19 χρόνια Load ε… θυμάμαι όλο εκείνο το καλοκαίρι το άκουγα κάθε μέρα για να το εμπεδώσω και να καταλάβω πόσο δισκάρα είναι (διαβάζοντας τότε το μεταλ χαμερ και το θάψιμο που έπεφτε, λες και άκουγες διαφορετικά τραγούδια με τους κράχτες).
Η συναυλία τους το '99 ήταν η πρώτη μου (το '93 τους έχασα από βλακεία), όπου φυσικά ήταν έκσταση. Αλλά το 2007 (με ορισμένα προβλήματα στον ήχο, όπως θυμάμαι) και περισσότερο το 2010 ήταν ακόμα καλύτεροι. Δυστυχώς δεν τους έχω απολαύσει έξω… θυμάμαι αρχές του '10 σχεδόν έκλεισα για έξω, μέχρι που ανακοινώθηκε για Ελλάδα και τα ακύρωσα όλα
Κανένα live stream δεν παίζει το φετινό καλοκαίρι; Σήμερα Βιέννη δεν είναι; :roll:
Παιδιά εγώ δεν τους είχα δει το '93, αλλά τις υπόλοιπες 3 φορές. Τους έχω δει και 2 φορές έξω και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ τυχεροί στην Ελλάδα, γιατί οι συναυλίες των Metallica εδώ είναι εκπληκτικές. Δηλαδή, από τις 5 φορές τις δικές μου, οι 3 καλύτερες είναι Ελλάδα.
Μπράβο ρε Alejandro που πήγες Μιλάνο, αυτό το “φεστιβαλάκι” το είχα μπανίσει και το lineup σκότωνε.
Όσον αφορά αυτά που λέτε για τους χώρους: παιδιά, οι Ιταλοί είναι γιωτάδες. Πολλές φορές, χειρότεροι ακόμα κι από εμάς.
Γειά χαρά αδερφε alejandro,το review 100% αληθινό.Ήμασταν front of stage,σχεδόν κάγκελο,μπροστά στον trujillo,κάναμε κ παρεάκι με κάτι Ιταλούς,ωραία φάση.
Ειναι η 6η φορά που τους βλέπω,η ιδια καύλα,πολυ δυνατοί…
Υ.Γ Οσο αφορά για τον ήχο που λέτε,είναι γνωστό ειδικά τα τελευταία χρόνια οτι τα επίσημα video τους αδικούν…κ αυτο που γίνεται live δεν ανταποκρίνεται…
pantelis79 όντως οι συναυλίες τους στην Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες που έχω δει.
Γενικά αν είναι το κοινό δυνατό, πάνε και οι ίδιοι ένα κλικ πιο πάνω.
Ουσιαστικά η καλύτερη απόδοση τους στα live που έχω παρεβρεθεί ήταν στην Ελλάδα και στην Αγγλία που κι εκεί γίνονταν σκοτωμός.
Να σου πω την αλήθεια το έψηνα πολύ να συνεχίσω και Βιέννη (39 ευρώ το τρένο από Μιλάνο), αλλά δεν ταίριαζε η επιστροφή για Ελλάδα. Και εκεί είχε φοβερό line up (με Testament, Body Count, Gojira κ.α.).
Όποιος δεν αντέχει να περιμένει αν και πότε θα έρθουν, με ένα καλό προγραμματισμό μπορεί να πάει εξωτερικό με σχετικά χαμηλές τιμές. Πέρυσι πάλι Ρώμη τους είχα δει (Ryanair 30 ευρώ), από εκεί Πράγα με wizzair (πάλι 30 ευρώ) και με πούλμαν για Βιέννη (15-17 ευρώ).
4horsemen έλα ρε κοντά καθόμασταν. Όντως τα βίντεο είναι πολύ πιο κάτω. Εκεί που έπαθα πλάκα ήταν με το Lars στο Disposable και στο One που στη δίκαση του έτρεμε το venue. Καμία σύγκριση πραγματικά.
Eίχαμε ένα μικρο moshpitaki εκεί κοντά…μηπως πήραμε κ την ιδια πτήση κυριακή πρωι?
Το τσεκάραμε κ εμείς για βιέννη οντως…απλά κ το φεστιβάλ εκεί ίσως ήταν ψιλοπαπαριά,κατά την αποψη μου,γιατί μαζεύουν πολύ κόσμο,κ δεν έχει κ front of stage αν θυμάμαι καλα.
Πέρσι συνδυάσαμε rock in roma με το φημισμένο rock werchter,κ στο βέλγιο ήταν λιγο ξενέρα,γιατί ειχε μαζευτεί η σαρα κ η μαρα…κ το φοβηθηκα για βιεννη να σου πω
Παντως προτιμω τα ξεκαθαρα metal line up,παντα front of stage,το πλερωνεις αλλα ΤΟ ΖΕΙΣ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ…
Υ.Γ ακομα βουίζουν τα αυτια μου κ ποναει ο αυχενας μου
Δευτέρα-Τετάρτη ήταν οι πτήσεις μου από/προς Θεσ/νίκη.
Δεν είχε FOS όντως, αλλά εφόσον το κοιτούσα τελευταία στιγμή με βόλευε αυτό να σου πω την αλήθεια, γιατί αν πας νωρίς χώνεσαι και μπροστά!
Κόσμο όπως στην Ιταλία πρέπει να ήταν από προσέλευση.
Άς ελπίσουμε του χρόνου να περάσουν κι απ τα μέρη μας
Όντως ήταν λίγο ψόφια λόγω του ετερόκλητου κοινού. Άλλωστε σπάνια παίζουν στο Werchter metal μπάντες ως Headliners.
