Μetallica

:stuck_out_tongue:

20 Likes

Credit to @kbil :sunglasses:

1 Like

Να ερθει να γραψει ο κυριος @kbil αμα το επιθυμει :stuck_out_tongue:

2 Likes

I am his lawyer.

I’m judge, and I’m jury, and I’m executioner too.

3 Likes

Σιγά μην είσαι και το τραπέζι!

4 Likes
3 Likes

ένα τραγούδι - η μισή δισκογραφία των Volbeat

3 Likes

Απο ολα τα ανουσια πραγματα που εχουν κανει οι Metallica, και ειναι πολλα, αυτο ειναι ισως το πιο ανουσιο. Οσοι θελετε να ακουσετε χριστουγεννιατικη ιστορια απο τον James, καντε κλικ.

2 Likes

Μου ήρθε το newsletter με το από πάνω link, πάτησα από περιέργεια στο youtube, άκουγα απορημμένος, το έκλεισα πριν τελειώσει ξενερωμένος. Αυτά για 'μένα εκτός του ότι ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας, είναι ξεφτιλίκια. Τι ξεφτιλίκια ακριβώς δε μπορω να προσδιορίσω, γιατί δηλαδη να είναι ξεφτίλα να απαγγέλει χριστουγεννιάτικες ιστορίες ο Χέτφηλντ, δεν ξέρω γιατί, αλλά εμένα προσωπικά μου γκρεμίζεις τον μύθο που έχω στο κεφάλι μου σε γενικότερη βάση, όχι μόνο για τους Metallica, αλλά για το σύνολο αυτής της μουσικης, δεν ξέρω πως να το πω, χριστουγεννιάτικες ιστορίες δίπλα στο τζάκι, οκ ωραίο μεν, αλλά εσύ βγαίνεις και παίζεις Whiplash στις συναυλίες ας πούμε, δε μου κολλάει, μου φαίνεται ψεύτικο και το τζακι και το Whiplash, μου φαίνεται λίγο από όλα τα άλλα, μου φαίνεται καθώς πρέπει… Βασικά αυτό, μου φαίνεται καθώς πρέπει. Δε λέω να έχεις το προφίλ του Kerry King στα 60 σου, αλλά από το ένα άκρο της βαρβατίλας, μέχρι το άλλο άκρο του καλού παππού της χριστουγεννιάτικης ιστορίας με τα εγγόνια στα πόδια σου δίπλα στο τζάκι στο χιονισμενο Κολοράντο (δεν ξέρω αν χιονίζει εκεί, έτσι το λέω), υπάρχει και το ενδιάμεσο. Μείνε στο γαμημενο ενδιάμεσο και κάνε τον καλό παππού στα εγγόνια σου ρε Χετ. Δε θέλουμε να είσαι ο καλός παππούς μας.

Δεν ξέρω γιατί μου βγήκε τόση απογοήτευση.
Από 'μένα, άντε γαμηθείτε Metallica.

2 Likes

Να τους τα πεις 9 Μαΐου.

Όντως αδιάφορο , οπως και πολλα άλλα που έχουν κάνει.

Υ.Γ. ποιος kerry king μωρε με την καρικατουρα

Μα αυτό λέω, μην είσαι Kerry King καρικατούρα, αλλά τώρα πας και γίνεσαι καρικατούρα “καλός παππούς”. Τεσπα, έχω στείλει ήδη mail με τα παραπονά μου στον Λαρς, αναμένω απάντηση.

1 Like

Σε καταλαβαίνω πώς το λες κι ας μη συμμερίζομαι το οπαδικό ζόρι σου για Metallica. Κι εγώ θυμάμαι ότι όταν είχαν βγάλει - αρκετά χρόνια πριν - οι Dropkick Murphys κομμάτι με χριστουγεννιάτικη θεματολογία, και μάλιστα και συνοδευτικό βίντεο οι παπάρες, ήταν η αρχή του τέλους της σχέσης μου μαζί τους ως οπαδός.* Μου φαινόταν πραγματικά ό,τι πιο lame και αντι-punk μπορούσαν να παρουσιάσουν. Και προφανώς ισχύει και για το metal κάτι ανάλογο.

