Μetallica

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι Volbeat αλλά δεν μπορώ να τους δω σαν τους Metallica, Maiden κτλ.

Δεν νιώθω ότι μπορούν να έχουν τόσο μεγάλο γκελ στο κόσμο όπως τα μεγαθήρια που αναφεραμε πιο πάνω ούτε ότι κάνουν κάτι τόσο ριζοσπαστικό , παρόλα αυτά είναι πολύ ωραίο . Επίσης είναι σούπερ και πολύ θετικό που γεμίζουν μεγάλους χώρους δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να το κάνουν και σε βάθος χρόνου. Θα δείξει .

Οι Avenged δηλαδή θα παίξουν σε αντίστοιχους χώρους με αυτούς που παίζουν κάνω κάτω οι Alter Bridge ; ίσως τότε και αυτοί να έχουν μια πιο μεγάλη ευκαιρία .

Quintom δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση αυτό που λες αλλά το metal - hard rock ποτέ δεν ήταν κάτι αντίστοιχο με το mainstream pop , R&B εκτός αν μιλάμε για την δεκαετία που 80 και την φάση του glam metal - hard rock ( άντε να έγινε και κάτι αντίστοιχο με το grunge ) . Πιο πριν ήταν απλώς Hard Rock ουσιαστικά ο όρος με μπάντες επιπέδου Led Zeppelin, Who κτλ και εκεί χανόμαστε αν κάνουμε σύγκριση .

Δείχνει ενδιαφέρον ο κόσμος και δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο το κοινό που θα ενδιαφερθεί . 1 εκατομμύριο πωλήσεις φέτος για τους Metallica δεν είναι και λίγο ( δεν είναι και Beyonce αλλά δεν νομίζω να υπάρχει ζήτημα με αυτό ) .

Το θέμα είναι να υπάρξουν μπάντες που το κοινό να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον με αυτό που δείχνει στα μεγαθήρια του σκληρού ήχου και αυτές οι μπάντες να κάνουν τις σωστές κινήσεις ώστε να συντηρησουν το όνομα τους και να μην ξεθωριάσουν γρήγορα.

Και κάτι που θα τσούξει αρκετούς αλλά είναι η αλήθεια. Οι Evanescence είναι μεγαλύτερο μέγεθος από Alter Bridge.

Δεν ξέρω ποίους θα τσούξει αυτό το συμπέρασμα και κατά πόσο είναι αλήθεια βέβαια αλλά ποσταρε το στο thread των evanescence ή των Alter Bridge να το αναλύσουμε εκεί αν είναι το ζήτημα . Μην κάνουμε και για αυτούς κουβέντα στο νήμα των Metallica. Έχουμε πει άλλα κι άλλα . Ας μην το ξανά τερματίσουμε εδώ .

Μα δε λέω ότι μπορούν να σταθούν, ίσα-ίσα η διαφωνία μου είναι πως κανείς δε μπορεί να σταθεί. Αν κάποιοι το έκαναν (βλ. Α7Χ, Lost Prophet, My Chemical Romance) είναι θέμα συγκυριών και συνήθως στη μη-εμπορική μέρα.

Για τους Volbeat αυτό που λέω είναι πως σε συγκεκριμένες αγορές είναι η μόνη μπάντα που τόλμησε να παίξει μόνη της σε αρένες.

Βασικά η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται στο thread “Καλύτερες κυκλοφορίες για το 2016”. Αλλά εδώ που τα λέμε, δες τι γίνεται στο thread με το καινούριο άλμπουμ των Metallica που από τα 2.700 posts τα 2.000 τουλάχιστον είναι άσχετα. Ή στο thread “Φήμες για συναυλίες” μια απ’ τα ίδια.

Τέλος πάντων, το point μου είναι το εξής: Όσο ψηλότερα παίζει μια μπάντα σε ένα φεστιβάλ, τόσο μεγαλύτερο μέγεθος είναι σε σχέση με μία άλλη μπάντα που παίζει πιο κάτω.

Επίσης εσένα κατηγορούνε για fan boy των Metallica αλλά υπάρχουν και φανμπόιδες των Alter Bridge σε αυτό το φόρουμ χαχα! :stuck_out_tongue_winking_eye:

Το ότι η αγάπη μου για τους Metallica είναι κάτι μεμπτό για κάποιους και με χρεώνουν ότι βλέπω ότι κάνουν ως τέλειο είναι δικό τους πρόβλημα .

Απλά συνήθως προσπαθώ να εστιάζω στα θετικά τους . Και επίσης δεν χρειάζεται να συμφωνούμε στα πάντα. Μόνο μεγαλύτερο σεβασμό προς τον συνομιλητή θα ήθελα . Έτσι κι αλλιώς η υπεραναλυση σκοτώνει τα πράγματα ακόμα και αν μιλήσουμε για ακόμα πιο προσωπικά ζητήματα .

Λογικό είναι σε κάποια threads με μεγαλύτερη επισκεψιμοτητα να ξεφεύγει και η κουβέντα σε πιο άσχετα θέματα. Έτσι γίνεται και διάλογος .

