Μetallica

1. Μόνο το Dyers Eve? Τα Blackened, Justice For All, Shortest Straw τι ήταν? Σε κάθε δίσκο τους μόνο μια ο θεός να την κάνει μπαλάντα υπήρχε(που το δεύτερο μισό και του One και του Disposable Heroes ήταν η Bay Areaίλα η ίδια) και ένα Instrumental το οποίο και αυτό είχε τρελά χωσίδια μέσα(όπως το αρχικό Riff του Orion ας πούμε που επίσης τρελοξεπατικωμένο από ατέλειωτα Thrash συγκροτήματα). Τεσπα ας μην κολλήσουμε εδώ.
    2)Γιατί όλα αυτά είναι απαράδεκτα και όχι τα Load/Reload? Στο κάτω κάτω όλοι όταν τα σχολιάζουν “σώπα ρε συ τελειωμένη Grunge Pop” οι μεν, “Εμπορίκλες”(που μες τα γλυκανάλατα τραγούδια τους παρεπιπτόντως το Falling Into Infinity έχει και πολύ καλές στιγμές και αυτό το λέω εγώ που δεν τους γουστάρω κιόλας) οι άλλοι κτλ. Κανείς δε λέει έχει κακά τραγούδια ενώ με τους Metallica το ίδιο σκάλωμα με την αλλαγή κατεύθυνσης αλλά τι να γίνει, θέλει κανείς δεύτερο Master Of Puppets? Ε λοιπόν εγώ ναι ήθελα ένα δεύτερο Master Of Puppets όπως και αυτό ήταν ένα δεύτερο Ride The Lightning, όπως και το And Justice For All ήταν ένα δεύτερο Master Of Puppets, όπως και το Painkiller ήταν ένα δεύτερο Screaming For Vengeance. Ποιος είπε ότι ένα Album πρέπει να είναι καρμπόν το προηγούμενο για να αποτελεί μουσικό διάδοχο και εξέλιξη του? Δεν ξέρω ρε φίλε αλλά με τους Metallica παίζει τρελλό Fanboyλίκι. Όπως πολύ σωστά ανέφερες Metallica πλέον δεν ακούν μόνο οι μεταλλάδες αλλά και πολύ άλλοι. Εδώ για παράδειγμα στο Forum τους ακούει ο OutlawTorn(που απόσο έχω προσέξει ασχολείται πολύ με Hardcore, Grunge και γω δεν ξέρω τι άλλο), τους ακούει ο Ellanor(που δεν έχω προσέξει γενικά τι ακούει αλλά δεν τον κόβω και για το άτομο που θα ξυπνήσει με Maiden και θα κοιμηθεί με Manowar), τους ακούει ο Dazmaniak(που ακούει τα ΠΑΝΤΑ), τους ακούει ο Signal(που επίσης ακούει πολλά πράγματα) κτλ. Εγώ όταν τους πρωτοάκουσα άκουγα μόνο Metal(και τώρα είμαι αρκετά κολλημένος σε κάποια πράγματα αλλά και πολύ ανοιχτός σε πράγματα που δεν ήμουν). Το θέμα είναι ότι οι Metal Fans που τους γνώρισαν από τα midnineties και μετά τους έχουν οι περισσότεροι(όπως είναι λογικό) στο top 5 τους ας πούμε και δεν έχουν ζήσει από αυτούς ούτε μια μεγάλη κυκλοφορία που να τους ολοκληρώνει, που να τους κάνει να πουν “πάρτε τα παλιοκουφάλες, βγήκε το καινούριο Metallica” και έτσι έχουμε από τη μια αυτούς που το ξέρουν αυτό αλλά θεωρούν υποχρέωση τους να υποστηρίξουν τη μεγάλη τους αγάπη και από την άλλη έχουμε άτομα όπως ο Damnation(που μπορεί να γίνεται εκνευριστικός ώρες ώρες με τον ιό του Metal, το Truelίκι τους και τους Wotan αλλά στο κάτω κάτω έχουν το δικαίωμα να ακούν τη μουσική που γουστάρουν και ένα κορυφαίο Metal δίσκο από ένα κορυφαίο Metal όνομα που αυτός ο χώρος το έκανε τεράστιο) που εμπαθιάζουν με την πάρτη τους και τους βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλοι οι άλλοι που προανέφερα μπορεί να μην έχουν τόσο πρόβλημα με τους Metallica και αυτά που κάνουν γιατί είναι και πιο ανοιχτοί στα ακούσματά τους αλλά οι Metal Fans