Μetallica

Έτσι εξηγείται ακόμα περισσότερο και η συνεργασία του με τους Korn.

O Hetfield εχει δηλωσει και παλιοτερα οτι του αρεσει ο Skrillex.

ποιος ειναι αυτος ο Σκριλεξ;

Αν θυμαμαι καλα στο Outlaw Torn ειναι καποιος που κανει stage diving…

1 Like

BABYMETALLICA

haters gonna hate.

https://scontent.fphl1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15977835_1396633260387537_4699490388680190822_n.jpg?oh=b8f9042810ef83bc6013dac23aefb6b4&oe=590E2D69

2 Likes

Σε αλλα νεα θα παιξουν Live την βραδια των Grammy’s και μας πληροφορουν οτι ετοιμαζουν κατι ιδιαιτερο - μοναδικο… Για να δουμε !
Παντως η προ τριετιας ιδεα να παιξουν το One μαζι με τον παγκοσμιου φημης Κινεζο πιανιστα Lang Lang δεν αποδειχτηκε και τοσο πετυχημενη.

"First, it was a total honor to be nominated, but now this?!!? We’re beyond excited that we have been invited to perform on the 59th annual Grammy Awards telecast on Sunday, February 12, 2017. It’s been three years since we were lucky enough to participate in the awards show when we last performed with world-renowned Chinese concert pianist Lang Lang and we’re thrilled to be asked back.

We have something very unique and special planned for this celebratory night, so tune in to watch on CBS-TV… check those local listings for your timezone and keep watching here for more information."

Μεταξυ μας δεν προκειται να ειναι κατι ιδιαιτερο, οι εποχες που οι Metallica ηταν πρωτοποριακοι και οτι κι αν εκαναν ηταν γαματο σαν κινηση (ήχος Justice, βιντεο για το One, τα παντα γυρω απο το Black Album, A Year And A Half video, Live Shit, Loads, Cunning Stunts, εμφανιση σε MTV με το So FUCKING What? και πολλα αλλα, ακομα και το St. Anger σαν κινηση κι οχι σαν μουσικο αποτελεσμα) περασαν εδω και πολλα χρονια, και τα τελευταια 10 χρονια ειναι λιγο χλιαρες ή αποτυχημενες οι κινησεις τους.

Το videogame, η ταινια, το Lulu, λιγα παραδειγματα προχειρα προχειρα. Το ORION festival ηταν ΕΠΟΣ και δεν ξερω γιατι δεν πετυχε… ομολογω οτι δε μπορω να φανταστω γιατι να μην ειναι οικονομικα viable, αφου οταν πηγα εγω στο New Jersey γινοταν της καριολας απο κοσμο. Δεν μπορω να φανταστω οτι περιμεναν περισσοτερο κοσμο.

Καλα προφανως αυτο που θα κανουν στα Grammy’s θα ειναι κατι πολυ μικροτερης κλιμακας απο αυτα τα παραδειγματα, αλλα δεν περιμενω τιποτα φαντασμαγορικο :stuck_out_tongue:

Συμφωνοι οτι δεν ειναι πλεον πρωτοποροι σε οτι και αν κανουν αλλα η προωθηση για τον Hardwired ηταν πρωτοποριακη και ιδιαιτερα αποτελεσματικη (μην βαλω και τα shows για τα 30 τους χρονια μεσα γιατι και αυτο ηταν πρωτοποριακο και πετυχημενο , ομως δεν ειναι ολες οι κινησεις τους εντυπωσιακα καλες οπως ειναι και λογικο βεβαια ) .

Τωρα να βγουν και να τα σπασουν σαν να ειναι 25 χρονων στα Grammy’s δεν νομιζω οτι το περιμενει και κανεις (καλα υπαρχουν και κολημενοι αλλα δεν μιλαω για αυτους). Να περιμενεις οτι θα κανουν μια εμφανιση που θα μνημονενευται για χρονια μου μοιαζει ουτοπικο.

Απο την αλλη θα ηθελα να δω τι εχουν να προσφερουν σε μια τετοια βραδια και αυτα τα 5-6 λεπτα που θα τους δωσουν να δειξουν να το απολαμβανουν και εγω να περασω καλα βλεποντας το.

