+10000000
ας μην το γρουσουζευουμε ομως
+10000000
ας μην το γρουσουζευουμε ομως
Σε καμμια περιπτωση!!! Μακαρι να βγαλουν εναν δισκο κοινης αποδοχης που θα μας κανει να πουμε οτι “αυτοι ειναι οι Μεταλλικα να παρει!”.
Προφανώς γιατί όταν βγαίνει ενας νεος δισκος των Μεταλλικα γινεται ο χαμος. Εχω καμια 3 Demo με οτι να ναι τραγουδια. Το Youtube εχει γεμιση μαλακιες και ιμιτασιον εκδοσεις. Οποτε οταν πλεον παιζουν δικο τους τραγουδί, όσο μάπα μπορει να είναι όλοι λέμε :Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
Με αποτελεσμα όταν βγει το album και ακουσαμε και τα άλλα να με μας στείλουν στον μαγνητικό τάφο του.#-o :lol:
Λοιπόν,το death magnetic όταν βγει θα το ακούσουμε και θα μας φανεί τρελή μούφα και θα βρίζουμε τον james,θα μποϊκοτάρουμε τις συναυλίες(όλοι εκεί θα μαστε),θα φωνάζουμε συνθήματα τύπου “πετάξτε τα όργανα και φύγετε από δω”.Η αξία του θα αναγνωριστεί μετά από κάποια χρόνια,όπως το st. anger.
Μιάς και τώρα παίζει το Frantic και εντάξει, είναι άλλο να γράφεις και να ακούς το δίσκο ταυτόχρονα απο το να το έχεις απλά στο μυαλό σου, τουλάχιστον στο δικό μου αυτί ακούγεται απίστευτο. Το μόνο αρνητικό, ότι 3-4 κομμάτια όντως είναι fillers και για αυτό ξανερώνουν. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του θερίζει, δε βρίσκω δηλαδή να υστερεί σε κάτι σε σχέση με τα κομμάτια απο την αρχή της καριέρας τους.
Δηλαδή, πόσο συχνά ακούμε τέτοιες ριφάρες?
υ.γ. στα αρνητικά και ο ήχος των ντράμς, αν και όχι στο βαθμό που του αποδίδουν, αλλά και οι στοίχοι. Ως μουσική όμως απλά θερίζει.
ο ήχος σε ένα δίσκο αλλάζει σημαντικά το αποτέλεσμα, θεωρώ το st, anger μέτριο δίσκο που ήχος το σκοτώνει. φυσικά και υπάρχουν καλά τραγούδια αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να το ακούσω από την αρχή μέχρι το τέλος, με κουράζει. ίσως αν κάνω ένα διάλλειμα και δεν ακούσω το invisible kid:sleep: κάτι γίνεται. αλλά από το αγπημένο μου συγκρότημα και μετά από 6 χρόνια αναμονής περίμενα κάτι καλύτερο.
Well, εγώ απο την άλλη δεν είμαι φανατικός τους, για αυτό ίσως το είδα και πιο χαλαρά. Απλά ντάξει, βρήκα την όλη αντίδραση και αναμονή υπερβολική αν σκεφτείς ότι μιλάγαμε για ένα μεγάλο σε ηλικία συγκρότημα που ακριβώς είχε πολλά χρόνια αποχής.
όπως είπα και κάπου αλλού κάθε σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει ένα καινούριο master of puppets ή να ξαναπαίξουν thrash…δεν το έκαναν στα νιάτα τους γιατί να το κάνουν τώρα?
Προσωπικά δε θα με ενδιέφερε τόσο να πω “αυτοί είναι οι Metallica” (με την έννοια του να αναμασήσουν ιδέες του παρελθόντος) όσο να πω “αυτός είναι δίσκος!”… Να έχει μια φρεσκάδα ρε γαμώτο, μια δημιουργικότητα. Ας παίζουν και jazz που λέει ο λόγος. Να έχει ωραίες συνθέσεις. Ζητάω πολλά?
Δεν διαφωνω με αυτο που λες και εγω δεν το εγραψα αυτο με την εννοια του να αναμασησουν καποια δουλεια του παρελθοντος αλλα του να βγαλουν κατι τοσο δυνατο που να θυμιζει ποσο κορυφαιους δισκους ειχαν βγαλει πριν απο 20-15 χρονια.
Να ρωτήσω κάτι? Σας αρέσαν τα Testament - The Gathering, Kreator - Violent Revolution, Judas Priest - Painkiller. Πριν μου πείτε ότι είμαι Off Topic απαντήστε μου.