έχουν πρόβλημα και οι Metallica με τις μαλακίες τους το κάνουν ακόμα χειρότερο γιατί μετά την πρώτη ξενέρα του Load, με κάθε νέα κυκλοφορία, τάζαν μπριζόλες στους οπαδούς και τους ταίζαν με το κόκαλο(στο reload κάτι για επιστροφές στον ήχο των 80’s έβλεπα στην προώθηση του δίσκου πριν βγεί, στο St Anger πάλι τα ίδια και τώρα τι νέο Master Of Puppets άκουγα σε συνεντεύξεις και διάβαζα σε δηλώσεις τους δε λέγεται) και ξύνουν τις πληγές των οπαδών. Το πρόβλημα είναι για τους ακόμα νεώτερους οπαδούς που δε ζήσαν καν τις εποχές που οι Metallica δεν είχαν αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες γιατί υπάρχουν εδώ μέσα και οπαδοί που είναι μεγαλύτεροι από εσένα και εμένα, όπως ο The-Eye, που και τους προλάβαν όταν βγάζαν δισκάρες, και μια μεγαλειώδη συναυλία προλάβαν το 93 και τώρα έχουν μεν το παράπονο αλλά τους ζήσαν στα ντουζένια τους και δεν έχουν απωθημένα. Οι νεώτεροι οπαδοί μάλιστα όπως έχω προσέξει είμαι σίγουρος ότι σχηματίζουν και αμυντικά σύνδρομα γιατί πρέπει να υπερασπιστούν ένα συγκρότημα που τους βγάζει μαλάκες με κάθε κίνηση του και πολλές φορές σχηματίζουν και ενοχές που δεν τους γουστάρουν όπως είναι τώρα. Εγώ δόξα το θεό ήμουν τυχερός που ΤΟ αγαπημένο μου ίσως συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του όταν εγώ ξεκινούσα σαν ακροατής και τους ανακάλυπτα όταν αυτοί ανεβαίναν και έτσι πρόλαβα και τα μεγαλεία τους, τους έχω δει σε 5 συναυλίες εκ των οποίων οι 2 ήταν πραγματικό μεγαλείο και δεν έχω τέτοια απωθημένα, ο Maiden1979 πρόλαβε τις γαμάτες εποχές των Guns And Roses, ο Angmar ζει τους Dillinger Escape Plan τώρα αλλά οι νεώτεροι μεταλλάδες Metallifans τι έχουν? 3 δίσκους που δε γουστάρουν οι περισσότεροι, 2 καλές συναυλίες(στην Ελλάδα) και ένα συγκρότημα με ηγέτες 2 χοτρομ@@@ες που τους κοροιδεύουν μες τη μάπα. Τους Maiden μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι το παίζουν Safe αλλά με τα 3 τελευταία τους Albums προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους(και σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν), οι Priest με το Nostradamus επίσης(εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ) γιατί από τους Metallica τόση κοροιδία στους οπαδούς που στο μόνο που φταίνε είναι ότι είναι κολλημένοι και θέλουν το καλό του συγκροτήματος που αγαπάνε? Sorry αλλά εγώ ούτε σε π@@@@@να δε θα συμπεριφερόμουν έτσι όχι στα άτομα που με στηρίζουν. Μακάρι να με διαψεύσουν οι ίδιοι αλλά τα πρώτα δείγματα με κάνουν να ανησυχώ. Δεν εμπαθιάζω με τους οπαδούς αλλά με τους Metallica που απότι φαίνεται σαν άτομα είναι όλοι τους μαλ@@@@ες ένας προς ένας. Τεσπά sorry αν γίνομαι κουραστικός αλλά σπάζομαι όταν βλέπω συγκροτήματα σαν τους Testament που με τα Demonic και Gathering νεκραναστήθηκαν και με το τελευταίο τους το κάναν ξανά αλλά κυριολεκτικά αυτή τη φορά(αυτός ο πούστης ο Chuck Billy δε μασάει μια τελικά) και οι Metallica που είναι ένα συγκρότημα απείρως μεγαλύτερου βεληνεκούς μαλακίζονται τόσο άγρια με τα rock starιλίκια και τις απαλεψιές τους.

