το κακο με τους μεταλικα ειναι οτι εκαν την ζωη τους reality. κατι που δεν ειναι προς τιμην μιας μπαντας. ως τοσο μεγαλο ονομα λοιπον καλο θα ηταν να διατηρουν ενα χαρακτηρα και απλως να προσπαθουν για το καλυτερο χωρις να προσπαθουν να τραβηξουν την προσοχη με αλλους τροπους. αν περασουν μια δυσκολια μπορουν να την πουν σε μια συνεντηυξη αλλα οχι και ταινια ρε παιδια. αυτο ειναι εξεφτελιστικο.
Καλα κρασα.
Λοιπόν, για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση:
Ο Ulrich είναι ένας drummer που ενδιαφέρεται για τα λεφτά και που δεν ξέρει να κάνει γύρισμα με τα 2 χέρια(λίγο έως πολύ σωστό).
Ο Hetfield είναι ένας μέτριος κιθαρίστας, που δεν ξέραμε πως να τον ονομάσουμε και ετσι φτιάξαμε τον όρο “ρυθμικός κιθαρίστας” μόνο για την πάρτι του. Επίσης είναι ένας άχρηστος μουσικός, που δεν ξέρει τι παίζει και που χρειάζεται βοήθεια για να το καταλάβει…
Και εδώ έρχονται μερικά ερωτήματα:
-
αν τα 2 μεγάλα κεφάλαια των Metallica(ο Hammet ας πούμε ότι ήταν πάντα ο αφανής ήρωας) είναι τόσο άχρηστα, τότε οι Metallica έγιναν αυτό έγιναν μόνο και μόνο χάρη στο promotion; Και αν ναι, αφού όλα οφείλονται στην Q-Prime, γιατί μόνο οι Metallica έγιναν τόσο μεγάλοι από τους πελάτες τους; Δεν θα έπρεπε κάθε μπάντα της Q-Prime να είναι τεράστια, αφού έκαναν μια μπάντα από πανω-κάτω άχρηστους, μια από τις 3-4 μεγαλύτερες μπάντες του metal(και όχι μόνο);
-
αν ο hetfield δεν ξέρει χριστό από ρυθμική κιθάρα και του δίνεται τιμής ένεκεν ο τίτλος του ρυθμικού κιθαρίστα, τότε πως μπορεί να εξηγηθεί ο χαρακτηρισμός του βασικού riff του Master of Puppets ως το κορυφαίο riff ever από σχεδόν κάθε κιθαριστικό έντυπο; Ότι το έγραψε άλλος και του το έδωσε;
-
μπορείς να μου βρεις ένα ρυθμικό κιθαρίστα που να έχει την ακρίβεια και την ταχύτητα του δεξιού χεριού του Hetfield; Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο δεξί χέρι…
Εχω τοσα πολλα να πω αλλα θα συμφωνησω σε αυτο ακριβως που λες.
Και οχι μονο αυτο αλλα ολοι αυτοι οι τεχνικα αρτιοι κιθαριστες ας προσπαθησουν να παιξουν αυτα που παιζει ο Hetfield και ταυτοχρονα να τραγουδησουν τις μελωδιες του πανω στα ρυθμικα του μερη…Σε πολλα σημεια ο τυπος απλα δεν παιζεται.
Και ειλικρινα δεν χρειαζεται απο κανεναν να ειναι ο δικηγορος υπερ των Metallica ή κατα των Metallica.
Σε αλλους αρεσουν και σε αλλους οχι.Το θεμα ειναι οτι σε αυτους που τους αρεσουν τους επιρρεαζουν πολυ (εστω και στις μουσικες τους προτιμησεις) και σε οσους δεν αρεσουν το πιο πιθανο ειναι οτι εχουν καποια αγαπημενη μπαντα που εχει αμεση ή εμμεση σχεση με τους Metallica.
