Μetallica

Μλκ όλοι και καλά κακοί ξέρω γω και ο θεούλης Lars να λέει στον φωτογράφο άντε τέλειωνε βλάκα!!!

Εντάξει, μιλάμε για ΠΟΛΥ κακία. Μπαντ το δε μπόουν και δε συμμαζεύεται…

Μαμά, κακάαα…:lol::lol::lol:

O ένας έχει βγει σαν gay και ο δίπλα “το μικρό σπίτι στο λιβάδι” :lol::lol::lol:

βασικα επειδη το πηρα το τευχος, η συνεντευξη δε λεει κ τιποτα καινουριο.

εχει ενα καλο αφιερωμα στις επετειους της μπαντας (25 χρονια απο το ΜΟP και το θανατο του Cliff, 20 απο το Black album) που λενε αναφερονται καποια πραγματα οχι κ τοσο γνωστα.

οπως οτι το Leper Messiah ειναι συνθεση του Lars, το μπασο στην εισαγωγη του Damage inc. o Cliff το εμπνευστηκε απο το Come, sweet death του Bach, για την τελευταια συνεντευξη του Cliff που ελεγε οτι το επομενο αλμπουμ θα ειναι πολυ μελωδικο και εκεινη την περιοδο ακουγε πολυ Eagles, REM και Kate Bush (σε ερωτηση για το αν θα κυκλοφορουσαν δισκο στο υφος του Black album με τον Cliff που ουσιαστικα ο Κirk λεει οτι θε κυκλοφορουσε νωριτερα αν δεν μεσολαβουσε ο θανατος του Cliff), κ αλλα μικρα μικρα που δεν ειναι κ πολυ γνωστα…

Συμφωνω λεξη προς λεξη.

Είμαι λίγο άκυρος με τα παραπάνω αλλά λεω να ποστάρω την γνώμη μου! :slight_smile:

Καλύτερος τους δίσκος πιστεύω πως είναι ο Master of puppets!

Αγαπημένος μου ειναι ο:

1. …And justice for all
  2. Master of puppets
  3. Ride the lighting
  4. Black album
  5. Kill 'em all
  6. load/reload (Το ίδιο με αρέσουν!)
  7. Garage inc.
  8. Death magnetic
  9. Ο δίσκος που θα βγαλούν φέτος :stuck_out_tongue:
  10. St. Anger!

Στίς 7 Ιουνίου κυκλοφορεί από την Warner Music Canada,το live dvd των METALLICA,με τίτλο “Fade To Black-Live in Argentina”,το οποίο περιέχει την εμφάνισή τους στο Buenos Aires στις 22 Ιανουαρίου.

Θα έχει διάρκεια 37 λεπτά και θα περιέχει τα εξής τραγούδια:

‘One’
‘Broken, Beat & Scarred’
‘Fuel’
‘Fade To Black’
‘Seek & Distroy’
‘Enter Sandman’

http://cratermusic.blogspot.com/2011/05/dvd-fade-to-black-live-in-argentina.html

37 λεπτα DVD? :? Τους εχει πιασει μια DVDmania τελευταια ειναι η αληθεια,βεβαια ηταν καλα αυτα που κυκλοφορησαν,αλλα αυτο εδω το mini dvd με τα 6 κομματια…

Μαλλον για αρπαχτη μου μοιαζει περισσοτερο:-k

Δεν μου κάνει για επίσημο…

Λογικα θα ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη, σαν δωρακι για τους φαν.

δεν υπαρχει απο πουθενα πληροφορηση οτι ειναι επισημο.

μαλιστα πριν λιγο καιρο ειχαν βγαλει κ διαψευση οτι ετοιμαζουν κ αλλο dvd (μαλιστα οι φημες μιλουσαν για 3d).

