έχει χάλια ήχο το βιντεάκι, δεν ακούγεται καθαρά, πάντως έγραψαν στο site τους ότι θα το ποστάρουν οι ίδιοι το βιντεάκι με το καινούργιο song να το ακούσουμε…
από μία πρόχειρη ακρόαση καλό ακούγεται, κλασική metallico-δομή τραγουδιού έχει…
έχει χάλια ήχο το βιντεάκι, δεν ακούγεται καθαρά, πάντως έγραψαν στο site τους ότι θα το ποστάρουν οι ίδιοι το βιντεάκι με το καινούργιο song να το ακούσουμε…
από μία πρόχειρη ακρόαση καλό ακούγεται, κλασική metallico-δομή τραγουδιού έχει…
Το βίντεο λόγο ποιότητας μόνο για μια πρώτη ιδεα βοηθάει. Μου αρεσε η εισαγωγή και το riff που ακολουθεί, μου αρεσε το μπάσο και το drumming του Lars , και η διπλή αρμονία στη μέση. Λογικά αν χρησιμοποιηθεί στο δίσκο θα αλλάξουν πολύ τα φωνητικά και θα γίνει edit. Από ένα σημείο και μετά ειναι αχρείαστα μεγάλο και ακούς riff απλώς και μόνο επειδη έπρεπε να μπουν η επειδη έχουν τόσες ιδέες που προσπαθούν να τις χωρέσουν.
Edit: με καλύτερο ήχο
^^
Συμφωνώ σε όλα
Γαμώτο είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να το ακούσω…λίγο την αρχή έπιασα και ακούω πολύ δίκαση…
…οκ χάλια ήχος, απλά ικανοποιήσαμε την περιέργιά μας, και αναμένουμε το επίσημο…ο τίτλος με χαλάει κάπως
…το σετ-λιστ με τις επιλογές του κοινού, τι διαφορά έχει με τα συνήθη σετ-λιστ των Metallica:?:
:):!:
ειναι χειροτερο
πιο προβλεψιμο πεθαινεις
καλό και καινούργιο, από ότι φαίνεται δεν θα έχουμε συνταρακτικές αλλαγές σε σχέση με το death magnetic αλλά αυτή η μανία του να ξεχειλώνουν τα κομμάτια τους ποια… 8,5 λεπτά είναι too much.
…δεν υπήρχαν επιλογές, για τίποτα άλλο που δεν έχει ξαναπαιχτεί:):!:
η καλύτερη ποιότητα για την ώρα.
Ξανακούγοντας το:
Το βασικό riff είναι υπέροχο. Μου θυμίζει λίγο το riff μετά το solo στο Dyer’s Eve (ιερόσυλος, ξέρω…).
Σε κάποιο άλλο σημείο μου ήρθε στο μυαλό το Leper Messiah.
Φωνητικά εδώ κι εκεί θυμίζουν Load (πχ στο 2,30).
Νομίζω με την αλλαγή που πάντα κάνει ο Het στους στίχους και τις φωνητικές μελωδίες και με ένα edit σε κάποια αχρείαστα επαναλαμβανόμενα σημεία, και με μία καλή παραγωγή φυσικά (το κομμάτι στο οποίο έπασχε οικτρά το DM) το κομμάτι θα είναι πάνω απ τις προσδοκίες μου (γνωρίζοντας ότι περισσότερο το έκαναν για την περιοδεία παρά επειδή έχει γίνει σοβαρή δουλειά/πρόοδος όσον αφορά το άλμπουμ καθεαυτό)!
Επιτέλους σπίτι και το ακούω σαν άνθρωπος…ρε είναι καλό! Καλύτερο από ότι περίμενα! Προφανώς θυμίζει διάφορα πράγματα που έχουν κάνει στο παρελθόν(Disposable Heroes, Leper Messiah…Justice-αλλά αυτό μόνο καλό είναι) έχει και τα NWOBHM στοιχεία που πρέπει συν ότι η μελωδία που τραγουδάει ο Hetfield στο κουπλέ είναι αρκετά επιθετική. Κοίτα να δεις…
Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μεγάλη παραγωγή στο δίσκο . Μέχρι τότε βέβαια έχουμε καιρο . Και όχι αχρείαστα μέρη . Εγω πάντως θα έπαιρνα δύο οπαδούς απο το φαν κλαμπ και θα τους έβαζα να μου πουν , τι τους αρέσει και τι όχι απο αυτα που θα ήχο γράφουσα !!! Γαματο ; it’s all about music .
Metalheart
εμενα μου ακουγετε αρκετα καλο.Το ακοω και σε live εκτελεση.
Περιμενω και την studio εκτελεση για καλυτερη γνωμη.
…αυτό θα ψιλοαργήσει, έτσι?:):!:
μπορεί και να μη φτάσει στο studio σε αυτή τη μορφή
“We promised our fans we’d play a new song and we’ve been writing and creating away and we’re going to throw something at them on Sunday,” Metallica’s Lars Ulrich told Rolling Stone last week. “We have something lined up that is fairly representative of where our creative headspace is at right now. It’s one of those things that’s like, ‘Here, we’re writing and we’re creating.’”
