Έχει έναν ήχο που είναι γενικά 80’s αλλά όχι κοντά στο AJFA επίσης χάνουν πολύ στις πολλές εναλλαγές του ρυθμού με σόλο, με δισολιές και με άνοστα speed riffs…
Στιχουργικά δεν έχω ψάξει να δω τι παίζει…
Δεν θα χαρακτήριζα καινοτομία αλλά θα το χαρακτήριζα σαν κάτι διαφορετικό το ότι ο Hetfield βγάζει έναν επιθετικό θυμό στους στίχους και στα φωνητικά
Το φαμιλυ δεν σου εστειλε καρδουλες, μαλλον ακολουθει την γραμμη απο το αμερικα μην τυχον και τους διαγραψει.
εγω εξακολουθω να βλεπω οτι “μεταφραζετε” τις καταστασεις όπως σας βολευουν.
Αγαπαμε τους Metallica με τα μακρυα μαλλια και τον μεταλ ηχο ; Yeah ! Εκει και το ρευμα της εποχης να ακολουθησαν (ελεος καπου , ετσι ; ) μια χαρα το εκαναν και μπραβο τους.
Εκαναν το ιδιο στα Loads ; εεε δεν εκαναν και κατι σπουδαιο ,
Μην ακουμε εξυπναδες για ριφφς. Απειρα ριφφς θυμζουν κατι αλλο . και στο κιλλεμ ολ που “εφηύρε” το θρας ακουμε απο σαμπαθ , σκιναρντ μεχρι σαξον , νταϊαμοντ χεντ και στα επομενα ακους και μεριφουλ φειτ , μισφιτς , βενομ μεχρι και παρομοια ριφφς.
Τωρα οτι ακους στο sex type thing κατι που εκαναν και οι Metallica , ναι ιδιοι φτυστοι ειναι.
Δεν ξερω γιατι καποιος το σαμπαθικο εντονο (μπαμπαδες ολων οι Sabbath , ετσι ; )υφος των Loads το λεμε μια απο τα ιδια και ολα τα προηγουμενα τα λεμε και γαμω.
Η απαντηση ειχε ερθει απο τους ιδιους πριν καν κυκλοφορησει το Load , οταν ελεγαν οτι ριφφς που υπαρχουν στους Nirvana , στους Soundgarden ειναι σαμπαθικα. Αυτο ακουγαν , αυτο εβαλαν στον ηχο τους.
Αυτος που παιρνει τις επιρροες του , τις περναει απο το πρισμα του και το βγαζει προς τα εξω και φτανει στις μαζες ειναι καινοτομος και leader. αυτο εκαναν και στα Loads.
Και οχι δεν ακουσαμε ολοι stoner το 2010 καποιοι ειμαστε και παππουδες και τα ακουσαμε την εποχη που κυκλοφορησαν . Δεν σημαινει οτι αν ακους στονερ , εχεις ευαγγελιο το Loads , αλλα εβαλαν πολλους να ψαξουν την φαση (support Kyuss, COC , αργοτερα Monster Magnet δηλαδή ποσο πια In your face? ).
τρελαινομαι να ακουω για τεχνη και οτι το ενα ειναι ετσι και το αλλο αλλιως απο τον ιδιο καλλιτεχνη. Δηλαδη να μην μπορει να απολαυσει και να εκτιμησει τον παλιο κιθαριστα του Πικασο για την απλοτητα του (ή το bulls head) και να επιμενει οτι η γκουερνικα ειναι η κορυφη του.
από τη μία λες για κλειστομυαλιά και σκεφτείτε έξω από το κουτί και την ίδια στιγμή βάζεις τον καθένα σε κουτάκι ανάλογα του τι άποψη έχει για το Load -μάλιστα ούτε καν για το δίσκο καθεαυτό αλλά για το ότι δεν του αποδίδουν τα χαρακτηρισμό “καινοτόμο”.