@ DarthVader: Ωραία τα λες και γενικά μάλλον συμφωνώ κι εγώ μαζί σου, αν και είμαι μεγάλος Metallifan. Απλώς μια θερμή παράκληση: κάθε 5-6 σειρές, πάτα τρεις φορές Enter να χαρεις τα μάτια μας… :wink:

DarthVader=:bow:

Σοφο αν μη τι αλλο.

Και επί το πλείστον.

Ωχου, πολύ κουβέντα για το τίποτα… Οι Metallica είναι τεράστιο γκρουπ, παρέμειναν τεράστιο και μετά την αλλαγή ύφους τους (Black Album, Load, Reload, Garage inc. και S and M είναι και γαμώ, μόνο το St Anger ήταν κατώτερο αλλά και πάλι όχι τόσο χάλια όσο προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι όλοι οι τρου) και όποιοι δεν την γουστάρουν απλά ας μην τους ακούν αλλά μην τα ζαλίζουν σε όλους εμάς που γουστάρουμε. Ήμαρτον πια, μια ζωή η ίδια ιστορία, ότι ξεφεύγει από τα όρια της metal είναι χάλια…

Καμιά σχέση ρε συ, δεν είναι πως έχω τίποτα με το μη metal χώρο και ας μην ακούω όντως τόσο πολλά πράγματα εκτός Metal όπως πάρα πολλοί εδω μέσα. Αλλά πάνω σε αυτό 4 πράγματα έχω να πω.

1. Ένα συγκρότημα με το όνομα METALlica πρέπει να παίζει Metal όσο γραφικό και να ακούγεται. Αν θες να παίξεις κάτι άλλο φτιάξε Projects και παίξε μέχρι και Ηλεκτρονική Folk με Guest Έφη Θώδη.

2. Χωρίς τους μεταλλάδες ακόμα Hot Dog(δεν έχουν και σουβλάκια εκεί στο America) από καντίνες θα τρώγαν. Μέσα από αυτό το χώρο αναδείχθηκαν και όταν γίναν τεράστιοι ναααα οι οπαδοί, στα παπ@@@@ τους και πριν πεις για καλλιτεχνική ελευθερία πες μου τι θα γινόταν αν οι Tool το γυρίζαν σε Euro Power και οι Slayer σε Glam επειδή τώρα πισω-πίσω την είδαν αλλιώς. Με τις τσουγκράνες θα τους κυνηγούσαν να τους κάψουν σαν τις μάγισσες. Δηλαδή εκεί δεν έχουμε καλλιτεχνική ελευθερία? Δεν έχει το συγκρότημα το δικαίωμα της αμφιβολίας ότι πραγματικά αυτό γουστάρουν να κάνουν?

3. Αν οι οπαδοί ήταν τόσο ευχαριστημένοι με αυτά που κάνουνε δε θα τους είχες κάθε λίγο και λιγάκι να λένε “να εδώ μπαίνει ένα εντελώς And Justice σημείο”, ή “κοίτα κοίτα εδώ φέρνει σε παλιούς Metallica” και να κοιτάζουν με το μικροσκόπιο να βρούν όλα όσα αγαπήσαν σε αυτό το συγκρότημα.

4. Αφού δεν πρόκειται να είναι σαν το συγκρότημα που ήταν κάποτε ας μην το τάζουν στον κόσμο κάθε λίγο και λιγάκι γιατί και όταν ήταν να βγει το Reload για το Fuel κάτι χτισίματα για νέο Battery και τέτοια θυμάμαι και με το “Death Magnetic” κάτι τέτοια λένε αλλά αν κρίνω από το Cyanide καμία σχέση. Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ανεντιμότητα απέναντι στους οπαδούς.

