Για τους φίλους εδώ μέσα ΚΕ ( κυβερνητικός εκπρόσωπος).
Το σχόλιο του Παντελή ήταν Επειδή έχω τα 6 πρώτα των Metallica το ίδιο ψηλά και έγραφες κάτι αντίστοιχο.
Όχι και αντίστοιχο! Βόμβα μεγατόνων πέταξε!
Καλά δεν ξέρω ποτέ δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα το περιτύλιγμα.Προτιμώ τα μυστικιστικά artwork αλλά σημασία έχει η μουσική στην τελική και τα Load-Reload είναι μια χαρά δίσκοι για το είδος τους(προσωπικά πάντα μου άρεσε περισσότερο το δεύτερο) και ας προτιμώ άλλες περιόδους της καριέρας των Metallica.Απλά μου φάνηκε να βγαίνει ένα αίσθημα απολογίας στην δήλωση.Πιθανόν να λέω και μαλακίες.
Πάντως τα artwork ποτέ δεν ήταν το δυνατό τους σημείο.Αγαπημένο εξώφυλλο μακράν το Justice ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι από πρόχειρα (Kill-Ride) μέχρι πραγματικά ελεεινά (Magnetic-HTSD).Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιούν τίποτα από τα posters που βγάζουν στα live τους και είναι ως επί το πλείστον γαμάτα σχέδια.
Α και εννοείται Hardwired > Reload
Έχω την ίδια άποψη για τα εξώφυλλα. Τα βρίσκω δυσανάλογα κακά για το μέγεθος της μπάντας. Μόνο master - justice - άντε και Black ως statement.
Όσον αφορά τις αφίσες και τα μπλουζάκια, τα βρίσκω κι εγώ πολύ καλύτερα αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζουν με το υπόλοιπο concept της μπάντας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι νεκροκεφαλές και τα τέρατα που πετάνε φλόγες ή τρώνε ανθρώπους.
Είπαμε. Τέτοια σχέδια since day one ( περίπου δηλαδή) .
Που είπα ότι δεν τα έχουν since day one;
Νομίζω έχουν ειπωθεί τόσα πολλά πλέον εδώ μέσα που απαντάμε σε ό,τι θυμηθούμε.
Αφού λες ειδικά τα τελευταία χρόνια. Καταλαβαίνω ότι 8 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα για να έρθουμε σε επαφή με τα σχέδια της μπάντας και είναι και η μόδα-ταση με τις αφίσες που το κάνει πιο έντονο αλλά από την στιγμή που και ο James έχει φτιάξει κάποια από αυτά και αργότερα που ειχαν τον pushead είναι λογικό να υπάρχουν κάμποσα “brutal” σχέδια.
Δε μου αρέσουν και πολύ τα τελευταία τους εξώφυλλα, αλλά δε νομίζω ότι θα ταίριαζε κάποια από τις αφίσες για εξώφυλλο. Ο ρόλος της αφίσας είναι άλλος.
O quintom έχει σαν αβαταρ την φωτο που θα έπρεπε να είναι εξώφυλλο του Hardwired…
Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο Lars λέει ότι θέλουν να συνεργαστούν ξανά με τον Pushead αλλά μάλλον πρέπει να είναι στην κοσμάρα του κι αυτός.
Λέω ότι τα τελευταία χρόνια, το concept της μπάντας είναι λίγο πιο αρτιστίκ; λίγο πιο “άλλου είδους στίχοι”; λίγο πιο grown up τελοσπάντων σε σχέση με τις παλιότερες κυκλοφορίες τους. Ε σε αυτό το concept, δεν ταιριάζουν οι νεκροκεφαλές.
Εσύ, αν κατάλαβα καλά, λες ότι κάποια στιγμή είχαν νεκροκεφαλές. Ναι, σε αυτό συμφωνώ. Εγώ λέω για τα τελευταία 25 χρόνια, από μαύρο νύχι, γούνες και δώθε δηλαδή, δε θα ήταν πολύ ταιριαστό να συνδυάσουν fantasy/horror artwork με το υπόλοιπο image/concept που προωθούν. Για την υπόλοιπη κουβέντα που έχουμε κάνει και πιο ιδιωτικά (και που λες για James, Pushead) δέχομαι τη γνώμη σου επίσης.
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια. Πχ Spit out the bone. Που έχει fantasy/sci-fi/dystopia θεματολογία. Και (ή μήπως “επειδή”; ) είναι και πιο κοντά στον προ 90s ήχο τους, άλλωστε. Και που απολαμβάνει καθολικής αναγνωρίσης από όλους τους Metallica fans. Σύμπτωση;
Δες τα σχέδια του king nothing , Του fixxxer κτλ τότε που φορούσαν γούνες ( μέσα στο goth και στα horror ήταν ειδικά ο kirk , αυτός δηλαδή που είχε την πιο έντονη εμφάνιση στα 90s).