Το ότι δε βρίσω το Load που κυκλοφόρησε το 1996 καινοτόμο δε σημαίνει ότι δε μου αρέσει ή ότι έχω κανένα κόλλημα με το αν είχαν χαίτη, μοϊκάνα ή αφάνα. Καινοτόμο είναι να εισάγει κάτι που δεν προϋπήρχε. Ούτε σημαίνει πως το καινοτόμο έρχεται από παρθενογέννεση. Και οι Sabbath είχαν blues επιρροές και με το ομώνυμο τις πήγαν παραπέρα. Φυσικά και το ΚΕΑ είχε επιρροές, το έχουμε πει χιλιάδες φορές άλλωστε. Το τι επιρροές είχε φαίνεται στα ραφτά του Hetfield. Ο ήχος όμως που βγήκε από αυτό το μπόλιασμα δεν είχε προϋπάρξει, τι να κάνουμε τώρα; Αυτό δεν τον κάνει καλύτερο ή χειρότερο από το Load που ΔΕΝ είναι (όπως το ορίζω εγώ) καινοτόμο.
Άλλο επίθετο είναι το καλό, άλλο το καινοτόμο. Μπορεί να συνυπάρχουν και τα 2 σε ένα δίσκο, μπορεί και όχι.
το Load δεν θα το ξανα βρισεις ! το Load !!
Αυτά τα 15 albums στα οποία ακούμε τεχνικό θρας, οι παραγωγές είναι όλες μια απ’ τα ίδια και η μόνη παραγωγή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Justice?
Ναι.
καινοτομο για σενα τοτε ειναι μονο το Killem.
ε σορρυ δεν συμφωνω.
Και τα Loads κοιτανε στα ματια και το μαστερ και το ραιντ και οποιο αλλο εχει ο καθενας στο βαθρο του . Παει και αναποδα αυτο .
Κουτακια απο μενα οχι . δεν γινεται να τα βαζεις εσυ σε κουτακια και μετα να με “κατηγορεις” οτι τα φτιαχνω εγω.
Στους Metallica “ακους” ενα σωρο μπαντες. Απο βενομ μεχρι U2 . απο σαμπαθ μεχρι μισφιτς . Στα Loads ακους και τους AIC και τους ACDC μεχρι Skynyrd.
Οποιος νιωθει προσβεβλημενος με αποψεις τυπου οτι ενα Outlaw torn ειναι στο ιδιο επιπεδο με το Master of puppets ή το Bleeding Με με το Fade και το 2X4 με το harvester… σορρυ αλλα ξυδακι!
Ο ιδιος ο καλλιτεχνης εχει ηδη μιλησει με το εργο του.
Περι ορεξεως μετα … κολοκυθοπιτα
Υ.Γ. Δεν ειναι ολοι εξυπνοι . Αντικειμενικη αληθεια ειναι αυτο .
Πάλι το ίδιο κάνεις. Έχω μερικές χιλιάδες ποστ, αν βρεις πουθενά να έχω γράψει πως κάποιος δε μπορεί να θεωρεί το Outlaw στο ίδιο επίπεδο ή ανώτερο από οτιδήποτε έλα να μου το πεις. Εγώ πάλι μπορώ να το θεωρώ ότι θέλω. Υποκειμενικό είναι. Το αν το βρίσκω καλό ή κακό, 23 χρόνια μετά, δε σημαίνει ότι έχω κόλλημα με το αν κουρεύτηκαν.