Το Orion δεν πετυχε γιατι ηταν μεγαλο το κοστος για ολα τα ΜΗ μουσικα περιπτερα που ειχαν. Ειπαν οτι θα το ξανακανουν αλλα θα μεινουν στο μουσικο κομματι.

Μετα απο παρακληση του @drenie και επειδη ξυπνησα μεσανυχτα για πρωι Κυριακης:
(fucked up shit outta luck) :confused:

ORION FESTIVAL - JUNE 2012

DAY ONE - JUNE 23

Καθως η τεραστια περιοδεια World Magnetic εφτανε στο τελος της, και ενω ειχα ηδη την τυχη να δω τους Metallica στο Madison Square Garden το Νοεμβριο του 2009 κι ενω ημουν ακομα φρεσκος στο Νεο Κοσμο (οχι αυτον κοντα στο Φιξ), αλλα και τον Σεπτεμβριο του 2011 στο Bronx μαζι με Slayer και Megadeth (τους Anthrax τους σνομπαραμε ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ), το 2012 ανακοινωσαν οτι θα ξεκινησουν το δικο τους φεστιβαλ, και μαλιστα το πρωτο θα συνεβαινε αρκετα κοντα σε μενα, και συγκεκριμενα σε ενα παλιο αεροδρομιο στο Atlantic City του New Jersey.

Καποια στιγμη το καλοκαιρι του 2010 ειχα παει σε ενα τεραστιο οπεν παρτυ σε μια επαυλη στο Κεφαλαρι, το οποιο ανηκε στους γονεις του Μαριου, ενος φιλου κατι καλων φιλων μου που δεν ειχα ξαναγνωρισει. Εκεινο το βραδυ τον Μαριο τον ειδα για περιπου 3 λεπτα, καθως η κοινη μας παρεουλα αποφασισε να κατεβασει 3 συνεχομενους γυρους σφηνακια Jagermeister (πολυ κακη επιλογη). Σε εκεινο το παρτυ επισης ειχα δοκιμασει το χειροτερο λικερ που υπαρχει στον κοσμο, ενα Ουγγαρεζικο ποτο με το ονομα Unicum (φανταζομαι το σπερμα θα εχει πολυ καλυτερη γευση αν και δεν εχω δοκιμασει).

Δυο χρονια μετα οι κοινοι μας φιλοι με ενημερωσαν οτι ο Μαριος θα ερθει μονιμα στη Νεα Υορκη, και οτι μπορουμε να κανουμε παρεα. Ο Μαριος εφτασε καπου 1 Ιουνιου στη χωρα αν δεν κανω λαθος, και μιλωντας μεσω FB αποφασισαμε να παμε να δουμε σινεμα το Dark Knight Rises την Τριτη 19 Ιουνιου, λιγες μερες πριν το Orion. Εγω ειχα ηδη παρει το εισιτηριο για το διημερο και θα πηγαινα μονος μου, αλλα ειπα να ρωτησω και το φιλο μου μηπως θελει να ερθει μιας και ηξερα οτι ακουει τετοια μουσικη και συγκεκριμενα Metallica. Ο Μαριος την ειχε δει “οκ μετακομισα στη Νεα Υορκη θα κανω τα ΠΑΝΤΑ για να ζησω φουλ αμερικανικες εμπειριες” οποτε το σκεφτηκε καπου 2 λεπτα και τελικα ψηθηκε, αλλωστε το εισιτηριο για ολο το διημερο ηταν $150 που δεν ειναι καθολου ασχημα για αμερικανικα δεδομενα.

Για να μην πολυλογω (προφανως αυτο το ποστ θα ειναι κατι σελιδες), την Τεταρτη επαιζα 7Χ7 με την ομαδα που ειχα δημιουργησει κατι μηνες πριν (και κραταει ακομα!) και καταφερα να προσγειωθω πολυ ασχημα πανω στον δεξιο μου αστραγαλο μετα απο βολ πλανε που κατεληξε στο γαμμα με δοκαρι και γκολ (οκ τις τελευταιες 13 λεξεις τις εβγαλα απο το μυαλο μου, δε θυμαμαι πως τραυματιστηκα, αν και ο Παντελης μπορει να σας διαβεβαιωσει οτι μπορει και να ειναι και αληθεια). Επισης, ηταν μια δυσκολη χρονια οικονομικα, αφου για μια ακομα φορα “επρεπε” να παω καλοκαιρι Ελλαδα (για πολλους λογους ειδικα το συγκεκριμενο καλοκαιρι) και ειχα πληρωσει εξωφρενικο ποσο για το εισιτηριο.

