Γραψτο σωστα τουλαχιστον
Το μονο κακο εξωφυλλο που εχουν οι Metallica ειναι αυτο του Kill’Em all.
Ολα τα αλλα ειναι απο πολυ καλα εως αριστουργηματικα.
Γραψτο σωστα τουλαχιστον
Το μονο κακο εξωφυλλο που εχουν οι Metallica ειναι αυτο του Kill’Em all.
Ολα τα αλλα ειναι απο πολυ καλα εως αριστουργηματικα.
Καλα να παθω, το ειχα γραψει “μουνι” στην αρχη αλλα πηγα να το παιξω λογιος
Του ΚΕΑ είναι τουλάχιστον αρχετυπικό, μακράν το χειρότερο είναι… ξέρεις ποιο
Δεν ξερω ποιο εννοεις, αλλα σιγουρα ξερω ποια ειναι τα νουμερο 4-5 στην λιστα.
Τα πρωτα τρια νομιζω ειναι τα RTL - MOP - AJFA με οποια σειρα θελει ο καθενας.
Για μενα ειναι AJFA - MOP - RTL.
Μακράν το χειρότερο (αν μπορεί να το πει κανείς) είναι του ομώνυμού τους… μαύρη μαυρίλα με ένα φίδι που ίσα που φαίνεται!
Με φθίνουσα σειρά (για σήμερα) :
AJFA
MOP
RTL
DM
SA
72S
L
RL
HTSD
KEA
M
Μακράν το χειρότερο είναι το Black Album, με το πρόβλημα να μην είναι το φίδι που αχνοφαινεται, αλλά ότι είναι το φίδι των νοτίων, με όλη την αμερικανοβλαχιά που στερεοτυπικά έχει συνδεθεί με αυτό, που το έχουν κάνει και τραγούδι στον δίσκο…
Don’t step on snek ρε!
Τα Load Reload είναι καταπληκτικά εξώφυλλα
Ωστόσο δύσκολο να τα κατηγοριοποιήσεις, γιατί έχουν πολύ διαφορετική αισθητική μεταξύ τους. Ακόμη και το stager είναι και γαμω τα εξώφυλλα
Edit: δεν είναι του αμερικανικού νότου από τον εμφύλιο, αλλά από την αμερικανική επανάσταση, όμως εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται από νεοφιλελεύθερους οικονομικούς και δεξιούς κύκλους.
AJFA
MOP/RTL εναλλαξ οπως και για σενα
LOAD/RELOAD εναλλαξ επισης ζυγες και μονες μερες
HTSD
Black Album
DM
STA
72S/KEA εναλλαξ επισης γιατι το κιτρινο ειναι το χειροτερο μου χρωμα
Μια χαρα εξωφυλλακι ειναι του Black Album, μινιμαλ και συμβολικο και απιστευτα ταιριαστο για την βομβα που εριξαν το 1991 και εσπασε ολα τα ρεκορ. Παρτε 12 τραγουδια με καταμαυρο theme, η μουσικη μιλαει απο μονη της, τα 5 singles θα μεινουν μυθικα ολα και τα 5 στην ιστορια μας, κι αμα σας αρεσει, αλλιως don’t tread on me.
Το ποιοι υιοθετουν μουσικες και συμβολα καλλιτεχνων για δικους τους στοχους και σκοπους δεν ειναι σφαλμα των Metallica.
Σήκωσα το γάντι και απαντώ με:
Αφήνοντας έξω ντέμο κτλ γιατί δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ. Οκ, το Slayer είναι EP, κλέβω λίγο.
Great minds think alike, ειχα γραψει αυτο πριν λιγες μερες:
Τωρα οκ, σιγα το υπερεπος το Trapped Under Ice που δεν το κοιταει καν το Escape
Ο δίσκος των Bathory κυκλοφόρησε περίπου 3 μηνες μετά το Ride
Εν τω μεταξύ δεν ξέρω γιατί σε ό,τι αφορά τους Slayer πρέπει να πάμε στο Haunting the Chapel αντί να πιάσουμε (πρακτικά) όλο το Show No Mercy, αλλά τέλος πάντων
Νομίζω ότι το Fight…είναι πιο ακραίο από το πρώτο Slayer, το οποίο απλά έχει πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα, διαφορετικά είναι Judas Priest σε χαλασμένο πικ απ. Σίγουρα έχει περισσότερο όγκο το Fight, προφανώς καλύτερο ήχο και στα δικά μου αυτιά είναι πιο ακραίο από το Show No Mercy.
το βάζω για τις πετσέτες τώρα το καλοκαίρι.
