Το Garage Inc. δε σου αρέσει;
Μέτριο . Όπως και του Load Reload
Μετά πάμε στα κακά όμως:grin:
Ούτε του DM μ αρέσει
κατάταξη εξωφύλλων (για να τη σπάσω στον Quintom με λίστες και κατατάξεις):
AJFA
…
MoP
…
TBA
KEA
…
RTL
Reload
Load
St. Anger
…
DM
HTSD
για μένα τα καλύτερα εξώφυλλα είναι το AJFA και τα singles της εποχής (Harvester,One, Eye of the Beholder)
Εννοείς ότι το κάνεις επίτηδες, για να τη σπάσεις και στον @QuintomScenario; Μα γιατί να κάνεις αυτό το πράγμα;
άσε που έβαλα τα χυσια του Load πιο χαμηλά από το thrash-άδικο KEA
ps: ξέχασα να τον κάνω και tag, μισές δουλειές.
Τουλάχιστον έβαλες το “μαζεμένο” Reload πάνω από το Load, κάτι είναι κι αυτό!
Εξώφυλλα:
- Kill Em All (καλά, μιλάμε για καραέπος, πιθανώς καταλάθος αλλά έχει καταπληκτική ισορροπία χρωμάτων και είναι τόσο αφηρημένο ώστε να μην εγκλωβίζεται στην εποχή του. Φανταστικό)
—εδώ μπαίνει το Harvester of Sorrow - Master of Puppets
- And Justice
—One, Live Shit, Eye of the Beholder - Ride the Lightning
----Creeping Death - The Black Album
- St. Anger
----Die, Die My Darling - Garage Inc
----Jump in the Fire
Αυτά μου αρέσουν. Τα υπόλοιπα δεν μου αρέσουν. Κρίμα που τα σινγκλς του Μπλακ Άλμπουμ δεν βγήκαν με τα σχέδια που είχε κάνει ο Pushead. Στην πρώτη θέση θα είχα Unforgiven, Sad But True, Don’t Tread on Me. Το αυτό ισχύει γενικά για τις δουλειές του Pushead μετά.
Κατά τα άλλα κόβω το πουλί μου και το πετάω στα σκυλιά ότι αν είχαν χρησιμοποιήσει το artwork από τις αφίσες/μπλούζες για εξώφυλλα ΟΛΟΙ θα ήταν πολύ πιο χαρούμενοι. Αυτή η εμμονή να κάνουν κάτι πιο σοφιστικέ, έξω από τα κλισέ τους έχει οδηγήσει στα πιο αδιάφορα (ή και άσχημα) εικαστικά πράγματα. Λαρς - Τζέημς σημειώσατε 1.
Το RtL γιατί έχει πέσει δυο θέσεις;
Χμ;
Α νόμιζα τα έβαλες με χρονολογική σειρά, μπερδεύτηκα !
100 χρόνια πίσω είμαστε.Φανταστείτε τι θα έχωνε εδώ πέρα το παπαδαριό σε παρόμοιο σκηνικό.
Ας φερει οτι θελει, απο τη στιγμη που ουτε ειπα, ουτε υποννοησα κατι τετοιο, ακυρη η “συζητηση”, και εκτος τοπου και χρονου. Οποιος θελει να μιλησουμε για τη μουσικη, και για το πως αντιμετωπιζουμε τη μουσικη, ας κοπιασει. Οποιος δε θελει, ας φαει μια χαλαροπιτα, ας πιει μια ηρεμιτα, και μετα ας πει οτι θελει.
Τα λες πολυ ομορφα. Εγω βαζω και το Death Magnetic πλεον καπως πιο χαμηλα, αλλα τα 7 πρωτα και το HTSD δεν τα ξεχωριζω. Αναλογα την εποχη και τη διαθεση, θεωρω και “καλυτερο” καποιο αλλο. Τα προηγουμενα λιγα χρονια ειχα το Justice απιαστο. Τωρα μετα το HTSD, τα τεσσερα αγαπημενα μου (εξισου) ειναι τα Black, Load, Reload, HTSD. Με το Reload να ειναι αυτη τη στιγμη προσωπικα κορυφη. Αν σημερα μου ελεγες να παω να μεινω σε ενα ερημο νησι με ΕΝΑ cd των Metallica μονο, το Reload θα επαιρνα.
Εννοειται Reload > Hardwired.
