Δεν ειναι περιεργο… μεχρι τοτε εβαζαν στα εξωφυλλα ηλεκτρικες καρεκλες και αγαλματα της δικαιοσυνης, με πολυ σαφες νοημα και συνδεδεμενο με τη μουσικη και τους στιχους, και ξαφνικα του ειπαν να εχει αιμα κατουρο και σπερμα στα εξωφυλλα. Ο Τζεημς ειναι μπουρτζοβλαχος και δε σηκωνει πολλα τετοια καλλιτεχνικα και περιεργα, αλλα τα σεβεται, και για αυτο συμφωνησε. Ο Λαρς και ο Κερκ απο την αλλη, την εψαχναν τη δουλεια, και ηθελαν κατι πιο εναλλακτικο, και καλα εκαναν κατα τη γνωμη μου. Ο Τζεημς το εχει δηλωσει πολλες φορες οτι δεν ηταν on board με την καλλιτεχνικη επιμελεια εκεινης της εποχης.
Συμφωνώ αλλά ας μείνουμε μόνο στα συναισθήματα, δεν χρειάζεται να γενικεύουμε. Του στυλ “γαμάει το Reload ε εσείς μαλάκες μεταλλάδες δεν μπορείτε να το νιώσετε γιατί έχετε κολλήσει στο μεταλ σας” . Όσο να ναι αυτό θα φέρει μια αντίδραση.
Γελάω με αυτά που έρχονται .
Το Reload είναι καλός δίσκος τελικά?
Δεν διαφωνώ σε αυτο. Αλλά δεν έγραψε κάτι τέτοιο . Ίσα ίσα που ήθελε να το βάλει σε ένα γενικότερο πλαίσιο με αφορμή τα 30-40 προηγούμενα ποστ.
Ναι, μια χαρά είναι, μάλλον ο 8ος καλύτερός τους. Πολύ καλός.
Για μένα είναι ένας καλός δίσκος, αλλά σίγουρα όχι ένας από τους καλύτερους τους
Ήρθε και η βίβλος της μουσικής να τα βάλει σε τάξη τα πράγματα.
Καμία ειρωνεία στο παραπάνω, καμία προσβολή σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει λάθη οι Metallica στο Load.
Βρε το Μέταλ Έρα. Too metal. Αλλά δεν το λες για κακό. Να, απλώς σου χαλάει το τσάκρα τόσο μέταλ.
Καμία ειρωνεία και εδώ πέρα, αυτοί οι κάποιοι είναι ροκάδες και χιπχοπάδες, τύποι που ακούνε “ξένα” και τέτοια.
Η πλειοψηφία του κόσμου (αυτού που ακούει ξένα εννοείται). Κορ μπιλίφ και φυσικά και αυτή η πρόταση στάζει κατανόηση και ενσυναίσθηση και ανοχή για την αντίθετη άποψη.
Και εδώ αναφέρεσαι στον Τζων Κιούζακ* και εγώ είμαι ένας ανασφαλής κομπλεξικός που ψάχνομαι να παρεξηγηθώ από ένα εντελώς αθώο και άκακο ποστ.
Ρε Γιάννη, τώρα σοβαρά, μου λες ότι στάζει χολή το ποστ μου (εγώ πραγματικά προσπάθησα να το πάρω στην πλάκα) ενώ έχεις γαμηθεί να γράφεις μέσα στην ειρωνεία και τώρα να το παίζεις και κινέζος “εγώ πότε είπα ηλίθιους τους μεταλλάδες;” και “δεν είπα μεταλλάς πουθενά” ενώ μας τα έχεις πει και ξαναπεί και ξαναπεί εκατό άλλες φορές. Σε μένα έλεγες ότι ο μεταλλάς είναι ο πιο ηλίθιος οπαδός (μετά τον οπαδό ραπ, ίσως) και τώρα έχεις διάσπαρτες σπόντες σε όλο το κείμενο, με φωτογραφίζεις προσωπικά (εγώ έβαλα πρώτος το θέμα των booklet και εγώ προφανώς έχω κάνει δεκάδες ποστ περί βαθμολογιών και high fidelity - πες ποιον εννοούσες εσύ αν κάνω λάθος) και το παίζεις και θιγμένος και αδικημένος. Λίγη ειλικρίνεια να παραδεχτείς τι γράφεις και τι πιστεύεις δεν θα έβλαπτε εν προκειμένω.
Κάθε μα κάθε φορά παίρνεις το υπεράνω ύφος που “δεν μπορεί να πιστέψει τι βλακείες διαβάζει”, εκμηδενίζεις κάθε άποψη που διαφωνείς με τέρμα ειρωνείες, δηλώνεις ότι δεν σε πειράζει καμία άποψη στο ελάχιστο, κανένας εκνευρισμός, μια ζωή ζεν, απλά έχεις χρόνο και όρεξη να γράφεις σεντονάρες που λες τον απέναντι ηλίθιο και μετά αναρωτιέσαι κιόλας (άραγε ειλικρινώς; πραγματικά δεν έχω καταλήξει) γιατί ο απέναντι αντιδράει.