Τελος παντων, Σαββατο πρωι παμε στο Port Authority που ειναι το κεντρικο σημειο για ολα τα λεωφορεια και πουλμαν για αλλες πολιτειες, εγω να κουτσαινω αλλα να ειμαι 100% ετοιμος ψυχολογικα για ενα απο τα καλυτερα διημερα της ζωης μου, και οντως ετσι ηταν. Απο εκει παιρνουμε το πουλμαν για New Jersey, Atlantic City, και φτανουμε εκει καποια στιγμη το μεσημερακι νωρις. Δεν ψηνομασταν να παμε καλοκαιριατικα να στηθουμε κατω απο τον ηλιο για να δουμε καθε τελευταια μπαντα της σειρας να παιζει στις 3 το μεσημερι, οποτε πηγαμε να αφησουμε πραγματα στην Irish Pub που ειχε δωματια ακριβως πανω απο την Pub (απιστευτες καταστασεις εκει μεσα…) και τα χρεωνε το ενα τριτο της τιμης απο τα τοπικα ξενοδοχεια. Οταν ειδαμε το δωματιο καταλαβαμε γιατι η τιμη ηταν στο ενα τριτο, αφου πιστευω οτι στον γνωστο μαυρο καναπε συγκεκριμενης σειρας amateur βιντεο διασημων στο ιντερνετ, εχει λιγοτερο σπερμα απο οτι εχει πεσει εκει μεσα. Τελος παντων τα σεντονια και ολα αυτα ηταν πεντακαθαρα (στην αρχη ειχα γραψει κατασπρα αλλα λεω ασε καλυτερα ας μην το εκφρασω ετσι) και στην τελικη ποση ωρα θα αραζαμε στο δωματιο οποτε λεμε δε γαμιεται…

Στη συνεχεια παμε στο boardwalk να ανακαλυψουμε το μαγευτικο Atlantic City (/sarcasm) το οποιο θεωρειται ενα αρκετα πιο ελεεινο Las Vegas, και καπως ετσι πρεπει να ειναι οντως. Εγω βεβαια το βρηκα πανεμορφο το boardwalk γιατι ειχε πολυ ευχαριστο κοσμο να περπαταει πανω κατω, οικογενειες, φυσιολογικους ανθρωπους γενικα κι οχι μονο καμμενους οπως με ειχαν προειδοποιησει, μεταλλαδες, ειχε τα παντα. Φαγαμε κατι πολυ προχειρα, και πηγαμε προς το Orion Festival κατα τις 6-7 το απογευμα. Εκει ειδαμε λιγο απο Arctic Monkeys, Baroness, The Sword και κατι μπαντες που λογικα εχουν διαλυθει τωρα και περιμεναμε το main event. Να πω την αληθεια, περισσοτερο απο το να χαζευουμε τις μπαντες, καναμε βολτες και βλεπαμε τα διαφορα events που ηταν σχετικα με τη μπαντα. Σε καποια σημειο ειχε εκθεση αυτοκινητων με ολες τις παλιατζουρες που εχει μαζεψει ο καραβλαχος ο James και τις εχει γυαλισει και τις εχει κανει αντικες, ενω λιγο πιο περα ειχε ενα σπιτακι που ηταν The Vault και ειχε μεσα τεραστια συλλογη απο οτι μαλακια εχει μαζεψει ο Kirk σχετικη με καλτ ταινιες τρομου και οχι μονο. Πλακα ειχαν αυτα, αλλωστε οι ιδιοι οι Metallica το εκαναν ολο αυτο για να μοιραστουν τα προσωπικα τους παθη και τις αγαπες τους με τα εκατομμυρια fifth members τους. Σε ενα αλλο σημειο υπηρχε ενας χωρος αφιερωμενος στο surfing και το skate boarding και επαιζε και τρελο προμοσιον για διαφορα προιοντα ενω ειχαν και καποιους καλεσμενους γνωστους skate boarders, αλλα δε με ενδιεφερ πολυ το συγκεκριμενο, ενω για τον Lars ειχαμε μια ολοκληρη αιθουσα που εδειχνε ταινιες, καποιους indie σκηνοθετες, και θεωρητικα κουβεντα μεταξυ ολων αυτων αλλα και του Lars. Αυτο φανηκε να εχει την περισσοτερη δημοτικοτητα, αρα υπηρχε τεραστια ουρα και δεν προσπαθησαμε καν.