Και για ειναι κατι πολυ ωραιο πρεπει να ειναι τεχνικα αψογο? Πιο σφιχτοδεμενη μπαντα δεν υπαρχει.
Και αυτο ειναι που την κανει τεραστια.
Και οσο για την ταινια την πληρωσαν απο την τσεπη τους γιατι την πιστεψαν.Δεν εκαναν κατινιες να κρυβονται πισω απο το δαχτυλο τους και να κανουν γλυκες στις συνεντευξεις.
Take or Leave it. Αν δεν σου αρεσει που ο Four Horsemen δειχνουν και την ανθρωπινη πλευρα τους τοτε δες την ταινια πριν την κρινεις.Απαντανε οι ιδιοι σε αυτο.Απλα πραγματα.
Συμφωνώ, απλά εχει διαφορά για μένα να πεις ότι οι Metallica δεν γράφουν καλή μουσική, είναι χάλια, ξεμωράθηκαν κλπ, και είναι άλλο να λες ότι ο Hetfield δεν ξέρει να γράφει μουσική και δεν ξέρει να παίζει κιθάρα… Το ένα είναι θέμα γούστου(και καθαρά υποκειμενικό), το άλλο έχει μέσα και αντικειμενικά κριτήρια…
o hetfield εχει γραψει μερικα πολυ ωραια ριφ και γενικα εχει κανει καλη δουλεια. εμενα αυτο που δεν μου αρεσει τοσο με αυτη τη μπαντα ειναι οτι με 4 πολυ καλα αλμπουμ εχει ακομη εναν τιτλο που ισως και να της αξιζε αλλα τοτε, οχι πια. πλεον εχει πεσει απιστευτα πολυ. για τους iron maiden τοτε τι να πουμε? και σκεψου οτι εγω προτιμω μεταλικα απο μειντεν. το ασχημο ειναι οτι ξεκινησαν και εκαναν μια κοιλια η οποια ποτε δεν σταματησε. και ικανοτητες εχουν… ξερουν να γραφουν καλα τραγουδια.
σιγουρα οι γλυκιες συνεντευξεις μονο βλακειες ειναι. δεν ειπα αυτο ομως. στη συνεντευξη ας το πουν. αλλα μια μεγαλη μπαντα εχει μαγκια αν στα δυσκολα σκυβει το κεφαλι και τα περναει και δεν τα φωναζει να τα μαθουν και οι γειτονες.
τωρα οσο για το απιστευτο δεξι χερι. ο chuck shuldiner (και επιτηδες δεν μιλαω για kreator για να μην οξυνω το κλιμα) ειχε και δεξι ποδι καλυτερο απο τον χετφιλντ. μην τρελαθουμε. ημαρτον. δεν εχω κατι μαζι του αλλα επειδη ανοιξατε θεμα τεχνικης και δεξιου χεριου, μια φορα ρε παιδι μου 25 χρονια τωρα ενα σολο δεν εχει παιξει. κανονικο οχι για τον χαβαλε της ιστοριας που και εγω παιζω. μπες στο youtube να δεις κανα βιντεακι απο Kreator η Death να δεις τι θα πει να τραγουδας και να παιζεις κιθαρα…
Για αρχή ακούω και Death(RIP Chuck) και Kreator… Πρώτα απ’όλα μιλάμε για άλλα είδη(σίγουρα από Death, αλλά οι Metallica δεν έπαιξαν ποτέ και καθαρό thrash με εξαιρεση το Kill’em all), οπότε και για άλλες απαιτήσεις… Αλλά και αν αφήσουμε αυτό στην άκρη(στην τελική μιλάμε για το καθαρά τεχνικό μέρος), και πάλι ο Hetfield εχει καλύτερο δεξί χέρι και(σίγουρα) από Petrozza αλλά και από Schuldiner. Περι σόλο, αν και έχει παίξει κάποια καλά πραγματάκια π.χ. στο Orion, ξεφεύγουμε γιατί μπλέκει και το αριστερό, που ο Hetfield δεν έχει δείξει τι επιπέδου τεχνική διαθέτει…
