Τρολια είναι αυτό η κανονικό ποστ του;
Θυμάμαι πως οι anthrax και oi slayer έλεγαν πως 3 απο τις 4 μπάντες ήθελαν να συνεχίσουν τις big 4 περιοδείες και έδειχναν τους Megadeth σαν αυτούς που έβαζαν εμπόδια.
Μάλλον θα σκέφτηκε πως οι Metallica μόλις έβγαλαν άλμπουμ και θα περιοδεύουν καμια διετία οποτε είπε να το παίξει καλός
Κανονικότατο…τον ακολουθώ γιατί γουστάρω που καμιά φορά τα χώνει σε κόσμο
Αυτό που κάνει ακόμα πιο ωραίο ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ότι και οι 4 έχουν να παρουσιάσουν και αξιόλογες δουλειές και όχι απλά να παίξουν τα κλασικά τους κομμάτια .
Ας πάρουν μαζί τους και κάποιους εκ των Death Angel , testament , machine head , suicidal και έδεσε το γλυκό !
Κθουλέφαντας?
Σχέδιο του Richey Beckett που έχει ουκ ολίγες σχεδιάρες για διάφορες μπάντες και όχι μόνο
Τα 10 χειρότερα κομμάτια των Metallica
http://teamrock.com/feature/2016-11-26/the-10-worst-metallica-songs
Δεν μπορώ να πω ότι έχω καμιά μεγάλη ένσταση.
Σίγουρα από το Some Kind Of Monster υπάρχουν πολύ χειρότερα.
Ενστασεις στο Don’t Tread On me, Unforgiven III και I Disappear
H short version του Some Kind Of Monster δεν ειναι ασχημη…
Υπαρχουν χειροτερα απο το Cure και το Where The Wild Things Are οπως το Shoot Me Again, Purify, All Within My Hands, My World, Dirty Window
Ένσταση στα μισά τουλάχιστον… πολύ υποκειμενική λίστα. Ουστ!
H short version του Some Kind Of Monster είναι all time classic.
Αυτό ακριβώς είναι που λέμε για το st Anger .
Θα μπορούσε αλλά δεν …
Some Kind Of Monster γαμω τα τραγουδια, με ριφφαρα και με το σημειο στο τελος που ειναι classic Metallica (ominous I’m in us). Παρα πολλες ενστασεις στο αρθρο, ειδικα για Where The WIld Things Are + Slither., που τα λατρευω. Η δικη μου λιστα θα ηταν καπως ετσι:
- Pulling Teeth
- Ronnie
- Poor Twisted Me (φτιαχνει πολυ στην πορεια)
- Bad Seed
- Dirty Window
- Purify
- My World
- All Within My Hands (πολυ κριμα για αυτο, εχει φοβερες ιδεες, αλλα το συνολο μαλακια…)
- Lords Of Summer
- Just A Bullet Away (μονο και μονο επειδη δε μου κανει καρδια ακομα να βαλω κατι απο το HTSD, αλλιως Murder One ευκολα)
Μια εναλλακτικη λιστα θα μπορουσε να εχει μεσα 10 απο τα 11 τραγουδια του St. Anger με το μονο που δε θα εβαζα για κανενα λογο να ειναι το Sweet Amber.
Pulling Teeth και Phantom Lord???
Poor Twisted Me???
No no no
Ελα εβγαλα το Phantom Lord γιατι ειχα ξεχασει το Ronnie που ειναι ψιλο-αισχρο (και ανετα το χειροτερο απο τα 27 των loads) και το ειχα ξεχασει παρολο που ηταν πρωτο πρωτο στη λιστα. Βλακειουλα το Phantom Lord κατα τα αλλα… αναλωσιμο εντελως, δε μου αρεσει ουτε ενα σημειο του νομιζω, και το ριφφ ειναι χαζοχαρουμενο. Pulling Teeth θα επρεπε να ειναι σε ολες τις λιστες, δεν ειναι καν τραγουδι…
Πλάκα είχε η λίστα, άλλες μπάντες θα έδιναν και τη μισή τους δισκογραφία για να ήταν αυτά τα χειρότερα τους κομμάτια. “Some kind of monster” μάλλον άνετα κι εγώ το θεωρώ το χειρότερο ever, από την πρώτη στιγμή που το άκουσα ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Ιδίως το σημείο “we the people” νομίζω ότι είναι από τα πιο εκνευριστικά σημεία που θα μπορούσε κάποιος να ηχογραφήσει.Αντιθέτως, εξεπλάγην με τις “St. Anger” επιλογές του quintom, για μένα ο δίσκος απογειώνεται ακριβώς σε αυτά τα κομμάτια, δηλαδή από τη μέση και μετά. Απίστευτες ιδέες στα “Purify”, "All within my hands’’ και “My world”, ωραίες μελωδίες,και με άλλη διαχείριση δομών/οικονομία κλπ. θα αναδεικνύονταν ακόμα περισσότερο. Εγώ τα απολαμβάνω ακόμα πολύ αυτά τα κομμάτια, μάλιστα μάλλον τώρα τελευταία (εννοώ τα τελευταία χρόνια) τα εκτίμησα και πραγματικά.