*Δεν εννοώ φυσικά ότι σταμάτησα να ακούω τους πρώτους τους δίσκους, απλά έχασα σιγά σιγά το ενδιαφέρον μου για ό,τι καινούργιο έβγαζαν.

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι πολύ γενικότερο αυτό που με ενοχλεί… Αλλά δε μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Πολύ περιληπτικά θα έλεγα ότι έχει να κάνει με τον ευτελισμό της όποιας “κουλτούρας” ή ακόμα καλύτερα υποκουλτούρας που έχει χτιστεί στο όνομα των Metallica, τουλάχιστον στο κεφάλι μου. Οι Metallica ας πουμε δεν είναι ρε φίλε για να σου λένε χριστουγεννιάτικα παραμύθια, είναι για να σου διαβάζουν μανιφέστα (πολύ ακραίο παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνετε) ξέρω 'γω… Αυταπατώμαι αυτή τη στιγμή το ξέρω, δεν είναι ότι ο Χέτφηλντ το έπαιξε επαναστάτης ποτέ, αλλά για 'μένα η μουσική τους υμνούσε και προκαλούσε/προσκαλούσε σε μια γενικότερη κοινωνικο/προσωπική επανάσταση και όχι σε ύπνωση μετά από παραμύθια… Ευσεβείς πόθοι, δικοί μου. Η άρνηση του καπιταλιστικού πλαισίου στο μέταλ μου, είμαι βαθιά νυχτωμένος. Τεσπα, ξενέρωσα και απογοητεύτηκα, αυτό ήταν όλο.

Lately listening a lot to:

Summary

image

Νομίζω πως τουλάχιστον στην περίπτωση του Het, υπερβάλλετε λίγο. Έχει πάψει να είναι οργισμένος μεταλλάς άπειρα χρόνια, είναι εντελώς mainstream εδώ και 35 χρόνια, πιο περίεργο μου φαίνεται να βγάζει Spit Out The Bone πλέον παρά να κάνει τέτοιες παπαρίτσες.

Αυτό. Αλλά δεν θα το έπαιρνα τόσο βαριά προσωπικά με αγαπημένες μπάντες μου.

5 Likes

Απλά “δεν πάει” ρε συ, τόσο απλό είναι. Αν είσαι metal μπάντα ή punk μπάντα απλά δεν μπλέκεις με τη mainstream κουλτούρα αλλιώς θα φας κράξιμο, “τι δεν καταλαβαίνεις”! Προφανώς ενέχει και κάποιο αντιφατικό στοιχείο αυτός ο “κανόνας” όταν, μια στις τόσες, εισέρχονται στο mainstream - ή και απλά φλερτάρουν μ’ αυτό - outsider μουσικές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, αλλά τότε είναι που θέλουμε κι εμείς να δούμε πόσο μάγκας είναι ο άλλος και κατά πόσο μπορεί να το διαχειριστεί χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητά του. Τώρα, για την προσωπική απογοήτευση που έχεις νιώσει απέναντι στους Metallica… Ναι, ΟΚ. It is what it is. Πάντως γενικά οι μύθοι καλό είναι να καταρρέουν (ακριβώς επειδή είναι αυτό, μύθοι), ακόμα κι όταν είναι ψιλοοδυνηρό κάτι τέτοιο.

Μωρέ δεν είναι κάτι που θα με αποτρέψει να είμαι fan των Metallica, μια ζωή θα αγαπάω και απολαμβάνω τη μουσική τους. Απλά δε βλέπω το λόγο να “κανονικοποιείσαι” τόσο μέσα σε αυτό το κοινωνικό γαμήδι. Έχει ανάγκη η εταιρεία Metallica από χριστουγεννιάτιες ιστορίες με τη φωνή που τραγούδησε το Sad but True ας πούμε; Γιατί το κάνεις; Για να μπεις μέσα σε ποιο λόμπι; Είσαι στο ανώτερο εμπορικό επίπεδο, είσαι το λόμπι, είσαι το mainstream, με τη μαγκια σου και με τους δικους σου όρους, δε σου λείπει τίποτα, τα έχεις κατακτήσει όλα, να το κάνεις αυτό γιατί; Να το κάνουν πχ οι Transiberian Orchestra οκ το καταλαβαίνω και ακούω και τον λόγο. Οι Metallica γιατί; Αυτό δεν πιάνω.