ειδικα απο εκεινο το σκελος της περιοδιας (λ. αμερικη) ειχαν βγαλει το 2πλο cd+dvd απο το μεξικο περυσι…

http://www.rocking.gr/news/Epestrepse_sto_sxoleio_o_James_Hetfield/9918/

Aυτα ειναι. Δυσκολα σχολικα χρονια, αλλα η μουσικη τον εσωσε. Για αυτους που αμφιβαλουν για την δυναμη και την αξια της μουσικης. Και μαγκας που τα ειπε χυμα… Και ευχαριστουμε τον καθηγητη που βοηθησε αθελα του ο παπαρας στην δημιουργια του μεγαλυτερου metal frontman…

ε αυτό δεν το περίμενα από φαν των Maiden…:slight_smile:

Μaster of puppets

χωρις 2η σκεψη.

2η αγαπημενη μου μπαντα ειναι οι Metallica και αγαπημενες μου προσωπικοτητες Angus Young, James Hetfield και Steve Harris…

άρχοντα σε βρίσκω…:wink:

μιας και ειχα να το αοκυσω απο τοτε που βγηκε που ημουν πολυ μικρουλης και ουτε που το θυμαμουν εκατσα και ακουσα το St Anger αγκεν.

Ε, απλα τα πραγματα, το χειροτερο τους. και κακο γενικοτερα. ενα καλο μονο εχει. οτι απο αποψη κομματιων ενω ειναι σε πολυ χαμηλο επιπεδο, δεν εχει μεσα τα χειροτερα που εχουν γραψει εβερ (τα εχει το load κατ εμε). κατα τα αλλα συμπαθητικο ειναι το ομοτιτλο, το frantic και το invisible kid αλλα κανενα απο αυτα πραγματικα καλο…

Για πες, ποια τραγουδια θεωρεις τα χειροτερα τους στο Load?
Υποπτευομαι τα Poor Twisted Me, Ronnie, Hero Of The Day?

Συμφωνω πως το St. Anger ειναι 100% το χειροτερο τους, αλλα βρισκω πολυ ενδιαφερουσες τις συνθεσεις του, με καταπληκτικα riffs παντου (μερικα απο τα καλυτερα που εχει γραψει ο James) και με μοναδικο (αλλα ΤΕΡΑΣΤΙΟ) μειονεκτημα του δισκου την παραγωγη. Και οταν λεω παραγωγη, εννοω τη συνειδητη επιλογη να μην συμπεριλαβουν σολος, να εχουν πολυ λιγες lead μελωδιες ουτως ή αλλως, να μην εχουν παρα ελαχιστα “καθαρα” μερη με κιθαρες, να εχουν αυτον τον απαραδεκτο ηχο στα τυμπανα, να εχουν χυμα ηχο παντου γενικοτερα και να εχουν ριξει τις κιθαρες σε C. Το 50% των Metallica για μενα ειναι ο λυρισμος, και με ολες αυτες τις επιλογες αφαιρεσαν σχεδον ολο το λυρισμο απο τα κομματια. Τα (κορυφαια του δισκου κατ’εμε, και γαματα εν γενει) Frantic, St. Anger, Some Kind Of Monster, Invisible Kid, Sweet Amber δε σωζουν την κατασταση ουτε για πλακα, αφου και τα 5 αυτα μπορουσαν να ειναι σκαλες ανωτερα.

Ολα τα παραπανω αποτελουν ενα μιγμα υποκειμενικοτητας και αντικειμενικοτητας, καθως οι Metallica αποτελουν μαλλον την μπαντα με της οποιας τη μουσικη εχω περασει τις περισσοτερες ωρες απο οποιασδηποτε αλλης μπαντας απο το 1995 μεχρι σημερα, και τους θεωρω την αγαπημενη μου μπαντα…αν μπορει κανεις να διαλεξει μονο μια δηλαδη. Η ουσια ειναι πως η μουσικη τους μιλαει κατευθειαν στην ψυχη μου, και απολαμβανω ακομα και τα λιγοτερο καλα τραγουδια τους, ειτε αυτο ειναι το Ronnie ειτε το My World ειτε το Μetal Militia.

