Μetallica

μαλλον,δεν ξερω,ισως κολλαω μονο εγω…δε με συγκινει να ακουσω τπτ απο κει ζωντανο…δεν μου βγαζει δλδ αυτη την πορωση,τπτ…σε σχεση με 2-3 καινουρια,που θα ηθελα να τα ακουσω ζωντανα δλδ…

To Φραντικ γ@μάει ασύστολα, και ειδικά το outro είναι άκρως κ@υλωτικό 8)8)8)

Μια χαρά κομμάτι είναι το Frantic δεν θα με χάλαγε να το άκουγα live.

Ας μιλήσω και εγώ ο μη Μετάλικα φαν, γιατί βαρέθηκα να διαβάζω τους ίδιους και τους ίδιους :stuck_out_tongue:

Δεν έχω βρει χρόνο να ακούσω το Death Magnetic και όταν το ακούσω θα ποστάρω στο εκεί τόπικ, αλλά ξέρω από αυτά που έχω διαβάσει ήδη πως ο δίσκος θα με ξενερώσει και για αυτό δεν καίγομαι. Εξηγώ το γιατί (και το οποίο είναι εν γένει η άποψη μου για τους Μετάλικα)

Οι Ισπανοί λένε στους ταυρομάχους τους “ποτέ μη δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό στην αρένα, γιατί το κοινό πάντα ζητάει και κάτι περισσότερο”. Αυτό το σφάλμα έκαναν κάποτε οι Μετάλικα (το '84 γεννήθηκα, δε τα έζησα προφανώς real time όλα αυτά) με το Ride The Lightning και ποτέ κανένας άλλος δίσκος τους δε με κέρδισε.

Είμαι ένας από αυτούς τους λίγους, που θεωρεί μόνο αριστούργημα των Metallica το Ride The Lighting (και είμαι ανάμεσα σε Kill em All και Master για 2ο, αλλά για το 1ο είμαι κάθετος!:p). Δεν έχει νόημα να μιλήσω για το δίσκο τον ξέρετε όλοι σας. Εκεί οι Μετάλικα έδωσαν κατ΄εμέ τον καλύτερο τους εαυτό και δεν κόλωσαν να πούνε τι τους αρέσει. Δημιούργησαν ένα δίσκο ορόσημο που όμως είχε ένα κακό. Είχε απαιτήσεις από τον ακροατή. Όποιος το άκουγε θα έπρεπε α) να έχει ακούσει πρώτα κάποια άλλα πράγματα που θα του επέτρεπαν να χωνέψει το δίσκο και β) να μην είναι προκατειλημμένος σε τέτοια ακούσματα. Και τα 2 σημαίνουν λιγότερη εμπορική επιτυχία αφού απευθύνονται σε μικρότερο κοινό άρα θα άρεσαν σε ακόμα λιγότερο κόσμο.

Για αυτό το λόγο, οι Μετάλικα όπως το νιώθω εγώ, άρχισαν να κόβουν κάποια “μη δημοφιλή” στοιχεία από τη μουσική του Ride The Lighting μέχρι να γίνει αρκετά “εύπεπτος” από το ευρύ μέταλ κοινό. Η πορεία αυτή πετσοκώματος κατέληξε στο “Black Alboum”, όπου οι Μετάλικα πλέον απευθύνονταν και στο μη μέταλ κοινό. Δεν είμαι μεταλάς και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό από τη στιγμή που παρέμεναν καλοί. Δε μπορώ όμως να θεωρήσω κανένα από τα επόμενα album τους αριστουργήματα. Τα θεωρώ καλούς δίσκους και έως εκεί. Για μένα όλα είναι εμφανώς κατώτερα του Ride και πάντα θα με ξενερώνει πως οι Μετάλικα επέλεξαν να δώσουνκάτι λιγότερο από αυτό που πραγματικά μπορούσαν και η επιστροφή τους σε ένα ήχο, όπως το “And Justice For All” δε θα με κάνει να πετάξω τη σκούφια μου.

Γνωρίζω πως είμαι μειοψηφία (δεν είμαι γκαβός), αλλά έτσι νιώθω…:slight_smile:

to frantic gamai…entaksi sto xalaro

Θα το ακούσεις δηλαδή όντας (καλά το γράφω?) προκατειλλημένος. (καλά το γράφω?)

αν εννοείς το προκατειλημμένος όπως το έγραψα στο ποστ μου, όχι. Δε θα το ακούσω προκατειλημμένος. Αν θες να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ με τον όρο προκατάληψη, δες τα τελευταία ποστ για του Theater. Για παρόμοιο είδος προκατάληψης μιλάει ο Outshined.

