Μetallica

Δεν ξέρω αν άλλα γράφω και σε άλλα απαντάτε, αλλά αυτό προκύπτει.

Δεν είπα ποτέ ότι το φίδι ήταν από τα 90s αλτ ράιτ σύμβολο, ή ότι οι Metallica έπρεπε να προσέξουν γιατί θα κακογερνούσε το σύμβολο.

Κυριολεκτικά, είναι ένα τραγούδι που ξεκινάει με τραγούδι για την Αμερική, μιλάει για την Αμερική ως χώρα της ελευθερίας που δεν σηκώνει και πολλά πολλά. Ο ίδιος ο Hetfield είπε “Μετά το Justice ήθελα να τα μαζέψω, γιατί ΗΠΑ καλύτερη χώρα έβερ”. Δηλαδή, αυτό από μόνο του, εμένα αρκεί να με ξενερώσει, sorry κιόλας. Άλλο αν διαφωνείτε με αυτό, άλλο να απαντάτε σε πράγματα που δεν έχω πει.

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το περίπλοκο.

1 Like

Εξαίροντας το χαρντκορ που θέριζε τότε, και υποθέτοντας πως μιλάμε για metal adjacent πραγματα, στα περί ακρότητας, οι G.I.S.M. είχαν ήδη βγάλει το “Detestation” LP πάντως, που μάλλον είναι πιο ακραίο από όλα όσα αναφέρθηκαν μαζί.

Καλα οτι ο Χετφιλδ ειναι ρεπουμπλικάνος, αλλά η Q Prime αρκετα έξυπνη ώστε να μην το αφήνει να λέει πολλά πολλά, νομιζω συμφωνουμε ολοι.

Εγώ απλά σχολιάζω (όχι για σενα συγκεκριμένα, πχ και στου οζζυ το τοπικ λεγονται διαφορα), το θεμα αναφορικα με τα πολιτικς των μουσικων. Επισης θεωρω πολυ λογικο να εχει ένας γκαγκαρος Αμερικανος διαφορετικη γνωμη για την Αμερικη, από ένα Έλληνα που - συγνωμη κι ολας, γενικο το σχόλιο όχι για σένα - παίζει να μην έχει πάει και ποτέ. Εδω Ελληνες εσωτερικού και εξωτερικού έχουμε διαφορετική γνώμη για τα πράγματα στην Ελλάδα. Από τις ΗΠΑ , μέχρι το Ισραηλ και την ΕΕ, θεωρώ λίγο άκυρο να λέμε “΄μα καλά γιατι ο Χετφιλδ αγαπάει τη χώρα του, τσ τσ τσ τσ”. wow - ε ξερω και εγώ, μήπως επειδή ειναι η χώρα του ; και μηπως δεν έκατσε να κάνει 3 διατριβές σε international politics, για να βγάλει ένα-δύο δίσκους… ;

tldr - ψειρίζουμε την μαϊμου με τα Politics των μουσικών

1 Like

Μουσικός: βάζει φάτσα φόρα ανοιχτά πολιτικό σύμβολο σε δίσκο του

Κοινό: ε μωρέ τι το πολυψειρίζουμε, δεν ήξερε το παλληκάρι

3 Likes

I will die on this hill - εδω στο φορουμ, άτομα ψαγμένα με τα πολιτικά θα πουν κάτι και μετά θα βρεθεί ένας πιο υπερψαγμένος, για να πει “ναι τι λετε ομως εσεις τωρα για τον Χ πολιτικο αναλυτη που το 1974 ειχε πει ότι ο Mustaine έγραψε το Kill em all” ; ok ok

2 Likes

Σορυ για το offtopic αλλα μου θυμιζει που κατι ελληνορθοδοξοι ψειριζουν το monster (το energy drink) για να το βγαλουν σατανικο ενω το hell εχω απεξω ενα βερζεβουλη και λεγεται “κολαση” και κανεις δεν ασχολειται.

On topic, μεγαλο σφαλμα και το DTOM και ο φιδουκλας, προφανως. Και η (δηθεν απαραιτητη) κυβιστηση μετα το AJFA προφανως δεν ειναι δικαιολογια.