κοιτα αν ακους τις 2 αυτες μπαντες, που αμφιβαλω, προφανως αυτο σημαινει οτι ακουσες μια φορα και τις απεριψες. στην κιθαρα το δεξι εξαρταται απο το αριστερο. οχι αναποδα. το αριστερο κανει τα παντα το δεξι το μονο που κανει ειναι να παιζει γρηγορα και να χτυπαει τη σωστη χορδη. το αριστερο πρεπει απο τη αλλη να διαλεξει απο εκατονταδες ταστα το σωστο. και ομως οταν μιλαμε για αλλο ειδος μουσικης η τεχνικη παλι τα ιδιο πραγμα ειναι. προφανως και δεν απαιτειται στο χεβι τοση οση στο ντεθ αλλα χελοου ο χετφιλντ θα ηταν ευτυχισμενος αν ο chuck του ελεγε εστω και ενα γεια. παμε καλα??? αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! ο χετφιλντ ειναι ο πιο καλος!!! οεο!!! δεν λεω οτι εχει γραψει ασχημα ριφ. οχι. μου αρεσουν πολλα ριφ του. αλλα μην συγκρινετε παιδια αν δεν θελετε να γελοιοποιηθειτε. η μουσικη που παιζουν αυτες οι 2 μπαντες σε σχεση με μεταλικα απο αποψη δυσκολιας ειναι 111100000000000 φορες πιο δυσκολη. ημαρτον ρε. προφανως λιγο πριν πεις αυτα για το δεξι χερι ακουγες μπριτνει…
o mille για αυτο που κανει εχει απιστευτη εμπορικη επιτυχια απλως δεν προσπαθει να φτασει στη “εμπορικη” κορυφη γιατι δεν τον νοιαζει. τον νοιαζει η μουσικη κορυφη. τον νοιαζει να παιζει τελεια μουσικη με φοβερους στιχους και γενικα να φτιαχνει αριστουργηματα και συνεχιζει μεχρι και σημερα να το κανει.
Αυτο τωρα πρωτη φορα το ακουω.Καλα γιατι δεν μας την δειχνει την τεχνικη του μας ντρεπεται?καλα ειναι χυδαιο και βλασφημο να συζηταμε για τεχνικη .Τεχνικη και hetfield ειναι εννοιες αντιθετες.Ακομα πιο βλασφημο ειναι ομως να συγκρινουμε καλλιτεχες με τυχαιους που πιασαν την καλη.Αφου απο μονοι σας λετε οτι το στυλ των kreator των death εχει απαιτησεις για τεχνικη τι το συζηταμε…και επισης
1)Η στρατηγικη των εταιρειων ηταν παντα υπερ των metallica ειδικα μετα το black album που συνεργαστηκαν με καποιον που τους εβαλε στο κυκλωμα.Πριν απο αυτο δεν ειχαν ιδιαιτερη προβολη σε σχεση με τα αλλα συγκροτηματα της Q-prime και βεβαιως δεν ειχε ξεφυγει τοσο η κατασταση και δεν συνεβαινε το χαλι που υπαρχει σημερα με αυτους.Αμα θελετε να τα φορτωσουμε ολα στις κακες παρεες εγω προβλημα δεν εχω.Εξαλλου αυτος ο bob rock τους ελεγε τι να παιζουν.Αν δεν του αρεσε κατι δεν το βαζαν.Και αυτο δειχνει ποσο τους σπρωξανε αυτους αδικα παντα σε βαρος αλλων
2)Ακριβως αυτο το αδικο συστημα ειναι που κρυβεται πισω απο τετοιες βραβευσεις και αλλες τετοιες glamouries.Πρεπει να αναρωτηθουμε ποιοι ψηφιζουν και γιατι.
