Μetallica

9 Ε?? φοβάμαι να του το βάλω ακόμα, αν και πραγματικά δεν υπάρχει στιγμή που να έχω βαρεθεί ή να έχω χάσει την επιθυμία να το ακούσω όλο…

Μπορείς να βαθμολογήσεις με δύο τρόπους (αν και οι βαθμοί δεν είναι το φόρτε μου). Είτε βάζοντας βαθμούς στα επιμέρους τραγούδια και βγάζοντας έναν μέσο όρο, είτε βαθμολογώντας συνολικά την αίσθηση που σου αφήνει η κάθε ακρόαση. Εγώ προτιμώ το δεύτερο. Σίγουρα είναι κάπως νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα για το HTSD αλλά δεν βλέπω να αλλάζω γνώμη στο μέλλον.Αν βαθμολογήσω με τον πρώτο τρόπο βγαίνει 8 - 8,5

Εγώ προς το 8,5 το κόβω αλλά αν κάποιος μου έλεγε μόνο ακέραιους βαθμούς τότε μάλλον θα το πήγαινα στο 9 και 8 στο DM

Αρχίσαμε τις βαθμολογίες πάλι; Ας βάλω κι εγώ μία διαισθητική/συνολική (κάπως έτσι δηλαδή):

KEA: 8
RTL: 10 (edit: διόρθωση, αντί του 9 που έβαλα αρχικά… αφού έχει το AJFA 10, θα πάρει κι αυτό το ίδιο!)
MOP: 11 (με άριστα το 10…)
AJFA: 10
TBA: 10
Load: 10+ (κάτι παραπάνω από τα άλλα δεκάρια!)
Reload: 9
St. Anger: 6
DM: 9
HTSD: - (δεν το άκουσα όσο πρέπει ακόμα για να βαθμολογίσω, άλλα το 8αρι θα το είχε χαλαρά, με ανοδική τάση)

1 Like

Στο KEA μπαίνει 10 σε στυλ παΐσιου “θα είναι δίσκος του 8 αλλά λέμε πως είναι 10αρι”…οπότε σε καταλαβαίνω :stuck_out_tongue:

Άρα τα 6 πρώτα όλα 10 (± δεν έχει σημασία)
Reload 7
St Anger 5
DM 8
HTSD 9

Πεντε εγκεφαλικα εχει παθει ο Παντελης μονο με τα τελευταια 10 ποστς…
Νιωθω γενναιοδωρος, και βρισκω πληρως ανουσιους τους βαθμους, αλλα:

10 στα πρωτα 7
0 στο St. Anger
7 στο Death Magnetic
9 στο Hardwired

Και εγώ νιώθω γενναιόδωρος αλλά προτιμώ να κρίνω τα άλμπουμ συνολικά και όχι μόνο βάση κάποιων καλών κομματιών. Επίσης το πότε βγήκε είναι και αυτό κριτήριο για μένα, άλλο βάρος θα δώσω στα 90ς και άλλο 20 χρόνια μετά, σεβασμός στα γερόντια :stuck_out_tongue:

ΚΕΑ 9
RTL 9
MOP 10
AJFA 9
TBA 7 (Καλό αλλά “λίγο” με ελάχιστες στιγμές ανατριχίλας)
Load 5 (Δυο πολύ καλά τραγούδια το ανεβάζουν στο 5)
Reload 3 (Δυο απλά καλά τραγούδια δεν φτάνουν να θεωρηθεί άλμπουμ της προκοπής)
St Anger 1 (Για την προσπάθεια)
DM 5 (Αισχρή παραγωγή + αναμασημένες ιδέες + μέτριες συνθέσεις)
HTSD 8 (Τρομερή παραγωγή + λίγο αναμασημένες ιδέες + καλές συνθέσεις)

Συνολικα τα κρινω, και με βαση ολα τους τα τραγουδια και με βαση τη χρονια που βγηκαν. Δεκαρια τα 7 πρωτα.

παω να γραψω αλλα τι να γραψω για βαθμολογιες ;
Σεντονι θα κατεβασω παλι.

Kill’em All 10
Ride The Lightning 10+
Master of Puppets 10+
And Justice for All 10+
Black Album 10+
Load 10-
Reload 9 (Αν τα παρω ως μια κυκλοφορια 9.5)
St. Anger 5 (ναι μεν αλλα… μπορει να ειναι και 3 , θα μπορουσε να ειναι και 8 αλλα μας κολλησε το φαγητο στη κατσαρολα)
Death Magnetic 7+ ή αλλιως 8- (μαζι με το Beyond Magnetic)
Hardwired to Self Destruct 8.5 ή αλλιως 9-

Live Shit 15
Garage Inc 9
S&M 8-
οτι αλλο Live εχουν βγαλει απο 8 εως 10.

Cliff’em All 11
A Life and A Half 10

Και αν θεωρησουμε οτι εχουν βγαλει και 2 ταινιες το Some Kind of Monster 9 , το Through The Never 7 (επειδη εχει και αλλα πλανα και δεν υπαρχει εκδοση που να τους δειχνει μονο να παιζουν χωρις το χαζοστορυ αλλιως θα επαιρνε ενα 8αρι και αυτο).

Βάζω 8 στο HW, ρίχνω το disappear στο 7 και το Through the Never στο 6. Και ξεκαθαρίζω ότι το 8 στα Loads αφορά το best of τους.

Επίσης, χωρίς παρεξήγηση, το Kill Em All σας γαμάει όλους φλώροι! :smile:

1 Like

Μωρέ μας γαμάει … αλλά το θέμα είναι πόσο πολύ βάζεις να το ακούσεις πλέον .