το κακό με τη lady justice ειναι ότι βγαινει σε άσπρο συνηθως και δεν με τράβηξε να το πάρω. για το MOP, αισθητικά δεν μου αρέσουν γενικα οι τάφοι. Τα S&M ειναι ωραια επισης
Νομίζω ότι στα singles τους λόγω Pushead είχαν εμβληματικά εξώφυλλα, στους δίσκους πουλάνε δήθεν καλλιτεχνική ανησυχία.
Στο St. Anger ας πούμε αν και το εξώφυλλο είναι statement, υπάρχουν δύο εικόνες στο artwork που ίσως δούλευαν καλύτερα ως εξώφυλλο
Βόμβα το Black Album αναντίρρητα, αλλά τι, στα προηγούμενα/επόμενα δεν μιλούσαν τα τραγούδια από μόνα τους; Ξαναλέω, κομπλέ με το μίνιμαλ εξώφυλλο, αλλά με ξενερώνει το σύμβολο.
Σαφώς δεν ψέγω τους Metallica για την ακροδεξιά ρητορική νεότερων ομάδων και γκρουπ, δύσκολο να το συμπεράνεις αυτό απ’ το σχόλιό μου. Απλά δεν μου κάθεται καλά γενικά ο πατριωτισμός, τι να κάνω! Έχεις βγάλει το Justice και μετά λες, οκ, μλκία, κάτσε να πούμε ότι I’m proud to be an American Where at least I know I’m free;
το ότι θεωρείτε/αι ότι οι Metallica, ή οποιος μουσικός, είναι τόσο βαθιά πολιτικοποιήμενος που να έχει σκεφτεί όλες τις προεκτάσεις ενός φιδιού ή στίχου, με ξεπερνάει. Ή ότι είχαν υπόψην τους 20 χρόνια πριν, ότι κάποιες δηλώσεις ή επιλογές θα είχαν κακογεράσει. ότι δηλαδή, κατά βάση πιωμένοι κ%λωμενοι πιτσιρικάδες, κάθησαν να κάνουν φουλ πολιτική ανάλυση πριν που ή γράψουν κάτι, τόσο ώστε να τους το χρεώνουμε σήμερα, είναι εντελώς άκυρο. Αναλύουμε τα πεπραγμένα τους, λες και ειναι πολιτικοί επιστήμονες.
Ήμουν προσεκτικός στον ορισμό μου
Είπα μέχρι τότε (προηγήθηκε του Bathory, όπως και του Sentece of a Death των Destruction) και Full Length, αφήνοντας έξω το Haunting The Chapel.
Και συμφωνώ με τον @shadowking69 ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πιο ακραίο από το Antichrist ή το Black Magic λχ. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό. Και τα φωνητικά του Araya το κάνουν λίγο toss up αλλά αν βγάλεις τα φωνητικά νομίζω πως είναι αρκετά πιο ξεκάθαρη επιλογή. 220 bpm με downpicking ήταν και πιο γρήγορο και πιο tight από οτιδήποτε συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο των Slayer.
Να το βάλουμε όμως και στο context της εποχής. Δεν είχαν οικειοποιηθεί το σύμβολο τότε alt right τύποι. Τότε ήταν περισσότερο σύμβολο προσωπική ελευθερίας για κάποιους (βλέπε παρακάτω) και ελάχιστου κράτους για άλλους (πχ Ron Paul).
Άλλη σημασία έχει μετά την προεδρία Ομπάμα στις ΗΠΑ και άλλη πριν.
Πχ το 1990 στο Σαν Φρανσισκο (ότι πιο κοντά στην κυκλοφορία του Black Album δηλαδή και χρονικά και τοπικά) χρησιμοποιήθηκε στις pro gay διαδηλώσεις μετά το ACT UP για την αντιμετώπιση του HIV που ουσιαστικά περιόριζε τις ελευθερίες τους.
Γενικά ο Hetfield πάντα ίδια στάση είχε για τις προσωπικές ελευθερίες είτε αυτό ήταν το Shortest Straw, είτε το Don’t Tread On Me, είτε το You Must Burn πχ.
FFWF για εμενα λιγοτερο ακραιο απο evil…, antichrist, black magic και πιθανως και αλλα απο ντεμπουτο slayer, γιατι μεν εχει σαρωτικο για την εποχη ηχο, αλλα λιγοτερο ακραια φωνητικα και θεματολογια.
Ευστοχη η επιλογη μονο LP βεβαια @Alejandro.m αλλιως η extreme μουσικη ηταν καζανι που εβραζε εκεινη τη χρονια (sodom, possessed, hellhammer, destruction,celtic frost, φυσικα bathory, και ποσοι αλλοι)