μαλλον δεν εγινα κατανοητος, δεν αναφερομαι στο ελαχιστο στο σετ λιστ τοτε, που μου αρεσε υπερβολικα κ θα ηθελα παρα πολυ να ξανασυμπεριλαβουν πολλα απο τα τραγουδια εκεινης της περιοδου.
προσωπικο μου γουστο (το τονιζω) ειναι λιγα λογια, λιγο show κ πολλα τραγουδια. τοτε παλι ειχαν πανω απο 2.30 ωρες live, αλλα ειχαν κ μεγαλης διαρκειας σολο (θα μου πεις και στην περιοδεια για το black album ειχαν), το show με τη σκηνη που ανατιναζοταν* κλπ. προτιμω τα live που δινουν σημερα απλα, χωρις αυτο να σημαινει οτι τοτε δε μου αρεσαν ή υστερουσαν.
*και αυτο ειναι που λεω οτι τα εκαναν “αμερικανικα” δηλαδη ειχαν μεγαλη δοση εντυπωσιασμου-υπερβολης, στα δικα μου ματια παντα
Και στην περιοδεια Justice For All βεβαια επεφτε το αγαλμα, και στην περιοδεια για το Live Shit eιχαν φωτιες και σοου με το Enter Sandman αλλα δε γκρινιαζε κανεις γιατι δεν ειχαν κοψει τα μαλλια τους και δεν ειχαν παιξει blues και country ακομα…
(δεν τα λεω για σενα αυτα, απλα θυμαμαι κατι τετοια αστεια επιχειρηματα και βγαζω τα απωθημενα μου)
Εγώ πάντως απο προσωπική εμπειρία αφού τους έχω δει το 99 το 07 και πέρσι μπορώ να πω πως η περσινή τους εμφάνιση ήταν η καλύτερη τους. Aυτό που με χαλάει λιγάκι αλλά το ξεπερνάω, είναι ότι ο Hetfield είναι λίγο “αγαπούλης” και δεν ρίχνει τα μπινελίκια που έριχνε παλιά. Τέσπα, αλλάζει ο άνθρωπος. Σε θέμα απόδοσης πάντως και από αυτά τα φετινά βιντεάκια νομίζω ότι φέτος είναι ακόμα καλύτεροι, σίγουρα δείχνουν ότι το απολαμβάνουν και ότι περνάνε καλά. Από τις μπάντες που αξίζει να ξαναβλέπεις χωρίς να κλαις ούτε ένα σεντ, αν ξαναέρθουν θα είμαι σίγουρα εκεί.
Πάντως εμένα με φαίνονται αρκετα καλυτεροι τα τελεφταια 2-3 χρόνια σε σχέση με το 2000-2007 (ισως και λίγο ποιό πριν…) Α! και πολύ πιθανό να έρθουν του χρόνου!! Εγώ πάντως δεν πρόκειτε να χάσω με τίποτα το λαιβ!! Ειδικά με ένα τέτοιο σέτλιστ!!!
ω ναι κι εγω θαθελα να τους ζουσα τοτε στις αρχες
και να ημουν Αμερικα να πηγανα στις συναυλιες τους
δυστηχως το 93 ημουν πολυ μικρος
και το 99 δεν μου εδινε λεφτα ο πατερας μου για να παω:evil:
πηγα το 2007 και περσι και το ευχαριστηθηκα
Χα χα χα!!! Ναι ναι ειναι καπως ετσι λεει “baby” εδω και εκει ενω καποτε θα ελεγε μονο “fuck”. Αλλα και αυτο ισως να εχει να κανει με το οτι δεν ειναι πια τοσο παρμενος με τα παντα.
Ολη αυτην την εσωστρεφεια των Metallica την πληρωσε ο Newsted που εμεινε στους Metallica 15 χρονια ενω Cliff και Trujillo και οι δυο μαζι αλλα τοσα.
Το θεμα εχει να κανει οτι ο Jason ηταν μεγαλος funboy των Metallica και για εκεινους ηταν πολυ δυσκολο να δεχτουν εναν αλλο επι ισης οροις στην θεση του Burton.
O Trujillo για καλη του τυχη πηγε σε μια εποχη που ξεπερασαν τα κολληματα που ειχαν και του αφησαν χωρο να ειναι ο εαυτος του.
Η μπαντα δειχνει να εχει υγεια και πραγματικα Live τους απολαμβανεις απο το πρωτο δευτερολεπτο μεχρι το τελευταιο. Και οτι αλλαζουν τακτικα πολλα κομματια στο setlist τους ειναι σαφως ενα πολυ μεγαλο συν.
Και με τον καιρο αρκετοι ξεπερασαν τα κοντα μαλλια (οι μισοι κοντευουν να μην εχουν κιολας!! τι να κανεις αφου μεγαλωνεις! ) και οτι εγραψαν rock και blues κομματια.
Αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι το ποσο γρηγορα και δυνατα επαιζαν το Creeping Death μεχρι περυσι και νομιζα οτι ηταν επειδη ανοιγουν με αυτο οποτε ειναι και πιο ξεκουραστοι.
Αλλα το ξεσκιζουν απο πορωση ακομα και φετος που το παιζουν τελευταιο.