Μετα ηρθε η ωρα της συναυλιας. Δεν υπαρχουν παρα πολλα λογια για μια εμφανιση των Metallica στο δικο τους festival στην οποια επαιξαν ολο το Ride The Lightning. Ξεκινησαν με Hit The Lights σε κολασμενη εμφανιση, συνεχισαν με μερικα αλλα τραγουδια, με ευχαριστη εκπληξη για μενα το Hell And Back, το οποιο ειναι μακραν το αγαπημενο μου απο το Beyond Magnetic, και το οποιο θα αντικαθιστουσε πολυ ευκολα την πλειοψηφια των τραγουδιων στο Death Magnetic.Και ηρθε η στιγμη του RTL. Αρχισαν να το παιζουν με το Call Of Ktulu, και συνεχισαν αναποδα οπως ειναι η σειρα των τραγουδιων στο αλμπουμ (κατι που εκαναν και με το Black Album την επομενη μερα).

Αναποφευκτα ηρθε η στιγμη μετα απο 3 τραγουδια για το Escape… πριν απο το οποιο ο James αρχισε να παραπονιεται και να λεει “oh maaaaan… do we really have to do this? Can’t we just skip it?” αλλα ολο το κοινο και τα υπολοιπα μελη της μπαντας απαιτουσαν να το παιξει, αρα αναγκαστηκε :sunglasses: Εγω προσωπικα το Escape το βρισκω κομματαρα, και μου αρεσει περισσοτερο απο το Trapped Under Ice. Γαματη ηταν η εκτελεση, και μακαρι να αλλαζαν αποψη για αυτο το τραγουδι και να το επαιζαν ξανα, αλλα μεχρι και σημερα αυτη ειναι η μοναδικη live εκτελεση ως τωρα. Κολαση στο Fade To Black, κολαση στο Trapped, κολαση και στα υπολοιπα, με το Fight Fire With Fire να αποτελει για μενα κορυφαια στιγμη οπως και στο live της Αθηνας το 1999. Αυτο το τραγουδι με την καφρικη φωνη του James απογειωνεται στα live. Αφου μας ισοπεδωσαν με ολο το Ride The Lightning, μας αφησαν να χαλαρωσουμε με το Nothing Else Matters και το Enter Sandman (The Metallica Familuh… the Metallica Familuh…), που οκ, ισως να μην πρεπει να ξαναπαιξουν ποτε live τελικα. Φτανει, οχι αλλο καρβουνο. Ευτυχως το encore ειχε Battery και One που εγινε ΧΑΜΟΣ, και τελειωσαν με το Seek And Destroy, αλλο ενα τραγουδι που δεν πρεπει να ξαναπαιξουν ποτε.

