20 κομματια για να διαλεξουν τουλαχιστον 10-11 για το νεο δισκο!!
Αντε πολυ χρονος περασε για νεα κυκλοφορια!!
Αναμενουμε νεοτερα!!!
Μετά τις δηλώσεις του blabbermouth (που επαναδημοσίευσε το rocking.gr) για τον παραγωγό του And Justice που δήλωσε ότι ο Lars του επέβαλε να κόψει (ουσιαστικά) τον ήχο του μπάσου στη μίξη, ενώ ο ίδιος ο μηχανικός δήλωνε πως ακουγόταν ΓΑΜΑΤΟ, με κάνει να αναρωτιέμαι πόσο πιο κορυφαίος θα ήταν ο δίσκος όχι αν είχε καλή παραγωγή, αλλά έστω την ίδια, με το μπάσο όμως να ακούγεται.
ΟΚ, ΟΚ πολυσυζητημένο, και μάλιστα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενο ποστ όπου ακόμα και το St. Anger ακούγεται αναβαθμισμένο από την παρέα στο youtube που το επαναηχογράφησε, αλλά είναι πραγματικά κρίμα γιατί ο δίσκος ακούγεται διαφορετικός ακόμα και αν τον ακούσεις σε ψευτο-πειράματα όπως εδώ:
Για μένα ο ήχος του Justice είναι τόσο ιδιαίτερος που πραγματικά δεν μπορώ να τον ακούσω με εξτρα μπάσο. Ο ήχος της μπότας του Ulrich με έχει σημαδέψει, ο όγκος της κιθάρας επηρέασε το μισό και βάλε μεταλ, η φωνή του Hetfield είναι στα κορυφαία της επίπεδα…τι να λέμε. Ο δίσκος έγινε τόσο μεγάλος γιατί είναι ακριβώς έτσι όπως βγήκε, όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε…
Συμφωνώ . Και εμένα με ξετιναξε οταν τον άκουσα . Μετα απο τόσα χρονια παγιώθηκε μεσα μου οτι ειναι κορυφαίος δίσκος και δεν θα ήθελα να αλλάξει απολύτως τίποτα . Έχουμε και πρόσφατα τις επαναχοηχογραφησεις του ozzy στα δυο κλασικς.
Αν σκεφτόμουν σημερα σαν παραγωγός τι ήχο να τους δώσω θα τους έσωζα με τα ήχοτοπια του justice .
Παιδιά σεβαστή η άποψη σας - η οποία νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με το πως “μεγάλωσε” ο δίσκος μέσα σας και πως σας άφησε το στίγμα του - αλλά νομίζω δεν τίθεται ερώτημα για το αν θα ήταν καλύτερος με το μπάσο να ακούγεται…
Το μόνο που, όντως, θα έχανε ο δίσκος αν είχε μπάσο θα ήταν όλο αυτό το σούσουρο και οι κουβέντες που έχουν γίνει για το θάψιμο του Τζέισον, που όντως δίνει άλλη διάσταση στη “μυθολογία” του ως δίσκος.
Υ.Γ.: Και επίσης άλλο πράγμα ο ήχος του δίσκου (που δεν είναι αυτός που κρίνω στο αρχικό ποστ μου) και άλλο το να ακούγεται το μπάσο (βλ. αρχικό ποστ). Αυτό που λέω είναι: ΌΛΑ ίδια + μπάσο του Τζέισον = ακόμα καλύτερος ο δίσκος
Νομίζω πως οι Metallica σε όλα τους τα άλμπουμ (ανεξάρτητα από το πως τα βρίσκει κανείς), είχαν πολύ ξεκάθαρο όραμα για το πως ήθελαν να ηχούν. Είτε αυτό λοιπόν μεταφράστηκε σε παραγωγή-μπόμπα (λέγε με Black Album), είτε σε ήχο-κατσαρόλα στα drums, είναι το αποτέλεσμα που ήθελαν ο Lars και ο James.
Νομίζω και στο Justice κάτι ανάλογο έγινε τελικά. Το όραμα τους ήταν με λίγα λόγια αυτός ο ήχος με τα drums μπροστά και τις ογκώδεις κιθάρες, απουσία μπάσου. Και νομίζω πως το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.
Δε νομίζω πως ήταν οποιασδήποτε μορφής “καψώνια” στον Newkid, ο οποίος άλλωστε είχε ήδη συμμετοχή στο Garage Days EP.
Απλά, για τέτοιου επιπέδου μπάντες αυτές οι what if συζητήσεις πάντα θα ανοίγουν. Πως θα ηχούσε το Justice με μπάσο, τι θα γινόταν αν δεν γίνονταν το δυστύχημα στη Σουηδία, τι κατεύθυνση θα είχαν μετά κλπ κλπ.
