Στο μυαλο μου εισαι…
Οκ αυτο βγαζει νοημα και δεν το σκεφτηκα οντως, Κινα ειναι αυτη…
Στο μυαλο μου εισαι…
Οκ αυτο βγαζει νοημα και δεν το σκεφτηκα οντως, Κινα ειναι αυτη…
Σωστος ο @Tataros123.
Αλλες φημες λενε οτι οι φωτογραφιες που ειδαμε απο ενα γυρισμα που εκαναν τον Οκτωβριο με αυτοκινητα …
ειναι για το Fast and the Furious !
Το Sandman (MoP, One) θα τα παίζουν πάντα γιατί το 70% του κόσμου που πάει στα live τους δεν πάνε να ακούσουν το Militia ή το Call of Ktulu (τα άκουσα και τα 2 σε διαφορετικά live και από τους 40.000 τα ήξεραν οι μισοί). Αντίθετα στο Sandman χοροπηδούσε ένα στάδιο.
Αντίστοιχα οι Sabbath πάντα θα παίζουν το Paranoid, οι Maiden το Fear, οι Purple το Smoke on the water, οι Slayer το Angel of Death κοκ.
Από εκεί και πέρα το set ήταν πολύ καλό στην Κίνα. Χώσανε Whiplash που δεν το πολυακουμπάνε πλέον (πιο συχνά παίζουν Hit the Lights ή Militia πλέον), χώσανε King Nothing αντί για Fuel. Harvester, Horsemen, Unforgiven και Roam δεν είναι στανταρ στο σετ τους… 5 από το HTSD. Και 4-5 στανταράκια.
Προφανώς και στην Κοπεγχάγη ή το Μεξικό λ.χ. θα έχουν περισσότερα σπάνια (τις τελευταίες φορές είχαν και στις 2 πόλεις Dyers Eve στα συνεχόμενα σόου τους για το DM).
Αλλά πάντα θα έχουν τα 5 κλασσικά (MoP, One, Seek, Sandman, Sad) 4-5 από το HTSD, κανά 2 που δεν πολυακουμπάνε και 5-6 rotation.
Προσωπικά, ένα από τα καλύτερα σετ που έχω ακούσει ήταν αυτό:
και ισορροπημένο και με καλούδια για όσους τους βλέπουν συχνά.
ΥΓ: Πάντως Dyers Eve δεν τους κόβω να ακουμπάνε αυτή τη φορά. Θα παίξουν το Spit άμα θέλουν τόσο απαιτητικό τραγούδι.
Ναι ρε πουστη μου ! Damage Inc , all nightmare long , through the never , call of ktulu , shortest straw και να κλείνουν με το creeping Death.
Σκέτη καύλα.
Μα δεν ειπα πουθενα οτι περιμενω να σταματησουν να τα παιζουν… ασχετα αμα ΠΡΕΠΕΙ. Δεν ειναι 5 τα κλασικα, ειναι 6, αφου μαζι με οσα ανεφερες ειναι σχεδον παντα (και ειδικα πλεον) και το Nothing Else Matters.
Μη μου συγκρινεις το Metal Militia με το Enter Sandman Το Metal Militia ειναι ισως το χειροτερο τραγουδι του Kill’Em All και προφανως και δεν το ξερει ο κοσμος… το ζητουμενο θα ηταν αντι του Enter Sandman να παιχτει πιο συχνα ενα Wherever I May Roam ή ενα Blackened ή ενα Fight Fire With Fire ή ακομα και ενα Until It Sleeps. Τραγουδια που και να μην τα ξερουν οι 40000 που λες, θα τα ξερουν σιγουρα οι 30000. Για τους Metallica μιλαμε, οχι για καμια μπαντα που εβγαλε 5 χιτακια και 70 φιλλερς.
Το προβλημα μου με το σετλιστ της Κινας ειναι οτι λογω λογοκρισιας τελικα, κοπηκαν τα 2 απο τα 6 στανταρακια που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κοβονται. Δεν εχω κανενα προβλημα με το να υπαρχουν τα Master Of Puppets και One σε ΚΑΘΕ συναυλια των Metallica. Ειναι αλλωστε και τα δυο πιο μεγαλοπρεπη τραγουδια τους. Το να κοβονται ομως αυτα και να παιζεται η τριαδα απο το Black Album, πω απλα οχι.
Πολυ ωραιο το σετλιστ που εβαλες οντως. Οπως και το σετλιστ της Αθηνας 2007 ηταν πολυ ωραιο.
Βέβαια το να κάνουμε παραπονακια για τα setlist των metallica που έχουν 6 στάνταρ κομμάτια από τα 18 με 20 που παίζουν κάθε βράδυ, μάλλον ξεχνάμε τι κάνουν οι περισσότερες ( μικρές και μεγάλες ) μπάντες εκεί έξω .
Εδω ειναι το τοπικ για τους Metallica, αν δεν κανουμε παραπονα εδω, που θα κανουμε?