Στα αρχίδια μου πραγματικά όμως. Απλά είναι ενδεικτικό τόσο χρονών επιστήμονας και γομάρι και μιλάς ακόμα με όρους “μίσους” ακριβώς σαν αυτά που κοροϊδεύεις. Νομίζεις επειδή γουστάρεις τα “ανοιχτόμυαλα” Load και Host ξέρω γω, αυτό σε κάνει γενικά να έχεις ανοσία στα κολλήματα. Ε, μάλλον όχι όμως.
drenie: το πόσο ωραίο είναι το (συνολικό) ποστ μπορεί να το κρίνει ο καθένας με τα κριτήριά του. Αν έγραφε κάποιος άλλος ένα αντίστοιχο ωραίο ποστ για το Πάπετς και ενδιάμεσα έσταζε την ειρωνεία του για τον κόσμο που αποθέωσε τα Loads και δεν πήρε χαμπάρι τι μέγεθος ήταν ο Κλιφ (τυχαίο παράδειγμα), να σε έβλεπα μετά. Ωπ! Συγγνώμη, σε έχω δει σε τέτοια φάση!
Γενικά, ναι, δεν τρέχει κάτι, αποψάρες ανταλλάζουμε, δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα με κανέναν εδώ μέσα.
*σκατίφλωρας ο Κιούζακ, κλασικό δείγμα του “γαμάτου” ακροατή/συλλέκτη όπως τον φαντασιώνονται οι ρόλινγκ στόουν κόπανοι. Ο Τζακ Μπλακ είναι όλα τα λεφτά της ταινίας.
Προφανώς και είναι καλός δίσκος. Ερώτηση: Είναι καλύτερος δίσκος από το HTSD? Οι απόψεις διίστανται αν κρίνω από πριν λίγο καιρό που τοποθετούσαμε τους δίσκους των Metallica με σειρά κατάταξης. Για μένα είναι σχεδόν ισάξιοι.
Για μένα το HTSD είναι καλύτερο, έχει πολύ καλύτερες κορυφές…
Το να μην μείνουμε σε γκρίνιες πήγαινε και στους 2 σας . Όχι μόνο σε σένα.
Το παππετς Ποιος το αποθέωσε και εγώ στάθηκα στο ότι δεν γούσταρε τα loads?
Για τον Cliff κρίμα και άδικο για τον άνθρωπο να την ξανακάνουμε την κουβέντα. Στο έχω ξαναπεί ότι κάπου το χάνουμε αυτό ειδικά μέσα από εδώ.
Αν ρωτάς εμένα, όχι δεν είναι. Αλλά και να είναι, ποιος χέστηκε αλήθεια?
Αν σου αρέσει θα βάλεις να τον ακούσεις, αν όχι δε θα το ακούσεις.
Λογικά κάπου θα το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, όλοι οι δίσκοι τους, εκτός από το St. Anger, μου αρέσουν εξίσου. Ανάλογα τη διάθεση και τα κέφια θα παίξει και αντίστοιχος δίσκος.
Αν είχε λίγο παραπάνω τον βλάκα τον κιρκχαμέτη θα κόντραρε και το Load σου λέω. Από το Reload είναι μάλλον λίγο καλύτερο.
Όσο και να προσπαθήσεις, ο ΚΕ είναι διορισμένος δια βίου!
Δεν τίθεται θέμα απόλυσης. Είναι αφεντικό. Έχει ανέβει και στα live. Παίζει και πιο σωστά τα lead μέρη του Hardwired απ’ ότι στο δίσκο. Μιλάμε για ΤΟΣΟ μαλάκα. Που θα μου πει για αυτοσχεδιασμούς και ότι τότε στο Master of Puppets δεν ήταν έμπειρος για να το επιχειρήσει.
Ο ΚΕ είπα, όχι ο ΔΥ.
Να πούμε βέβαια πως όπως παίρνει τα εύσημα ο κοντός σαν composer, έτσι πρέπει να χρεωθεί και το ναυάγιο με τα σόλο του HTSD μιας και ουσιαστικά υποχρέωσε τον Χαμετ να αυτοσχεδιαζει. Κατά δήλωση του τελευταίου το μόνο σόλο που ηχογράφησε με τον τρόπο που ηθελε/συνηθιζει ήταν αυτό του Spit.
Για μένα κοντράρει και το Load. Οι κορυφές του φτάνουν εξίσου ψηλά, τα 2 πιο μέτρια κομμάτια είναι μάλλον καλύτερα από τα μέτρια του Load…
Νόμιζα ότι ήθελες να γράψεις KH, ποιος είναι ο KE γαμώ τα ακρωνύμιά σας!
Αυτός που σου βάζει καρδούλες. Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αν σε έγραφε ΔΡ θα το καταλάβαινα!