Μetallica

Όποιος κουράστηκε Metallica να φύγει.
Οι ίδιοι οι Metallica θα είναι οι τελευταίοι που θα κουραστούν γιατί γουστάρουνε τρελά (ο Ρομπ παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό ε). Deal with it.

O Robert Trujillo είναι τεράστιος μπασίστας αλλά όχι ότι και ο Jason χάθηκε από τότε που έφυγε από τους Metallica. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε, ίδρυσε τους Newsted και έβγαλε έναν αρκετά έως πολύ καλό metal δίσκο (και περιοδείες με Motorhead, Megadeth κτλ). Για μένα και οι 3 μπασίστες που είχαν οι Metallica (Cliff Burton, Jason Newsted, Robert Trujillo) είναι πολύ καλοί και μου φαίνεται λίγο χαζό να ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι καλύτερος.

Πολύ χαζό είναι, γιατί το να βάζεις τον Κλιφ μαζί με τους άλλους δύο είναι ιεροσυλία που σηκώνει θάνατο στην πυρά.

Τάσσομαι απολύτως με τη δήλωση του ChrisP.

Και είμαι οπαδάρα και του Jason (Φλότσαμ <3) και του Ρομπ (Suicidal <3). Αλλά Η-ΜΑΡ-ΤΟΝ.

Ανακαλώ! Jason Newsted και Robert Trujillo και οι δυο μαζί δεν είναι ούτε το δεξί αρχίδι του Cliff Burton.

Βασικά το χαζό στην όλη πρόταση είναι να λες ότι ο Cliff ήταν απλά “πολύ καλός”. Ήταν ένας από πιο ιδιοφυείς μπασίστες που πάτησαν στη γη. Πολύ καλός είναι ο Jason, Παικταράς είναι ο Tru. Ο Cliff είναι ο μοναδικός που πρόλαβε να αφήσει τέτοια κληρονομιά σε 5 χρόνια καριέρας (συνυπολογίζοντας τους Trauma) και μόλις 3 (τιτάνιες) κυκλοφορίες.

alejandro, να ξέρεις ότι δεν σε έχω ξεχάσει. Κάποια στιγμή θα ανταποδώσω. :slight_smile:

Δε χρειάζεται, αρκεί να σου άρεσε :wink:

Το lords of summer σε “beta 1” έκδοση…
Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ο James που τραγουδάει πιο κοφτά και επιθετικά (όπως θα πρεπε δλδ)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται όταν παίζουν τα δικά τους τραγούδια στο στούντιο…

Ακούω το kill the king που διασκεύασαν και είναι απίστευτα δουλεμένο σε όλα τα επίπεδα… Ακούγονται σαν το garage inc (για μένα καλύτερο από το black album στην παραγωγή).
Το κάνουν να φαίνεται ότι όταν παίζουν κομμάτια άλλων τους είναι εύκολο και όταν παίζουν τα δικά τους κάνουν υπερπροσπάθεια και ακούγονται φτωχοί στον όγκο.

Αυτό το κουλάδι ο rick rubin γυροφέρνει ακόμα εκεί μέσα; Δεν είναι τυχαίο που ο ήχος τους στα live γ@μ@ει…εκεί το κουλάδι δεν έχει καμία ανάμειξη.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Οντως στις διασκευές έχουν εναν ωραιο ωμο αλλα γεμάτο ήχο. Πρεπει να αλλάξουν παραγωγό να τους δωσει την τραχύτητα που τους λείπει και να σταματήσουν να έχουν 8λεπτα κομματια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το βασικό που πρέπει να αλλάξουν είναι η παραμόρφωση στην κιθάρα του Hetfield, ακόμα και στα live ο όγκος πάει περίπατο. Μου έχει λείψει μια παραγωγή γεμάτη σαν αυτές του Bob Rock, δεν μπορεί οι Avenged Sevefold στο studio να έχουν πιο Metallica ήχο από τους Metallica.
To ¨νεο" Lords Of Summer έχει κανα δυο διαφορετικούς στίχους και λίγο καλύτερα φωνητικά, κατά τα άλλα πρέπει να κόψουν γύρω στα 2 λεπτά, είναι αμαρτία ένα αρκετά καλό κομμάτι να το ξεχειλώνουν έτσι χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Αλλαγή παραγωγού οπωσδήποτε λοιπόν, μικρότερα κομμάτια και όγκος διάολε…

Kαι ο όγκος και το editing στα κομμάτια είναι δουλειά του παραγωγού.
Στο 2ο ο Rubin νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει. Για την παραγωγή έχω μεγάλες αμφιβολίες.