εμένα μου αρέσουν όλα τα παραπάνω…
Όλα τα παραπάνω συγκροτήματα κάναν αλλαγές στον ήχο τους και πειραματιστήκαν, οι Kreator ψαχτήκαν με Industrial και πιο μετά με Goth στοιχεία, οι Testament μπορώ να πω ότι το πήγαν λίγο εμπορικά το πράμα και γιαυτό γίναν Testallica, οι Priest βγάλαν δίσκο με σύνθια και pop στοιχεία και όμως και οι 3 τους(υπάρχουν και άλλα παραδείγματα απλά βαριέμαι να θυμάμαι τώρα) γυρίσαν με έναν ήχο που δηλώνει το τι ήταν κάποτε αλλά από την άλλη εκσυγχρονίσαν τον ήχο τους, βγάλαν και άλλες πτυχές του παλιού τους ήχου και δε θεωρηθήκαν αναμάσημα των παλιών μεγαλείων(για πολλούς το Painkiller αποτελεί αποκορύφωμα καριέρας ενώ για μένα στα σίγουρα το Gathering είναι το δικό τους αποκορύφωμα και με μεγάλη άνεση). Γιατί δηλαδή αν οι Metallica βγάζαν ένα δίσκο σύγχρονου Thrash θα αποτελούσαν αναμάσημα ιδεών? Στο κάτω κάτω τα Ride, Master, Justice αποτελούν εξέλιξη, δεν έιναι αλλαγή, πόσο διαφέρου πια μεταξύ τους? Δεν παίζουν Thrash στο ένα Jazzcore(νέο ειδός να κατοχυρωθεί η ονομασία:lol: :lol: ) και Industrial στο παράλο. Γιατί ας πούμε για όλους του άλλους επιθυμούμε να “επιστρέψουν εκεί που ανήκουν” και σε πολλές φορές να ικανοποιούμαστε με οτιδήποτε retroμαλακία κάνουν (οι παραπάνω για μένα αποτελούν άριστο παράδειγμα προσαρμογής του παλιού τους ήχου στα δεδομένα της εποχής και έτσι θα έπρεπε να γίνεται η δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις) και με όλους “επιστρέφουν εκεί που ανήκουν πραγματικά” ενώ με τους Metallica ακόμα και Drone Samba με τσιφτετελομπιτόνια να κάνουν θα πρέπει να το γουστάρουμε όλοι επειδή “οι Metallica κοιτάζουν μπροστά και καθοδηγούν τον κόσμο” δηλαδή όλοι αυτοί που ανέφερα είναι μαλάκες και “φοβούνται μη χάσουν την πελατεία και κλείσουν το μαγαζί”?
May the Force Be with You! …And guide you through all wicked, disorienting tricks of mighty Lars!
Συμφωνω κι εγω εδω. Πανω απο ολα να υπαρχει εμπνευση και δημιουργικο πνευμα.Δεν σημαινει οτι αν πειραματιστουν ή εξεληχθουν αυτο που θα βγει δεν θα ειναι Μεταλλικα. Ας μην ειμαστε προκατειλημμενοι. Αρκει να ισχυει αυτο που ειπα στην αρχη.
νομίζω ότι οι Metallica πέρα από το kill 'em all δεν έχουν άλλο κλασσικό thrash δίσκο. ξεχνάς έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, οι metallica άλλαξαν ύφος και πούλησαν όσο και τα τρία συγκροτήματα δεν θα πουλήσουν ποτέ! κατάφεραν να περάσουν σε άλλο επίπεδο ρε παιδί μου πως να το κάνουμε, τους ακούνε από μεταλλάδες μεχρι σκυλάδες, house-αδες κοκ. τα συγκροτήματα που αναφέρεις όπως και πολλά άλλα(π.χ. paradise lost) άλλαξαν ύφος και πάτωσαν εμπορικά με συνέπεια να επιστρέψουν στα σίγουρα. έτσι είναι.
