Μetallica

Χειροτεροι ή καλυτεροι, δεν εχει σημασια, και δε θα το μαθουμε. Δεν καταλαβαινω το νοημα του ποστ σου, αλλα για μεγαλη ξεροκεφαλια μου μυριζει.

3 Likes

Ακούγεται καμιά κλανιά στο St. Anger? Δεν νομίζω! Εκεί που δεν κλάνουν αλλά όμως ρεύονται είναι στο Garage Inc. Στο τέλος του Blitzkrieg τού ξεφεύγει ένα επικό ρέψιμο του Papa Het.

Και στο Die Die My Darling…

1 Like

Προφανώς μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά του “κάνουμε αυτό που νομίζουμε σωστό” με το “το μέταλ πέθανε”. Το ένα δεν είναι προκλητική δήλωση, το άλλο είναι.

Η τελευταία παράγραφος είναι μία άστοχη γενίκευση. Νομίζω πως παραδείγματα τύπου Manowar από την πλειοψηφία των μεταλλάδων αντιμετωπίζονται σαν γραφικά, άρα το “μακρύ μαλλί, δερμάτινο και μόνο Θρας” δεν είναι προαπαιτούμενο του να σε δεχτεί ή να σε απορρίψει το κοινό σου. Και δε νομίζω πως συνδυάζεται με τη δήλωση του περί “U2 version of Metallica”. Προφανώς αυτό δεν πήγαινε στη μουσική (που λέει πως δεν αναφέρεται σε αυτήν), αλλά στο Image. Και τώρα μακρύ μαλλί δεν έχει απ΄όσο θυμάμαι από την τελευταία φορά που τους είδα, με δερμάτινα δε βγαίνει, “μπαλάντες” έχουν άφθονες αλλά το κοινό τους είναι μεταλλάδες.

Ναι, τη δήλωση ότι κάνουμε αυτό που θέλουμε και δε μπαίνουμε σε καλούπια την έχουν κάνει εκατοντάδες φορές και βασικά ο πρώτος που την έκανε ήταν ο Cliff. Σεβαστό, ευπρόσδεκτο και τίμιο. Ακόμα και αν η εξέλιξη τους πάει σε μονοπάτια που δεν αρέσουν. Όπως λέει “you can jump off at any poin”.

Φαντάζομαι όμως πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτό από το ότι “metal is suffocating us” και “the death of heavy metal”.

Αν θέλουμε να μιλάμε για το 1% που τους απέρριψε βλέποντας τις φώτο του Load ή για τον έναν που φέρνει ως παράδειγμα που τους θεώρησε ξεπουλημένους επειδή έκαναν videoclip μπορούμε να το κάνουμε αλλά δε βλέπω ουσία.
Αν θέλουμε να μιλάμε για τον επαρκή αριθμό οπαδών τους που δεν του άρεσε το μπαράζ δηλώσεων για το πόσο ξεπερασμένο είναι το μέταλ και πόσο συντηρητικό, βασισμένο σε νόρμες κοκ, ε εκεί μάλλον είχαν άδικο.
Είδαμε άλλωστε και πόσο “προοδευτικό” ήταν το κοινό του “diverse” Glasto απέναντι τους.

Long story short, δε χρειάζεται να φέρνουμε ακραία παραδείγματα για να υπογραμμίσουμε τη θέση μας. H συγκεκριμένη δήλωση δεν είναι επιθετική ή προκλητική, είναι απλά άστοχη γιατί γενικεύει την εξαίρεση. Άλλες ήταν, τις ανέφερα παραπάνω.

4 Likes

Γιατί τι έγινε με το κοινό του Glasto ?

Καλά τώρα κλαιν μαιν ποιοι arctic monkeys και ποιοι mogwai… δεν είχαν πρόβλημα με το κοινό όταν τελικά έπαιξαν και αυτό μετράει.

