Μetallica

Ναι γιατί όχι. Κομματάρα μεν, αλλά εξίσου κομματάρες τα υπολοιπα, και εξάλλου δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν μόνο κλασικά…λογική διαχείριση σετ, το memory remains και το fuel είναι τα μόνα που παίζουν από load/reload, σαφώς και μπορεί να μπει κάποιο άλλο.

ναι, αλλά όταν λες ότι Load Reload γαμάνε, πιο λογικό είναι να βγάλεις κάτι άλλο σπό το σετλιστ και όχι κάτι που ήδη παίζουν από αυτά.

Το να του αρέσει πολύ το συγκεκριμένο κομμάτι και να μη θέλει να παραλειφθεί απ’ το σετλιστ δεν παίζει ε? :stuck_out_tongue:

Το Load ειναι δισκαρα ατελειωτη και θα γουσταρα απειρα να ακουσω live κομματια απο αυτο. Αλλα το Reload ειναι μετριο, οποτε θα ηθελα περισσοτερα κομματια απο Load και καποιο συμπληρωμα απο Reload. Carpe Diem Baby ας πουμε το θεωρω απαραιτητο σε ενα τετοιο υποθετικο setlist.

Ας πούμε τα παρακάτω (ενδεικτικά) θα ήταν περιττά από ένα setlist ε;

Ain’t My Bitch
Bleeding Me
The Outlaw Torn
Wasting My Hate
Fixxxer
The Memory Remains
The Unforgiven II

Θα έβαζα και άλλα… οπότε Load/Reload setlist θα έπαιζε χαλαρά και θα γουστάραμε!

[SPOILER]3ημερη συναυλία θα ήταν ακόμα καλύτερη βέβαια για να απολαύσουμε τα άπαντα σχεδόν :roll:[/SPOILER]

Τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε, Load απλά δισκάρα και Reload με μοναδικές στιγμές και φυσικά με το αριστουργηματικό Fixxxer!

Άσχετο, είδε κανείς αυτή την ταινία Through the never ? Λέει τίποτα;

ειλικρινα παιζει και να γουσταρα περισσοτερο να τους εβλεπα με σετλιστ load/reload, μαζι με κανα no leaf clover και 1-2 covers

2 μέρες με δεύτερη να παίζουν αυτά εδω

Σήμερα ξεκίνησε να παίζεται στην Ελλάδα η ταινία τους.
Για το μέρος της συναυλίας δεν υπάρχουν λόγια. Η 3D κινηματογράφηση και η σκηνοθεσία ειναι απίστευτη, σα να εισαι δίπλα τους στη σκηνή.
Το υπόλοιπο μέρος ειναι σχετικά σύντομο, δένει καλα, αλλα δεν εχει και κάτι το φοβερό όσον αφορά σενάριο-πλοκή.

Για το τέλος η θεωρία μου ειναι πως σχετίζεται με το τραγούδι που πέφτει στους τίτλους τέλους :wink:
Όπως και να εχει, αξίζει να τη δει κάνεις!

εχω κλεισει για κυριακη.

Θα πάω κι εγώ την άλλη βδομάδα να το δω…

Prince Charming ωρεεεεεεεε :slight_smile:

Εντάξει ξεχώρισα τα τοπ 6-7 από 2 άλμπουμ, αλλά φυσικά…
look it’s meeeeeeeeeee the one who can’t be freeeeeeeee
much too young to focus, but too old to see… 8)

σχολιασμός της ταινίας αλλά και κράξιμο στον ulrich για τα drums του AJFA…

To live είναι εξαιρετικό και ακούμε τους Metallica σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι στο οποίο έχει βοηθήσει σίγουρα το post production αφού τα ντραμς που παίζει ο Λαρς έχουν να ακουστούν έτσι από τις εποχές του ?Justice? στο στούντιο. Ναι, αυτά που ήταν γραμμένα στο κομπιούτερ εννοώ.