Οι στίχοι επίσης του Het στο ίδιο επίπεδο και Δεν τους βρίσκω διαφορετικούς από ότι παλιότερα ( ξεπερνάμε το πιο νεανικό Kill’em All).
Για το artistic που λες συμφωνώ. Αυτό το στοιχείο ήρθε πιο έντονα σιγά σιγά με τα χρόνια.
Αυτό με το spit , δεν το δέχομαι άλλα δεν θα ανοίξω πάλι την κουβέντα old school fans vs πιο “ανοιχτομυαλους” .
Ε οκ υπάρχουν όντως πολλές εκφάνσεις του horror. Horror είναι και πχ και ένας τυφώνας (υπαρκτό) αλλά και ένα τέρας που πετάει φωτιές (μη υπαρκτό όμως). Παράδειγμα δίνω. Μπορεί να ήθελαν και στις 2 φάσεις που περιγράφουμε να προκαλέσουν φόβο/τρόμο, απλά άλλα τα μέσα στην καθεμιά περίπτωση.
Ας πούμε λοιπόν ότι άλλαξαν μέσα για να προκαλέσουν τα ίδια συναισθήματα. Ε, αυτό που λέω είναι ότι στις αφίσες τους διαχρονικά (το αλλάζω σε σχέση με το πρώτο ποστ μου) έχουν τέρατα. Στο artwork δίσκων το έχουν εγκαταλείψει σε σχέση με το βαθμό που το χρησιμοποιούσαν παλιότερα.
Τέλος για το spit, λέω ότι παίζον και λίγο και με nostalgia factor. Είθισται αυτού του είδους η θεματολογία να πρωτοσυναντάται σε μικρές ηλικίες (δε λέω ότι οι “μεγάλοι” δε γίνεται να γουστάρουν). Από την άλλη, πολλοί από εμάς, ξεκινήσαμε να ακούμε Metallica με Master, Ride, Justice, TBA και όχι HTSD ή ακόμα και Loads. Το πάντρεμα λοιπόν εικόνων τέτοιων με μουσική που προσεγγίζει εκείνες τις εποχές, μεγαλώνει το όλο factor και δρα αποτελεσματικότατα υποσυνείδητα (ή μη). Αυτό λέω: Μη νομίζεις ότι δεν ποντάρουν και οι ίδιοι σε αυτά (δεν είναι σύμπτωση). Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η χρυσή εποχή τους και αν μπορούν που και που, μαζί με τα καινούρια και ποιοτικά τραγούδια που κυκλοφορούν, να πετάξουν και ένα τυράκι - έτσι επειδή μπορούν - το κάνουν άνετα και το κάνουν και όπως πρέπει. Που το κακό;
Εδώ ο Pushead έχει κάνει τη μια σχεδιαρα πίσω από την άλλη και το ένα εξώφυλλο που ανέλαβε ήταν το St. Anger! Λες και το κάνουν επίτηδες με τα εξώφυλλα.
Πουθενα κακο βρε συ. Απλα σταθηκα στο σημειο με τις αφισες και εκει που λες οτι δεν πηγαινε με το concept τους.
Και εβαλες και τον παραγοντα με τους στιχους .
Στιχουργικες “ανησυχιες” ειχε παντα ο Het για ολα τα θεματα . Αλλες φορες πιο προσωπικες , αλλες πιο γενικες ή και ειδικες κτλ. Σχεδια “Αγρια” ειχαν απο παλια ειτε στα εμπορικα τους , ειτε στα πιο “underground” τους.
Το εχω πει πολλες φορες αυτο για το παντρεμα . Ειδικα για τετοιες μπαντες . Συνολικη η εικονα . Ολα μαζι μας κανουν την μπαντα και το τι ειναι η μπαντα και το πως αυτη “εκφραζεται”.
Για το spit στο ειπα … διαφωνω γιατι το βαζεις σε μεγαλυτερη κλιμακα απο οτι το εχω εγω τουλαχιστον στο μυαλο μου. Δεν ειναι το δικο μου σωστο και το δικο σου λαθος . Διαφορετικη προσεγγιση ειναι (οχι οτι δεν ηξεραν οτι αυτο το κομματι , θυμιζει τα παλια γρηγορα μεγαλεια).
Έχεις συγχυστεί εσύ!
Τολμάς ρε αλήτη; Σε μένα που σε έκανα grammar nazi, μαθαίνοντάς σε πότε να βάζεις -ν τελικό;
Το εξωφυλλο του DM ειναι πολυ καλο βεβαια το καλυτερο ολων ειναι το MoP οπως και δισκος φυσικα…
Justice για μένα. Έχω σκεφτεί μέχρι και τατουάζ να κάνω το σχέδιο της δικαιοσύνης λόγω αυτού
Η τριάδα RtL , MoP , AJFA έχει εξαιρετικά εξώφυλλα .
Μετα δεν μ αρέσει κανένα τους. Κατόρθωμα να βγάζεις επι 25 χρόνια περίπου , μέτρια προς άθλια εξώφυλλα
Σαν αξύριστο νιμου είναι…