3)Φοβαμαι πως ειναι τοσοι πολλοι που δεν θα τελειωσουμε ποτε.Δεν εχει νοημα να γραφω 1000 ονοματα τωρα…
παιδιά χαλαρώστε! Τι να την κάνω την τεχνική ρε μάστορες, το θέμα είναι τα καλά τραγούδια! Και ο Hetfield έχει γράψει μερικά από τα καλύτερα riffs όλων των εποχών…δεν το λέω εγώ το λένε όσοι έχουν ακούσει metal. Ο άνθρωπος έχει γράψει ιστορία, δυστυχώς δεν ζει ο Chuck αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ήταν φαν των Metallica? Το ίδιο ισχύει και για τον Mille.
Το πρόβλημα με όσους δεν γουστάρουν Metallica είναι ότι ισοπεδώνουν τα πάντα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο μένος. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε επειδή δεν μας αρέσει μια μπάντα.
Σιγα ρε παιδες την ιστορια… Ελεος ρε παιδια αυτη η κοντρα. Μουσικη ειναι. Ηρεμια. Ουτε καμια ιστορια, ουτε τιποτα τετοιες αηδιες. Ελεος αν αλλαξαν και την ιστορια οι Μetallica. Ελεος.
Τωρα γιατι υπερασπιζεστε με τοσο μενος κατι εκατομμυριουχους δεν μπορω να το καταλαβω.
Αντιστοιχα, γιατι καθεστε και τσιτωνετε με την παρτη τους οσοι δεν τους γουσταρετε. Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να ανοιξετε κανα θρεντ με γκρουπ που δεν εχουν την αναγνωριση των Μεταλλικα…
Εμπάθεια είναι να αφιερώνει κάποιος τα 8 από τα 12 πρώτα του ποστ σε ένα φόρουμ για να μειώσει μια μεγάλη μπάντα.
Το ίδιο ισχύει και για τον Deadmeat που κάνει και τα 6 ποστ του στο τόπικ των “μέτριων” Metallica και όχι σε κάποιο τόπικ μπάντας που γουστάρει.
Για αρχή πρόσεχε τον τόνο και τους χαρακτηρισμούς σου… Δεν μίλησα εγω για το τι ακούς εσύ και τι όχι, και δεν έχω καμία όρεξη να ακούω από κάποιον που ούτε με ξέρει ούτε τον ξέρω, να μου λέει ότι δεν ξέρω ούτε από κιθάρα ούτε από metal(άιντε γιατί αρχίζει και ξεφεύγει το όλο θέμα σε προσωπικό και δεν έχω καμία όρεξη να βρίζω για μουσική, που το μόνο που δεν πρεπει να προκαλεί είναι αυτό)…
Επειδή παίζω κιθάρα, το δεξί χέρι κρατάει τον ρυθμό και το αριστερό παίζει τα riff… Αλλη δουλειά κάνει το ένα, αλλη το άλλο, αλλά σε υψηλό επίπεδο και τα δύο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν(εκτός αν νομίζεις ότι ξέρεις κιθάρα οπότε και πιστεύεις ότι το αριστερό είναι πιο περίεργο από το δεξί)… Και ναι, ο Chuck ήταν ένας απίστευτος κιθαρίστας, είχε γράψει απίστευτα riffs, είχε κάνει συνεργασίες με τεράστιους κιθαρίστες κατα την διάρκεια της δισκογραφίας των Death, αλλά καλώς ή κακώς το δεξί του hetfield δεν το φτάνει… Και ναι, το death έχει πιο βαριές κιθάρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιο τεχνικό από το heavy[ίσα-ίσα που πέρα από 3-4 κιθαρίστες όπως ο Azagthoth(πάντα το είχα απορία που το βρήκε αυτό το όνομα), ο Murfy κλπ, οι υπόλοιποι τεχνικά δεν είναι τίποτα το τρομερό]!