ειδα σημερα την ταινια.καλη αλλα ηθελα μερικα τραγουδια παραπανω.αντι για το στορι με τον τυπο που ψαχνει την τσαντα.και στο τελος δε μαθαινουμε και τι ειχε μεσα.μπορει στην επομενη ταινια.χαχαχα.

Εξυπνατζήδικο αυτό με τα ντραμς, τη στιγμη που οι metallica ανεβάζουν τα live τους σε “bootleg” μορφή και μπορεί ο καθένας να ακούσει αν έχουν πειραχτεί η οχι.

@mike σύμφωνα με τον Peter Mench μαλλον στην επόμενη περιοδεία θα το μάθουμε :wink:
Επίσης αποκάλυψε οτι πλέον μπαίνουν στο στούντιο για το νέο άλμπουμ.

Ακριβώς αυτό, οι Metallica έχουν δείξει ότι δεν έχουν κανένα κομπλεξ με λάθη και τέτοια, άνθρωποι είναι όχι μηχανές.
Την Τετάρτη θα πάω να το δω το ταινιάκι, δεν περιμένω τίποτα τρομερό, μερικές ανατριχίλες ακόμα μου φτάνουν για να φύγω με ένα μεγάλο χαμόγελο από την αίθουσα. Και ξέρω ότι θα τις έχω 8)

…η ταινία παίζει παντού?:):!:

Σίγουρα παίζει στα Village…

Πηγα και ειδα και εγω την ταινια την Παρασκευη στα Odeon Starcity. Η ταινια ειναι κατα 85% η συναυλια και το υπολοιπο 15% η “ταινια” με τον roadie της μπαντας. Το 15% δεν λεει τιποτα και ειναι αρκετα “ο,τι να 'ναι” αν και εχει καποιες ενδιαφερουσες ιδεες και σε βαζει να αναρωτιεσαι για διαφορα. Δεν τα λεω τωρα, δειτε και αλλοι την ταινια και τα συζηταμε με spoiler αμα ειναι. Απο εκει και περα το 85% που ειναι η συναυλια απλα δεν υπαρχει. Απο πλευρας εικονας, πλανων και σκηνοθεσιας ειναι ανωτερη απο ολες τις συναυλιες των Metallica που εχουν κυκλοφορησει σε VHS ή Dvd, απο πλευρας ιστοριας βεβαια φυσικα και οχι. Παρα πολλες καμερες, σε βαζει πραγματικα μεσα στο κλιμα της συναυλιας, για να εισαι πιο μεσα πρεπει να εισαι εκει. Εξαιρετικο το stage και εκπληκτικος ο ηχος που σε συνδυασμο με τις κομματαρες των Metallica, σε κανουν να χτυπιεσαι στην καρεκλα του σινεμα, πραγμα πρωτογνωρο και πολυ ιδιαιτερο. Πραγματικα πολυ τυχεροι οσοι ηταν τις βραδιες της μαγνητοσκοπησης στις συναυλιες, πρεπει να ηταν φανταστικη εμπειρια…

Οσοι ειναι φαν της μπαντας δεν πρεπει να χασουν την ταινια και ηδη περιμενω να βγει και version στο dvd που θα ειναι μονο οι σκηνες της συναυλιας. Δειτε το και δεν θα μετανιωσετε, η μπαντα περναει περιοδο εξαιρετικης φορμας.

Το δα και γω.
Οι Metallica δεν χρειάζονταν αυτή την ταινία ούτε για να αποκτήσουν και άλλους οπαδούς (γιατί η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς) ούτε να βγάλουν περισσότερα λεφτά (που θα τα βγάλουν με το παραπάνω πανηγυρικά).
H ταινία ξεκινάει ωραία με αυτοσαρκασμό από την πλευρά της μπαντας (Hetfield κάγκουρας με το αμάξι, ο Lars το μυαλό, ο Robert να παίζει και να γίνεται σεισμός)…Μετά αρχίζει η συναυλία πριν πάει στην “υπόθεση”…

