Μetallica

Bad Seed, Better than you… ίσως και Slither

Τρόμαξα οτι θα πεις κανένα Where Wild Things Are ή Carpe Diem Baby .Το Slither έχω δει πολλές φορές να το λένε filler, αλλά τόσα χρόνια δεν έχω καταλάβει τι λάθος έχει.

2 Likes

Η απάντησή μου ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο… όλα μου αρέσουν.
Αν το αναλύσω δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τα 3 που ανέφερα έχουν σημεία πιο βαρετά στα γούστα μου

1 Like

Όλα δεκτά είναι και για όσο παίζει το Attitude σπέρνει, αλλά στο σύνολο μάλλον το θεωρώ το χειρότερο ή έστω αυτό που έχω ακούσει λιγότερο, ίσως και λόγο θέσης στο tracklist. Για αυτό μου έκανε εντύπωση που είπες ότι το έχεις στα αγαπημένα :laughing:

Μιας και δεν έχει παιχτεί ποτέ ζωντανά (αν δεν κάνω λάθος), ένα ερασιτεχνικό κλιπάκι από ένα άσμα που αποτελεί σίγουρα από τις (πολλές) αγαπημένες στιγμές του RELOAD :nerd_face:

1 Like

Εχω γραψει πιθανοτατα πολλες φορες στο παρον τοπικ (και οχι μονο) οτι το Slither το αγαπω ως τραγουδι, και ερχομαι να επαναλαβω οτι προφανεστατα και δεν εχει κανενα μα κανενα λαθος. Και σε καμια περιπτωση δεν ειναι filler, αλλα αυτο ουτως ή αλλως ειναι αληθεια για ολα τα τραγουδια του RELOAD :sunglasses:

Εγω θα πω και το εξης βασικα για το Slither. Πριν καμια 20αρια χρονια, κι αφου αυτος ο δισκος ειχε ηδη λιωσει απο τα εκατονταδες ακουσματα που του ειχα ριξει, ενας φιλος μου σχολιασε οτι ειναι στην λογικη Enter Sandman το Slither, και εκτοτε συμφωνω σε καποιο βαθμο μαζι του. Ενα mid tempo τραγουδι με παρομοιας λογικης riff που επαλαμβανεται καθ’ολη την διαρκεια, ενα τραγουδι ομως το οποιο δεν εχει τον καθαρο ηχο στις κιθαρες του Sandman, ουτε την εισαγωγη με το χτισιμο. Οπως και να χει, εχω ακουσει και τα δυο τραγουδια σιγουρα πανω απο 1000 φορες το καθενα αφου αισιως ακομα και το πιο “προσφατο” θα κλεισει τα 30 χρονια ζωης συντομα. Το Sandman πλεον το βαριεμαι, και δηλαδη τι πλεον, το εχω βαρεθει εδω και πανω απο δεκαετια. Το Slither απο την αλλη δεν το βαριεμαι ποτε, και ενιοτε θα το επιλεξω ως το τραγουδι που θελω να ακουσω εκεινη την στιγμη :smiling_imp:

Κι ενα ranking (της ημερας, αυτα αλλαζουν ολη την ωρα) για τα τραγουδια του RELOAD:

1. Fixxxer
  2. The Unforgiven II
  3. Fuel
  4. Where The Wild Things Are
  5. Slither
  6. Prince Charming
  7. Low Man’s Lyric
  8. Carpe Diem Baby
  9. Devil’s Dance
  10. Attitude
  11. Better Than You
  12. Bad Seed
  13. The Memory Remains

ΥΓ. Τα τελευταια 1-2 χρονια εχω παθει λιγο Sandman με το Memory δυστυχως… αν και live σκοτωνει.

3 Likes

Το μόνο που θα άλλαζα σίγουρα είναι το memory, το οποίο θα έβαζα θέση 4. Τα άλλα πάνω-κάτω ίδια…

2 Likes

Slither

Riff απλό μεν, με αυτήν την μικρή παύση που κάνει όμως, γκρουβάρει φουλ.