Μεγαλη καψουρα να τους εφερναν και παλι του χρονου και μαζι τους να βλεπαμε τιποτα Machine Head που εχουν και κολλητιλικια!!
Την εποχη μετα το Load οντως ηταν καπως διαφορετικοι σκηνικα (βεβαια και παλι κορyφαιοι) και αυτο που ενοιωθα εγω ηταν οτι φαινονταν σαν να ψαχνουν λιγο την ταυτοτητα τους.(Μην ξεχναμε οτι προσπαθησαν να σπασουν πολλα στερεοτυπα της εποχης παιζοντας στο Lollapalooza, Woodstock, MTV awards κ.α. ως η μονη καθαροαιμη metal-hard rock μπαντα).Εχουν επιστρεψει ομως για τα καλα και γουσταρουμε μεχρι αηδιας!!
Και ναι το 1999 ο Hetfield ελεγε “We Are Metallica and THIS is what we do best” (και ενιοτε πεταγε και ενα motherfucker!!! και οχι baby οπως μπορει να ελεγε τωρα!! χα χα χα! )
Είχε προοπτικές να γίνει ένας πάαρα πολύ καλός ντράμερ αλλά δυστιχώς έβγαλε προβλήματα με τα πόδια του και όλοι τον κατακρίνουν γιατί δεν μπορεί να βγάλει πλέον το ΟΝΕ… Αν και με το τέμπο που παίζουν το ΟΝΕ στα λαιβ λογικό με ακούγετε!!!
Δεν το ειπα με κακη διαθεση. Ειναι αξιοσεβαστοι για αυτο που κανουν και οτι προσφερουν συναυλιες σχεδον 2 1/2 ωρων οντας πια 50αρηδες. Και παιζουν και γρηγορα κομματια δεν ειναι π.χ. Rolling Stones ή U2 !
δεν ειπα κατι τετοιο:wink:
αλλωστε ειμαι ικανοποιημενος για αυτο που προσφερουν στις συναυλιες
και το κανουν τελεια
αλλοι δεν παιζουν τοσο ουτε οπως πρεπει
Πάντα έβριζα τον Ulrich (κυρίως για τον χαρακτήρα του, αλλά υποτιμούσα και το παίξιμό του γενικά). Όμως, κάποτε ένας γνωστός μου, όντας ντράμερ ο ίδιος, ο οποίος έβριζε τους Metallica μετά το Black album, για τον Ulrich είχε να πει μόνο καλά λόγια για το παίξιμό του, και ότι με τα χρόνια είχε βελτιωθεί παρά πολύ. Τι να πω… δεν είμαι ειδικός περί ντραμς, οπότε η άποψη ενός γνώστη είναι σημαντική.
Στα live νομίζω ότι πλέον κάθε χρόνο και καλύτερα. Π.χ. η περσινή τους συναυλία εδώ ήταν ακόμα καλύτερη και από αυτήν του 2007 (και πολύ καλύτερη και από αυτή του '99), αλλά κι από όσα βίντεο έχω δει τα τελευταία χρόνια, όλο και καλύτεροι κάθε φορά!
Μάλλον βοήθησε που κόψανε τις πολλές καταχρήσεις και νοικοκυρεύτηκε ο Hetfield :-k :lol:
1)and justice for all
2)Blackened
3)damage inc.
4)the god that failed
5)Master of puppets
και ακόμα κανα κομμάτι που δεν μου έρχετε αυτήν την στιγμή στο μυαλό μπορούν να βοηθήσουν αρκετά έναν ντράμερ ο οποίος είναι ακόμα σε σχετικά αρχικο στάδιο!!
Για παράδειγμα το and justice for all έχει κάποια πράγματα στα χέρια τα οποία είναι αρκετά ζορικα…
το blackened σε βοηθάει αρκετα σε ταχύτητα αλλά και σε τεχνική σε μερικά σημεια
και το master of puppets σε βοηθάει αρκετά στα γρήγορα γεμίσματα!
Γενικα αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι αποταν εκοψε το αλκοολ ο Jamez εγινε λιγοτερο “τρελαμενος” στις συναυλιες,λιγο φλωρος κ σχεδον εχει κοψει τα μπινελικια εντελως!Το 2007 μας μιλαγε λες κ ηταν ευνουχισμενος,λες κ ηταν δεν ξερω κ γω τι.Που πηγαν τα “you fucking bastards” προς το κοινο,τα “fuck no james” k " fuck yeah james" και τοσα αλλα μπινελικια που εριχνε?Προφανως εμειναν στην κλινικη αποτοξινοσης εδω κ 10 χρονια απο τοτε.
Βεβαια κοντευει τα 50 πλεον κ δικαιολογητε καπως αλλα ειναι σπασιμο ρε γαμωτο γιατι αλλιως τον ειχα “συνι8ησει” τα τελευταια 15 χρονια που τους ακουω.Οπως κ ναχει παραμενουν οι αγαπημενη μου μπαντα ολα αυτα τα χρονια κ οταν ξαναρ8ουν 8α τους ξαναδω 8εου 8ελοντως κ χρηματων επιτρεποντως:D