2 Likes

παιδιά έχετε ανοίξει μια φοβερή συζήτηση για Load/Reload - κάποιες σκέψεις μου προς σχολιασμό, για να πάει κ η συζήτηση κάπου αλλού

1. το legacy των L/R θα φανεί όταν θα έρθει η ώρα της επανέκδοσης. θα την κάνουν/θα κάνουν κάτι ? και αν ναι, θα τιμήσουν ζωντανά τα αλμπουμ ? έχουν περάσει κ 20 χρόνια πλέον. εκεί θα φανεί κατ’εμέ αν οι metallica θέλουν τα L/R στο legacy τους ή οι δηλώσεις ήταν ναχαμε-ναλέγαμε

2. αν έκαναν live με τις γνωστές ψηλές τιμές τους κ έπαιζαν όλο το Load φερ’ειπείν + 1.5 ώρα κλάσικς¨

2.1 θα πληρώνατε να το δείτε ?
2.2 θα είχαν εμπορική επιτυχία ? θα άντεχαν πχ world tour ?

1. έχω μια ιδέα ότι ίσως τα L/R είναι το exit strategy του κοντού για τα γεράματα. να το γυρίσει σε ακουστικά show με διασκευές κ κομμάτια από τότε…

2. την κωλοτούμπα του χάμερ Ελλάδος που μια έλεγε σε μουσικούς να κάνουν το Load σουβέρ κ μετά το έβαλε στα καλύτερα των 90s, το θυμάμαι. στο εξωτερικό, έγιναν αντίστοιχες ? πχ έχετε δει λίστες που το load είναι στα καλύτερα τις δεκαετίας (μέταλ ή/και γενικά) ?

3. αν κ θα πέθαινα να ακούσω τα album live, πριν 2 χρόνια στην Αγγλία που μένω έπαιξαν το King nothing κ ομολογώ ότι Live, σαν να έχασε, να γκέλαρε. δεν ξέρω, δεν με “έπιασε” όπως θα περίμενα…

2 Likes

Προσωπικά θα γούσταρα ένα τέτοιο τουρ και πολύ πιθανά θα πλήρωνα για να το δω. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσαν να κάνουν ολόκληρη περιοδεία μόνο και μόνο γι αυτό. Δεν είναι όσο εμπορικό όσο το Black Album ούτε έχει το impact του Master… ούτε του Kill em all.
Σε sites του εξωτερικού έχω δει να το αποθεωνουν πλέον, η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πώς το αντιμετώπισαν όμως όταν βγήκε. Για το χαμμερ ξέρω γιατί το διάβαζα τότε. Βέβαια για να μην είμαστε και άδικοι είχε πάρει και 10αρια από 2 ή 3 συντάκτες τότε.

2 Likes
  1. Επανέκδοση είπαν πως θα κάνουν για όλα τα άλμπουμ, άρα και για τα Loads -θεωρώ εγώ-. Προς το παρόν ανακοίνωσαν AJFA και ΤΒΑ για του χρόνου. Θα έχει την επιτυχία του Puppets ή του ΚΕΑ που έγιναν 30.000 limited κόπιες του -ακριβού- box set sold out άμεσα; Μάλλον όχι.

2.1 Εγώ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ.
2.2 Θεωρώ πως δε θα έκαναν extended περιοδεία, ούτε σε στάδια λ.χ. Βασικά θα χαιρόμουν για 3-4-5 συνεχόμενα βράδια σε μερικές πόλεις όπως κάνουν συνήθως σε Κοπεγχάγη και Λονδίνο που θα έπαιζαν αυτά τα τραγούδια.

Από εκεί και πέρα, το Load το Hammer το είχε υποδεχτεί σχετικά καλά. Οι μουσικοί που έκαναν τέτοια σχόλια στο The Last In Line ήταν σχετικά λίγοι (οι ερωτήσεις στη συγκεκριμένη στήλη ήταν οι ίδιες άλλωστε) και μάλλον τους έκραζε και το Χαμερ. Στο εξωτερικό, ή ακόμα και στο forum του φαν κλαμπ τους τα Load/Reload θεωρούνται τα χειρότερα πλην St. Anger. Στο 90% σίγουρα κάτω από το DM.

Το King Nothing για μένα ήταν ευχάριστη προσθήκη, εκεί που θα έλιωνα θα ήταν με The House…, Fixxxer, Bleeding Me, Outlaw, Until it Sleeps κοκ. Νομίζω πως δε θα κάνουν ποτέ περιοδεία βασισμένη στα Loads πάντως.