1. Εντάξει, εδώ συμφωνώ…

2. Καλά εδώ κάνεις λάθος. Το ότι έγιναν μεγάλοι μέσα από το metal δεν σημαίνει ότι πρέπει για μια ζωή να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί. Και εν πάση περιπτώση δεν με νοιάζει τι θα έκαναν οι κολλημένοι οπαδοί των Tool και των Slayer (μου αρέσουν και τα δύο γκρουπ) αν άλλαζαν ύφος. Δεν με νοιάζει αν τα κολλημένα μυαλά τους κυνηγούσαν. Εμένα αυτό που θα με ένοιαζε θα ήταν να ικανοποιούνται τα αυτιά μου από τον νέο ήχο τους. Και με τους Metallica αυτό γίνεται.

3. Καταλαβαίνω πως πολλοί μπορεί να μην έχουν την ηχητική ποικιλία μέσα στα αυτιά τους. Όταν λοιπόν κάποιος έχει αγαπήσει τους Metallica των '80’s αλλά το αυτί του δεν μπορεί να κατανοήσει/γουστάρει/ικανοποιηθεί από την δεύτερη περίοδό τους είναι λογικό να ζητάει επαναλήψεις του Ride the lighting ας πούμε. Να τους αποτάσει επειδή δεν μπορεί εκείνος να τους ακούσει δεν είναι λογικό. Προσωπικά, με εξαίρεση το St. Anger, δεν υπάρχει δίσκος τους που να μην του βάζω εννιά με δέκα. Αλλά αυτό το κάνω εγώ που μπορώ να ακούσω και να ικανοποιηθώ και από τα δύο στυλ μουσικής τους γιατί έτσι είναι τα αυτιά μου. Άλλοι ίσως να μην μπορούν.

4. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Δεν ασχολούμαι.

1. Εδώ είπαμε συμφωνούμε.
  2. Από τι στιγμή που συμφωνούμε στο 1ο μου ακούγεται λίγο άκυρο αυτό που λες εδώ. Δε θα σταθώ στο πόσο καλά είναι τα Load/Reload μιας και διαφωνούμε μεν, είναι άσχετο δε μιας και δεν έχουμε τα ίδια γούστα οπότε λογικό είναι να φτάσουμε σε αδιέξοδο. Αυτό το “δεν σημαίνει ότι πρέπει για μια ζωή να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εκεί” ειλικρινά ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Μια χαρά “Εγκλωβισμένοι” ήταν για 10 χρόνια και όταν έγιναν τεράστιοι πρέπει ντε και καλά να φύγουν? Αν είναι έτσι και η Madonna πάμπλουτη είναι ας το γυρίσει σε Grindcore, οι MotorHead σε 80’s Pop, οι Rolling Stones σε Mathcore, οι Ministry σε Emo κτλ. Δεν μπορεί κάποιος να εξελιχτεί μέσα στο χώρο του? Και κάτι άλλο, οι γαμάτοι Metallica δεν ήταν ποτέ του πειραματισμού, ήταν της εξέλιξης(υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά τα 2)και όσες φορές το κάναν ακούγονται σαν κακό ανέκδοτο στους οπαδούς που τους αγάπησαν για αυτό που ήταν και όχι αυτό που έγιναν. Εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει, εγώ να μην ασχολούμαι πια αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών τους νοιάζεται.
  3. Δεν είπα ότι πρέπει να κάνουν κλώνους των παλιών τους δίσκων, όπως τα Master, And Justice αποτελούν φυσική εξέλιξη(το Black Album δεν το αναφέρω μιας και αν το πάρουμε από αυτή τη σκοπιά είναι λάθος από πλευράς μουσικής κατεύθυνσης αλλά είναι και η μόνη φορά που κατάφεραν αυτό που λες αλλά με τον τρόπο που το εννοείς εσύ) και όχι έκπληξη και πειραματισμό. Το κάναν οι Kreator, οι Death σε όλη τους την καριέρα, οι Sepultura, οι Judas Priest, οι Slayer. Οι Metallica που είναι συγκρότημα μεγαλύτερου βεληνεκούς από τους περισσότερους που ανέφερα γιατί δεν μπορούν να το κάνουν?
  4. Μπορεί να είναι για λαική κατανάλωση όλα αυτά που λεω αλά τη βαρβάκειο με τα καρπούζια και τις ντομάτες οι ίδιοι οι Metallica την ανοίγουν και δεν μπορώ να είμαι υπεράνω όπως εσύ.