Αν πω πόσο το άκουγα μέχρι τα 18 μου θα του βάλω 11 ! Με τα χρόνια όχι ότι ξεθυμανε αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα που είναι πιο κοντά σε αυτό που μου αρέσει εξαιτίας φωνητικών , παραγωγής κτλ … Αν ακούσω Live όμως το kill em all θα τα κάνω πάνω μου από την χαρά μου !

Είναι παράξενες οι βαθμολογίες . Βάζουμε το βαθμό και ιστορικά , με τι μας συγκλόνισε στην εφηβεία ή και αργότερα, με τι τελικά μας αρέσει περισσότερο πλέον που έχουμε ακούσει χιλιάδες κυκλοφορίες ; είναι περίεργο . Αλλιώς πάνω κάτω θα συμφωνήσω με τον quintom …

Έλεγα να μη βάλω,αλλά έχει χαβαλέ,οπότε:
KEA,RTL,MOP,AJFA 10
TBA 9
LOAD 7
RELOAD 6.5
ST ANGER 2
DM 6
HTSD 8 (το οποίο ναι γ@μεί)

1 Like

Όσο και τα υπόλοιπα. Δηλαδή όχι συχνά γιατί τα έχω λιώσει σε σημείο αηδίας αλλά πάντοτε θα με πιάσει μια φάση και θα το βάλω.

Εγώ βάζω βαθμολογίες αναλόγως πόσο πολύ το αγαπάω. Το πόσο πολύ το έχω ακούσει προφανώς και παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό. Την “αντικειμενική” βαθμολόγηση την έχω περιγράψει αλλού. Το γαμηστερόμετρο του καθενός όμως δεν μπορεί να λαμβάνει υπόψιν ιστορικές συνθήκες και επιρροή και τέτοια, είτε αυτό που παίζει κοκκινίζει το γαμηστερόμετρο, είτε όχι.

Ο “αντικειμενικός” γραφιάς που έχει σαν αποστολή να ενημερώσει τον κόσμο και να δώσει αποψάρα, κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνει και τα 2, όσο μπορεί τέλος πάντων, δεν είναι και επιστήμη.

Kill Em All πάντως και στις 2 προσεγγίσεις, 11 παίρνει! :stuck_out_tongue:

ΥΓ: Ξέχασα να προσθέσω: Live Shit: 11/10, Lulu: -20

1 Like

Αλήθεια σου λέω δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικος στη βαθμολογία.

Για μένα δεν υπάρχει 10αρι στα 6 πρώτα .
Είναι πάνω από 10 . Και μέσα μου γίνεται μάχη αν πω πχ πόσο πολύ αγαπάω το Black album γιατί αμέσως σκέφτομαι ότι αγαπάω άλλο τόσο και το Master και το Ride ενώ κλείνω τα μάτια μου και θυμάμαι να ακουμπάει για πρώτη φορά η βελόνα το βινύλιο του And justice και ανατριχιάζω .
Και μετά νιώθω να αδικώ το Kill’em All και πόσο τρελαινομουν με το whiplash ή με το The four horsemen.
Και το καλοκαίρι του 96 έλιωνα το Load και μάθαινα τους στίχους απ’εξω αφού μου τους είχε τυπώσει ο αδερφός μου στο πολυτεχνείο .

Είπαμε το Lulu με συμφέρει να μην το παίρνω ως δική τους κυκλοφορία αν και από θέμα παραγωγής είναι πολύ ωραίο και υπάρχουν και κάποια πολύ αξιόλογα riffs .

Το καλό με το Hardwired είναι ότι το ακούω όχι γιατί είναι δουλειά της αγαπημένης μου μπάντας αλλά γιατί το ζητάνε τα αυτάκια μου . Και το ακούω όλο . Με το Death magnetic αυτό δεν γινόταν στο ίδιο επίπεδο αν και έχει πολύ δυνατές στιγμές .

Τον mustaine τον κάνει πολύ πιστά.

Γαμώ τα γέλια ειδικά στο spit out the bone.

OMG αυτό το “A tous mes amis” cowboy style με σκότωσε :stuck_out_tongue:

Σιγά μην έχω πάθει και διάρροια. Όταν βάζει κάποιος 10 στο Master και 10 στο Load, για παράδειγμα, έχει το Ronnie στο ίδιο επίπεδο με το Sanitarium. Για μένα, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Ακολουθώντας τον πολύ ευχάριστο κανόνα του mindcrimeK, με τον οποίο αναγκαστικά κατατάσει κάποιος τα albums (γιατί το να πει κάποιος “10 τα 5 πρώτα” ή “10 τα 6 πρώτα” είναι εύκολο - και αστείο), έχουμε και λέμε:

KEA 8
RTL 10
MoP 10
…AJFA 9
TBA 9
Load 8
Reload 7
SA 1
DM 6
HTSD 7

Τα καλύτερα είναι Master και Ride. Αν δεν ακολουθούσα τον κανόνα, θα έβαζα 9,5 στο Ride.

μεγαλο σκαλωμα με αυτο τον κανονα… θα ειχε νοημα για αλλες μπαντες. για τους Metallica δεν εχει.
Και σορρυ κιολας οταν βαζεις ενα βαθμο στο συνολο μιας δουλειας δεν σημαινει οτι εξισωνεις και τα κομματια που εχει μεσα. Τι λογικη ειναι αυτη ;
Οχι το Ronnie δεν εχει καμια σχεση με το sanitarium. Αλλα προσπαθουμε να βαλουμε βαθμο σε ολοκληρο τον δισκο οχι σε καθε κομματι ξεχωριστα. Γιατι ετσι μπορει καποιος να μην βαζει 10 στο escape ή στο Lepper Messiah αλλα να βαζει 10 στο frayed και ομως να παιρνει το Ride και το Master 10 και το And Justice 9.