Ναι μωρή αρρώστια ! Δεν μας έκανα παρατήρηση. Σιγά !
Απλά υπάρχουν πάρα πολλές φορές που σκέφτομαι πόσο κράξιμο έχουν φάει και καλά για ξεπούλημα και θα μπορούσαν άνετα να παίζουν κομμάτια μόνο από το Black Album και μετά εδώ και 25 χρόνια ( άντε και το one ) και αυτοί οι απατεώνες παίζουν πάντα και τραγούδια που έγραψαν από την αρχή της τεράστιας καριέρας τους ( μην μιλήσω για διασκευές ) .
Και μετά κάνω εγώ , εσύ ο Alejandro ή ο shadowking " χαζά " παραπονακια .
Ας παίξουν ότι γουστάρουν . Έχουν αποδείξει πόσο σέβονται την ιστορία τους και το κοινό που τους παρακολουθεί στις συναυλίες τους .
Αδυνατω να πιστεψω οτι παιζουν ακριβως οτι γουσταρουν. Δε νομιζω οτι θα ηθελαν να πρεπει να παιξουν το Enter Sandman σε ΚΑΘΕ συναυλια μετα απο 25 χρονια. Απλα καλως ή κακως το Black Album τους εκανε γνωστους παντου και τους εκτοξευσε σε δημοτικοτητα, αρα υπαρχει οντως πολυς κοσμος που θα παει στη συναυλια και θα θελει να ακουσει το Enter Sandman, το Sad But True και το Nothing Else Matters.
Αρα κατα μια εννοια παιζουν αυτα που θελει ο κοσμος και οχι αυτα που θελουν αυτοι. Το οποιο γινεται εδω και 20 χρονια. Πηγαν να παιξουν μερικα τραγουδια απο το St. Anger στην περιοδεια το 2004 και ο κοσμος αντεδρασε πολυ ασχημα και χλιαρα, σε σημειο να μπαινει στον κοπο ο James να υπερασπιζεται σε πολλα lives τα τραγουδια αυτα με φρασεις οπως “Say what you will, I love this song and I think it’s great” και απολογητικο υφος.
Ειναι ισως και το μονο μου παραπονο απο τα lives των Μetallica. Τους κυνηγαει ακομα αυτη η φημη που αποκτησαν, με αποτελεσμα να μη μπορουν να κανουν περιοδεια σαν φυσιολογικη μπαντα που παιζει το 70% του καινουριου της αλμπουμ στην εκαστοτε περιοδεια. Το εκαναν για το Death Magnetic και ηταν λαμπρη εξαιρεση, και με χαροποιησε ιδιαιτερα που επαιζαν 5-6 τραγουδια του δισκου σε καθε συναυλια. Μακαρι να το κανουν και με το HTSD περισσοτερο στη συνεχεια.
Με το HTSD δείχνουν ότι πάνε να κάνουν το ίδιο με αυτό που περιγράφεις.
Και ίσως εδώ να υπάρχουν και κομμάτια που να είναι “στάνταρ” στο setlist και μετά την περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ .
Αυτό που λες ισχύει για τα sandman - matters κτλ αλλά είπαμε . Σέβονται και το κοινό που πληρώνει να πάει να τους δει . Όπως περιέγραψε και ο Alejandro το κάνουν και άλλες μεγάλες μπάντες. Δεν γίνεται και αλλιώς.
Όμως θα σου πετάξουν ένα whiplash , ένα shortest, ένα call of Ktulu και θα δείξουν και την ιστορία τους και σε πιο απαιδευτα αυτιά.
Και πολύ πιθανόν ο απαιδευτος αν τους ξαναδεί Live την επόμενη φορά να ακούσει διαφορετικά κομμάτια από τα παλιά .
Εκεί εστιάζω στο ότι σέβονται και την ιστορία τους ( κάτι που πολλές μπάντες δεν κάνουν σε βάθος χρόνου ).
( κάπως έτσι το έχει περιγράψει και ο ίδιος ο Hetfield )
Εγώ πλέον σίγουρα θα προτιμούσα 2 κομμάτια από το St Anger ή από το Reload από το να ακούσω πχ το matters .
Από την άλλη δεν θα είμαι μόνος μου εκεί .
Παιδιά, οι Metallica φτιάχνουν τα setlists τους έτσι ώστε να ικανοποιούνται όσο περισσότερο γίνεται όσο περισσότεροι γίνεται. Είναι απολύτως λογικό και κατανοητό. Συνήθως μια χαρά τα καταφέρνουν. Εντάξει, εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να “κόψουν” κάποια κομμάτια με τίποτα, θα παίξουν και μερικά από τον εκάστοτε νέο δίσκο (πόσω μάλλον τώρα που έχουν και πολύ καλό δίσκο στις αποσκευές τους) και μένουν και μερικές θέσεις για το rotation.