Αρκει να βλεπω τους Metallica live δεν με νοιαζει και τοσο τι θα παιξουν…
Θα θελα να ακουσω Fixxxer, Ronnie και Low man’s lyric live

Και στο Hit the lights υπαρχει ρεψιμο…

Το 1% ειναι αυθαιρετο η’ εχει προκυψει απο ερευνες :stuck_out_tongue:;

1 Like
  1. Δε βρισκω καμια αστοχη γενικευση στα λεγομενα του James. Λεει αυτα που ελεγε και πριν 30 χρονια, και πριν 20, και πριν 10. Νιωθουν περιορισμενοι απο τις ταμπελες, και συγκεκριμενα απο την ταμπελα του μεταλ, και δεν ειναι κατι με το οποιο θελει να υπαρχει συνειρμος στο μυαλο του κοσμου. Ο James (και γενικα οι Metallica) νοιαζονται για την Metallica Family, οσο κλισε και cheesy να ακουγεται αυτο. Το κοινο τους μπορει να ηταν μεταλλαδες το 1985. Τωρα το κοινο τους ΔΕΝ ειναι μεταλλαδες. Τουλαχιστον οχι στην Αμερικη, που ειναι και η βαση τους, αλλα και η μεγαλυτερη τους αγορα. Στην παλαιολιθικη και κολλημενη Αγγλια, μπορει και να ειναι κατα βαση μεταλλαδες. Το 1999 πηρα μεχρι και την 16χρονη τοτε αδερφη μου και μια φιλη της στη Ριζουπολη, γιατι απλα ηταν οι METALLICA. Καθε μα καθε φιλος μου που ΔΕΝ ειναι μεταλλας (αρα και καθε φιλος μου γενικοτερα), θα πηγαινε ή εχει παει ευκολα σε συναυλια Metallica.

2. Το ποσοστο που τους απερριψε βλεποντας τις φωτο του Load ή επειδη κουρευτηκαν, ειναι μαλλον πιο κοντα στο 20-30% απο αυτους που τους ακολουθουσαν φανατικα ή τακτικα μεχρι τοτε, για να μην πω παραπανω. Εχω κανει ερευνα με τον Παντελη και τον Δημητρη και βγαλαμε διαφορετικα νουμερα απο το 1%, σορρυ :stuck_out_tongue: Δε βρισκω κανενα “αδικο” και τιποτα λαθος στην δηλωση οτι το μεταλ ειναι ξεπερασμενο και συντηρητικο προσωπικα. Στηριζω αυτη τη δηλωση 100% και πιστευω οτι καλα εκαναν και το ειπαν, αν ποτε το ειπαν ακριβως ετσι. Και δεν το βρισκω και καθολου προκλητικο. Ειδος μουσικης ειναι, οχι η μανα ή η γιαγια καποιου. Με ενδιαφερει απο ψυχολογικης αποψης παρα πολυ το φαινομενο του να καιγεται η ψυχουλα και το μυαλο και η καρδια καποιου επειδη του ειπαν κατι “αρνητικο” για το ειδος μουσικης που ακουει… θα ηθελα να καταλαβω πραγματικα ποιο ειναι το βαθυτερο θεμα σε τετοιες περιπτωσεις.

2 Likes

Μόνο με δύο πράγματα διαφωνώ.

Νομίζω ότι Αμερική και Ευρώπη είναι 50-50 στο μερίδιο αγοράς (από έρευνες πάντα). Μη σου πω ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι και μεγαλύτερη αγορά γι’ αυτούς, πιο συχνά περιοδεύουν εδώ που στο κάτω-κάτω είναι και στου διαόλου τη μάνα σε σχέση με το σπίτι τους.

Με αυτό διαφωνεί το ίδιο τους το όνομα :stuck_out_tongue:.

1 Like

δικό μου απλουστευμένο συμπέρασμα σαν απάντηση της υπεραπλούστευσης ότι οι κολλημένοι μεταλλάδες γύρισαν την πλάτη σε διαμάντια επειδή είδαν τους Metallica κουρεμένους και όχι για ένα συνδυασμό πραγμάτων που τους ήθελε να κανουν μια συνειδητή προσπάθεια να ανοιχτούν σε νέο κοινό.

Το συμπέρασμα μου αυτό βασίζεται στις μηδενικές αντιδράσεις πριν και μετά, όταν επίσης ήταν/είναι κουρεμένοι.

