Δεν εννοώ αποφάσεις καθαρά μουσικές, όσο κάτι τύπου Napster και τέτοια. Μουσικά καλά κάνουν και τους γράφουν όλους δεν το συζητώ.
Βασικά το Napster είναι καρμπόν περίπτωση με τη δικαστική διαμάχη που είχαν με την Elektra. Για να έχουν τον πλήρη έλεγχο στη διάθεση της μουσικής τους.
Απλά το Napster τους έκανε μεγάλες τρίπλες και φάνηκαν εκτεθειμένοι (πχ με τους οπαδούς που δήθεν έδωσαν οι Metallica ενώ στην ουσία ήθελαν να καταρρίψουν τον ισχυρισμό του Napster ότι δεν έχει πρόσβαση στις IP).
Αλλά είναι χιλιοειπωμένο το ζήτημα.
Razoreater εξήγησα πολύ καλά παραπάνω την τελευταία μου πρόταση. Και το να γράψει κάποιος σε ένα φόρουμ ένα χαρακτηρισμό, είναι πολύ διαφορετικό από το να μαζεύει (μία μειοψηφία έστω) του κοινού ενός φεστιβαλ υπογραφές για να μην εμφανιστεί μία μπάντα. Αυτό ούτε με τη Lana και τη Μποφίλιου στο Rockwave δεν έχει συμβεί! :lol:
Όταν συμβαίνει στο Glastonbury που η φιλοσοφία όσων πάνε υποτίθεται πως είναι το ανοιχτό μυαλό, ε είναι κάπως!
Καλά το κοινό του Γκλάστονμπερι ανέκαθεν είχε μια δηθενιά. Αν ακούσεις τι έλεγε ο Τζορτζ Χάρισον για αυτούς, που υποτίθεται ότι ήταν ένας απ’ αυτούς (θα 'θελαν) θα έχεις κι ένα επιχείρημα παραπάνω. Αλλά ως φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει ονοματάρες και έδινα και νεφρό για να δω τη Bjork εκεί.
Αλλά το να λες φλωράκια τους οπαδούς των Pulp επειδή δεν είναι ατσάλι (λες και οι 'tallica είναι, γελάμε) είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνουν αυτοί. Αν είναι έτσι, να πατήσουμε και τη μοικάνα με λεμονόνερο και να βγάλουμε τις αλυσίδες να δείρουμε τους μπρούκληδες. Άλλο το να πεις ότι αυτοί είναι προκατειλημμένες σνομπάρες και άλλο το να γίνεσαι το στερεότυπο που αυτοί δουλεύουν.
Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Λαρς, εγώ προσωπικά τον θεωρώ έναν πανέξυπνο άνθρωπο, η απάντηση του στο όλο θέμα με το φεστιβαλ είναι χαρακτηριστική
Έλα βρε razoreater βασιζεσαι στο “pulp”.ελεος που κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ. ΜΟΝΟ ΣΦΑΓΗ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ THIS IS HARDCORE.
Οι Pulp ήταν απλά το πρόσχημα μαν. Πλέον μ’ αρέσουν περισσότερο από τους Metallica (τo κοινό και των δύο με αφήνει αδιάφορο), αλλά πιο πολύ με χαλάει ο ρατσισμός και από τις δύο πλευρές. Εκεί είναι η διαφωνία μου και στο ότι μερικές φορές οι πιο “σκληροί” τείνουν να κατακεραυνώνουν τους άλλους με αβάσιμα επιχειρήματα. Όπως όταν βγήκε το Lulu που όλοι ενώ δεν ήξεραν καν την κληρονομιά του Reed αντί να βρίσουν και τις δύο πλευρές που έβγαλαν μια συνεργασία χάριν της συνεργασίας τελικά, χωρίς απώτερο νόημα, ρίχνονταν μόνο σε αυτόν με φράσεις τύπου “ποιός είναι αυτός/τον ξέρει η μάνα του;” και “αν δεν ήταν αυτός, ο δίσκος των Μετάλικα (sic) θα ήταν καλύτερος” (που πιστεύω το ακριβώς αντίθετο). Ακριβώς όπως και με τους Deftones στο HBTS φέτος.