The metal legends debuted the new song ? the epic, eight-minute “The Lords of Summer” ? at their concert in Bogotá, Colombia Sunday night. It’s the band’s first original music since 2012’s Beyond Magnetic EP, and those tracks were outtakes from the band’s 2008 LP Death Magnetic. Metallica are on the first leg of a tour they’ve dubbed “Metallica by Request,” which takes them to South America, Europe and Canada and finds fans voting on all but one of the songs on the set list from their 140-or-so-track oeuvre. (“The Lords of Summer” being the sole holdout.)
The song’s chorus includes the line, “The Lords of Summer have returned,” but Metallica may as well be talking about themselves, considering the song falls in line with the sort of lengthy thrashers that have served as the group’s meat and potatoes since the mid-Eighties. It opens with a plodding riff that gives way to chunky, faster thrashing, and before long, frontman James Hetfield is singing about fire and shaking grounds and all the sorts of apocalyptic things Metallica are known for.
But while the song sounds fully crafted, Ulrich says things change. “We did the same thing when we went out and played a bunch of dates in 2006,” he says. [B]“We were writing and played two different new songs over the course of that summer, and none of them made the record [Death Magnetic]. One was called ‘New Song 1’ ? going out on a creative limb, here ? and the other was called ‘New Song 2.’ That’s how deep we went. There was a couple of pieces in ‘New Song 1,’ some of the middle bit ended up in ‘All Nightmare Long,’ and the intro bit ended up in ‘The End of the Line.’ That’s how we work; stuff just gets changed around, moved over and this goes over there and the rest of that gets sacked and that ends up in the intro in song five.”[/I]
[I]“So who knows what’s going to happen with this stuff,” he says. “But we are off and running and have been creating away in the studio and now we’re going to go out and play and sweat and share and we’ve got some new music that we want to throw everybody’s way. And maybe by the time we get to Europe, there will be a different song or different thing or different arrangement. Who knows? We’ll sort of take it one step at a time.”[/B]
For now, Ulrich is happy with the way “Metallica by Request” is turning out. “It makes it a lot easier for me, because I don’t have to do the set list,” he says with a laugh. But the tour serves another purpose, too. “We like to leave the studio and get out and be inspired by playing some shows,” he says. “We’ve done that a lot in the last few album cycles. So getting out and playing is a vital part of writing and creating.”
Όπως και πριν το Death Magnetic είχαν παίξει live το “Death is not the end” που ήταν η “πρόχειρη” έκδοση του “End of the Line” … στο οποίο είχαν βάλει και ριφ που τελικά χρησιμοποίησαν για το All Nigthmare Long…
Το πιο λογικό είναι να μην φτάσει σε αυτή τη μορφή
Εγω όταν είχα ακούσει το new song 1 δεν είχα ενθουσιάστει και τελικά απο αυτο βγήκαν δυο απο τα αγαπημένα μου στο death magnetic. Το lords of summer μου αρέσει αρκετά οπότε δηλαδή θα βγάλουν δυο υπερκομματαρες απο αυτο ; . Ειναι προς την σωστή κατεύθυνση το κομμάτι αλλα πρέπει λιγο να μικρύνει σε διάρκεια.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Όντως σας άρεσε τοσο πολύ; Εμένα που φαίνεται αρκετα μέτριο. Θα μπορούσε ανετα να ειναι 2 λεπτά μικρότερο σε διάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο ‘ξεχείλωμα’ όπως πολύ σωστά γράφτηκε πριν. Επίσης οι στίχοι είναι απλά για πέταμα (καποιοι φανς τους πόσταραν στο επίσημο forum των Metallica. Ελπίζω να αλλάξει πολύ ή και να μην μπει καθόλου στο album γιατι ειναι αρκετά μετριο μέχρι ώρας…
Και μενα μετριο μου φαινεται, εχει μερικα καλα σημεια βεβαια, αλλα γενικα δυσκολα το βαζω να ξαναπαιξει
Τα φωνητικά του Hetfield ειναι πολυ καλα όπως και οι φωνητικές μελωδίες. Όντως εχει μεγάλη εισαγωγή και αυτο το δίλεπτο απο το 4:40 μέχρι και που τελειώνει το solo δεν δίνει κατι παραπάνω στο κομμάτι. Αλλα μιλάμε για demo που δεν θα εχει και πολυ σχέση με το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζονται έναν παραγωγό με αρχιδια για να βγάλουν ενα πολυ καλο δίσκο. Θα το ξαναπώ. Ειναι προς την σωστή κατεύθυνση το κομμάτι και ίσως λόγο του οτι ειναι demo μου δίνει αυτή την αίσθηση του garage days και του χύμα που τοσο πολυ γουσταρω στους Metallica.
Sent from my iPhone using Tapatalk