Μetallica

Εγω πηγα στο Gelsenkirchen. Mεγαλη εκπληξη τα call of ktulu και shortest straw. Οπως εκπληξη που δε παιξαν το nothing else matters. Εξαιρετικη συναυλια.

:lol::lol::lol::lol:

"i forgot the fucking words"
χαχαχαχα

Ε ναι… ακόμα και όταν κάνει τη μαλακία, βρίσκει τρόπο να το μπαλώσει… θεός! :lol:

Πολυ γελιο!Εντωμεταξυ βγηκε πολυ φυσικα :stuck_out_tongue:

:lol::lol::lol: Ειναι κορυφη ο james!!!

Xαχαχαχαχα ΠΟΣΟ γαμάτος!!!

Και μετά λέει και there they are!!! αχαχαχαχαχαχ

Αυτό υπάρχει στο E.P. Some Kind Of Monster…γαμάτο!

[B]ΘΕΟΥΛΑΣ[/B] ο James, πολυ γελιο. Και με τον τροπο που το εκανε δεν χαλασε και το τραγουδι.

Και σε τελικη αναλυση το θεωρω πολυ πιο λογικο και τιμιο να γινει αυτο μια στο τοσο παρα να εχουν την σκηνη γεματη με οθονουλες-υποβολεις για να βλεπουν τους στιχους.

γυρισα χθες απο ιταλια που ειχα την τυχη να τους δω.

καταρχας να πω για τη διοργανωση οτι το live εγινε σε ενα τεραστιο παρκινγκ, χωρις τα γνωστα ελληνικα προβληματα. 4 τεντες με merchandise, 10-15 τεντες μακρια απο τη σκηνη (τεραστιες με τραπεζια κ παγκους) με μπυρες κ φαγητα, τουαλετες σε ολο το μηκος κ το πλατος του χωρου.
αν κ το τσιμεντο δεν ειναι ο αγαπημενος μου χωρος για φεστιβαλ (αντιθετως…), η διοργανωση ηταν τοσο καλη που ειχες τη δυνατοτητα να κανεις οτι θες χωρις να φας ωρες σε ουρες.

οι Anthrax μου φανηκαν χειροτεροι απο οτι στη Μαλακασα, με Andreas Kisser και εμφανιση-εκπληξη του Scott Ian!

οι Megadeth αρκετα καλυτεροι απο τη Μαλακασα, αν κ τους ειδα απο τη σκια του μπαρ.

οι Slayer μπορω να πω με σιγουρια οτι εσπειραν κ παρολο που ακολουθουσαν οι Metallica δεν ηθελα να τελειωσουν.

και επειτα ηρθε η ωρα των Metallica κ οτι προηγηθηκε ξεχαστηκε μονομιας. απο ολο τον κοσμο που ηταν εκει. σετ λιστ ονειρο (με shortest straw, με call of ktulu, με through the never με damage inc.), η μπαντα σε τρομερα κεφια,o Hetfield ηταν απολαυση με φωναρα βγαλμενη απο δισκους, ο Ulrich αλανθαστος, ο Τrujillo σε εκανε να ανατριχιαζεις οταν επαιζε μερη του Cliff (ειδικα στην εισαγωγη του Bellz) και ο Kirk στα γνωστα του στανταρ. και encore με big4 (και slayer) στο die die my darling…
ενα κλικ πανω απο το live τους στην Αθηνα για μενα.

θα ανεβασω κ καποιες φωτο αργοτερα απο το χωρο της συναυλιας κ τις μπαντες.

Αντε ακομα περιμενουμε!!! :wink:

Βλεπω παλι την συναυλια απο το Gotenburg.

Τι δευτερη νιοτη ειναι αυτη ρε πουστη μου? Ποσο πολυ γαμανε. Ειδικα τα τελευταια χρονια οταν τους ακουω Live με κανουν σαν εφηβος!!
Αντε ξαναφερτε τους!!

Πάντα γαμούσαν live, απλώς τα τελευταία χρόνια γαμάνε λίγο περισσότερο.

Βασικα δευτερη νιοτη οντως… Δεν περιμεναμε πριν καποια χρονια οτι οι Metallica θα φτασουν σε τετοια επιπεδα ξανα…

Οι Μεταλλικα ειχαν μια πτωση στις live εμφανισεις τους μονο την περιοδο 2001-2006, κατα τα αλλα οσοι τους ειχαμε δει το 1999 θυμομαστε πολυ καλα πως ηταν… οπως και το 2007 που ειχαν ηδη ξαναπαρει τα πανω τους με επικο σετλιστ και αποδοση.

ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ: http://www.youtube.com/watch?v=kNsRtvwweKM&feature=player_embedded :!::!::!:

Ακριβως, απλα η πτωση τοτε ηταν πολυ εμφανης…

Φιλε μου δεν θελω να το παιξω εξυπνος ουτε θελω να πω οτι το 1999 δεν ηταν κορυφαιοι στη Ριζουπολη αλλα οταν εννοω νιοτη εννοω τουλαχιστον στην φαση που ξεκινησαν τα μεγαλα headline shows απο το And Justice και μετα.
Δηλαδη το 1993 δεν πιστευες αυτο που εβλεπες. Βεβαια ειχαν τσαμπουκα γιατι ηταν μικροι την “επιναν” ασχημα και ηταν πολυ μα πολυ τσιτωμενοι.

Τωρα ειναι το ιδιο τσιτωμενοι πανω στη σκηνη αλλα απο την καβλα που εχουν γι’αυτο που κανουν!
ΔΕΝ λεω οτι δεν ειναι το κανουν ΚΑΙ για τα λεφτα και επειδη ειναι επαγγελματιες κτλ, αλλα το βλεπεις οτι πραγματικα παιζουν ετσι επειδη γουσταρουν και οι ιδιοι.

Μετα τα σκατα με τις φαγωμαρες, τους ψυχολογους και τα κομπλεξιλικια που κουβαλουσαν δινουν τα τελευταια χρονια απιστευτη ενεργεια στα Live τους.

τις ξεχασα τις φωτο, sorry Drenie!! :stuck_out_tongue:

την ωρα της εμφανισης των [B]Megadeth[/B] μια απο το χωρο του φεστιβαλ (πισω απο εκει που τραβαω τη φωτο ξεκινανε οι μεγαλες τεντες με τραπεζια κ παγκους που ηταν καμια 10αρια κ εβλεπες ανετα το live ενω επινες τη μπυρα σου η ετρωγες)

[B]Slayer[/B] (εσπειραν)

[B]Metallica[/B]

QuintomScenario κατ ουσιαν την περιοδο που αναφερεις ηταν για μεγαλη περιοδο ανενεργοι συναυλιακα (2001 και 2002 εδωσαν 2 live εκ των οποιων το ενα ηταν στα HQ τους για την επιλογη μπασιστα), και απο την περιοδεια για τα 20 χρονια του Puppets και μετα επανηλθαν στα γνωστα τους στανταρ. η ενσταση μου ειναι για τη “Load” περιοδο, που τα live τους εγιναν πολυ “αμερικανικα” (για τα δικα μου γουστα) με πολυ show, solo, τη γνωστη σκηνη 8αρι κλπ. σε αποδοση ηταν παλι εντυπωσιακοι, αλλα εμενα δεν με γεμιζαν οσο στο παρελθον ή οσο τωρα. το 1999 εδωσαν φοβερο live στη Ριζουπολη, αλλα για εμενα τωρα ειναι σε καλυτερη κατασταση-αποδοση, οσο περιεργο κ αν φανταζει με μια 10ετια ακομα στην πλατη.

υγ: για το φεστιβαλ γενικα, θελω να ξαναγραψω αυτο που ανεφερα κ στο αλλο μου ποστ. ακομα κ ενας τοσο “ακαταλληλος” χωρος (για εμενα τουλαχιστον, καθως ηταν τεραστιος κ τσιμεντο, με οτι αυτο συνεπαγεται σε ενα καλοκαιρινο φεστιβαλ), με τη σωστη οργανωση μπορει να προσφερει ενα Live σε καλες συνθηκες. αν στο χωραφι εκαναν τις στοιχειωδεις επενδυσεις καθε χρονο κ ειχαν κ μια αναλογη οργανωση θα μιλουσαμε για ενα απο τα καλυτερα φεστιβαλ. στην Ιταλια 40-45.000 κοσμος μπορουσε να κανει οτι θελει (απο τουαλετες μεχρι μπυρες κ απο merchandise μεχρι φαγητο) χωρις να ξοδεψει πανω απο 5 λεπτα σε ουρες (κ μιλαω για τα κενα διαστηματα αναμεσα σε μπαντες, γιατι οταν υπηρχε μπαντα στη σκηνη δεν εκανες πανω απο 1 λεπτο να εξυπηρετηθεις)