μόνο και μόνο για την ώρα που χαράμησες για να τα γράψεις όλα αυτά από εμένα έχεις :respect:

για το thrash που λες, θα πω ότι οι metallica είχαν thrash στοιχεία σε όλα όσα αναφέρεις, ακόμα και στο black album, ΑΛΛΑ δεν ήταν ποτέ το κλασσικό thrash συγκρότημα εκτός του πρώτου δίσκου.

το marketing των metallica είναι για κλωτσιές αλλά τους έφτασε εκέι που τους έφτασε. νομίζω ότι ποτέ οι ίδιοι δεν υποσχέθηκαν ένα νέο MOP ή τπτ τέτοιο απλά το reaload δεν μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό από το load γιατί τα τραγούδια γράφτηκαν μαζί, οπότε μόνο κάποιος με τρελή φαντασία θα πίστευε ότι θα άκουγε κάτι διαφορετικό. στο st. anger όλοι λίγο πολύ περιμέναμε κάτι άλλο αλλά άστο καλύτερα.

αυτό που πιστέυω ότι δεν έχεις καταλάβει είναι η διαφορά μεγέθους σε πωλήσεις των metallica με τους priest για παράδειγμα, όπως επίσης και τα πιστεύω των οπαδών της κάθε μπάντας. δεν θα κάτσω να αναλύσω τις διαφορές. τέλος οι metallica μέχρι και σήμερα είναι ξεκάθαροι και λένε: ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα και δεν καταλαβαίνω για ποια κοροιδία μιλάς. δεν σου αρέσει η μουσική που παίζουν? μην τους ακούς και μην ασχολείσαι μαζί τους, και μην μπαίνεις στο τριπάκι να την λες στους οπαδούς των metallica που τυχαίνει να διαφωνούν μαζί σου. όπως είπαμε το φάσμα των οπαδών των metallica είναι πολυ διαφορετικό από αυτό των priest, των testament ή των mayhem.

Κοίτα δεν ξέρω αν ακούστηκα πολύ επιθετικός προς τους οπαδούς των Metallica αλλά αν το έκανα Sorry αλλά δεν αλλάζω ούτε μια λέξη από αυτά που είπα.