ο Hetfield μπαίνει γκαζομένος στο κουπλέ με τα yeah του και τα μεα του.

ρεφρενάρα με εύκολη γλώσσα, με φωνή χωρίς distorsion που μένει πανεύκολα στο κεφάλι.

μικρή γέφυρα με δισολιες.

solo hammet τόσο όσο, πολύ καλό.

see you crawling και πάλι ρεφρέν.

και άλλο solo ο hammet μπλεγμένο με ρεφρέν να μην το βαριέσαι με τίποτα.

Τι άλλο να κάνουν; Αλλά καμιά φορά λέω ότι μπορεί να είμαι εγώ ο κουφός.

3 Likes

Ανάμεσα σε Load/Reload, κατ’ εμέ τα filler του Reload, είναι πιο υποφερτά από τα αντίστοιχα του Load. Έχει πιασάρικες φωνητικές γραμμές, μελωδίες ιδιαίτερες που σου μένουν.

Είναι φιλεριές που ακούγονται και δεν είναι ανυπόφορες…

1 Like

Το Slither μου άρεσε από την πρώτη στιγμή και ήταν ένα από τα 4 τραγούδια που άκουγα περισσότερο όταν κυκλοφόρησε το Relaod.

Θα δώσω και εγώ το ranking της σημερινής ημέρας

Fixxxer
The Memory Remains
The Unforgiven II
Slither
Fuel
Where The Wild Things Are
Devil’s Dance
Low Man’s Lyric
Prince Charming
Carpe Diem Baby
Attitude
Bad Seed
Better Than You

3 Likes

Και σε σχεση με τα filler των Ride, Master, Justice?

Έχμ δεν υπάρχουν filler σε αυτούς τους δίσκους

1 Like

Ναι γιατι υπαρχουν στους αλλους :sweat_smile:

2 Likes

Σε αυτά τα άλμπουμ δεν σε ενοχλούν τα φίλερ, νομίζω όμως ότι στο Ride υπάρχει αυτό. Το Μάστερ είναι άψογο και το Justice, απλά πλατειάζει σε σημεία.

Το Reload δε λέω ότι δεν έχει φιλερ, απλώς είναι διασκεδαστικά τρόπον τινά, δεν είναι ανυπόφορα…

Έγω αγαπήσει τόσο το Justice που το “πλάτιασμα” το θεωρώ πλεονέκτημα :sweat_smile:
Αν και αυτό δεν το έχω καταλάβει ιδιαίτερα… άντε να πεις ότι πλατιάζει το frayed ίσως; λόγω επαναληψιμότητας του main riff; αλλά δεν ξέρω, θεωρείται “κακό” να ακούς αυτή τη ριφάρα 1000 φορές το δευτερόλεπτο;

4 Likes

Όχι απαραίτητα κακό, σε σημεία όμως, καταλαβαίνω το overdone που λένε για το συγκεκριμένο άλμπουμ τα μέλη της μπάντας.
Έχει αρκετά twists and turns και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί δεν συνέχισαν στον ίδιο δρόμο, τις έκαναν ήδη περίπλοκες τις συνθέσεις, άντε να το ξεπεράσεις αυτό.
Βέβαια, προτιμότεροι οι πλατειασμοί στο Justice, από τους άσκοπους πλατειασμούς που είχαμε στα μετέπειτα άλμπουμ, κυρίως στα πιο πρόσφατα…

Ούτε ένα περιττό πικοδευτερολεπτο δεν υπάρχει στο frayed ends of sanity, κάθε νότα χρειάζεται

4 Likes

Πετάει κάτι κοτσάνες όμως η τύπισσα. Άκου οι Limp Bizkit παίζουν metalcore :roll_eyes:

1 Like

Ανέκαθεν μου έκανε γκελ αυτό το κομμάτι, τώρα κατάλαβα καλύτερα γιατί…

2 Likes