Δεν θελουν να το κανουν.
Για τα official bootlegs, και για τα βιντεάκια, ειπωθηκε ορθά παραπανω οτι δεν εχει νόημα επειδή το setlist ειναι το ίδιο.
Νομιζω ομως οτι εχουν ηδη ανακοινώσει πως θα βιντεοσκοπηθεί η συναυλία της Γαλλίας.
Δεν θελουν να το κανουν.
Για τα official bootlegs, και για τα βιντεάκια, ειπωθηκε ορθά παραπανω οτι δεν εχει νόημα επειδή το setlist ειναι το ίδιο.
Νομιζω ομως οτι εχουν ηδη ανακοινώσει πως θα βιντεοσκοπηθεί η συναυλία της Γαλλίας.
Νομιζω πως οι δυο μπαντες εχουν αρκετα διαφορετικη νοοτροπια γενικα ως στο πως λειτουργουν. Περα απο το κομματι της επιχειρησης (που ειναι και οι δυο, και καθε αλλη μπαντα δηλαδη), οι Μεηντεν ειναι γενικα αρκετα πιο old school. Ετσι εμαθαν, ετσι συνεχιζουν. Το στανταρ ειναι δισκος, περιοδεια, δισκος, περιοδεια, δισκος, περιοδεια, λαηβ δισκος, μπεστ οφ, δισκος, περιοδεια, λαηβ δισκος, μπεστ οφ, rinse and repeat σχεδον 50 χρονια τωρα. Ναι, ειχαν κι αυτοι κατι “πειραματα” στην καριερα τους (Ed Hunter = video game), αλλα σε γενικες γραμμες δεν κινηθηκαν ποτε πολυ εξω απο τα ορια που εθεσαν οι ιδιοι (και δεκαδες μπαντες πριν απο αυτους).
Οι Metallica ακολουθουν εντελως διαφορετικο τροπο λειτουργιας. Δισκος, περιοδεια, δισκος, περιοδεια, δισκος διασκευων, δισκος με συμφωνικη, ταινια, Guitar Hero, προτζεκτ με Λου Ρηντ, φεστιβαλ ORION, κανενα μπεστ οφ στην καριερα τους, remastered κυκλοφοριες - πακετα με 300 τραγουδια μεσα, ντοκιμαντερ, ακομα και εκθεσεις με αυτοκινητα και ταινιες, γενικα απλα δοκιμαζουν ενα σωρο μαλακιες (ή και οχι μαλακιες) και καποια πετυχαινουν (τα περισσοτερα) , καποια οχι. Εχουν φτιαξει ενα φοβερο business model, το οποιο εχει κλεψει μαλιστα και πολλα καλα απο αλλες μπαντες (την φαση με τα bootlegs την εκαναν πρωτοι οι Περλ Τζαμ, απλα οι Metallica το εξελιξαν κι αλλο), και αυτην την στιγμη τα 4 μελη της μπαντας κανουν το minimum και η επιχειρηση τους βγαζει λεφτα απο συναυλιες, μπλουζες, λαηβ απο τις συναυλιες, και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις.
Κι οπως λεει και ο @furor , εχουν βρει μια φορμουλα με την οποια μενουν ολοι ικανοποιημενοι.
Δεν θεωρω καποια απο τις δυο προσεγγισεις ανωτερη της αλλης. Αλλα οσον αφορα τους Metallica, πραγματικα χαιρομαι που βγαινει μια τεραστια ποσοτητα λαηβ υλικου απο την μπαντα, και χωρις να κανεις πολλα, μπορεις να δεις κυριολεκτικα πανω απο 1500 βιντεος της μπαντας να παιζει τα τραγουδια της λαηβ απο το 2004 εως και φετος.
Μεταξύ των οποίων, όπως έχει πει και ο Lars, η προσοχή στο merch που δείχνουν οι Maiden, όπως και το fan club και το πώς λειτουργεί.
Τελευταία και οι Maiden έχουν βάλει νέα πράγματα αλλά τα official bootleg δε νομίζω να αποτελέσουν ποτέ μέρος του πακέτου.
Νομίζω πως αυτές οι 2 μπάντες είναι σημείο αναφοράς γενικά όσον αφορά τις παροχές και τα καλούδια στους οπαδούς τους.
Μιας και συγκρίνετε τα δύο συγκροτήματα, θα τοποθετηθώ με βάση ένα βίντεο που είχα δεί πρόσφατα και είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο συγκροτημάτων. Οι Metallica, έχουν μπεί απο νωρίς στο νόημα του διαδικτύου και στην αξιοποίηση αυτού, κάτι το οποίο δεν έχουν οι Maiden.