αντίθετα, βρήκες προκλητικό η ένοιωσες την ανάγκη να απαντήσεις όταν χαρακτήρισε άλλος τους Perturbator “skoupidomplimplikia”.
Αλλα το να χαρακτηρίζεις το metal κολλημένο δεν είναι. Guess what? Ταμπέλα είναι και αυτό! Δεν ήταν το metal που τους περιόριζε. Το metal εκτείνεται από τους Dream Theater μέχρι τους Darkthrone. Ήθελαν να παίξουν κάτι άλλο και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό.

δηλαδή δεν τους απορρίπτει τώρα, δεν τους απέρριπτε το 1999, δεν τους απέρριψε το 1995 στο Doninghton και τους απέρριψε αποκλειστικά λόγο κουρέματος στο Load. Και όχι λόγο κουρέματος, δηλώσεων, μουσικής κατεύθυνσης κλπ. Πιστεύεις πως αν κυκλοφορούσαν ένα δίσκο με 10 Battery θα πείραζε πάνω από το 1% αν είχαν κοντό μαλλί?

άλλη μια γενίκευση.

Η απόρριψη είναι λόγω μουσικής κατεύθυνσης. γιατί το συνεχίζετε δεν καταλαβαίνω. Ας έβγαζαν το justice με πουκαμισάκια και θα έβλεπες πόσοι θα ξενέρωναν. Επίσης οι μεταλλάδες ακούνε μέταλ ώς επι το πλείστον, όταν οι μεταλλικα βγάζουν country ροκ διαμάντια, ε στα παπάρια τους, Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία των λοαδ/ρελοαδ στο είδος τους, αλλά στους περισσότερους ήταν ΑΔΙΑΦΟΡΟ όπως και συνεχίζει να είναι.

Όταν έχεις να παίξεις μέταλ από το 1988 λογικό είναι.

1 Like

Βρε μια χαρά μεταλ παίζουν. Άλλο ότι είναι mainstream μέταλ και στα live τους θα πάει και ο ροκάς, άλλο ότι το κοινό τους δεν είναι μεταλ. Το κοινό πχ σε event τύπου global citizen ούτε ήξερε τα τραγούδια τους.
Το ίδιο ισχύει με τους GnR, AC/DC και σε δεύτερο βαθμό Sabbath και Maiden. Έχουν πολύ πιο ευρύ κοινό αυτές οι μπάντες και θα τους δει και αυτός που ξέρει 5-10 τραγούδια τους, όπως εγώ θα πάω να δω τον Robert Plant μεθαύριο επειδή είναι θρύλος και μου αρέσουν τα άπαντα των Zeps ενώ τα προσωπικά του τα έχω ακούσει σποραδικά.

Από εκεί και πέρα, όπως λέμε πως κάποιος είναι κολλημένος επειδή απέρριψε ένα δίσκο μόνο από τις φωτογραφίες, ακριβώς επειδή η ουσία είναι η μουσική, άλλο τόσο και εγώ μπορώ να έχω την άποψη ότι η επί τούτου επιμονή στο “μη-μεταλ” image που ήθελαν να προωθήσουν ήταν αχρείαστη και πήρε όλη την κουβέντα από τη μουσική. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δε μπορεί η μία να είναι ανοιχτόμυαλη και η άλλη κολλημένη.
Για το επί τούτου, ας μη γελιόμαστε, δεν είναι τυχαίο πως ένας τέτοιος οργανισμός δεν ήξερε τι ακριβώς έκανε. Unecessary και U2 version είναι δικά τους λόγια. Σκόπιμα έκαναν αυτή τη στροφή. Για μένα θεμιτό ήταν αν θέλαν να τονίσουν το point τους πως σπάμε τα ταμπού, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί και να “backfire” (επίσης όχι δικά μου λόγια) όπως κι έγινε. Αυτές τις αντιδράσεις θες να ξεσηκώσεις, αυτό πετυχαίνεις. Μετά δεν έχει νόημα αυτό που λέει ο Hetfield (ο οποίος άλλωστε έκανε και δηλώσεις περί spandex και eyeliner ακόμα πιο παλιά). Αν επικεντρωθείς στο image, εκεί θα περιοριστεί η κουβέντα.