Συμφωνώ σε όλα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όντως ίσχυε το όραμα αυτό του Λαρς και του Τζέιμς… Όπως και να έχει, νομίζω θα έδινε άλλη διάσταση πάντως, παρόμοια με αυτή που είχαν στο Garage EP ίσως… (που προσωπικά μου άρεσε πολύ το μπάσο του Τζέισον αλλά όντως δεν ακουγόνταν τόσο prog metal όσο “αλήτικο” και punk).
Ενδιαφέρον πάντως θα είχε να εξηγήσουν γιατί πήραν μια τέτοια απόφαση… Ίσως ο Λαρς ένοιωθε απειλημένος, ίσως όμως και να πίστευε ότι το χύμα παίξιμο (εκείνης της εποχής) του Τζέισον, δεν ταιρίαζε σε επικά/prog κομμάτια.
Ε ναι, όσον αφορά το όραμα τους μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε!
Και εγω το εχω σκεφτει πολλες φορες πως θα ηχουσε το Justice με το μπασο να ακουγεται. Κανεις δεν μπορει να ξερει απο την στιγμη που ειναι ολα θεωριες. Ισως να ηταν καλυτερο ισως οχι, η λογικη λεει παντως οτι πρεπει να ακουγεται το μπασο σε μια κυκλοφορια, αλλα πολλες μεγαλες μπαντες το “θαβουν” στην μιξη. Χαρακτηριστικο παραδειγμα οι Slayer απο το Reign In Blood και μετα. Ενω γενικα γουσταρω και θελω να ακουγεται το μπασο και να δινει δυναμικη στα τραγουδια στους Slayer δεν με ενοχλει τοσο, γιατι ετσι τους εχω συνηθισει, το ιδιο ισχυει και για το …And Justice For All. Καποια πραγματα οταν τα μαθαινεις και τα αγαπας με τις ιδιαιτεροτητες τους, σου ειναι δυσκολο να τα φανταστεις διαφορετικα.
Μιας και λέμε για AJFA, νομίζω έχει τα καλύτερα ντραμς που έχει γράψει ο κοντός σε άλμπουμ (από συνθετικής πλευράς). Με κορυφαίο όλων το ομώνυμο.
Συμφωνω απολυτα, και στο δισκο αυτο το παιξιμο του εχει υπαρξει πολυ επιδραστικο για νεοτερα συγκροτηματα.
Robert Trujillo:Η ΝΕΑ μουσική των METALLICA είναι special, μοναδική & ακόμα Heavy!
…οι προηγούμενες δεν ήταν έτσι:? :!:
Αν και το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την κυκλοφορία του νέου δίσκου θα διαβάζουμε τακτικά τέτοια νέα:
Immediately after the festival Hammett will be back in Metallica’s HQ studios to continue work on its next album, the long-awaited follow-up to 2008’s Death Magnetic. “We have a lot of good songs,” Hammett reports. “The songs are ever-changing at this point. Nothing is etched in stone. We still have a lot of material have to sift through, still. We have well over a dozen songs and we still have well over two or three hundred riffs, too, so it’s hard to say at what point we actually are in in the project. I don’t think we hit the middle point yet. I would say we’re at the 25 percent point, maybe 30 percent point. It’s hard to say, but I mean we are working on it and there are songs and we’re making plans to write more songs and record.”
Ίσως το καλοκαίρι να έχουμε κάποιο νέο τραγούδι στη μίνι περιοδεία τους.
Ασχετο αλλα τι δισκαρα ειναι αυτο το LOAD ρε πουστη μου.
Υπεροχοι στιχοι , φοβερος ηχος, ωριμος και πολυ μα παρα πολυ προσωπικος πονος…
Η επιστροφη με το αυτοκινητο στην Αθηνα εγινε ιδιαιτερα ευχαριστη.
Τι να το κάνεις, αφού κουρεύτηκαν… [emoji12]
Να δούμε πόσα χρόνια πρέπει ακόμα να περάσουν για να μη ντρεπόμαστε να το βάζουμε στο πρώτο ράφι μαζί με τους προηγούμενους 5 δίσκους τους…
Αυτό έλειπε να ντρεπόμαστε για το Load! Μαζί με Master of puppets πρέπει να είναι τα 2 πρώτα στο ράφι… 8)
ναι αλλα οταν το εγραψαν το αλμπουμ ειχαν μακρυα μαλλια !!!
Οποιος εχει παρακολουθησει απο κοντα την ιστορια της μπαντας και ειδικα του hetfield μπορει να καταλαβει πολλα για αυτη την περιοδο του συγκροτηματος.
Ενταξει ωραιος δισκος με κομματαρες αλλα και με μπουρδες, μαλλον θα πρεπει να σκεφτομαστε πριν πουμε την παπαρια μας
o καθενας με τα γουστα του!!