Έχουμε άλλα πράγματα πιο ουσιαστικά για να γκρινιάξουμε, όπως γιατί το μαλάκας ο παντοφλάκιας ο Hetfield πήγε να μείνει στα βουνά του Colorado επειδή τον ενοχλούσε το San Francisco, αν είναι δυνατόν .
Εεεε ναι σαν οπαδοί πρέπει να έχουμε άποψη για το που θα μείνει ο βλάχος .
Ήθελε να έχει φάρμα ρε . Στο San Francisco δεν θα μπορούσε.
Ωραια να ικανοποιουνται και οσοι ξερουν 5-10 τραγουδια τους αλλα το θεμα ειναι οτι και σε κλειστες και μικρες συναυλιες παλι τα ιδια παιζουν…
Επισης εχω ενα ας το πουμε παραπονο, ρε Lars κοψε επιτελους την μαλακια με τα tapes πριν τα τραγουδια και παιξτε τα κανονικα…
Και τι δεν θα εδινα να ακουσω live το intro του Battery για παραδειγμα…
Δεν παίζουν τα ίδια ρε . Σίγουρα όμως έχουν αγαπημένα κομμάτια πολλών που τα “φτύνουν” .
Έχουν γύρω στα 6 που τα κάνουν rotation. Απλά αρκετοί από εμάς θα θέλαμε να μην έπαιζαν την ίδια γαμημενη τριάδα στο τέλος . Matters - sandman - seek and destroy .
Από τον Lars πολλά ζητάς . Δεν τα έκανε αυτά τις “Καλές” μέρες . Τώρα στα γεράματα θα αλλάξει αυτό ;
Ε τα ιδια παιζουν…
http://www.setlist.fm/setlist/metallica/2016/the-fox-theater-oakland-ca-73fb3a4d.html
http://www.setlist.fm/setlist/metallica/2016/the-opera-house-toronto-on-canada-63fba6bb.html
http://www.setlist.fm/setlist/metallica/2016/webster-hall-new-york-ny-73fde2b9.html
Οι συναυλιες στα πιο intimate μερη απο πανω εχουν ελαχιστες αλλαγες στα σετλιστ, και εχουν ολα επιλογες που για τους hardcore οπαδους θα ηταν ξενερωτικες, οπως φαινεται και απο τα official forums της μπαντας, που ολοι συμφωνουν για τα Nothing Else Matters, Enter Sandman, Sad But True, Seek And Destroy.
Απλα ΟΥΤΕ αυτες οι συναυλιες ΔΕΝ ειναι για τους hardcore fans. Ειναι για τους δημοσιογραφους, τους celebrities, και για publicity. Παλια μου τεχνη κοσκινο…
Εεεεεεεεε όχι ρε !
Και μην συγκρίνεις λίγα Live πριν από την επίσημη περιοδεία .
Μην λέμε τα ίδια . Αλλάζουν κάμποσα κομμάτια ( σε αντίθεση με πάρα πολλούς άλλους ) αλλά έχουν και ένα πυρήνα κομματιών που για εμάς που τους ακολουθούμε χρόνια είναι πλέον λίγο κουραστικό. Φταίει και ότι τα παίζουν στο ίδιο ακριβώς σημείο του set .
Ρε καλύτερα να σταματήσουν να κάνουν live αφού παίζουν τα ίδια και τα ίδια.
Ναι μωρέ , να μην ακούσει ο κάθε πιτσιρίκος 14-15-16 χρόνος που βλέπει 1η φορά Μεταλλικα τα χιτακια τους , γιατί οι die hard 30-35-40ρηδες βαρέθηκαν να τα ακούν
Δεν είναι σωστή λογική . Η fanbase συνεχίζει να μεγαλώνει , μεγαλώνουν τα παιδιά και γίνονται έφηβοι που ξεκινούν τις συναυλίες .
Εγώ είμαι 26 και δεν έχω δει ποτέ Μεταλλικα. Όταν με το καλό έρθουν , συγνώμη αλλά θέλω να ακούσω Sad but True, Master , seek & destroy
Nothing Else Matters & Sandman δεν θα ήθελα με τίποτα αλλά είναι και αυτά στην συναυλιακή εμπειρία και πιστεύω γιγαντώνονται λαηβ
Όπως τα λέει ο rebel ! Δεν γίνεται να είναι όλοι απόλυτα ευχαριστημενοι ( βέβαια το βρίσκω πολύ δύσκολο όταν κάποιος φύγει μετά το τέλος ενός Live των Metallica να μην έχει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και ας παίξουν τα “hits” ) .
Εμένα δεν με πειράζουν όλα αυτά άσχετα αν θα προτιμούσα να μην ακούσω αυτά τα hits .
Θα ήθελα απλά όταν κάνουν rotation να βάζουν πιο πολλά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι . Πχ όχι το battery αλλά το Damage Inc .
Furor Άσε μας να γκρινιαξουμε και λίγο !