Μπορείς τώρα να επιστρέψεις στο να κοιτάς το εισητήριο από την συναυλία της Madona…
Υ.Γ.: Δεν πρόκειται να ξαναγράψω εδω… Χάνεται όλο το νόημα στο να χώνει ο ένας στον άλλο… Σε όποιον δεν αρέσουν οι Metallica, ας μην τους ξανα ακούσει και ας μην ξανα ασχοληθεί με αυτούς…
Θέλουμε δεν θέλουμε οι Metallica άλλαξαν την ροή στον χώρο του metal. Mας αρέσει δεν μας αρέσει.
δηλαδη πρεπει να μπω να λεω μονο καλα λογια για τις αγαπημενες μου μπαντες??? αυτο ειναι το νοημα???
ισως το νοημα να ειναι οτι το δεξι χερι του χετφιλντ πρεπει να γινει αγαλμα.
οσο για τη μαντονα ξερω οτι εγω το ξεκινησα οποτε δεν εχει νοημα να το συνεχισω. παντως εχω περασει μια μεγαλη φαση θεοποιησης των μεταλικα ωσπου ειδα και αλλες μπαντες και καταλαβα οτι μουσικα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. σιγουρα απο αποψη γραψιματος τραγουδιων εχουν υπαρξει αρκετα ως πολυ καλοι. δεν αμφισβητο το παρελθον τους. το δεξι χερι ομως το θεωρω γελοια ιστορια.
δηλαδη π.χ. οι μπαντες που παιζουν τεχνικο ντεθ (οχι οτι εχιυν ολες καλα τραγουδια) εχουν πιο ευκολες κιθαρες απο μεταλικα. ημαρτον ρε παιδια αν εγω ειμαι εμπαθης τοτε εσεις ευστε πορωμενοι σε βαθμο του να μην βλεπετε γυρω σας.
σοβαρα τωρα και χωρις παρεξηγησεις μπορεις ναι εξηγησεις τι ενοοεις…? με επειχηρηματα. χωρις νευρα…
Post εχω ελευθερια να γραφω οπου θελω για οτι θελω οταν θελω.Το post αυτο ασχολειται με metallica και ολες οι αποψεις εκφραζονται για αυτους.Σε αυτο συζηταμε και σε αυτο απαντω.Οποτε οπως καταλαβαινεις αυτο για την εμπαθεια δεν στεκει.Αν θες απαντησε στη συζητηση.Mariuska νιωθω καλυτερα τωρα που ξερω οτι δεν θα ξαναδω γραμμενα αυτα που λες για κιθαριστες.Ο Azagthoth παιζει να ειναι και ο καλυτερος κιθαριστας στον κοσμο και το ονομα το βρηκε απο μια μυθικη φιγουρα.Παντως οταν ηρεμησεις ξανασκεψου αυτα που γραφεις… Και καλο ειναι να επιχειρηματολογεις οχι απαντησεις του στυλ…το δεξι του χερι δεν το φτανει…Ο Chuck ανακαλυψε ενα ολοκληρο ειδος Ο azagthoth εφερε την παρανοια στη μουσικη ο hettfield ειναι τοσο μικρος μπροστα σε αυτα δεν εχει κανει τιποτα Και επισης:
Καλο θα ηταν να ακουσεις πιο προσεκτικα καποια πραγματα.Αφου λες οτι παιζεις και κιθαρα αυτο κανει ακομα πιο ακομψα αυτα που λες…
Ε καλα δεν καταλαβαινεις τι λεω. Οτι δεν γραφτηκε και ιστορια, επειδη “οι Μεταλλικα αλλαξαν τη ροη στο χωρο του μεταλ”.
Εντιτ: Το θρεντ εχει ξεφυγει. Απο τη μια οι Μεταλλικα ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που συνεβη απο τη δημιουργια του συμπαντος…Απο την αλλη, ο Χεντφιλντ κλανει το δεξι του Μπαμπη απο τους Panagnoston στην κιθαρα…