Αν εννοείς προκατάληψη το ότι έχω διαβάσει το review και προσπαθώ να φανταστώ εκ των προτέρων αν θα μου αρέσει η όχι (όπως συμβαίνει με όλα τα review του μάταιου τούτου κόσμου), τότε ναι. Είμαι προκατειλημμένος και αν ο δίσκος μου θυμίζει όντως And Justice, τότε δε θα μπορέσω να τον θεωρήσω αριστούργημα…

Μe 2.

KYRIAKH STIS 12 TO BRADY TO MTV (ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟ ROCK AM RING ΦΕΤΟΣ

ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ.

ΕΙΠΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥς ΤΩΝ METALLICA…ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ.

Οι Metallica είναι υποψήφιοι για το Rock?n?Roll Hall Of Fame. Στο site του fan club έγραψαν:

We’re honored to be among the nine nominees being considered for induction into the Rock and Roll Hall of Fame . . . has it really been 25 years since our first record came out? Yeah, that’s the criteria to be nominated and we’re keeping company this year with Jeff Beck, Chic, Wanda Jackson, Little Anthony and the Imperials, Run D.M.C., the Stooges, War, and Bobby Womack.
Of course we don’t know yet if we’re really in . . . the official inductees for this year are not announced until January 2009. So as we always say, keep watching here for more info. The big ceremony will be held April 4, 2009 in Cleveland.

Το “Justice” και το “Master” δε θα έλεγα ότι είναι και ιδιαίτερα εύπεπτα albums, το αντίθετο μάλιστα… το αν σε κερδίζουν με τη μία είναι άλλο θέμα, εδώ μιλάμε για κατανόηση της μουσικής…
Απ’την πλευρά μου θεωρώ πως δεν έγιναν πιο εύπεπτοι πριν μπει η δεκαετία του '90…

Για τη “μετά-Justice” εποχή ασυζητητί… πριν όμως… :wink:

Το ίδιο εννοούμε λίγο πολύ… :wink:

Το μόνο στο οποίο διαφωνούμε είναι πως εγώ πιστεύω πως τα Master και Justice απευθύνονταν πλέον σε ένα ευρύτερο κοινό και εμένα δε μου αρέσουν και τόσο πολύ :stuck_out_tongue:

Τροφή για κουβέντα, σε πια θέση βάζετε το Death Magnetic μεταξύ των δίσκων των Metallica?
H δική μου λίστα για αυτή την εποχή είναι:

1.Ride
2.Master
3.Justice
4.Kill
5.Magnetic
6.TBA
7.Load
8.Reload
9.St. Anger

Για να δούμε…

χοχοχο
μισηστε με :stuck_out_tongue:
1.TBA
2.Master
3.Justice
4.Ride
5.Kill
6.Magnetic
7.Reload
8.St. Anger
9.Load

Με χρονολογικη σειρα θα τα εβαζα εγω.Εκτος του τελευταιου που δεν το εχω ακουσει ακομα τοσο
ωστε να το κρινω σε σχεση με τα υπολοιπα.

Μεχρι τωρα για μενα…

Ride The Lightning
…And Justice For All
Master Of Puppets
Black Album
Load
Death Magnetic
Kill 'Em All
Reload
St. Anger

Συμπαθατε με αλλα δε με πολυαρεσει το Kill 'Em All…:slight_smile:

Αφού έχουμε και τέτοια (off topic βέβαια), για σήμερα έτσι έχει η σειρά:

Master of Puppets
Load
Black Album
…And Justice For All
Death Magnetic
Ride the Lightning
Reload
St. Anger
Kill 'Em All

Justice
Master
Ride
Magnetic
Black
ReLoad
Kill em All
St.Anger
Load

Σας έστειλα ε?? Κι’ όμως έτσι είναι η λίστα μου

Παιχνιδάκι, παιχνιδάκι; Κι εγώ!

1. …And Justice for All
  2. Load
  3. Master of Puppets
  4. Kill 'em All
  5. Metallica
  6. Ride the Lightning
  7. ReLoad
  8. Death Magnetic
  9. St. Anger

H κουβεντούλα για τα άλμπουμ μάλλον ταιριάζει περισσότερο εδώ! :stuck_out_tongue:

Και επειδή μου αρέσει και μένα αυτο το παιχνιδάκι:

1 - Ride The Lightning
2 - Master Of Puppets
3 - Metallica
4 - Load
5 - And Justice For All
6 - Death Magnetic
7 - Kill’ em All
8 - Reload
9 - St. Anger