Δεν θέλει και πολύ ψάξιμο με τα πολιτικά για να πεις: α, ο Hetfield καβαλάει την αμερικανίλα του με περηφάνια

Να πρέπει ντε και καλά να πούμε ότι ο Χέτφιλντ δεν είναι America fuck yeah, ενώ μπορούμε να παραδεχτούμε πως “ναι, οκ, είναι, απλά αυτή η πολιτική του πεποίθηση δεν με εκφράζει”. Ας το παραδεχτούμε, δεν δαγκώνει :stuck_out_tongue:

1 Like

βασικα το παραδεχομαστε και δεν μας νοιαζει, αυτο λεω

Α, γιατί νόμιζα τόση ώρα ότι δεν παραδεχόμασταν ότι ήταν ένα ξεκάθαρα πολιτικό σύμβολο με σαφή τοποθέτηση

Λάθος μου

Άσχετο:
Πάντως, η πρώτη μου μπλούζα τους ήταν μία Don’t tread on me (από μοναστηράκι) που έδειχνε τον Hetfield να στέκεται με μια κιθάρα. Την είχα χιλιοφορέσει μέχρι και πρώτα έτη παν/μιου, από τις αγαπημένες μου. Αν την βρω θα ποστάρω, πρέπει να έχει λιώσει…

1 Like

δεν ξερω ποσο ξεκαθαρο και με τι προεκτασεις ηταν στο μυαλο του χετφιλδ το 1990.

1 Like

Ευτυχώς που μεγαλώνοντας οι ιδέες του ήταν συνεπείς με το φίδι, κωλοφαρδία, φαντάζεσαι να έπρεπε να βγει και να πει “παιδιά, δεν ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου, σόρρυ, άκυρο”

13 Likes

Πολύ πιο εύκολο να είσαι νέος και να πηγαίνεις ενάντια στο σύστημα…γιατί έτσι από το να είσαι μέρος του συστήματος και να το παίζεις επαναστάτης. my 2 cents

τι συμβόλιζε όμως;
Tότε ήταν περισσότερο σύμβολο ατομικής ελευθερίας. Και από την φιλελεύθερη πλευρά αλλά και από αριστερούς (πχ στο Τεξας όταν κατέπεσαν τα δικαιώματα στην άμβλωση στα 70s, το Street Patrol στο SF στα 90s) και ούτω καθεξής ήταν ένα σύμβολο που χρησιμοποιούνταν από όποιους θεωρούσαν ότι το κράτος καταπατά τις ελευθερίες τους. Άλλη κουβέντα θα κάναμε αν το χρησιμοποιούσε το 2009, άλλη το 1991, άλλη το 1775.
The Shifting Symbolism of the Gadsden Flag | The New Yorker

5 Likes

Παιδιά, ο ίδιος το συνδέει με το κομμάτι. Αν είχε μέσα κομμάτι που μιλούσε για Gay rights ή αυτοδιάθεση, θα έτρωγα το καπέλο μου. Ο Hetfield το συνδέει με τις ΗΠΑ ως καλύτερη χώρα του κόσμου. Νέτα σκέτα.

2 Likes

Δηλαδή στο Shortest Straw είναι κομμουνιστής;
Επίσης που ακριβώς γίνεται η σύνδεση στο Black Album με την Αμερική; Στο Don’t Tread On Me?

Hetfield said the song was a reaction to the anti-establishment tone of their album …And Justice for All: “This is the other side of that. America is a fucking good place. I definitely think that. And that feeling came about from touring a lot. You find out what you like about certain places and you find out why you live in America, even with all the bad fucked-up shit. It’s still the most happening place to hang out.”[2]

Hetfield also said “Don’t Tread on Me, I love the song, but it shocked a lot of people, because everyone thought it was pro-war when they thought we were anti-war, and alls we’re doing is writing songs, we’re not standing politically on any side. Don’t Tread on Me was just one of those ‘don’t fuck with us’ songs, and obviously referencing the flag and the snake and what it meant, that all tied into the black album and the snake icon on the album cover, and I think it’s great to play that song live. We’re over here in Europe playing it, and people aren’t appalled by the songs. We haven’t played it in Iraq or Iran yet, though.”[3]

από wkipedia αυτό

6 Likes

Στα περί ακραίου metal, Venom enters the room.

Δεν ξέρω, το να υπερασπίζεσαι την ελευθερία λόγου χωρίς φακέλωμα σε κάνει κομμουνιστή;