“Anesthesia” δεν είναι κομμάτι με την ακριβή έννοια της λέξης, οπότε είναι κλεψιά να το βάζεις στη λίστα. Πάντως το πρώτο του μέρος, πριν μπουν τα drums, είναι συγκλονιστικό και πολύ συναισθηματικό, οι μελωδίες είναι το κάτι άλλο.
Με το “Ronnie” απορώ γιατί τόσο μένος, μάλλον ενοχλεί το “τσαχπίνικο” riff του. Εμένα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή, σίγουρα δε θα το έβαζα στα χειρότερα των “Load”/“Reload” (όπως κι ούτε τα “Slither” ή “Where the wild things are” -αν είναι δυνατόν). Π.χ. κάτι “2x4” (μην πω και “Ain’t my bitch” και “Fuel”) μου ακούγονται αρκετά πιο αδιάφορα.
Επίσης απορώ με το θάψιμο των “Don’t tread on me” και “The struggle within”. Το δεύτερο, ΟΚ, είναι όντως το πιο filler-άκι ενός δίσκου-μνημείου (ή μήπως να κρατήσουμε αυτήν τη θέση για το “Holier than thou”; ), αλλά μιλάμε για κλασική εισαγωγάρα, refrain-άρα και γενικά μια χαρά κομμάτι. Απλά είχε την “ατυχία” να κλείνει ένα δίσκο άπιαστων hits. Όσον αφορά το “Don’t tread on me”, συνειδητοποιώ ότι μάλλον είμαι ο μοναδικός που αυτό το κομμάτι ήταν το guilty pleasure track μου (όλοι έχουμε ένα τέτοιο, π.χ. το “Harvester of sorrow” αντί του “One”, το “Lounge act” αντί του “Smells like teen spirit”, το “Leper messiah” αντί του “Master of puppets” κλπ.). Πραγματικά το αγαπώ αυτό το κομμάτι.
Γενικά αν έφτιαχνα μια τέτοια λίστα μάλλον θα τη γέμιζα με τραγούδια από το “Death magnetic”, μιας και στο “Beyond magnetic” EP έχει κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες στιγμές (που κι αυτές, όμως, χάνονται μες στον αχταρμά). Προς θεού δε θα σκεφτόμουνα να βάλω κανένα “I dissapear”, το τελευταίο πραγματικό Metallica κομμάτι (μη με ρωτάτε γιατί το λέω αυτό, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω).
Anyway, πριν λίγες μέρες αγόρασα το νέο album (έχω ακούσει μόνο τα 3 πρώτα video μέχρι στιγμής) και έχω τρομερή περιέργεια να το ακούσω μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει. Γενικά χαμηλά ο πήχης, αλλά Metallica είναι αυτοί, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.