Ας αρχίσω με τα θετικά:

Κάνανε πολύ καλή παραγωγή στο μουσικό - συναυλιακό κομμάτι της ταινίας, με εφε, με 3d (που εντάξει δεν κάνει την διαφορά να λέμε την αλήθεια, δεν ισχύει ότι κάθε ταινία που βγαίνει σε 3d έχει δραματική διαφορά με την κανονική version), με κάμερες, γενικά τρομερή παραγωγή. Η απόδοση πάντα εξαιρετική (και εντελώς ακομπλεξάριστοι οι τύποι, δεν φοβούνται να παρουσιάσουν και τα λάθη τους είτε μουσικά είτε στο stage show, βλ [I]Ride the Lightning[/I] με ο μικρόφωνο να παρουσιάζει προβλήματα, σε άλλο κομμάτι καίγονται οι προβολείς κκλπ), σε κέφια όλοι, ο Hetfield-άρας αιώνιος έφηβος (με ή χωρίς το βαμμένο μαλλί), ο Lars το μυαλό - “ξέρω να κρατάω ρυθμό και να καταλαβαίνω την κιθάρα του Heftield και ας μην είμαι ο καλύτερος ντραμερ στον κόσμο, γαμηθείτε” -, ο Hammet έχει καταλήξει εδώ και χρόνια σαν τρίτο μέλος αποκλειστικά ενώ ο Robert είναι κτήνος.

Καλά όλα αυτά.

Mετά θυμόμαστε ότι το τέλος ήταν απαράδεκτο και αναρωτιόμαστε τι είδαμε.
Τους Metallica να παίζουν live? Ταινία;
Το θέμα είναι τι θέλανε ακριβώς να κάνουνε: Ταινία (ξαναλέω); Συναυλία με ύφος videoclip; Γιατί η “ταινία” είναι ακριβώς αυτό το πράγμα: Συναυλία και λίγο από τις περιπέτειες ενός roadie τους που έχει καταπιεί ένα περίεργο χάπι και βλέπει τα άπαντα. Παίρνει και μια βαλίτσα με “κάτι που χρειάζεται το συγκρότημα”, που δεν μας εξηγεί ποτέ. Σαν την βαλίτσα του Pulp Fiction ένα πράγμα.

Το σενάριο κάτι χειρότερο από απλοϊκό αν το λάβουμε για ταινία. Λέγαμε με τους φίλους που πήγα δώστε σε 3-4 φαν το σενάριο και θα το κάνανε αυτοί πολύ καλύτερο. Τι θα κανα εγώ; Εχω πολλές ιδέες: Πάρε ένα ένα τα κομμάτια, δες τι θέμα έχουν, πως το φαντάζεσαι στην οθόνη, κόλλησέ τα μεταξύ τους, θα τα παίζουν οι Metallica στην σκηνή και θα χει μια γαμάτη ιστορία συνυφασμένη με το κάθε άσμα.
Aλλη φάση θα ήταν με μορφή ντοκιμαντέρ. Τι γίνεται πριν το live; Μετά; Προετοιμασίες, κατά την διάρκεια, τα πάντα…
Γενικά δεν έχει νόημα να συζητάμε τι ιδέες έχει ο καθένας και πως το φαντάζονταν.
Το θέμα είναι ότι τέτοιες προσπάθειες (ταινία που αφοσιώνεται σε μια μπάντα, πόσο μάλλον με χρηματοδότηση αυτής) δεν γίνονται συχνά και είναι κρίμα που το σενάριο αχρηστεύτηκε. Από τέτοιες προσπάθειες περιμένεις περισσότερα.

Επίσης…ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στον Cliff? :?

Οπως το βλέπω εγώ, το μόνο που πούλησε η ταινία ήταν συναυλία με φοβερά εφέ και ήχους σε σύστημα κινηματογράφου.

Γενικά δεν άξιζαν τα 10 ευρώ.