1. Το κουράζουμε και είναι άσχετο αλλά οι δίσκοι τους δεν ήταν κάτι άλλο με Thrash στοιχεία αλλά το ανάποδο, υπάρχουν συγκροτήματα με πολύ πιο εξωγενή στοιχεία και πολύ πιο αιρετικές απόψεις πάνω στον ήχο του ιδιώματος αλλά Thrash θεωρούνται απλά με τους Metallica ισχύει το “ε καλά είναι πολύ πεζό τώρα τέτοιο συγκρότημα να το κατατάσεις σε ένα ιδίωμα μπλα μπλα μπλα, οι Metallica είναι υπεράνω τέτοιων χαρακτηρισμών”. Όπως και να χει δεν με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω και κακώς γίνεται αυτή η συζήτηση για σημειολογικούς και μόνο λόγο, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι τότε οι Metallica κόβαν κώλους.
  2. Δεν με ενδιαφέρει αν οι Metallica πουλάν περισσότερο και από τους Beatles, αν έχουν οπαδούς από την Ταγκανίκα μέχρι την Αλάσκα, αν ο Hetfield τραβά ζόρι με το ότι ο ένας του γιός του βγήκε transectual και τώρα τα χει με ένα νταλικέρη από τα McDonalds. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγάζουν γαμάτη μουσική πηγαίνοντας μπροστα και όχι πλαγιοαριστεροδεξιοπισωμπροστά με ταξίδια σε άλλες χωροχρονικές συντεταγμένες.
  3. Όπως και συ έτσι και εγώ είμαι ένας οπαδός τους(αγανακτισμένος αλλά πάντα οπαδός), δεν τους βλέπω όπως βλέπω πχ τους Vampirotsiftetellica που δε θα έμπαινα καν στο Thread τους ούτε για να βλέπω τις φωτογραφίες τους με τις τσολιάδικες φουστανέλες και τους λεκέδες από ντόπιο γιαούρτι άρτας μόνο και μόνο για να γελάω. Δεν επιτίθεμαι σε κανέναν απλά έχω και γω την άποψη μου που όπως πιστεύω αντιπροσωπεύει και μια πολλή μεγάλη μερίδα οπαδών τους(το είπες και συ ότι έχουν πολλούς οπαδούς). Δε με νοιάζει αν αυτοί οι οπαδοί είναι το 30% σε σχέση με όλους τους άλλους που απέκτησαν πιο μετά και ούτε με νοιάζει να επιβεβαιώσω την Trueίλα μου, ούτε με νοιάζει να διακυρήξω μια πανσυμπαντική μουσική αλήθεια αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν και αυτοί οι οπαδοί φαίνεται να παραβλέπεται και το γεγονός ότι αυτοί δε γουστάρουν αυτά που κάνουν οι Metallica εκλαμβάνεται σαν μια ένδειξη μη πραγματικού οπαδισμού και όχι σαν “έχουμε απαιτήσεις από το συγκρότημα και έχουμε δικαίωμα να μην μας ικανοποιεί η κάθε κίνηση τους”.

Υ.Γ. Φιλικά χωρίς καμιά παρεξήγηση.

Μα και φυσικά δεν παρεξηγούμε και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καμιά διάθεση να υποστηρίζω ντε και καλά τις απόψεις των metallica ή των οπαδών τους. Είμαι κι εγώ από αυτούς που τους γνώρισαν πριν το load βγεί αλλά μου άρεσε η στροφή που κάνανε στον συγκεκριμένο δίσκο. Αντιθέτως απογοητεύτικα με το St. Anger που αν και δεν είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει είναι μετριότατος δίσκος με κάκιστο ήχο. Δεν είμαι τυφλός οπαδός. Προτιμάω το παραδοσιακό metal αλλά δεν κλέινω τα αφτιά σε νέα πράγματα αλλά και μη metal πράγματα(όχι δεν ακούω grunge, alternative εκτός από λίγα πράγματα).

Στηρίζω τις μπάντες που τολμάνε και αν και δεν μου άρεσε το Nostradamus για παράδειγμα σέβομαι τους Priest γιατί ακόμα και τώρα κάνανε κάτι διαφορετικό. Λατρεύω τους Maiden αλλα ο τελευταίος πολύ καλός δίσκος τους που έλιωσα ήταν το Brave New World…εκτός θέματος αλλά πιστεύω να έπιασες το νόημα.

Καταλαβαίνω τι λες και χαίρομαι που μπορείς και διαφωνείς φιλικά. Κάθε οπαδός έχει τη δική του γνώμη για το ποια θα ήθελε να είναι η εξέλιξη της αγαπημένης του μπάντας.

Έμενα ο τελευταίος δίσκος που μου άρεσε από τους Metallica ήταν το Black Album(για το οποίο έχω ενστάσεις αλλά δεν τις λέω γιατί από τη μια κατα πάσα πιθανότητα ξεπερνούν τα όρια του κολλημένου και από την άλλη είναι δισκάρα) και τα Load/Reload μια χαρά δίσκοι είναι απλά για μένα δεν είναι Metallica.

Αυτό που μου τη σπάει απλώς είναι το γεγονός ότι από το Black Album και μετά έχει κολλήσει σε όλους η νοοτροπία του “έλα μωρε μαλ@@@@α τι ήθελες και συ ένα νέο Master Of Puppets?”(στα προηγούμενα Posts μου καταλαβαίνεις πως το εννοώ αυτό).

