Προσωπικά θέλω να αρχίζουν πάντα με γρήγορο τραγούδι κι αυτό κάνουν κατά 90% απ’ όσο θυμάμαι στις συναυλίες…
Blackened, Battery, Creeping Death,That Was Just Your Life, Hardwired,Hit The Lights άντε και το So What
Έμπαιναν ανάλογα το δίσκο τότε όσο γουστάρα που έμπαιναν με το Blackened άλλο τόσο γουστάρα που έμπαιναν με το Enter the sandman
Ρε μαλάκες, στο Hammer Αυγούστου έχει φωτογραφία Metallica εποχής “… And justice for all” (δεν την έχω ξαναπετύχει) στην οποία ο Hetfield φοράει μαύρο μπλουζάκι όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η νεκροκεφαλή των SS, πάνω γράφει “Waffen SS-3rd SS Panzer Division Totenkopf”, ενώ κάτω από τη νεκροκεφαλή γράφει κάτι ακόμα που δεν μπορώ να διακρίνω.
Τι φάση;
Ας μην αρχίσει μία ανούσια συζήτηση τύπου “redneck ο Hetfield”, “πάντα ήταν δεξιοί” κλπ. κλπ., δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, απλά λέω μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, μήπως είναι κανά ειρωνικό μπλουζάκι, μήπως έχει ειπωθεί τίποτα για όλο αυτό, βρε αδερφέ.
EDIT: Έλα, τη βρήκα τη photo: https://sites.google.com/site/metallicaichb/metallica/-and-justice-for-all-1988
Γατάκια μεταλλικα φάμιλυ πάλι με τον Πρόεδρο ασχολείστε…
Μπλουζαρα φοράει ο Jason…
Για αυτό πήρε πόδι
Απ’ ότι βλέπω στο google τα σύμβολα για την 3rd division είναι άλλα κι όχι αυτό που έχει στο μπλουζάκι ο Ηetfield…
Δεν ξέρω τι γράφει από κάτω…
Όχι ρε, το Totenkopf (νεκροκεφαλή στα γερμανικά) φαίνεται ξεκάθαρα που είναι το κλασικό σύμβολο των SS.
Ισχύει είναι το 3ο τάγμα των SS( ένα από τα 38)
Τα γνωστά Panzer. To συγκεκριμένο ήταν γνωστό με το όνομα Death’s Heads
Αυτό σου λέω ότι δεν εχει το σύμβολο της νεκροκεφαλής αλλά κάτι σαν τρολλια…
καλά , η νεκροκεφαλή είναι τσακισμένη στη μπλούζα αφού κάθεται
είναι - δεν είναι “σωστή” η νεκροκεφαλή , δεν έχει και καμία σημασία
Το ξέρουμε ότι είναι κάποιο είδους τρολλιάς . Ασχέτως αν εγώ δεν συμφωνώ με την καμία να γίνονται τέτοιες " τρολλιές" .
Δλδ έπρεπε ντε και καλά να βάλουν Megadeth στο 83-85, έλεος πια με τις λίστες του κάθε καθυστερημένου
Επίσης η μισή λίστα του 90-99 για κάψιμο όπως και ολόκληρη η λίστα 2000-2018, δλδ 18 χρόνια ρε ανάπηροι της βρωμοφυλλάδας αυτά βρήκατε…
Άσχετο κράξιμο
Απόλυτο opener δεν υπάρχει για live για τον πολύ απλό λόγο ότι έχουν πάρα πολλά κομμάτια που κάνουν αυτή τη δουλειά. Δε μπορείς να πεις πχ ότι το Creeping Death είναι ιδανικό και να ξεχνάς το Blackened ή το Fight Fire για παράδειγμα.
Επίσης, το να ανοίγουν κάθε φορά με το ίδιο κομμάτι είναι το ίδιο κουραστικό με το να κλείνουν με το ίδιο κομμάτι. Ευτυχώς δεν το κάνουν ούτε με το μεν ούτε με το δε πλέον, από περιοδεία σε περιοδεία αλλάζουν (και αν δε μιλάμε για τουρνέ που προωθούν δίσκο, τότε αλλάζουν και από βράδυ σε βράδυ).
Στα live που τους έχω δει, αυτό που μου άρεσε λιγότερο σαν opener ήταν το Hit the Lights (παραδόξως), πιο λίγο από το Fuel λ.χ.
To Hardwired ήταν από τα πολύ καλά. Αν δεν το ζήσεις σε live δεν καταλαβαίνεις τον παροξυσμό που γίνεται όταν σκάει η ριφάρα και αρχίζει να φτύνει ο Hetfield τους στίχους. Δεν είναι τυχαίο πως από τις κομματάρες του HTSD είναι αυτό με τη μεγαλύτερη συμμετοχή κοινού.
Battery μία από τα ίδια, ξεκίνησαν με αυτό στο Knebworth πριν κάποια χρόνια και δεν πρόλαβαιναν να μαζεύουν οι σεκιουριτάδες ανοιγμένους.
Battery, Creeping Death, Blackened, Hardwired, ολα υπεροχες επιλογες.
Τιποτα δε φτανει το So What Αθηνα 1999 βεβαια.
Φυσικά και έπρεπε να βάλουν
Εκεί υπήρχε και το στοιχείο της έκπληξης γιατί συνήθως άνοιγαν με το Breadfan. Με το So What πήγαν να μας μακελέψουν
Πραγματικά στο Hardwired χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μανα… εξαιρετικό opener
Σε κλειστό χώρο, με αυτή την αναμονή και την λούπα να παίζει… Μόλις σκάει η ριφφαρα ( αλήθεια πόσο πιο “απλό” ακούγεται το κομμάτι πριν το βιώσεις live) απλά πανικός. Μιλάμε για το απόλυτο opener από μια μπάντα που έχει γράψει κορυφαία in your face τραγούδια (Lars είσαι μεγάλο μυαλό!).
ΥΓ1 : όπως τίποτα δεν φτάνει το μπασιμο με το Creeping Death το 1993 ( άνοιγαν τότε με το Enter Sandman) , αλλά…
ΥΓ2 : 3 φορές άνοιξαν εδώ με το creeping death. Αρκετά!
Το 2010 βέβαια το μπάσιμο ήταν παρατεταμένο με Creep, For Whom, Ride και Harvester, μιλάμε για ένα 25λεπτο που δεν πήραμε ανάσα. Ο Hetfield πρώτη φορά μίλησε στο κοινό πριν το Fade, μέχρι τότε έπεφτε το ένα σκαμπίλι πίσω από το άλλο.
for whom και ride με καταιγίδα για να μην ξεχνιόμαστε…