Παρολα αυτα θεωρω πολυ αδικη την κριτικη την οποια εχει δεχθει η μεταγενεστερη περιοδος τους μουσικα, κυριως γιατι τα συγκροτηματα που εμειναν στο ιδιο επιπεδο μουσικα σε ολη τους την καριερα ειναι ελαχιστα, αν υπαρχει κανενα, και οι Metallica δε θα πρεπε να αποτελουν εξαιρεση. Μπορει οι Queen, οι Rush, οι Pink Floyd να μας εδωσαν τεραστιους δισκους ακομα και μετα απο 10 αλμπουμς, αλλα ενδιαμεσα υπηρξαν στιγμες πολυ μετριες και για αυτους, αλλα και για ολα τα συγκροτηματα στο συμπαν.

Βεβαια εγω τα Load/Reload δεν τα θεωρω ουτε κατα διανοια κατωτερα του “υπεροχo”, για μενα ειναι σχεδον αψεγαδιαστα και δε νοειται ΚΑΜΙΑ συγκριση με τα παλια γιατι δεν ανηκουν στο ιδιο ειδος. Απλα ευχαριστω για τραγουδια οπως τα Ain’t My Bitch, Until It Sleeps, King Nothing, Bleeding Me, The Outlaw Torn, The Memory Remains, Devil’s Dance, Slither, Capre Diem Baby, Fixxxer… Το Death Magnetic ειναι αξιοπρεπεστατο και πολυ ικανοποιητικο, απλα δεν ειναι στα ιδια επιπεδα με τα παλια, και αυτη τη φορα μπορει να γινει καποια σχετικη συγκριση με τα κλασικα τους αλμπουμς. Ηδη τραγουδια οπως τα Broken Beat And Scarred, All Nightmare Long, That Was Just Your Life θεωρουνται κλασικα απο μενα.

Αυτα τα ολιγα μη αντικειμενικα :stuck_out_tongue:

ΥΓ. Για τα πρωτα 5 αλμπουμς δε νομιζω πως πρεπει να αναφερθει τιποτα… εχουν γραψει ιστορια, εγω τι να προσθεσω?

πω ειπες πολλα!

καταρχας αν εβαλες το metal millitia στα κακα του kill em all κακο του κεφαλιου σου, εμενα ειναι απο τα αγαπημενα μου (εκτος αν το ειπες για αντιθεση).

οσον αφορα τα σκατοτραγουδα του load ειναι αυτα που ειπες συν κανα δυο ακομα που ουτε θυμαμαι ποια μου ειχαν φανει χαλια…

τωρα εκει που λες πολλα πολυ αγαπημενα σ τραγουδια απο τα load reload θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω ασχημα καθως ειναι τεραστια η διαφορα που χωριζει ενα τραγουδι οπως τα memory remains και until it sleeps απο κομματια οπως το fixxxer που ειναι μετρια και απλως δεν συγκαταλεγονται στα κακα τους.

απο κει και περα για μενα το st anger περιεχει ελαχιστα ριφ με την κανονικη εννοια του ορου που (και) απο τον χετφιλντ ξεκινησε η καθιερωση του. ειναι επισης απιστευτα βαρετο και δεν εχει καθολου ποικιλια. μπορει ενα ριφ να ακουγεται για 2-3 λεπτα σερι. αυτο ειναι κατι το πολυ κουραστικο. επισης τα some kind of monster, sweet amber για μενα ειναι στα κακα κομματια του αλμπουμ, ειδικα εκει που φωναζει how sweet are u how sweet does it get η φωνη του ειναι αισχος. ακομη παρατηρω οτι κατακρινεις την απουσια leads, solo κλπ- ειναι φρικτο σε ενα τραγουδι 8 λεπτων να μην υπαρχουν λιντ και σολο. μπουλο τοτε…

(νομιζω οτι δεν μπορεις να συγκρινεις τα ριφς που εγραψε ο χετφιλντ στο μαστερ οφ παπετς με τουτο εδω-επειδη ειπες οτι ειναι μερικα απο τα καλυτερα του εβερ).

(οκ εννοειται πως ειδικα εκει που σ απαντησα για θεματα τργουδιων ολα ειναι απολυτως υποκειμενικα, κανενας δεν μπορει να βγει απο πανω σε αυτο το θεμα και δεν το εκανα γι αυτο :wink:)