Αν το ψαξεις λιγο θα βρεις αναφορες και γραπτα για το 99 που καμμια σχεση με το σημερα δεν εχουν. Παραδειγμα δικο μου στο Dynamo 99 οπου το μονο που δεν εκαναν ηταν να τα παρατησουν και να φυγουν αφηνοντας για αρκετη ωρα τον θεο Jason μονο του. ‘‘We are metallica and this is the best we can do’’ ειναι λογια που τωρα ο James δεν θα ελεγε, και παιζντας το FFWF μονο εκνευρισμο στο κοινο εφεραν, το τι ειχε πεταχτει στη σκηνη δε λεγετε. Οπως ειχε γραφτει σε κριτικη της εμφανισησς αυτης σε μεγαλο εντυπο ‘‘SAD BUT TRUE’’. :frowning: Με διαφορα η χειροτερη συναυλια που εχω δει…

ενταξει το Dynamo ειναι η μια οψη του νομισματος κ ειναι κ εξαιρεση. που στο συγκεκριμενο live παντως επαιξαν 20 τραγουδια με 3 encore!!

στην ιδια περιοδεια ηταν που τραυματιστηκε ο Jason απο μπουκαλι μπυρας κ συνεχισαν το live, στην ιδια περιοδεια (λιγες μερες μετα για την ακριβεια) ειχαν δωσει ενα φοβερο live στο Μιλανο παλι, που ειχαν ανεβασει τον King Diamond και τον Hank στο encore, ιδια περιοδο ηταν κ το woodstock, μιλαμε για καποια απο τα καλυτερα Live τους γενικα σε εκεινη την περιοδεια.
κ αν θυμαμαι καλα η καθυστερηση στο Dynamo ηταν επειδη ειχαν ανεβασει τους Biohazard και τον Scott Ian στη σκηνη για το Creeping Death (με επιφυλαξη αυτο)

παρεπιπτοντως, ανεβηκε και το βιντεο απο το Μιλανο!

http://www.metallica.com/tour/jul-06-2011-milan.asp

@Mindtakis, Στο Dynamo δεν ημουν, αλλα στη Ριζουπολη το 1999 τα εσπασε τα παντα ολη η συναυλια, οπως και το Fight Fire With Fire. Για εκεινη τη συναυλια μπορω να μιλησω μονο, οπως και για οτι εχω δει απο οπτικοακουστικο υλικο εκεινης της περιοδου. Το τι γραφει ο καθενας αποτελει φυσικα δικη του σεβαστη αποψη, αλλα δεν ειμαι αναγκασμενος να το παιρνω ως δεδομενο, ποσο μαλλον οταν υπαρχουν βιντεο, τα οποια και εμπιστευομαι περισσοτερο. Επισης, αυτο δεν υφισταται ως δηλωση ποτε στα χρονικα ‘We are metallica and this is the best we can do’’, εκτος αν εννοεις “We are Metallica and this is what we do best”, το οποιο ειναι κατι αντιδιαμετρικα διαφορετικο.

Ειναι αναμφισβητητο οτι η καλυτερη περιοδος των Metallica συναυλιακα ειναι τα χρονια 1988-1993, με ντοκουμεντα απο Seattle, San Diego, Mexico, Moscow και πολλες αλλες πολεις με μνημειωδεις συναυλιες. Αυτο δε σημαινει οτι ηταν κακοι σε αλλες περιοδους. Τα live των Metallica σχεδον παντα σκοτωνουν και αποτελουν ενα απο τα πολυ δυνατα τους σημεια που τους εφεραν και χιλιαδες οπαδους.

@Αλεχαντρο, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα για την “αμερικανια” που λες, μια λεξη η οποια ποτε δεν καταλαβα τι σημαινει και γιατι καποιοι τη χρησιμοποιουν αρνητικα. Εγω προσωπικα το Cunning Stunts και ολο το show που ειχαν στησει στις περιοδειες Poor Touring Me και Poor Re-Touring Me κατα την περιοδο 1996-1999 το θεωρω απλα εκπληκτικο και θα σκοτωνα να ειμαι σε μια απο κεινες τις συναυλιες, να ακουσω και κανα Ain’t My Bitch, κανενα Until It Sleeps, κανενα Devil’s Dance. Καλο το μεταλ, αλλα δεν ειναι το μονο πραγμα στον κοσμο.