υγ: η παραγωγή του Fidelman στη διασκευή στον Dio και το Through the Never μου άρεσαν πολύ πάντως.

Ο ήχος στο Ronnie Rising είναι αυτός που πρέπει να έχουν οι Metallica σήμερα…

αν καταλαβαινω σωστα ο κοσμος ζηταει απο εκεινους πιο μεστα κομματια. Ηχο κοντα στο black album - load και τα κομματια λιγο πιο μικρα απο αυτα του death magnetic αλλα σε παρομοιο υφος.

Ας παρουν τον παραγωγο των AV7 που εκανε και την παραγωγη και στο καινουργιο mastodon.

και καποιος να χαμηλωσει το hi-hat του Lars στην μιξη !

Ρε παιδιά εγώ συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λέτε. Όλοι το βλέπουμε ότι χρειάζονται κομμάτια μικρότερης διάρκειας και μια πιο καλή παραγωγή. Έχω μια απορία όμως: Είναι δυνατόν να τα βλέπει αυτά όλος ο κόσμος και να μην τα βλέπουν οι ίδιοι οι Metallica? Πώς είναι δυνατόν να γράφουν ακόμα 9λεπτα κομμάτια? Μιλάω για το καινούριο τραγούδι το Lords of Summer. Επίσης γιατί επιμένουν ακόμα στον Rick Rubin όταν όλοι κράζουν ότι η παραγωγή στο Death Magnetic είναι χάλια?

Δεν είναι καινούργιο κομμάτι (με την έννοια πως κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι στο δίσκο σε αυτή τη μορφή ή και καθόλου) και το έχουν ξεκαθαρίσει πολλάκις.
Είναι μία εικόνα για το που κινούνται συνθετικά.
Περισσότερο συρραφή από riff το βλέπω εγώ.

Και επίσης, δεν έχουν ανακοινώσει παραγωγό για το νέο άλμπουμ. Εγώ δε βλέπω απίθανο να είναι μόνο ο Fidelman (μηχανικός ήχου στο Death Magnetic και παραγωγός στο Through the Never OST, Ronnie Rising και When a Blind Man Cries, Lulu αλλά και στο επερχόμενο των Slayer που δεν θα έχουν το Rubin στην κονσόλα)

Ο οποίος ομως απέχει απο το lords of summer (ποσο παράξενος τίτλος για Metallica αλλα εχει το νόημα του. ). Ίσως για να μην προσδιορίσουν τον παραγωγό απο πριν. Οπως είχαν κανει πριν τον bob rock στην ηχογράφηση του stone cold crazy με τον mike clink που ειχε κανει το appetite. Χρειάζονται σιγουρα κάποιον να δουλέψει τις ιδέες μαζι τους και οχι να τους αφήσει να ενώνουν συνέχεια riffs.

Σύμφωνα με τον Ulrich ο παραγωγός δε θα είναι έκπληξη. Οπότε περιορίζεται σε Rubin ή Fidelman. Προσωπικά θα ήθελα να επιλέξουν κάποιον σαν τον Raskulinecz (Mastodon, AIC, Deftones, Ghost μεταξύ άλλων).
Στο LoS νομίζω πως απ την αρχή είχαν την “not yet produced” ένδειξη :wink:

Πάντως, από τη στιγμή που συνεχίζουν να γράφουν καλά riff, είναι και κατά 50% δουλειά του παραγωγού ένα καλό αποτέλεσμα.

Στα αυτιά μου και καλα riffs γράφουν και ωραίες φωνητικές μελωδίες. Εναν άνθρωπο να τα βάλει ολα αυτα σε τάξη χρειάζονται και να αναπροσαρμόσει λιγάκι τον ήχο τους. Δεν μου δείχνουν πάντως να πηγαίνουν προς την λύση του Rubin. Τωρα οι δηλώσεις του Lars οτι δεν θα ειναι έκπληξη υποθέτω οτι με αυτο τον τροπο αποκλείει παραγωγούς τύπου timbaland. Θα ήθελα κάποιον που να τους φέρει μια φρεσκάδα.

Κυρίως το mastering είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ στον συγκεκριμένο δίσκο.