Τώρα πλέον δεν το περιμένω κάτι τέτοιο απλά θα το ήθελα αλλά την εποχή που βγήκε το Load μου ακούγεται σαν ανέκδοτο να μην υπάρχουν οπαδοί που έχουν αυτόματα την απάντηση “Ναι” και στρουθοκαμηλισμός το να ντρέπονται να υποστηρίξουν τώρα κάτι τέτοιο για να μη φανούν “True”, κολλημένοι, οπισθοδρομικοί κτλ.

@Greywind: Τώρα είναι καλύτερα?:stuck_out_tongue:

Αν και γενικά τα λες σωστά περι υποκριτικής συμπεριφοράς των μελών των Μετάλλικα και περί νοοτροπίας των οπαδών τους, το ότι ένα συγκρότημα δεν πρέπει να παρεκλίνει πολύ από τον ήχο που το καθιέρωσε καταλαβαίνεις ότι είναι κάπου αστήρικτο.
Βασικά λες ότι οι οπαδοί σου είναι που σε καθιέρωσαν, πρέπει να τους δίνεις αυτό που θέλουν. Καταλαβαίνεις όμως ότι αυτό δε στέκει ε. Και ακόμα και όταν στέκει είναι κατακριτέο. Αλοίμονο αν βγάζουν τα συγκροτήματα μουσική με βάση το τι θέλει ο κόσμος. Αν αυτό δεν είναι ξεπούλημα τότε τι είναι?

Παρατήρηση: Δε μιλάω συγκεκριμένα για τάλλικα.

Απ’ ότι κατάλαβα η ουσία των ποστ του Darth είναι πως θα προτιμούσε να έβλεπε τους Metallica να γυρνούσαν στον περισσότερο κλασικό ήχο τους, βγάζοντας όμως μια δισκάρα αντάξια του παρελθόντος, κατ’ ανάλογο τρόπο με άλλα συγκροτήματα όπως η Priest π.χ. Να βγάλουν έναν δίσκο που θα τιμάει το όνομα τους, το παρελθόν τους, και θα ικανοποιεί ταυτόχρονα τους οπαδούς τους.

Συμφωνούμε καταρχάς όλοι ανεξαιρέτως πως δίσκοι όπως το Master of Puppets ή το Ride The Lightning είναι αριστουργήματα. Και πιστεύω όλοι θα λέγαμε το ίδιο και για το Black Album. Ήταν οι στιγμές που δόξασαν τους Metallica. Ξέρουμε επίσης πως σε θέματα marketing κλπ οι Metallica μας έκαναν νερά κατά περιόδους, ειδικά απο τη δεκαετία του 90 και μετά.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δε θα χάλαγε κανέναν να ξαναβγεί ένα αριστούργημα αντάξιο του Master! Και να μιλάγαμε για την “θρυλική επιστροφή!”. Ωστόσο, εγώ εστιάζω στον παράγοντα δημιουργικότητα, την οποία και βάζω πάνω απ’ όλα. Το Painkiller πχ, που αναφέρθηκε, δεν ήταν απλά μια “επιστροφή σε παλιότερες φόρμες”, αλλά ήταν παράλληλα και μια επανατοποθέτηση ως προς το ποιός είναι ο ήχος των Priest, και ήταν απλά ένα κορυφαίο συνθετικά άλμπουμ, γεμάτο φοβερές συνθέσεις και αυτοπεποίθηση.

Αν λοιπόν οι Μετάλλικα κυκλοφορήσουν έναν τόσο καλό δίσκο, με τόσο φοβερά τραγούδια, δε θα με ενοχλήσει αν ακούγεται πολύ όπως τα παλιά τους, όσο αφορά τον ήχο. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι να έχει ωραίες συνθέσεις. Αν όμως θυσιάσουν την δημιουργικότητα στον βωμό του παλιού ήχου, τότε δε θα μου άρεσε. Εν ολίγοις, διαλέγω την δημιουργικότητα, και δε με ενδιαφέρει αν αυτή κινείται σε thrash φόρμες ή σε alternative φόρμες, ή ή. Αν είναι να διαλέξω ανάμεσα στο “αριστούργημα” και στο “master of puppets no.2”, θα διάλεγα το πρώτο.