Συμφωνώ ως ένα σημείο ότι όσο πιο ψηλά παίζει σε ένα bill μια μπάντα δείχνει και το μέγεθος της απλά δεν νομίζω ότι οι Alter Bridge ( που μου αρέσουν πάρα πολύ ) έχουν και τεράστια διαφορά σε σχέση με τους Evanescence ( που υπάρχουν κάποια κομμάτια που τα γουστάρω ή τα γούσταρα για μια εποχή με τα χίλια ) .

Ότι έρχονται οι Evanescence για συναυλία στο Rockwave είναι καλό και ακόμα πιο θετικό θα είναι αν μαζέψουν αρκετό κόσμο ώστε του χρόνου να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για κάτι ακόμα καλύτερο - μεγαλύτερο - πιασαρικο .

Ναι ρε συ προφανώς και δεν έχουν κάποια τεράστια διαφορά μεταξύ τους. Πιο πολύ το έγραψα για να “τσιγκλήσω” 1-2 άτομα.

Και για να μπούμε πάλι on topic, ολόφρεσκα νέα από Metallica.

Lars Ulrich: «Τι μουσική άκουγε ο Cliff Burton στις περιοδείες»

Το αγγλικό κείμενο το έχουν ήδη ποσταρει κάποιες λίγες σελίδες πίσω .

μαζι με αυτο για τα 50 shows ειπε και οτι ο Hammett ειχε καποια προσωπικα ζητηματα να αντιμετωπισει κατα την ηχογραφηση του Hardwired και δεν ηταν μονο οτι εχασε το Iphone με τα οποια riffs ειχε ηδη , αλλά δεν μπορει να επεκταθει περισσοτερο πανω σε αυτο. Ειναι θεμα του Hammett να μας πει τι παιζοταν εκεινη την περιοδο αν και εφοσον βεβαια επιθυμει να το βγαλει προς τα εξω.

Ε καλά, εδώ και χρόνια δεν παίζουν και παραπάνω shows.

Στο tour για το DΜ επαιξαν 187 shows σε 26 μηνες

Μπήκες στο setlist.fm ε ;

Όπως και να έχει μιλάμε για 8 χρόνια πριν .

Επίσης υποθέτω ότι ο αριθμός 50 δεν θα είναι τόσο απόλυτος . Μπορεί να είναι κάποια shows πάνω ή κάτω.

Λίγο που το έψαξα πάντως όλα τα μεγάλα συγκροτήματα ( και ως μέγεθος και ως προς την ηλικία ) πάνω κάτω τόσα κάνουν και φυσικά παίζει ρόλο και η διάρκεια του σετ . Άλλο 1 1/2 ώρα που παίζουν οι περισσότεροι , άλλο 2 και κάτι ψιλά που παίζουν αυτοί εδώ ( μαζί με τα encore κτλ ) άλλο μπάντες σαν τους Pearl Jam που παίζουν λιγότερα shows αλλά κοντά στις 3 ώρες και φυσικά διαφορετικές ταχύτητες .

Πολύ πιθανό επίσης να είναι ένας συνδυασμός αντοχής και κόστους - κέρδους . Δηλαδή πιο μεγάλος ντόρος γίνεται αν παίξουν 30 shows σε όλη την Ευρώπη μαζεύοντας και περισσότερο κόσμο σε κάθε συναυλία , λιγότερος θεωρητικά σαματάς αν παίξουν 70 στην ίδια ήπειρο (αλλά λογικά το ίδιο κόστος για κάθε show ).

1 Like

o Hammett πουλάει και το σπίτι του και μάλλον είναι στα χωρίσματα.

Αν κανέναν ενδιαφέρει σπίτι στη Hawaii:

Ξέρουμε κάποιο κουτσομπολιό και λέμε για χωρισμό ή απλά είναι εικασίες επειδή πουλάει την παράγκα του;

Πάντως όλα τα καψιματα που έσκασαν στους άλλους 2 ( ο Hetfield διάφορους εθισμούς , o Ulrich τεράστιο εγωισμό που με τα χρόνια τον μάζεψε ) τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι τώρα σκάνε στον Hammett . χωρίζει , έκοψε το ποτό αλλά πίνει συνέχεια μαύρο ( έμεινε για χρόνια ο πυροσβέστης της μπάντας και τώρα πλέον έχει να αντιμετωπισει τα δικά του ).

Πριν 8-9 χρόνια, δηλαδή. Και δεν απέχει και πολύ από τα 50 shows τον χρόνο μακροσκοπικά.

2017 (1)
2016 (45)
2015 (43)
2014 (75)
2013 (71)
2012 (60)
2011 (54)
2010 (63)
2009 (94)
2008 (60)
2007 (16)
2006 (17)
2005 (2)

Πριν το 2005, είχαν κάνει μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για την κουράδα.

Στο μεταξύ νομίζω ότι στο setlist.fm υπάρχουν και κάποιες ανακρίβειες. Τους δίνουν ότι έχουν παίξει πιο πολλά shows ενώ τελικά τα Live τα έχει παίξει μια tribute μπάντα των Metallica .

Ε μπορεί μωρέ, αφού μπορεί να γράψει όποιος θέλει!

Μπορεί να είναι και η tribute μπάντα από τον Καναδά που τους έκανε μήνυση πέρυσι ο δικηγόρος τους ! Χαχαχαχαχα !