Επίσης, προφανώς και το Load δεν έχει την ίδια απήχηση, είτε δείγμα είναι η “metallica family”, είτε το extended κοινό που γέμιζε τα στάδια να τους δει στη By Request ( https://www.setlist.fm/stats/metallica-3bd680c8.html?tour=Metallica+by+Request ), είτε στις λίστες μετά από χρόνια που η σκόνη έκατσε.
Δεν είναι δηλαδή απλά κολλημένοι οι μεταλλάδες (για μένα είναι εξίσου κολλημένοι με όποιο άλλο κοινό και τα υπόλοιπα μου φέρνουν σε ελιτισμό), αλλά το Load δεν άγγιξε τόσους. Και οι ίδιοι άλλωστε σπάνια το “επισκέπτονται” ενώ έχουν παίξει σχεδόν τα άπαντα τα τελευταία χρόνια από Escape και Frayed Ends, μέχρι ολόκληρα άλμπουμ.

7 κομματια στο Fillmore το 2011 απο τα “αποτυχημενα” Loads , 8 απο το Πολυπλατινενιο Black Album.
Δειχνει να μην το θελουν ?
Δηλαδη δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι αλλιως θα σε πιασει το Damage ή το Blackened Και αλλιως το Hero of the Day.

Ακομα και τοτε που λες που επαιρναν αποασταση απο το μεταλ (ωωωωωω ρε φιλε τι του ειπαν , τα μισα να μου ελεγαν, χαλαρα τα λεμε ετσι ; και λιγο πλακιτσα προς ολες τις κατευθυνσεις) , στα Live και τα παλια τιμουσαν . Δηλαδη η μουσικη τους ηταν παντα Metallica. Γιατι θες να το βαλεις σε ταμπελες;
Οκ δεν ειναι τζαζ πχ αλλα δεν ειναι και τοσο μακρυα .
Παραδειγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Metal will never Die του Dio , που πραγματικα ποσο μακρυα ειναι απο το ΜΗ Metal των Metallica Στα Loads?

Επισης αναλογα τι εννοεις μεταλλα. Τον χατζημεταλλα που λεμε σε φαση σοβαρου και αστειου ;
Δηλαδη εσυ πιστευεις ο rocker - hard rocker Που ακουει πχ το ιδιο ανετα Pearl Jam , U2 , Stones, Deftones, Cure θα ακουσει με την ιδια ανεση πχ Overkill και Destruction Απο οτι Metallica?
Ξερεις ολα αυτα τα πετυχαν και με το “κατακριτεο” Image. O κοσμος αλλαξε σημαντικα απο τα μεσα του 90 , χαλαρωσαν πολυ τα πραγματα. Δεν σε βλεπω να βαζεις αυτον το παραγοντα στη κουβεντα.

Το μη μεταλ των Metallica , δεν ξερω γιατι σου κανει εντυπωση . Ειπαν οτι τους περιοριζε η ταμπελα , οπως πριν ελεγαν οτι τους περιοριζε το thrash metal και ναι συμφωνω . Ειναι beyond that. Δεν σημαινει οτι δεν ειναι Metal.
Αλλα τωρα εσυ δεν ξερεις κοσμο που να θεωρει μονο Metal μπαντες που ειναι σαν να ζουν ακομα στο 1987 ; E σκεψου οτι το 95 Πχ για τους ιδιους ηταν κατι περιοριστικο .
Τα ιδια λεμε και εγω και εσυ και ο Γιαννης και ο Βικ και ο Σαντουου, Παντελης κλπ , απλα με αλλα λογια .
Και οχι δεν ειναι το ιδιο να λες οτι ζουμε μονο μεσα στο μεταλ απο το να λες μπορουμε και εκτος μεταλ.

Oι Metallica ειναι τετοια μπαντα που θα πανε και οι πιο “Ασχετοι” . Δεν χρειαζεται να εισαι “μεταλλας” για να πας. Εκτος αν πλεον μεταλλα εννοουμε και αυτον που ακουει και ολα τα ειδη του μεταλ απο ντεθ και μπλακ μεχρι νιου, αλτερνατιβ κτλ.

Υ.Γ. το παραδειγμα για την By Request περιοδεια θα επρεπε να ειναι προς αποφυγη και οχι για αποδειξη του συλλογισμου μας.