DAY TWO - JUNE 24

Το βραδυ πηγαμε να εξερευνησουμε κι εμεις τα καζινο και το τζογο, κατι που για καποιον λογο αποτελει πολυ στανταρ τροπο διασκεδασης για Αμερικανους, και δεν το εχω καταλαβει ποτε. Πανε και χαλανε χιλιαδες δολλαρια στα καζινο για διακοπες, αν ειναι δυνατον… Εν πασει περιπτωσει, ειπαμε να παιξουμε κι εμεις για το καλο καμια 100αρα ο καθενας, να δουμε τι γινεται. Ασχοληθηκαμε λιγακι με τα φρουτακια, δε νομιζω οτι υπαρχει κατι πιο βαρετο, μετα ασχοληθηκαμε λιγακι με ρουλεττα, τιποτα το ιδιαιτερο κι εκει, και μετα πηγαμε για black jack. Εγω τελικα βγηκα με τα λεφτα μου, ενω ο Μαριος κερδισε $70. Μετα αραξαμε στο μπαρ, που ηταν οτι ναναι ο κοσμος, ολες οι ηλικιες, ολες οι καταστασεις… πηγα να παρω 2 ποτα για μενα και το Μαριο, και οσο ημουν αναμεσα σε δυο 45αρες που μπορουσες ΑΝΕΤΑ να τις δεις σε αμερικανικη τσοντα και μαλιστα απο τις καλες, γυριζει η μια και μου λεει “hey babe, if you buy me a Sex On The Beach the next one is on me and I don’t mean the cocktail” και με εκανε να κολλησω τοσο ασχημα και να κοκκινησω (γιατι ειμαι και ντροπαλο αγορι) που απλα της ειπα no thanks και εφυγα με τη μια. Αν δεν ειχα κοπελα τοτε, λογικα θα ειχα επιστρεψει σαν καλο θυμα να την κερασω και 1 και 2 και 3 cocktails και μετα να μεινω με το πουλι στο χερι στην παραλια μονος μου. Αρα ευτυχως που ειχα κοπελα. Ταυτοχρονα ο Μαριος με ειχε σχεδον πεισει οτι μια απο τις χορευτριες στο μπαρ (που χορευε με τα απολυτως απαραιτητα πανω σε τραπεζι) με κοιτουσε ολη την ωρα και μου εκανε τα γλυκα ματια. Προφανως δεν εδωσα σημασια γιατι οκ, χορευτρια ηταν, η δουλεια της ηταν ακριβως το να σε κανει να νομιζεις οτι σε γουσταρει, αλλα θα μεινει παντα ενα what if (!)

Μετα επιστρεψαμε στην Irish Pub για να κοιμηθουμε ενα 6ωρο γλυκου υπνου χωρις να ακουμπησουμε κανενα επιπλο και κανεναν τοιχο, και το πρωι ξυπνησαμε να παμε να τσεκαρουμε την παραλια. Εγω αφου ειχα ταλαιπωρησει το ποδι μου ολο το προηγουμενο βραδυ με τη συναυλια και τις κραιπαλες, αραξα σε ενα ελεεινο και τρισαθλιο beach bar στα 50 μετρα απο τη θαλασσα αφου περπατησαμε λιγο στην αμμο και τσεκαραμε την παραλια, ενω ο Μαριος αποφασισε να βουτηξει. Βγαινοντας ειδε τον Rob και τον Kirk με τις σανιδες τους, να μιλανε με καμια 30αρια οπαδους και πηγε και χωθηκε κι αυτος. Φυσικα ειχε ενα σωρο μπραβους γυρω τους, αλλα μπορουσαν γενικα να εχουν πολυ ανετη επικοινωνια με τους fans. Ζηλεψα αρκετα ομολογω εκει περα, αν και δε μπορεσε να βγαλει φωτογραφια μαζι τους. Μετα πηγαμε και φαγαμε τα $70 που κερδισε ο Μαριος το προηγουμενο βραδυ σε ενα ημι-ακριβο εστιατοριο και τσακισαμε κατι μοναδικα cheeseburgers που τα λιγουρευομαι τωρα που τα αναφερω κι ας ειναι 6 το πρωι.

Πηγαμε λιγο νωριτερα στη συναυλια, τσεκαραμε τους Sepultura, τους Ghost, και τους Avenged Sevenfold που ομολογουμενως ήταν ολοι καλυτεροι απο τις μπαντες τις προηγουμενης μερας, με εξαιρεση τους Arctic Monkeys που ηταν ΦΟΒΕΡΟΙ live και δεν τους το ειχα. Αφου τσεκαραμε τα διαφορα μινι events και τις εκθεσεις για μια ακομα φορα, οδευσαμε προς την κυρια σκηνη για τους Metallica. Ξεκινησαν παλι με Hit The Lights, συνεχισαν με Master Of Puppets και κανα 2 τραγουδια ακομα, και πριν ξεκινησει το main event της εμφανισης, μας πεταξαν κι ενα Shortest Straw στα μουτρα για το ισοπεδωμα. Μετα εφυγαν απο τη σκηνη, και ξεκινησε ενα βιντεο αφιερωμα για το Black Album και τα 20 χρονια απο την κυκλοφορια του (με 1 χρονο καθυστερηση γιατι Metallica ειναι αυτοι, σταρχιδια τους) και ακουστηκε απο τα ηχεια η εισαγωγη της ΚΟΜΜΑΤΑΡΑΣ (ακους Παντελη?) με τιτλο The Struggle Within. Νομιζω για τα επομενα 60 λεπτα ειχα γινει ενα με τη μπαντα και τη μουσικη, αφου και ειχα καταναλωσει 2-3 μπυριτσες και ειχα κανει ωραια κατασταση, αλλα και το Black Album το θεωρω μεγαλυτερη εμπειρια απο οτι ολο το Ride The Lightning λογω συχνοτητας καποιων τραγουδιων οπως My Friend Of Misery και God That Failed που ηταν πρωτογνωρες εμπειριες. Γενικα απο τις πιο μοναδικες εμπειριες στη ζωη μου ολο αυτο το διημερο, που θα ηθελα καποια στιγμη ανετα να ξαναζησω κατι παρομοιο… (ολο το Justice?? ολο το Load και το Reload ακομα καλυτερα???)

