσωπικοτητα της. Η μοναδικοτητα και ο πιο προσωπικος ηχος δεν ερχονται κατευθειαν.
Last chance to get the Greek tour shirt, only a very limited amount left, all in size S.
Price is 20 EUROs, shipping included. Hurry up before they get sold out!
E-mail EnforcerMerchandise@gmail.com for the order.
Εγώ παρήγγειλα μία για το γαμώτο αν και small με τίποτα να με κάνει!!!