Δε μου τη σπανε οι λιστες και οι καταταξεις, αν αυτο καταλαβες (ή ο οποιοσδηποτε αλλος). Απλα οταν κανουμε την κριτικη ενος καινουριου δισκου, ειναι για μενα οτι πιο χαζο και στενομυαλο το να κολλαμε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ στο τι εχει κανει η μπαντα στο παρελθον και τι “μεγαλεια” εχει φτασει, και να του δινουμε την υψιστη σημασια σε αυτο, ξεκινωντας με την παραδοχη οτι ΟΣΟ καλος και να ειναι ο επομενος δισκος, ε σαν τα προηγουμενα αποκλειεται να ειναι. Εγω προσωπικα οταν ακουω το νεο δισκο του οποιουδηποτε συγκροτηματος που αγαπω, σκεφτομαι καθε φορα οτι μπορει ο νεος δισκος να ειναι ενας απο τους καλυτερους τους. Δε συμβαινει συχνα, αλλα οταν συμβαινει, ειναι υπεροχο. Συνεβη το 1999 με το Scenes From A Memory, εποχη κατα την οποια δεν πιστευα για κανενα λογο οτι οι Dream Theater μπορουν να βγαλουν δισκο που να ειναι δυνατος υποψηφιος ως ο καλυτερος τους, γιατι θεωρουσα σχεδον απιαστα τα 3 προηγουμενα. Ελα που ομως εγινε. Και ηταν φοβερο το οτι εγινε.
Αν οι Metallica βγαλουν σε 3-4 χρονια καινουριο δισκο, η σελιδα στο μυαλο μου για το δισκο θα ειναι κενη. Λευκη κολλα. Ειναι μεν σχεδον απιθανο να βγαλουν τον καλυτερο δισκο της καριερας τους, αλλα απιθανο ηταν να βγαλουν και οι Queen εναν απο τους καλυτερους δισκους της καριερας τους με τον Freddie Mercury ετοιμοθανατο, και ομως εβγαλαν το Innuendo, το οποιο ειναι απλα αψογο.
Ωραιες ειναι οι παπαροσυζητησεις με νουμερακια και καταταξεις και εξωφυλλακια κι αλλα τετοια σχετικα ασημαντα, και μπορειτε οσοι θελετε να τις κανετε και 300 φορες ανα δευτερολεπτο αν θελετε, δε θυμαμαι αλλωστε να εχω αντιδρασει και σοβαρα στη βαθμολογια ή στη λιστα κανενος (ισα ισα που εχω συμμετασχει κι εγω), αλλα οταν μιλαμε πραγματικα και σοβαρα για μουσικη, το μονο που μετραει ειναι το πως μας κανει να νιωθουμε ενας δισκος, και οχι ποια θεση παιρνει στην λιστα της μπαντας στο legacy της. Ολα αυτα για τις λιστες, γιατι γενικα αρχιδια ειναι, και πρηζονται κι αυτα. Οχι με τις λιστες. Αλλα με ολη αυτην την αξιωματικη θεωρηση που μπορει να εχει ο καθενας στον εγκεφαλο του για τα πρεπει και τα “δεν πρεπει”. Οποιον ακουει μουσικη με “αποκλειεται”, εγω προσωπικα τον λυπαμαι. Χανει πολλα πραγματα.
Και πιο ον τοπικ απο οτιδηποτε αλλο εγραψα:
- Reload 10
- Load 10
- HTSD 9
- Justice 9
- Black 8
- Ride 8
- Master 8
- Magnetic 7
- Kill 7
- Anger 3
Μη γινεσαι προκλητικος και επιθετικος, γιατι θα βαλω τη γουνα μου και θα βαψω το νυχι μου μαυρο και μετα ποιος σε σωζει
Ναι, εγώ είμαι προκλητικός, ενώ εσύ που βάζεις το Reload πάνω, πάνω, δεν προκαλείς ΚΑΘΟΛΟΥ
Βασικα, εντελως σοβαρα, αυτη τη στιγμη ναι, βαζω το Reload ως τον καλυτερο τους δισκο. Αν καποιος προκαλειται απο αυτο, να παει σε ψυχολογο, γιατι θα μιλαμε για τρελα θεματα αν τον προσβαλλει μια αποψη καποιου αλλου για ενα συγκροτημα. Αλλη απορια εχουμε? Και για να σου το εξηγησω κι αλλιως, προκαλω ΑΚΡΙΒΩΣ οσο προκαλει καποιος που βαζει το Μαστερ πανω πανω ή οποιοδηποτε αλλο.
ελα πες την αληθεια … ετοιμο το ειχες το gifακι
(αν και υποτίθεται πως δεν το είπε ποτέ αυτό ο Βολταίρος)
Μήτσο, όχι. Φαντάσου μπήκα από το κινητό για να το βάλω γιατί δεν με αφήνει το PC στη δουλειά να βλέπω τζιφάκια
O Βολταιρος εχει πει πολλα και διαφορα, αν ηθελες να γραψεις και τι εννοεις, θα ηταν πολυ καλυτερα.