μαδαφάκα μαδαφάκαααα
πήγα να το γράψω πριν.
έχω θεωρίες συνωμοσίας στο κεφάλι μου.
ότι δηλαδή ο Het ήταν τόσο extra large λόγω έρωτα και είναι μέγα ναρκωτικό η καψούρα , έτσι ; (είχε σημάδια από πιπιλιές μπλα μπλα)
Χαζοκουτσομπολιά - αλήθειες ή ψέμματα - αλλά ο τύπος ήταν ασταμάτητος - όπως και όλη η μπάντα.
Ποσο ψηλα? Κανε λιστα. Και θα κανω κι εγω. Μερικα που θα πανε πολυ ψηλα ειναι το Σηατλ, η Μοσχα, το Ντονινγκτον 1995, το Μεξικο Σιτι οποιασδηποτε χρονιας εχουν παιξει εκει, και καποια αλλα.
Σίγουρα Τοροντο 1986, σίγουρα Rutthie’s Inn στο Berkeley σαν secret show το 1985 πριν το Day On The Green (μαζί με το Day On The Green), το secret show στο The 100 Club στο Λονδίνο το 1987, οποιοδήποτε show από την περιοδεία με τον Ozzy υπάρχει διαθέσιμο είναι φωτιά, το ίδιο και από την ευρωπαϊκή περιοδεία με τον Cliff το 86, Donnington 1985, 1995 και 2004, Slims 1996, Bonaroo 2008, Κοπεγχάγη και Λονδίνο (@drenie) στη Worldwired, Tuktoyaktuk 1995, Ministry of Sound 1997 και μπορείς να μας πεις αν το Madison το 2009 θα ήταν μέσα.
Dynamo 1999 που τους είδα πρώτη φορά άνοιξαν με το ίδιο,
Στη Ριζούπολη με so what, επίσης ωραία επιλογή.
Επίσης Woodstock 1999 ωραια συναυλία συν τις απο πάνω Quintom.
Μου ειναι δυσκολο να αποφασισω αν αυτες που εχω δει αξιζουν να ειναι μεσα γιατι ειμαι σιγουρα biased. Αλλιως προσωπικα θα εβαζα πανω απο τις μισες που εχω δει, και διχως καμια αμφιβολια Ριζουπολη 99, Μαλακασα 2007, MSG 2009, Orion 2012 (και τις δυο) και Daytona 2021. Απο την αλλη το Big 4 στο Yankee Stadium το 2011 και η διπλη του 2023 στο MetLife δεν μπαινουν με τιποτα.
Απο αυτες που αναφερεις, οτι ειναι απο 1985 και πριν το απορριπτω λογω ποιοτητας ηχου και εικονας
καθως δεν μπορω να ξερω πως θα ηταν + η αγουρη φωνη του James που εννοειται οτι τα σπαει, αλλα οταν εχεις Αυτη Τη Φωνη μετα το 1986, ε καπου στην συγκριση λεω οκ αφηνω τα πολυ παλια απεξω.
Αυτά που έβαλα απο το 1985 πάντως είναι τα 2 τελευταία live που έκαναν πριν πετάξουν για την Κοπεγχάγη και ηχογραφήσουν το Master of Puppets. Η φωνή του James είχε ήδη ωριμάσει αρκετά. Επίσης με εξαίρεση το secret show στο Ruthie’s Inn, τα άλλα 2 έχουν πολύ καλές ηχογραφήσεις και εικόνα. Και ίσως έβαζα και το Metal Hammer Festival του 1985 μαζί με τα παραπάνω.
Πάντως αν έπρεπε να διαλέξω ένα ακόμα και πιο ψηλά από το Seattle αυτό ίσως ήταν το Τοροντο το 1986. Όλεθρος.
Detroit 1986
Donington 1995
Nurburgring 2006
Δεν βάζω τα επίσημα τύπου Seattle
Και καλα οκ ολοι οι αλλοι οι ανιωθοι ή αμπαλοι… η @evanthia πως και δεν μας εβαλε τα 18 χρονια απο το Ντεθ Μαγκνερι χθες?
Χωρις πολλα πολλα…
-
Υποτιμημενη δισκαρα, ισως το πιο υποτιμημενο μετα το RELOAD
-
Ουτε ενα filler, και ο μοναδικος δισκος των Metallica με 10 ή λιγοτερα τραγουδια τα τελευταια 35 χρονια.
-
Οσο και να λατρευω αυτον τον δισκο, σε οποιοδηποτε ranking τον βαζω αναγκαστικα κατω απο τα 7 πρωτα και το HTSD, αλλα νομιζω η 8η θεση σε μια τοσο μυθικη δισκογραφια ειναι δειγμα υψηλης ποιοτητας οπως και να χει
-
Τα That Was Just Your Life, The End Of The Line, All Nightmare Long, The Judas Kiss και Suicide & Redemption ειναι τραγουδια που θεωρω πως αν ειχαν μπει σε οποιοδηποτε απο τα αλμπουμ τους των 80ς με τον τοτε ηχο, θα ειχαν αγαπηθει ισαξια με οποιοδηποτε πολυλατρεμενο τους τραγουδι.
-
Τι 18 χρονια μωρε απο τις διακοπες στην Κεφαλονια με παρεουλα και τα ανεμελα 20ς μου