Τα αμπαλα γούστα του !
Παλι καλα γιατι νομιζα οτι μονο εγω εχω το προβλημα, τωρα ξερω οτι υπαρχει και αλλος
Ειμαστε αρκετοί οι προβληματικοί ρε . Πως να συγκρίνεις το seek and destroy - poor twisted me [emoji81][emoji27]
Ή το blackened με το ronnie, το fade to black με το hero of the day , το to live is to die με το mama said.μαλλον πρεπει να αναθεωρησω. Εμεις εχουμε το προβλημα
δεν εχει νοημα αυτο που λετε…
Ειναι αδικο να συγκρινεις το ταδε τραγουδι με το δεινα.
Σιγουρα π.χ. η ποιοτητα του fade δεν μπορει να συγκριθει με κανενα αλλο κομματι οποιουδηποτε αλλου συγκροτηματος. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι το Outlaw Torn ή το bleeding me δεν ειναι κορυφαια κομματια.
Απλά οι μεν κρίνουν με βάση το heavy/thrash metal old school" Metallica παρελθόν και οι δε με βάση τον σκληρό ήχο γενικότερα.
Όντως πάντως έχει και κακά κομμάτια μέσα, που τα ξέρουμε όλοι. Αλλά (ας τα πούμε άλλη μια φορά) η κριτική που του έγινε όταν βγήκε (και οι πιο πολλοί από εμάς που το υποστηρίζουμε, ήμαστε σε καλή ηλικία όταν βγήκε ο δίσκος) ήταν το λιγότερο εγκληματικά άδικη.
Και αν λάβετε υπόψη την κατάσταση του συγκροτήματος και της συγκυρίες, νομίζω ότι είναι δίκαιο να πεις ότι το αποτέλεσμα τους δικαίωσε ιστορικά ακόμα και αν πήρε χρόνια στους περισσότερους να το χωνέψουν (πράγμα που κάνει το δίσκο ακόμα μεγαλύτερο σε αξία).
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η κουβεντα δεν γινεται για το αν ειναι καλος δισκος αλλα για την παπαρια του φιλου που λεει οτι ειναι καλυτερο απο ολα τα αλλα με εξαιρεση το master. Μην ξεφευγετε απο το θεμα
Ειναι κορυφαία κομμάτια συμφωνοι, όπως και γενικά ένα οχτάρακι το παιρνει . Αλλα μιλαμε για 5 δίσκους που άλλαξαν το μεταλ διάολε ! [emoji24]
Για μένα είναι κοντά στο 10 (με εξαίρεση 1-2 filler δηλαδή).
Υποκειμενικά πάντως μπορεί κανείς να το έχει όσο ψηλά θέλει. Αυτό είναι το καλό της μουσικής. Ότι στα αυτιά του καθενός ηχεί διαφορετικά.
Από την άλλη, αν το κυκλοφορούσαν όπως οι ίδιοι ήθελαν (σαν διπλό άλμπουμ με 14 κομμάτια), θα μπορούσαμε άραγε να μιλάμε για κλασσικό δίσκο; Έξω τα filler δηλαδή από το Load και μέσα Fixxxer, Memory, Fuel, Prince Charming κ.α. από το Reload.
Στα φρέσκα:
KIRK HAMMETT Says New METALLICA Material Is A ‘Bit More Progressive’ Than Last Year’s ‘Lords Of Summer’ Song
“I would say that there’s some really, really hooky stuff coming through ? really, really catchy stuff ? and I’m really, really psyched on the direction of how things are sounding. If I could compare it to anything, maybe it might be remotely similar to the approach we took on [1988’s] ‘?And Justice For All’ [album], but it doesn’t sound like ‘?And Justice For All’ sonically ? it doesn’t have that sound that ‘?And Justice For All’ had, which I thought was very unique at the time.”
Και αν η γιαγια μου ειχε αρχιδια θα ηταν παππους
Ηχητικό σκουπίδι ποιότητας St.Anger.
Το St. Anger τουλάχιστον είχε επιτηδευμένα τέτοιο ήχο.
Το Death Magnetic από την άλλη χαντακώνεται από την παραγωγή, την παντελή έλλειψη όγκου. Σε επίπεδο συνθέσεων είναι πολύ καλό. Και live όσα τραγούδια έχω ακούσει κερδίζουν σε σύγκριση με το αλμπουμ.
Τουλάχιστον, από εκεί και έπειτα η δουλειά του Fidelman είναι εξαιρετική (Through the Never, Ronnie Rising ακόμα και στην επανακυκλοφορία του No life 'till leather έχει βελτιώσει τον ήχο).
Αφου το λεει ο Παντελης ο Εβδομηνταεννια σκουπιδι ειναι.
Με εξαίρεση το that was just your life. Όταν το έπαιξαν στην Σόφια το '10 τρόμαξα να το αναγνωρίσω. Ενώ και στο youtube όσες φόρες το έβαλα live μου ακούγεται κακό. Δεν ξέρω, αυτό το κομμάτι live το σκοτώνουν συνήθως. Αλλά γενικά τα πιο γρήγορα (all nightmare long) o Lars δεν τα βγάζει καθόλου εύκολα live.
http://recordinghacks.com/2008/12/20/metallica-wins-the-loudness-wars/
Οι συνθέσεις είναι πολύ καλές, ο ήχος είναι ΣΚΟΥΠΙΔΙ, αν δεν είναι κάποιος κουφός. Και δεν το λέει ο Παντελής ο Εβδομηνταεννιά, ούτε ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ούτε ο Κώστας ο Κοτσίδας, ούτε ο Πεταλούδας ο Νίκος. Μακάρι αυτοί που αποφάσισαν να βγάλουν αυτή την ηχητική κουράδα, να μην είχαν σκατά στα αυτιά τους.
Εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι συνθέσεις και το Death Magnetic σε αυτό τον τομέα τα πάει πολύ καλά. Όσο για τον ήχο οκ καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί κάποιους εμένα όμως δεν με ενοχλεί και τόσο.
…είχε ενοχλήσει όλη την πολυκατικοία τότε τον Σεπτέμβρη του 2008…πολλά μπάσα εκεί μέσα μπρε παιδί μου:):!:
Tο justice δεν έχει μπάσο, το Black παραείναι καθαρό και εμπορικό, τα Load/Reload είναι επιτηδευμένα southern, το St Anger κατσαρόλι, τι να βρούμε για το DM; Α ναι, είναι πολύ δυνατό :!:
Λογικά το επόμενο θα είναι πολύ σιγανό και το μεθεπόμενο θα έχει κιθάρα πιο τζιτζικέ απ’ όσο πρέπει.
Η τζιτζικέ κιθάρα πώς ακριβώς είναι; :-s