Καλοί, χρυσοί, αλλά δεν γίνεται αυτό το Metallica>>>>>> κάθε μη αμιγώς μέταλ/ροκ μπάντα. Και δεν είμαι σύμφωνος με το Glastonbury γιατί απλά δεν ταιριάζουν στην αισθητική του, όχι στο κοινό του. Αυτή η ισοπέδωση και η ημιμάθεια (κεκαλυμμένος ελιτισμός κατά μια έννοια) μου τη σπάει. Όχι πως η άλλη πλευρά δεν τα έχει ε, μη γελιόμαστε. Αν αυτοί σας λένε κάφρους, με το να απαντάτε εσείς λέγοντάς τους φλώρους δεν είναι το ίδιο αβάσιμο πράγμα; Δεν επιβεβαιώνονται έστω και λίγο τα λεγόμενά τους;
Ναι ρε καρδούλα μου. Καταλαβαίνω πως το εννοείς εσυ. Αλλα εδω μιλάγαμε για το κράξιμο που τρώνε επειδή θα παιξουν στο φεστιβάλ. Και στα δικά μου αυτιά οι pulp ας πούμε (τυχαίο το όνομα της μπάντας ) μου ακούγεται φλώρικο οχι απο θέμα συμπεριφοράς αλλα απο θέμα ήχου. Προσωπικά γούστα ειναι αυτά. Το οτι δεν ταιριάζουν στην αισθητική τουGlastonbury εμένα ισα ισα που μου κανει πιο εντυπωσιακό επειδή ειναι τελείως διαφορετικοί σε σχέση με το φεστιβάλ. Δεν ξερω άλλη μπάντα που να παίζει τέτοια μουσική που να μην μασάει να παίξει οπουδήποτε.
Δε διαφωνώ σε κάτι.
Στο Glastonbury θα ήθελα να βρεθώ ανεξαρτήτως ονομάτων. Είναι η όλη αύρα του φεστιβάλ, πέρα και πάνω από ονόματα.
Εμένα αυτό που με ενοχλεί είναι η δηθενιά που λες, από ένα μέρος του κοινού που παρίσταται σε ένα φεστιβάλ, γνώρισμα του οποίου είναι ακριβώς αυτή η πολυσυλλεκτικότητα.
Τώρα, για κάτι διαμαρτυρίες του στυλ “Έξω ο Het από το Glastonbury επειδή θα είναι αφηγητής σε σειρά του History Channel για το κυνήγι αρκούδας”, απλά για γέλια.
Για γέλια, επειδή ο ίδιος ο Michael Eavis έχει κάνει δηλώσεις στο παρελθόν υπέρ του κυνηγιού. Αλλά πάνε στο φεστιβάλ του. Δηθενιά, είπαμε
υγ: όσο για το Lulu που αναφέρεις σε επόμενο ποστ σου, θυμίσου από την άλλη πως και οι οπαδοί του Lou Reed αντίστοιχα έλεγαν πως είναι καλό αλμπουμ μέχρι εκεί που μπαίνουν οι κιθάρες ή αρχίζει να γκαρίζει ο μεταλλάς κλπ
Λογικό το βρίσκω ο μέσος μεταλλάς να προτιμάει τους Metallica από τον Reed, τους Pulp ακόμα και από τους Stones. Το πρόβλημα είναι όταν δεν αναγνωρίζουν την παρακαταθήκη που άφησαν όλοι αυτή στη μουσική γενικότερα.
Αν και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο. Γι’ αυτούς που αντιμετωπίζουν τη μουσική των Metallica σαν θόρυβο και τίποτα παραπάνω. Καλώς ή κακώς είναι η πιο επιτυχημένη και ίσως η επιδραστικότερη μπάντα στο μέταλ. Δημιούργησαν ένα ιδίωμα, έβγαλαν 4, 5 (και για κάποιους 6) τεράστια άλμπουμ και προσωπικά θεωρώ πως δε θα χάσει κανένας οπαδός του ροκ, ακούγοντας τους.
Μια χαρα τα λεει ο κοντός. http://www.blabbermouth.net/news/metallicas-lars-ulrich-on-mogwais-glastonbury-comments-huh-what-who-are-you/#KL6V4LiGFXv5AjZw.99
Θα δειξει και Metallica live streaming την κυριακη λεει οπως εδειξε χθες τους maiden
μέχρι τότε ένα video από Στοκχόλμη να έχουμε να παίζουμε
Ενταξει. Δεν τους χορταίνουμε τους τύπους !
Το 90% του νέου δίσκου των Metallica έχει ήδη γραφτεί. Τάδε έφη Lars Ulrich.
http://www.swr3.de/musik/rock-am-ring/livestream/-/id=1453978/oga2s9/index.html
Σε κάνα 25λεπτο θα τους δούμε…
Avenged Sevenfold έχει τώρα…!!!
Τι γινεται ακομα ενα μαστουρι δειχνει πριν 15 λεπτα επρεπε να ξεκινησουν
Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι
It’s a long way to the top ακούω…σε λίγο βγαίνουν!
Δεν υπάρχει τέτοιο πάρτυ σαν των Metallica. Για άλλη μια φορά εξαιρετικοί.
Eμενα με κουρασαν σε αντιθεση με τους Maiden τις προαλλες στην ιδια σκηνη
Το ξεκινημα τους ηταν καπως μουδιασμενο,οπως και η φωνη του hetfield,βεβαια μετα εστρωσαν.