Νομίζω η απάντηση είναι “they just don’t care”. Όταν είσαι ο Het κι έχεις φτάσει όπου έχεις φτάσει, όταν προφανώς δεν έχεις κάποια εικόνα για τον εαυτό σου όπως αυτή που θα ήθελες εσύ να έχει ο ίδιος για τον εαυτό του, απλά κάνεις ό,τι σου γουστάρει. Δεν νομίζω ότι είχε κάποιο απώτερο σκοπό αυτή η ιστοριούλα, ούτε να μεγαλώσει ο μύθος του, ούτε τίποτα. Πραγματικά νομίζω το σκέφτεσαι περισσότερο απ’ όσο το σκέφτηκε ο ίδιος όταν του προτάθηκε (ή το σκέφτηκε ο ίδιος - χλωμό) και είπε “ναι, θα το κάνω”. Αντιλαμβάνομαι γιατί σου φαίνεται στενάχωρο/ ενοχλητικό, αλλά φταίνε νομίζω οι δικοί σου ευσεβείς πόθοι που αναφερθηκαν παραπάνω.

3 Likes

Χωρίς να θέλω να σου ρίξω αλάτι στην πληγή (όχι, ειλικρινά, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου), η απορία που εκφράζεις μου θυμίζει λίγο μια συζήτηση που είχα μια φορά, πολύ πιο γενικά πολιτική, όπου το παλικάρι που μιλάγαμε μου εξέφρασε την εξίσου γνήσια απορία: “Γιατί όμως ρε φίλε ο καπιταλιστής επιδιώκει συνεχώς το κέρδος; Και μάλιστα όλο και μεγαλύτερο; Του κόσμου τα λεφτά δεν έχει ήδη; Τι, υπάρχει κίνδυνος να πεθάνει στην ψάθα ξέρω γω;”. Εμμμμμμ ναι. Awkward. Εκεί ήταν που έπρεπε να του εξηγήσω ότι ο καπιταλισμός πάντα έτσι λειτουργεί: Όχι μόνο δεν μπορείς να μην έχεις κέρδος, αλλά δεν γίνεται καν το ποσοστό του κέρδους να μειώνεται! Δεν είναι θέμα ανάγκης βιοπορισμού προφανώς, είναι απλά οι νόμοι του κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Και όσο σκληρό κι αν ακούγεται, και οι Metallica εταιρεία είναι. Οπότε…

edit
Εν τω μεταξύ κι εσύ ο ίδιος έτσι τους λες, δεν το πρόσεξα αρχικά :sweat_smile:

No worries παιδιά, ουσιαστικά λέω δυνατά τις σκέψεις μου, δεν ειναι ότι δεν τα ξέρω ή δε συμφωνώ με αυτά που λέτε κι εσείς. Για 'μένα η μουσική που έχουν γράψει είναι το σημαντικότερο, τα υπόλοιπα ούτε με αγγίζουν ιδιαίτερα, ούτε χρειάζεται και οι ίδιοι να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Δε θα μειωθεί η αξία του Χέτφηλντ στον μουσικό χάρτη από κάτι τέτοιο ή από οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα όμως ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους όλοι εμείς με όλους αυτούς, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Και όταν ηταν “επαναστάτες” σε διαφορετικούς κόσμους ζούσαμε.

Απλα τοτε μπορούσες να κάνεις relate.

Εδω σε μια παπαριτσα της στιγμής ( ; ) - αλήθεια ποιος θα θυμάται αυριο-μεθαυριο - οτι ειπε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία ο Het , δεν μπορείς να συνδεθείς.
Fair enough, ειδικά στην ελλαδα νομίζω οτι και κανένας δεν θα τα καταφέρει.

Αυτό που σε ενοχλει ειναι οτι οι Metallica έγιναν dad rock.
So What;
Δεν υπάρχει και κατι που να μην έχουν κατακτήσει, οπότε απέναντι σε τι να ειναι rebels ;

4 Likes