Η ισοπεδωση ολοκληρωθηκε με Blackened, One και δυστυχως παλι Seek And Destroy, και μετα πηραμε το λεωφορειο να επιστρεψουμε Νεα Υορκη με κατι γκοθουδες 20χρονες τσοντες που φορουσαν λιγοτερα κι απο οτι η χορευτρια στο μπαρ του καζινο το προηγουμενο βραδυ. Παιζει το μακιγιαζ που φορουσαν να ειχε μεγαλυτερο βαρος απο οτι τα ρουχα τους. Σιγουρα παντως δεν τις εκανε να φαινονται καλυτερες απο οτι η ελλειψη ρουχων. Αυτα τα λιγα, thank you goodnight.

ΥΓ. Ο Μαριος κατεληξε να ειναι ο καλυτερος μου φιλος στην Αμερικη για 4 χρονια, μεχρι που το περασμενο καλοκαιρι εφυγε για Λονδινο ο μαλακας.

5 Likes

εισαι πολυ ωραιος!!! Μας καυλωσες (γενικοτερα!)

Ετσι αποκτα και καποια αξια το γαμημενο ψιλοψοφιο φορουμ. τετοια ποστ (οπως και οι ανταποκρισεις του @angus7pl και τα νεα για κυκλοφοριες - συναυλιες.

thanks @QuintomScenario !

Μπορει και ο @pantelis79 να μας πει την εμπειρια του απο το Αμερικα οταν πηγε να δει τους Metallica.

1 Like

Σιγά μη πήγα στην Αμερική να δω Mitallica :sunglasses:. Ακόμα χτυπιέμαι που έχασα για μια μέρα τον Bob Weir να κάνει guestιλίκι σε συναυλία Umphrey’s McGee που είχα πάει, βγήκε μαζί τους μόνο την προηγούμενη ο μαλάκας…

Εντάξει, Αμερική ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής μου, να τα λέμε αυτά. Δεν έκανα τίποτα όλο το καλοκαίρι, καθόμουν και δούλευα στη ζεστή Αθήνα και τον Σεπτέμβριο έφυγα 15 μέρες. Σούπερ. Μόνο laundry, Dunkin’ Donuts, 2Bros Pizza και λίγη από beefaroni. Και εκτυπωμένοι χάρτες google maps να φεύγουν από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

2 Likes

Μεταξυ μας μονο εσυ παιζει να το διαβασες/διαβασεις, αντε κι ο Αλεχαντρο που ειδα οτι εκανε like :stuck_out_tongue:

1 Like

Θα έλεγα κακία τώρα αλλά Ασ’το γαμα το .

Το διάβασε και ο Παντελής ρε !

Όπως και να έχει εκτιμώ και τον χρόνο σου και την διάθεση σου και το χιούμορ σου και την ποιότητα γραφής σου !

Σίγουρα πέρασα ωραία όσο το διάβαζα .

Είδες το setlist από το χθεσινό Live ; σίγουρα θα σου άρεσε .

Μπα δε μου αρεσει. Οχι αλλο Sandman, οχι αλλο Nothing, οχι αλλο Bells… και σετλιστ χωρις One ειναι αυτοματως ελλατωματικο. Το μονο θετικο ειναι τα καινουρια τραγουδια που παιζουν, αν και πρεπει να βαλουν κι αλλα σιγα σιγα, αλλα για τωρα καλα ειναι οκ. Α και τελος, Ε ΟΧΙ το Day That Never Comes απο το Death Magnetic, ημαρτον.Γενικα πολυ μετριο σετλιστ πιστευω!!! Ουτε Battery, ουτε Master, ουτε τιποτα… Και πολυ Κιλεμολ ρε παιδια, μεχ, θα βαριομουν στο μισο λαηβ.