[quote=“Leper_Jesus, post:5876, topic:3588, full:true”]
Πλάκα είχε η λίστα, άλλες μπάντες θα έδιναν και τη μισή τους δισκογραφία για να ήταν αυτά τα χειρότερα τους κομμάτια. “Some kind of monster” μάλλον άνετα κι εγώ το θεωρώ το χειρότερο ever, από την πρώτη στιγμή που το άκουσα ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Ιδίως το σημείο “we the people” νομίζω ότι είναι από τα πιο εκνευριστικά σημεία που θα μπορούσε κάποιος να ηχογραφήσει.Αντιθέτως, εξεπλάγην με τις “St. Anger” επιλογές του quintom, για μένα ο δίσκος απογειώνεται ακριβώς σε αυτά τα κομμάτια, δηλαδή από τη μέση και μετά. Απίστευτες ιδέες στα “Purify”, "All within my hands’’ και “My world”, ωραίες μελωδίες,και με άλλη διαχείριση δομών/οικονομία κλπ. θα αναδεικνύονταν ακόμα περισσότερο. Εγώ τα απολαμβάνω ακόμα πολύ αυτά τα κομμάτια, μάλιστα μάλλον τώρα τελευταία (εννοώ τα τελευταία χρόνια) τα εκτίμησα και πραγματικά.[/quote]
Ας θετουμε λιγο τις βασεις για το St. Anger εδω περα ομως… Το St. Anger ειναι ενας δισκος που κανει πολλα, αλλα ποτέ και για κανενα λογο δεν απογειωνεται. Μεσα στα πλαισια του δισκου, μπορει τα τραγουδια που ανεφερες να εχουν καποιες πολυ ωραιες μελωδιες ή ριφφς (ολα τα ριφφς του Purify, το ατμοσφαιρικο σημειο και το ακουστικο σημειο α λα System Of A Down στις γεφυρες του All Within My Hands, το σημειο “God it feels like it only rains on me” στο My World" και διαφορα αλλα…) αλλα δυστυχως στο συνολο τους τα τραγουδια, και συγκεκριμενα σε σχεση με την υπολοιπη τους δισκογραφια, ειναι πολυ αδυναμα. Προσωπικα προτιμω τα Frantic, St. Anger, SKOM, Shoot Me Again, Sweet Amber απο αυτο το δισκο, που ειναι και τα 5 που θα διεσωζα αν επρεπε σωνει και καλα να διαλεξω 5.
Καμια κλεψια, αφου οι ιδιοι αποφασισαν να το βαλουν σε δισκο. Δε βρισκω κατι ιδιαιτερο στο πρωτο μερος, ο Jason Newsted εχει παιξει καλυτερα bass solo στο Live Shit (κραχτε με αφοβα)
-
Τι θεωρουσα μεχρι το 2007-2008 (καπου εκει): “Στο Ronnie δε με ενοχλει το riff μονο, με ενοχλουν τα παντα. Ειναι βλαχοροκ. Ειναι ο James με cowboy hat και οδοντογλυφιδα στο στομα, καπου στην ερημο της Nevada, με το δικανο στο χερι να εκφοβιζει native americans κανοντας τους να χορεψουν το χορο της βροχης”
-
Τι θεωρω σημερα: “Πλακα εχει αυτο το τραγουδακι, θα ηθελα να το ακουω οδηγωντας στη Nevada οταν επιτελους κανω αυτο το γαμημενο road trip, αλλα μεχρι εκει… δεν ειναι και κανα σοβαρο τραγουδι, και σιγουρα παει στα χειροτερα τους”
Δύσκολα θα έβγαζα λίστα αφού τα St.Anger και Reload τα έχω αφήσει πολύ καιρό στην άκρη και πολλά κομμάτια δεν τα θυμάμαι καν. Πάντως το Ronnie μου φαινόταν πάντα εντελώς απαράδεκτο. Από εκεί και πέρα aint my bitch, 2x4, mama said, hero of the day από Load σίγουρα θα μπορούσαν να πάρουν την θέση του cure (που και αυτό με την σειρά του δεν είναι κάτι συγκλονιστικό βέβαια). Το Don’t tread on me όντως αδικείται κάπως αλλά και πάλι δεν το λες και έγκλημα που το έβαλαν μέσα. Unforgiven III το μοναδικό κομμάτι από Death Magnetic που κάνω skip. Επίσης από τα 4 πρώτα ότι μπαίνει στην λίστα είναι ιεροσυλία.
Α ναι και το Anesthesia είναι Ε-Π-Ο-Σ!!!
Δεν υπαρχουν ιεροσυλιες στη μουσικη, σορρυ.
Διαβάζω διάφορα παραπάνω για το St. Anger, αλλά κανένας δεν αναφέρει την κομματάρα Unnamed Feeling! Σε λίγο θα το δω και σε top worst λίστα… θα τρελαθώ, θα… πηδηχτώ από το παράθυρο!