2 Likes

Γιατί; Δείχνει τι προτιμά το κοινό τους. Όχι σε κλειστά και κλαμπάκια, αλλά σε στάδια και φεστιβάλ. Δηλαδή χιλιάδες κόσμου. Ε, αυτά τα “μη μεταλ” κοινά κατά 95% επέλεξαν τα 5 πρώτα. Και πιο πολύ το Puppets.

Το Fillmore καταλαβαίνεις ότι είναι ξεχωριστή περίπτωση που έπιασαν τα τραγούδια τους που δεν ακουμπάνε κατά βάση, έτσι; Είναι σα να λέω εγώ ότι στο Rasputin πχ έπαιξαν μόνο από τα 2 πρώτα. Είναι ακραία παραδείγματα.
Έπαιζαν για ένα συγκεκριμένο κοινό.

Παραπάνω λέω πως κι εγώ σαν οπαδός τους που τους βλέπει συχνά-πυκνά, πιο πολύ θέλω ΠΛΕΟΝ να δώ Loads, παρά το Black Album λ.χ. Αυτό δεν είναι κριτήριο ποιότητας όμως.

Αυτό που λέω είναι πολύ ξεκάθαρο (νομίζω) και κάνουμε κύκλους στην κουβέντα. Υιοθέτησαν ένα πολύ συγκεκριμένο Image που (πέραν του Kirk αν θες) δεν ήταν η καθημερινότητα τους, όπως είπε παραπάνω ο Quintom. το έκαναν σκόπιμα. Αυτό ξεκίνησε μία κουβέντα η οποία δεν αφορούσε τη μουσική. Για εμένα ήταν αχρείαστο. Δε χρειάζεται να συμφωνεί ο καθένας μαζί μου φυσικά, νομίζω ότι είναι κατανοητό.
Το image αυτό (πάλι για εμένα) σταδιακά το εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα το Reload να έχει διαφορετική υποδοχή (“ίδιο” άλμπουμ ε;) και η συζήτηση να αφορά περισσότερο τη μουσική.

20 χρόνια μετά στην πλειοψηφία δεν άρεσε η μουσική.
Οι μεταλλάδες τελικά δεν είναι τόσο κολλημένοι γιατί οι Metallica έχουν κάνει συνεργασία με το Lou Reed χωρίς να διαβάζουμε για προδοσίες (άλλο η κρίση για την ποιότητα), έχουν κοντά μαλλιά, ο Lars έχει βγει με πλατινέ μαλλί, ο Kirk με λεοπαρ και κασμιρένια. Ε, δε στέκεται εκεί ο κόσμος.

Και από όλα αυτά που γράφω, καταλαβαίνεις πως βάζω εγώ ταμπέλες;
όσο ταμπέλα είναι να λες ξεπερασμένο ένα ολόκληρο είδος μουσικής ή παλαιολιθικό το κοινό αδιακρίτως;

Και φυσικά τα Loads είχαν τη βάση τους στις επιρροές του metal, άσχετα αν ήταν ή δεν ήταν καθεαυτό το άλμπουμ. Δε με απασχόλησε ούτε τότε, ούτε τώρα το τελευταίο. Ούτε φυσικά έκανα τούμπες επειδή ήταν μεταλ το St. Anger. Ούτε και κανείς άλλος. Άρα δεν ήταν για τη μάζα κριτήριο η ταμπέλα.

Διαφωνώ επίσης με το ότι πέτυχαν να τους ακούει το κοινό των Pearl Jam και Stones με το Load. Το είχαν ήδη πετύχει. Όσο τους ακούει τέλος πάντων.

Πολλά από αυτά που λέμε είναι όντως τα ίδια, απλά βρίσκω δήθεν το να είσαι τόσο προοδευτικός που δε σε αφορούν οι ταμπέλες και το ντύσιμο και την ίδια στιγμή να τσουβαλιάζεις αδιακρίτως.

Ρε παιδί μου δεν θεωρώ τον εαυτό μου πχ προοδευτικό ή τον άλλο που ακούει περισσότερο μεταλ κολλημένο.
Άλλο ο ακροατής άλλο αυτος που ότι ξεφεύγει κάτι από μια συγκεκριμένη εικόνα νιώθει ότι τον προσβάλουν.
Όχι δεν συμφωνώ ότι έχει μεγαλύτερη αποδοχή το reload από το load. Δεν το έχω εισπράξει αυτό από πουθενά.
Ότι δεν έδωσα σημασία στο βιβλιαράκι αυτό μπορεί να ισχύει.