Οι Metallica, δίνουν το παρόν στα social media, κάτι το οποίο δεν κάνουν οι Maiden. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα οι Metallica, να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, το οποίο είναι κατα το πλείστον μέσα στα social ενω οι Maiden, είναι ήδη γνωστοί σε μεγαλύτερες ηλικίες κυρίως, οι οποίες όμως, δεν έχουν τόση εξοικείωση με τα social, με οτι αυτό συνεπάγεται για την αλληλεπίδραση τους με τις νεότερες γενιές.
Όσον αφορά την καταγραφή της κάθε συναυλίας, δεν ξέρω αν είμαι υπέρ η κατά. Συμφωνώ με αυτό που προειπώθηκε, οτι δεν υπάρχει νόημα καταγραφής της κάθε συναυλίας, εφόσον είναι κοινή setlist, με τις ίδιες πάσες κτλ. Ναι μεν οι Metallica έχουν αλλαγές απο συναυλία σε συναυλία στη setlist, δεν ξέρω όμως αν αξίζει η καταγραφη της κάθε συναυλίας, πέρα απο αρχειακούς/συλλεκτικούς λόγους…
Δυστυχώς οι πιο ντροπαστικές στιγμές των συναυλιών τους κατά τη γνώμη μου. Είναι τέρμα γελοίες και επιτέλους κάποιος πρέπει να πει στον Ρομπέρτο ότι δεν έχει καλή φωνή (όπως καλά κάνει και ανοιγοκλείνει απλώς το στόμα του στο σετ και δεν ακούγεται σχεδόν σε κανέναν μέρος που κάνει δεύτερα φωνητικά).
Συμφωνώ με Tom G. Warrior “They butchered it and it was humiliating. Maybe I should go onstage and do a really miserable version of [Metallica’s] ‘Hit the Lights’ with, like, 200 mistakes to set the balance.”
Αυτές οι στιγμές με κάνουν να νοσταλγώ τον Jason ακόμα περισσότερο…
Εχει το τιμημα του το να εισαι η πιο τεραστια μεταλ μπαντα της ιστοριας μαλλον. Γινονται scrutinized ακομα και σε ενα 5λεπτο διαλειμμα στις συναυλιες τους που το εχουν για να ξεκουραστουν ο Τζεημς και ο Λαρς, παρολο που το μονο που κανουν ειναι να αποδωσουν φορο τιμης σε ενα σωρο μουσικους απο ολες τις χωρες του κοσμου.
Εγω δινω απλα τα ευσημα στα μελη των Τρυπων, που αναγνωρισαν ποσο μεγαλη τιμη ειναι να τους διασκευαζει, εστω και σε μια εντελως χαβαλεδιαρικη φαση λιγων λεπτων, μια μπαντα οπως οι Metallica.
Οι δηλωσεις του Warrior ακομα με κανουν να γελαω. Ισως θα επρεπε να εχει γραψει εστω ενα τραγουδι στην καριερα του καλυτερο απο το Hit The Lights πρωτα, πριν αποφασισει να θιχτει.
Δεν θα διαφωνήσω με τα περισσότερα. Αναγνωρίζω ότι είναι άξιο σεβασμού το ότι κάθονται και ασχολούνται απλά θα προτιμούσα να μην γινόταν τόσο πρόχειρα και τσαπατσούλικα. Από την άλλη δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, ούτε ο Ρομπ μπορεί να μάθει ελληνικά σε 2 μέρες ούτε και κάθε άλλη γλώσσα. Για αυτό θα προτιμούσα να έκαναν διάλειμμά χωρίς αυτό το χαζοιντερλούδιο. Αλλά οκ, γούστα. ![]()
Τζαμαρισμα ειναι ε.
Οσο για τον warrior ας παίξει μια διασκευουλα απο το Cold Lake να ησυχάσει.
Τελος το eye liner metallica εκατομμύρια ετη φωτος καλύτερο απο το eye liner του Fischer.
Εδω η ομώνυμη μπυρα ειναι ανώτερη απο οτιδήποτε έχει σκεφτει και πράξει ο δήθεν ακραίος τύπος.
Μα ουτε εμενα μου αρεσει το ηχητικο αποτελεσμα στην συντριπτικη πλειοψηφια των διαφορων τζαμαρισματων που κανουν σε καθε χωρα. Απλα δεν του δινω και τοση σημασια. Ενας μικρος φορος τιμης ειναι και τιποτα παραπανω που να χωραει αναλυση.
Ο drummer των Rammstein παντως ηταν στην συναυλια στο Βερολινο ως θεατης μαζι με την κορη του, και εκανε ειδικη αναρτηση στα δικα του τα social media, στην οποια ευχαριστησε θερμα τους Metallica που επαιξαν το τραγουδι τους.
Κοίτα επειδή γιορτάζει κιόλας (20 ετών το monotheist) δεν νομίζω ότι έχουν γράψει πολλοί δίσκο που να τον ξεπερνάει τα τελευταία 20 χρόνια.