Εξάλλου το thrash των 80ς ήταν το thrash των '80ς. Κάθε μουσική είναι συνδεδεμένη και με την περίοδο της. Ακόμα και το Painkiller έχει έναν πιο “90ς” ήχο σε σχέση με τα παλιά των Priest. Που σημαίνει οτι αλλαγή θα υπάρξει, το θέμα είναι πόσο μεγάλη θα ναι αυτή η αλλαγή, και πόσο ηθελημένη. Και, προσωπικά, απο το να χτυπιέμαι με ριφ τύπου Master Of Puppets no.2 (απλά λίγο διαφορετικά), προτιμώ να πωρώνομαι με τη συνολική σύνθεση, ας είναι και jazz που είπα πριν.

Μη ξεχνάμε και τα live εξάλλου, όπου οι Metallica πάντα τιμούν όλες τις δουλειές τους. Θα παιχτεί το Master, ή το Battery, θα πωρωθούμε όλοι. Αλλά να χωθεί στο καπάκι και ένα πανομοιότυπο Master no.2? Οκ, καλή φάση, αλλά σίγουρα στις καρδιές μας όλοι θα έχουμε το πρώτο. Ενώ μια φοβερή σύνθεση, ό,τι μουσική και αν είναι, πάντα έκανε τη διαφορά.

Αυτή είναι η άποψη μου :slight_smile:

@Manos87

Καταλαβαίνω τι εννοείς και σίγουρα δεν είμαι καθόλου της απόψεως ότι ένα συγκρότημα δεν πρέπει να παρεκλίνει από μια συγκεκριμμένη ρότα, αν μη τι άλλο είναι όντως βαρετό να ακούγεται συνέχεια το ίδιο πράγμα. Απλά(γνώμη μου) το πως θα πετύχει κάποιο συγκρότημα την αλλαγή αυτή είναι κάτι που διαφέρει από συγκρότημα σε συγκρότημα. Για να μην τα ξαναγράφω σου δίνω Link από Post μου σε αντίστοιχο Topic.

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=413569&postcount=44

Mε έπιασες κατά 50%. Το άλλο 50% συνοψίζεται σε αυτό το μέρος που Quotara. Όταν εννοώ ένα 2ο Master Of Puppets το εννοώ με τον τρόπο που το Painkiller ήταν ένα νέο Screaming For Vengeance, όπως και κάθε Album που βγάλαν κατά τη δεκαετία του 80 ήταν ένας επαναπροσδιορισμός όσων είχαν κάνει πιο πριν. Ούτε από τους Priest θα ήθελα αντί για το Painkiller ένα 2ο “Sad Wings Of Destiny”, με τις ρετρό φάσεις ποτέ δεν τα πήγαινα καλά και πάντα ήμουν εναντίον και αν γινόταν κάτι τέτοιο μάλλον θα μου άρεσε ψιλοφανμπόικα αλλά και πάλι δε θα κόλωνα να πω ότι είναι μια καλή ανακαινισμένη παλιατζούρα.

για να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα και να πωρωθείτε κι εσείς όπως κι εγώ σας προτείνω να δείτε το βιντεάκι από το ozzfest που ανέβηκε ο King Diamond(θεός) στη σκηνή και παίξανε το Mercyful Fate(το 11λεπτο medley από το Garage Inc.) και τα σπάσανε ΟΛΑ!

Σώπα μωρέ, οκ απόψεις ανταλλάσουμε και κουβέντα κάνουμε, δεν έχουμε δα να χωρίσουμε και τα χωράφια με τα πρόβατα. Αν ήταν να συμφωνούμε σε όλα γάμα τα, κάθε Thread θα ήταν 2-3 σελίδες και θα ταν και ξενέρωτο χωρίς κατινιές και ψηφιακά μαλλιοτραβήγματα(:lol: :lol: :lol: ).

Στείλε κάνα Link γιατί είμαστε τεμπέληδες.

yes sir!