Νομίζω ότι πας να απλουστεύσεις μερικά πράγματα. Δεν ξέρω . Ίσως από κοντά να είναι πιο εύκολο και από εδώ κάπου να το χάνουμε.

Εντάξει είπε κάτι τραβηγμένο ο Γιάννης για το πώς ηχογράφησαν το load απλά υποθέτω ότι εννοεί ότι δεν πήγαιναν στο στούντιο με τον σωλήνα πχ , αλλά και πιο εναλλακτικά-χαλαρα.

Και μια λένε για το image ( concept φωτος είναι πολλές από αυτές) που ουσιαστικά το υιοθέτησαν ο Kirk και ο Lars και μετά έχουμε παράδειγμα τον Het ότι φορέσει vest με patches. Και το 96 ντυμένος στα μαύρα όπως και παλιότερα ήταν απλά χωρίς τα μαλλιά.

Μόνος σου απάντησες ότι παίζουν και το τι θέλει το κοινό. Κάτι που το έκαναν σου ξαναλέω και στα μέσα του 90. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια απάντηση τότε του kirk αν του λείπει το " metal" και τα ριφφς τύπου master και είπε όχι, τα παίζουμε κάθε βράδυ.
Σε ξαναρωταω γιατί θέλεις να τα ξεχωρίσεις και όχι να τα ενώσεις αυτά τα κομμάτια?
Κάνεις άλματα στο συλλογισμό σου . Άλλο η επιτυχία του and justice και του black και άλλο να μην μείνεις εκεί και να πας παρακάτω ( υπάρχουν πολλά παραδείγματα συγκροτημάτων που είχαν αποδοχή-επιτυχία στις αρχές του 90 και τελικά δεν κατάφεραν να μείνουν σε υψηλό επίπεδο και γύρισαν σε πιο στενά όρια).

Αλήθεια έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που πάει στα live και θα προτιμούσε να ακούσει και κάμποσα απο τα loads και δεν είναι μόνο die hard fans όπως εγώ και εσύ.
Δηλαδή μπράβο τους που αλλάζουν πολλά κομμάτια κάθε βράδυ ( 6-7 σε αυτό το τους από καμία 50αρια μαξ στο σύνολο) Αλλά όπως και να το κάνουμε πάνε και λίγο πιο safe και με κομμάτια που να έχουν κοινές βάσεις για να μπορούν να τα στηρίξουν με την ήδη προγραμματισμενη παραγωγη του σόου.

Δεν ξέρω αλήθεια. Εγώ θυμάμαι πολλές ταμπέλες την δεκαετία του 90 . Παιδιά που είχαν λίγο διαφορετικά ακούσματα από το “παραδοσιακό” metal , δεν τους θεωρούσαν μεταλλαδες ακόμα και αν τα ακούσματα τους είχαν πολλά συγγενικά στοιχεία με το μεταλ.
Αν εσύ νομίζεις ότι αυτό θα άλλαζε και θα χαλαρωνε η φάση και χωρίς τις ατάκες των Metallica μπορεί και να έχεις δίκιο αλλά υπάρχουν και μπροστάρηδες σε αυτή την ζωή, leaders κοινώς και δεν φοβήθηκαν να είναι leaders ακόμα και σε αυτό. Ένωσαν πράγματα-μουσικες κατά την γνώμη μου και δεν χώρισαν.
Εκεί συμφωνώ με τον quintom ότι κάπως “ξεχώρισαν” το κοινό τους από τους πολύ “κολλημένους”. Μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως πλέον Αυτός που θα παει στα live θα δεν όλη την ιστορία τους, όχι μόνο την εντελώς μεταλ πλευρά τους.

Όμως επιμένω ότι η metal φύση τους δεν έφυγε και ποτέ απλά διευρύνθηκε. Σε αυτό υποθέτω ότι συμφωνείς.

Το κοινό στο Fillmore ήταν από “φανατικούς” . Άρα εκεί στα στενά όρια του fan base έπαιξαν και αυτά που νιώθουν οι ίδιοι . Δεν είχε την “πίεση” των πολλών.

2 Likes