Βασικά επειδή δεν έπαιξαν το seek και άνοιξαν με το breadfan νόμιζα ότι θα γούσταρες.

Σιγά βρε τα κομμάτια από το Kill’em All. 2 είναι όλα κι όλα .

Για πιο φρεσκαδουρα πάντως και στο χθεσινό και στο πρώτο Live το μισό set list τσουλαει πολύ ωραία . Μετά αναγκαστικά έχουν να παίξουν και τα πιο " hits " .
Το the day μου αρέσει πάρα πολύ και εγώ τουλάχιστον θα ήθελα πιο συχνά κομμάτια από το Death magnetic. Αλλά εδώ έχω φτάσει στο σημείο να θέλω και κομμάτια από το St. Anger σε σχέση με matters , sandman ακόμα και Sad but true που είναι ένα από τα αγαπημένα μου eveeeeeeeeer!

Μην ξεχνάμε ότι πάει και κόσμος πιο άσχετος με τους metallica στις συναυλίες τους οπότε ένα Best of είναι αναπόφευκτο !

Ομλογω οτι δεν προσεξα την ελλειψη Seek οποτε θεωρησα αυτοματα οτι ειχε 3 απο το Κιλεμολ που ειναι τρια παραπανω απο οσο θα ηθελα :stuck_out_tongue:

Απο το Death Magnetic θα προτιμουσα καπου 7 κομματια απο το Day…

Το setlist του S & M τότε πρέπει να το λατρεύεις !

Λατρεύω το Kill’em All απλά με τα χρόνια αν εξαιρέσεις 2-3 κομμάτια νομίζω ότι τους πάνε άλλα κομμάτια στα Live .

Τρελαινομουν για χρόνια με το whiplash αλλά δεν είναι πλέον 20αρηδες οι metallica! Θέλω ένα Outlaw , ένα my friend , ένα eye of the beholder , ένα escape . Κλασικά κομμάτια όμως όπως τα creeping , Master, bells , one αν δεν θα ακούσω θα νιώθω σαν κάτι να λείπει από την όλη εικόνα .

Πχ η ακουστική εκτέλεση του sandman ίσως να έδινε κάτι πιο σπέσιαλ . Πολλά θέλω βέβαια !

Έχουν πάρα πολλούς οπαδούς δεν γίνεται να ακούσουν όλοι μόνο όσα λαχταρουν ( δηλαδη , που να είχαν βγάλει και περισσότερους δίσκους ) !

1 Like

Ναι σε ολα!

Το setlist του S&M ειναι υπεροχο, απλα ειναι ταυτοχρονα και μια απιστευτα χαμενη ευκαιρια να παιξουν τοτε το Orion και το To Live Is To Die ή επισης ακομα και το Mama Said που θα εβγαιναν ολα τελειοτητα με τη συμφωνικη. Ακομα κι εκει το Enter Sandman παραφωνια ειναι :joy:

Αυτά τα δύο δεν τα ακουμπούσαν για χρόνια . Ίσως η ψυχολογική φόρτιση ειδικά του Hetfield δεν τους άφηνε ελεύθερους να τα παίξουν .

Το sandman δεν είχε γίνει ακόμα η παραφωνία που λες ( βέβαια μετά από τόσα χρόνια και τις τόσες φορές που το έχουν ακούσει τα αυτιά μου υπάρχουν ακόμα στιγμές που όταν ακούω στο ξεκάρφωτο το riff του, χαμογελάνε και τα μουστάκια μου ) .

Πολλά κομμάτια θα ήθελα να ακούσω σε εκείνη την προσπάθεια ( unforgiven, misery , fixxxer , sanitarium ) . Ακόμα και κομμάτια από το Kill’em All ( πχ horsemen )

Όχι απόλυτα πετυχημένο Project το S&M αλλά απίστευτη δουλειά με τον Kamen να γράφει μουσική για να συνοδεύσει την μουσική των Metallica.

1 Like

Note: Setlist regulars like Master of Puppets, One and Creeping Death were not played due to Chinese government censorship. First public show that Hardwired was not played since its premier, presumably for the same reason

2 Likes