Ελλάδα ως συμμετοχή κοινού το 2009 (που είχαν και πρόβλημα οι ίδιοι με τον ήχο) και αυτή του 2010 που έπιασε καταιγίδα στο For Whom the bell tolls, ήταν κορυφαίες. Άποψή μου ότι ειδικά για Ελλάδα κάθε φορά είναι και καλύτεροι ως [U]απόδοση[/U].
Όσον αφορά το Load που κλείνει 19 χρόνια, θυμάμαι μαθητής Γυμνασίου τότε, δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα το όνομα και φήμες έλεγαν ότι θα ονομαστεί ως “Sixth” ή κάτι τέτοιο, και είχα γεμίσει τα θρανία και τα τετράδιά μου με αυτό το λογότυπο, όπως το φανταζόμουν ότι θα το έγραφαν στο εξώφυλλο… Απογοήτευση μετά βέβαια όταν έμαθα ότι θα το πούνε Load.
Για τον ίδιο το δίσκο, ποτέ δεν απογοητεύθηκα. Προφανώς και ήταν grower αλλά από την αρχή μου άρεσε γιατί δεν ήμουν ακόμα μέσα στην καφρίλα… Αν και μου φαινόνταν όντως κάπως όχι μόνο τα κουρέματα αλλά και αυτή η ξινίλα και αντίδραση που έβγαζαν τότε με πρώτο τον James.
Συναυλιαρα το 99 (πρωτη φορα κιολας) αλλα το 10 με τη βροχη ηταν αποκοσμη εμπειρεια. Και το 07 με το μαστερ οφ παππετς σετ ηταν απιστευτα αλλα το 10 δεν το ξεπερναει τιποτα.
Γι αυτό,όταν θα ξαναπάμε εξωτερικό,να μαζευτούμε να πάμε ολοι μαζι να τους κάνουμε ανω κάτω!!!
κ εμένα το 99 πρώτη μου φορά,κ το 10 κάτι απίστευτο…μόνο όσοι ήταν εκεί καταλαβαίνουν,κ όσοι δεν τους δουν live έστω κ μια φορά στη ζωή τους,δεν μπορουν να αντιληφθούν το μέγεθος της μπάντας…https://www.youtube.com/watch?v=APjnqw-Q9Kc
[QUOTE=drenie;1675210]Επειδη ειμαι τοσο πορωμενος πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενα ρισκο να φερει καποιος τους Metallica εδω για συναυλια ;
κ εγω χλωμό το βλέπω να έρχονται,αλλά στο τέλος κάπως,κάτι θα γίνει κ θα τους ξαναδούμε απ τα μέρη μας πιστεύω…γιατί οι metallica μου εκπέμπουν παντα ενα θετικό vibe,οσο μεγαλώνουμε μαζί…
κ μια απορία που έχω…δλδ πόσο ρίσκο είναι να ΄φερουν metallica στη μαλακάσα με δεδομένο οτι θα μαζέψουν 30-35 χιλ κόσμο? Δεν είναι σίγουρα λεφτά? Δεν θα τα βγάλουν?
Θεωρώ πως δεν είναι σίγουρα λεφτά, αλλά δεν είμαι σίγουρος και για το “κασέ” της μπάντας δεδομένου πως μέσα στο ποσό αυτό θα πληρωθούν πάρα πολλοί άνθρωποι του crew
Επί παραδείγματι, (εντελώς τυχαίο το ποσό για χάρη της συζήτησης) Αν ζητούν 1 μύριο full extra (και εννοώ διαμονή μπάντας, πληρωμές του road crew, εφέ-σκηνικά), για να έχει προσωπικό κέρδος η εταιρεία, εκτιμώ ότι χρειάζεται έσοδα πάνω από 2 μυρια αν αναλογιστούμε και όλα τα υπόλοιπα έξοδα του φεστιβάλ (υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, φορολογία, γενικές υποχρεώσεις όπως π.χ. μίσθωση ασθενοφόρου-γιατρών)
Με 30-35 χιλ. κόσμο, χρειάζεται εισιτήριο 65 ευρώ τουλαχ. για να βγει το παράδειγμα. Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα όρκο ότι θα μαζευτούν με τέτοια τιμή τόσοι πολλοί
1 μύριο είναι σε δολάρια η συνολικά αμοιβή τους για όλη την παραγωγή. (πέρυσι τουλάχιστον στην Κων/πολη πήραν τόσα).
έχουν παίξει σε χώρες με λιγότερο κόσμο (πχ Τσεχία πέρυσι 20-25.000) με εισιτήρια 50 ευρώ και 70 λίγα FOS.
Φέτος στην Ιταία είχε 30.000 κόσμο (όχι εισιτήρια, που ήταν αρκετά λιγότερα) και τα εισιτήρια κόστιζαν 70 και 90 (FOS) με support FNM.
Για να βγήκαν στην Τσεχία με κόσμο όσο μαζεύουν και στην Αθήνα και εισιτήρια πιο φθηνά, πάει να πει ότι και εδώ βγαίνουν. Απλά ο διοργανωτής θα δώσει μεγάλο ποσό (αναλογικά) και θα του φέρει πίσω μικρότερο ποσοστό κέρδους από το να διαθέσει τα ίδια λεφτά για να κάνει 2-3 live με λιγότερο ακριβές μπάντες.
Μαζι με Iron Maiden στην Maiden England Tour και τις 2 φορες που τους ειδα, οι Metallica το 2010 και οι AC/DC το 2009 ειναι και για εμενα απο τις καλυτερες συναυλιες που εχω παει, μου εχουν μεινει πολυ εντονες αναμνησεις και το ολο σκηνικο με την βροχη ηταν κατι που εκανε την ολη εμπειρια ακομα πιο ξεχωριστη.