πάει στον Darthvader…
ακριβως το ιδιο λεω και εγω…
Καλά αυτό το θέμα με το πόσο Thrash είναι οι Metallica το χω πει ήδη 2 φορές εδώ μέσα αναλυτικά αλλά εδώ θα είμαι σύντομος. Είναι δυνατόν η βίβλοι του Bay Area και του Technothrash να μην είναι Thrash?. Βάλε δίπλα δίπλα τα Hit The Lights, Seek And Destroy και Disposable Heroes, Dyers Eve και πες μου ποιο είναι πιο Thrash. Οι Priest μπορεί να μην έχουν πουλήσει όσο οι Metallica αλλά μια χαρά πάμπλουτοι είναι και αυτοί, οι Testament ποτέ δεν πουλούσαν τα κέρατα τους αλλά έχω την εντύπωση ότι και πάλι μια χαρά πουλούσαν, όπως και οι Kreator. Συν τοις άλλοις μια δεκαετία και 3-4 δίσκους το κάναν αυτό όχι ένας δίσκος και άντε στα παλιά. Αλλά και να μην πουλούσαν όντως τι έγινε είναι μαλάκες και ξεπουλημένοι που το κάναν, τους Maiden γιατί τους κράζετε ότι παίζουν συνέχεια Safe μη και χάσουν πελατεία? Όσο έχουν πουλήσει και οι Metallica, τόσο έχουν πουλήσει και αυτοί. Αν μη τι άλλο ξέρω την πορεία όλων αυτών και έχω προσέξει και τι στάση κρατάνε απέναντι στο κοινό τους και όλοι τους ήταν πολύ πιο μετρημένοι από τους Metallica, πολύ πιο ακέραιοι και πολύ πιο εντάξει με το κοινό τους ενώ οι Metallica εδώ και 15 χρόνια προμοτάρουν συνέχεια τους δίσκους τους με εντελώς μαλακισμένο τρόπο και με την ελπίδα να ακούσει ο οπαδός ένα Metallica Riff, συμπεριφορά γαιδάρου με καρότο όπως είχα ξαναπεί. Και για να χουμε καλό ρώτημα γιατί είναι τόσο μάπα, ξέκωλα και ξεπουλημένα το Chameleon, το Strange And Beautiful, το Hear In The Now Frontier, το Falling Into Infinity, το Turbo, το Cold Lake και ένα σωρό Albums που βαριέμαι να γράφω μόνο και μόνο για τη μουσική κατεύθυνση τους(μιας και το θέμα καλά τραγούδια είναι υποκειμενικό) ενώ ότιδήποτε κάναν οι Metallica είναι ανανέωση για τη σκηνή και πειραματισμός και και και. Σιγά την Avant Gardίλα ρε παιδιά. Θες να ακούσεις συγκροτήματα που δεν κολώναν μια και ας μην πούλαγαν ποτέ(κάποιοι από αυτούς)? άκου Coroner, άκου Voivod, άκου Queensryche(που βγάλαν το Promised Land στο καπάκι μετά από ένα δίσκο που τους έκανε Rock Stars). Μπορεί το Jugulator να μην ήταν Painkiller αλλά οι μετα-Black Album Metallica κάποια τραγούδια του(Burn In Hell, Cathedral Spires, Bullet Train) δεν τα βλέπαν ούτε με το κυάλι ούτε συνθετικά, ούτε σε θέμα τσαμπουκά(και ας τους ρίχναν μια δεκαριά χρονάκια οι Priest) και μια χαρά δεν κολώσαν να δώσουν κάτι νέο στη δισκογραφία τους(όπως πάντα εξάλλου, όλοι οι δίσκοι των Priest κράζουν τίνος συγκροτήματος είναι αλλά κανένας δε μοιάζει με τον προηγούμενο) αλλά αυτοί δεν είχαν υποστηρικτές όπως οι Metallica. Μη γκρινιάζουμε πάντως για Maiden Fanboyλίκι λες και οι Metallifans δεν είναι εξίσου κολλημένοι. Πάω να ακούσω τώρα το ξεπουλημένο και Safe “Enemy Of God” μιας και τα λαμόγια ξέρουν ακόμα να γράφουν τραγούδια.
Νταρθ, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν αλλά αυτοί που θα πουν ότι οι μετάλλικα έκαναν νεωτερισμούς και μπράβο τους κτλ και γενικώς όλοι αυτοί οι φανμπόυδες (δεν το λέω με αρνητική έννοια) ή δε θα ξέρουν καν ποιοι έβγαλαν αυτούς τους δίσκους που λες, ή και αν ξέρουν δε θα ακούν αυτά τα συγκροτήματα.
Αντίθετα αυτοί που είπαν πχ ότι οι Helloween ξεπουλήθηκαν με το Chameleon πχ θα πουν επίσης ότι οι Metallica ξεπουλήθηκαν με το Load. Και μιλάμε για παλιώτερους οπαδούς και φυσικά into heavy metal.
Δεν υποστηρίζω κάποια από τις 2 απόψεις, απλά η ερώτησή σου στην ουσία δεν έχει νόημα
πολλά τα θέματα. λοιπόν είπα κλασσικό thrash δίσκο γιατί μόνο αυτός είναι από την αρχή μέχρι το τέλος…το dyers eve είναι ΕΝΑ σε ένα ολόκληρο δίσκο! δηλαδή το Justice είναι κλασσικό thrash?? ή το ΜΟP?? Δεν κατηγόρησα κανένα από τα παραπάνω συγκροτήματα που αναφέρεις ως ξεπουλημένα, καλά έκαναν και έπαιξαν όπως ήθελαν, αλλά και το turbo δεν είναι καλός δίσκος, και το falling into infinity είναι μετριότατο και το hear in the now frontier είναι απαράδεκτο κοκ. οι metallica έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους, εκτός από maiden k ac/dc ποιο άλλο συγκρότημα metal τους πλησιάζει? οι kreator είναι πολύ μεγάλη μπάντα και έχουν τον σεβασμό μου γιατί ότι και να προσπάθησαν να παίξουν το έκαναν καλά.