Μetallica

Μην του γαμας την ζωη - μην του γαμας το παραμυθι στο οποιο ζει. Πες του ναι εχεις δικιο.

Οτι εχει βαριες και χαμηλα κουρδισμενες κιθαρες ακουγεται σαν το Load? Μαλιστα…

Οκ, τι να σου πω, εμενα δε μου ακουγεται κανενα απο τα αλμπουμς που εβαλες σαν τα Loads περισσοτερο απο οτι ακουγονται τα 3 πρωτα των Metallica σαν δεκαδες αλλα metal και thrash metal αλμπουμς της εποχης.

Ειδικα οι Soundgarden μου ακουγονται απο αλλον γαλαξια, αυτος που πρωτος σκεφτηκε και ανεφερε σε δισκοκριτικη ομοιοτητα μεταξυ τους και των Loads πρεπει να ειχε κανει σκληρα παραισθησιογονα, δεν εξηγειται αλλιως.

1 Like

Εδώ κάπου το χασες… το τζαστις δεν είναι καινοτόμο;; Παίζει να είναι ο πιο καινοτόμος δίσκος τους. Κανένας δεν είχε παίξει έτσι ως τότε και επηρέασε άπειρους.

2 Likes

Ας πούμε ότι συμφωνούμε πως διαφωνούμε. Εγώ ακούω πολύ Seattle στον ήχο του Load (βλ. το παράδειγμα παραπάνω με Stone Temple Pilots), ακούω πολύ CoC και δεν το θεωρώ καινοτόμο, ανεξαρτήτως ποιότητας.

1 Like

Ε το τεχνικό thrash δεν ξεκίνησε το 88… Αρκεί να δεις τη συνέντευξη τους για την επανακυκλοφορία του που ουσιαστικά λένε το ίδιο πράγμα. Όλοι έπαιζαν τεχνικά εκείνη την περίοδο και κάναμε το ίδιο.

Το ίδιο σκεφτόμουν, Justice ίσως ο μόνος δίσκος τους που δεν ακούγεται σχεδόν καμία επιρροή από άλλους… Κανείς δεν είχε παίξει έτσι μέχρι τότε.

1 Like

Ειχαν παιξει και αλλοι σαν τα load reload τελικα ή ειναι καινοτομα; Ή μονο το justice ειναι;Αρχισες τα τολουπ και τα αξελ;

Αν ψάχνετε ντε και καλά δίσκο που “κανείς άλλος δεν είχε παίξει ξανά έτσι”, αφήστε τα loads reloads ajfa, μόνο st.anger, τέτοιο σκουπίδι δεν είχε δει ξανά ο κόσμος

6 Likes

Δεν αναφερόμουν τόσο στην tech thrash φύση του. Προφανώς και είχε ξαναπαιχτεί το είδος. Ο τρόπος που το έκαναν όμως… το επανεφηύραν. Και κυρίως, ο ήχος. Η τόσο κραγμένη παραγωγή. Εκτός από μοναδική και απόλυτα ταιριαστή -και τέλεια κατά τη γνώμη μου για αυτό που θέλαν να κάνουν- υπήρξε παντελώς πρωτοποριακή. Διάολε, ίσως μέχρι και σήμερα. Και όσον αφορά την επιρροή σε ολόκληρα μουσικά ειδη…

3 Likes

Βρέχει στην Ελλάδα σήμερα?

3 Likes

Φορας την στολη της ρυθμικης στη δουλεια ή μονο στο σπιτι;

Επειδή μου αρέσει πολύ το tech-thrash, κυρίως τον 80s-early 90s (από Coroner, Forbidden και Voivod μέχρι Deathrow και Vendetta) υπάρχει αρκετό υλικό σε ίδιο ήχο που θα βρεις ενδιαφέρον και κυκλοφόρησε πριν ή και στα κοντά με το Justice. Στο Justice ουσιαστικά -σύμφωνα και με τους ίδιους- ακολούθησαν το ρεύμα της εποχής που ήταν να παίξουμε όσο πιο τεχνικά γίνεται.

Βάζω ένα άλμπουμ περισσότερο σαν άκουσμα που πιστεύω πως θα βρεις ενδιαφέρον εφόσον σου αρέσει το Justice για να ξεφύγουμε από το “καινοτόμο” ή μη.

1 Like

Το ατομο δεν εχει ιδεα, μονο τρολ ξερει να ανακαλυπτει

Από 15 του μηνός που τελειώνουν τα σχολεία, το τόπικ θα είναι εντελώς μη επισκέψιμο δυστυχώς.

6 Likes

Μην ανησυχεις θα με στειλουν κατασκηνωση.

Βρε και μένα μου αρέσει το είδος και ξέρω και το συγκεκριμένο. Δε σημαινει πως θα συμφωνήσω μαζί σου και πάλι.
Και το «παίζω οσο πιο τεχνικά γίνεται» φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πως ενέχεο περιορισμούς, διαφορετικούς για καθε μπαντα. Ο κοντός λοιπόν μια χαρά καινοτόμησε, καθώς αδυνατούσε να φτάσει τα άκρα του εν λόγω μονοπατιού

4 Likes

Αν και δεν έχει νόημα να βρούμε τραγούδια που είναι ίδια με τα τραγούδια των Load/Reload, γιατί είναι και λίγο απίθανο, το παράδειγμα του Sex Type Thing με το Thorn Within είναι ψιλοξεκάθαρο. Μιλάμε για το ΙΔΙΟ riff. Όπως και ένα ακόμα ΙΔΙΟ riff είναι αυτο του Bad Seed με του Big Bikes των Kyuss. Οι Corrosion of Conformity εποχής Deliverance-Wiseblood είναι ένα επίσης καλό παράδειγμα. Ποιος για παράδειγμα δεν ακούει Alice in Chains στο The House Jack Built ή στο Where the Wild Things Are; Να ξαναπώ για τους Sabbath ή κολλάμε στο ότι δεν ήταν δίσκοι των 90s που τους επηρέασαν? Το βασικό riff του Memory Remains είναι καρφί το riff του Sabbath Bloody Sabbath. Προσωπικά και εγώ προτιμώ την εκδοχή των Metallica σε αυτό το ύφος, γιατί προφανώς είχαν μπροστάρη έναν Hetfield, τα υπεραγαπώ τα Load/Reload, αλλά οκ μην μπερδεύουμε το “καλό” από το “καινοτόμο”. Το ότι στην Ελλάδα ακούσαμε stoner το 2010 και εκτιμήσαν κάποιοι το Load, δε σημαίνει ότι ήταν μπροστά από την εποχή του. Υπήρχε αυτή η μουσική και πριν το Load.

4 Likes

Ενα ενα θα τον καψεις. Του κατεστρεψες την μερα.

Δε διαφωνώ στο ότι ο ήχος επηρέασε κόσμο και κοσμάκη ή ότι ο κοντός έκανε το ίδιο (τα drum triggers του ήταν βάση για τις μισές death metal κυκλοφορίες των 90s).
Η διαφορά είναι στο τι ορίζουμε σαν καινοτομία.

2 Likes

Ακριβώς, η καινοτομία του Justice δεν είναι απαραίτητα οι συνθέσεις του, αλλά ο ήχος του.

6 Likes