Κατά τα άλλα όντως δεν το χειρίστηκε καλά το ζήτημα με τη διασκευή
Και θα συμφωνήσω ότι αυτές οι διασκευές αποτελούν παράσημο ουσιαστικά για όποιον τον τιμήσουν οι metallica
Eίναι όμως γεγονός ότι κόβει τη ροή της συναυλίας και ειδικά αν ακολουθήσει και κάποιο ήρεμο σχετικά κομμάτι τη “κοιλιά” στο λαιβ δεν τη γλιτώνεις
Απο μονοι τους οι King Gizzard & the Lizard Wizard εχουν βγαλει 27 καλυτερους δισκους μεσα σε 14 χρονια, σιγα
Εμένα τα περισσότερα από αυτά τα τζαμαρισματα (γιατί όπως σωστά ειπώθηκε από τον @drenie δεν είναι διασκευές) μου είναι παγερά αδιάφορα. Παρόλα αυτά οι ντόπιοι σε κάθε λαιβ φαίνεται να το διασκεδάζουν. Στη Φρανκφούρτη, ειδικά την πρώτη μέρα με τους Tankard (που αν κατάλαβα καλά το τραγούδι είναι και ύμνος της Άιντραχτ) οι ντόπιοι ξελαρυγγιαστηκαν.
Αυτό το διαλλειμα των 2-3 λεπτών θα υπήρχε ούτως ή άλλως, οπότε μικρό το κακό. Αν ήταν ένα solo του Kirk ή του Rob μάλλον το ίδιο αδιάφορο θα με άφηνε*, τώρα τουλάχιστον κάνουν ένα homage σε κάποιους καλλιτέχνες.
‘*Εξαίρεση φυσικά ήταν στη Worldwired περιοδεία το Anesthesia και κάποιες φορές κάποια πιο δομημένα σόλο του Kirk που ξεκινούσε με I Disappear και κατέληγε σε ένα σόλο από κανένα deep cut κομμάτι.
ΥΓ: μια χαρά είναι ο Warrior σε αυτό που κάνει ακόμα και σήμερα και γενικά η κληρονομιά του είναι αξιοσέβαστη. Θεμιτό ότι δεν του άρεσε αλλά συνήθως το σχολιάζεις με μεγαλύτερο τακτ (όπως το έκαναν οι Τρύπες πχ) αφενός για να μη φανείς μαλακας, αφετέρου γιατί το όλο point δεν είναι η τεχνική αρτιότητα. Δε νομίζω άλλωστε αν ήθελε το Rob να το αποδίδει άριστα στο μπάσο του ότι θα είχε ιδιαίτερο θέμα.
Ήταν σαφώς υπερβολικός, ίσως και υπερπροστατευτικός με τη μουσική του (έως και γεροπαράξενο τον λες)
Συμφωνω απόλυτα ως εκ τούτου
Απλά μην τα γειώσουμε όλα (Celtic Frost Hellhammer μη σου πω και Triptykon) για έναν όλως άστοχο σχολιασμό
“είπε κακό λόγο για τους μετάλλικά μου κάποιος φίσερ, για να δω ποιος είναι και θα του δείξω εγώ να μάθει…”
Να πω ότι κι εγώ είμαι από αυτούς που “έκραζε” Hammett/Trujillo για τα doodles όσες φορές τους είδα στο εξωτερικό, αλλά ΕΔΩ κατάλαβα τον λόγο που το κάνουν (εκτός του προφανούς, δηλαδή της ξεκούρασης των άλλων δύο). Όλο το γήπεδο ουρλιάζει γιατί τα τραγούδια είναι πασίγνωστα. Είναι ένας ακόμα (μαρκετίστικα έξυπνος) τρόπος crowd pleasing. Και μόνο που όλες οι σκατοφυλλάδες/σκατοsite γράφουν ότι “οι Metallica έπαιξαν Τρύπες”, και μόνο που οι όχι τόσο fans φίλοι μου μετά το live μου έλεγαν “έπαιξαν Τρύπες”, ε είναι ένας ακόμα λόγος να μνημονεύσεις/διαφημίζεις τη συναυλία…
Το να το κράξεις είναι το εύκολο. Το να μην καταλαβαίνεις ότι δε δίνουν οι ίδιοι περισσότερη σημασία από όση χρειάζεται στο να μάθουν ακριβώς το τραγούδι, αυτό σε κάνει ηλίθιο. Δηλαδή, τύποι σαν τον Warrior (που ασχολείται αρνητικά) ή τον Αγγελάκα (που κάνει ότι δεν ασχολείται καν), όσο και αν τους σέβομαι αμφότερους, ε λίγο μου χτυπάει ότι είναι φουλ δηθενάδες.