Εσύ είδες σαν υποβάθμιση ότι κάποιος δε θεωρεί το Load καινοτόμο. Ξεκινάς από ένα λάθος συμπέρασμα και θεωρείς ότι όποιος πει κακή κουβέντα (όπως την ερμηνεύεις τουλάχιστον) για αυτό το δίσκο αυτόματα κατατάσσεται σε αυτούς που
δεν πάει έτσι. Η κουβέντα ξεκίνησε από το “μπροστά από την εποχή του”. Είχα ένσταση. Έλεγε ο Quintom πείτε μου ένα άλμπουμ που να μοιάζει, αναφέρθηκαν. Ντε και καλά πρέπει να το θεωρώ καινοτόμο δηλαδή; Έδωσα αρκετά παραδείγματα του τι θεωρώ καινοτόμο. Και ναι, είναι και το Kill em All, είναι το RTL και αντίστοιχα δεν είναι το AJFA που πάτησε πάνω στην άνθηση του tech-thrash. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ίσως το αγαπημένο μου. Για εσένα μπορεί να είναι (καινοτόμο) και να μην είναι τα προηγούμενα. Γι’ αυτό είναι τα φόρουμ για να κάνουμε κουβέντα, όχι για να συμφωνούμε πάντα. Δε χρειάζεται καν να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Μπορείς να συνεχίσεις να το θεωρείς καινοτόμο ή να μη θεωρείς το KEA. Αν πάνω σε αυτή την κουβέντα μου πεις πχ ότι οι Trexagyreue από το Ανατολικό Τιμόρ έπαιξαν Θρας το 1982 μπορεί να μάθω και κάτι και να τους ακούσω.
Μπορεί κάποιος που του αρέσει το Load να ανακαλύψει το Core αντίστοιχα.
Realm και Anacrusis αδυναμίες μεγάλες.
Το NOLA θα έλεγα εγώ . Καλό το Core, αλλά ο Weiland αντιγράφει αρκετά Vedder.
Το ανέφερα κι αυτό, κάναμε μπόλικο name dropping.
Νομίζω πως το Load αγαπήθηκε από τους stonerάδες και γι’αυτό το λόγο, γιατί ανακάλυψαν πραγματάκια χάρη σε αυτό.
απο τους μη κολλημενους μεταλλαδες εκτιμηθηκε . Οχι απο τους στονεραδες.
NOLA = pepper. Κολλητος του Papa Het. Που συμμετειχε στο Wiseblood.
Που αν ακουσεις το blind ειναι … μαντεψε ! Metallica!
Τα loads ξεκινησαν να γραφονται το 94. οποτε πολυ λογικο να υπαρχει κοινο εδαφος με το deliverance και το wiseblood.
Το NOLA ειναι πιο “metal” απο τα υπολοιπα που λεμε . Υπαρχει και το σλατζ στοιχειο απο crowbar και eytehategod.
Δεν ξερω αν θα μαθει το Core . αλλα θα μαθει ενα σωρο μπαντες.
Σου εξηγησα οτι στα 6 πρωτα οι Metallica εχουν την ιδια λογικη . Δεν ξερω που διαφωνεις.
Θα κατσω αν ειναι να ξαναδιαβασω τα ποστ σου .
κι άλλη ταμπέλα.
Αποκλείεις άμεσα το να υπήρχαν μη-κολλημένοι μεταλλάδες που δεν τους άρεσε, όχι γιατί κουρεύτηκαν αλλά επειδή δεν τους έκανε ο ήχος. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Οπότε ευχαριστώ για την απάντηση. Γιατί υπάρχει και κόσμος που ΔΕΝ του αρέσει όχι γιατί είναι “Τίγκα Θρας”, αλλά γιατί δεν του άρεσε η μουσική του Load.
Πάντως αυτό δεν έχει σχέση με την κουβέντα που κάναμε παραπάνω, ούτε σημαίνει πως για εμένα δεν είναι εξαιρετικός δίσκος.
καλα σαφως και ισχυει αυτο . Αλλα δεν τους εχω και σε μεγαλη εκτιμηση αυτους .
Τι να κανουμε τωρα ;
Ταμπελες βαζουν οι ιδιοι στους εαυτους τους με τις αντιληψεις τους , δεν περιμεναν εμενα.
Και ναι καινοτομο ειναι να εχουν τοσες “στρωσεις” απο κιθαρες , να ακολουθει τοσο το ρυθμσεκτιον (που επαιξε ριθμ γκιταρ και το βαμμενο νυχακι του Kirk). εσυ (και ο καθε εσυ) δεν το ακους , δεν σου αρεσει (τοσο; ) , δεν σημαινει οτι δεν ισχυει καλλιτεχνικα.
Y.Γ. υπαρχει και κοσμος που χεστηκε για την καθαρα Θρας περιοδο των μεταλλικα και τους εκτιμα απο τζαστις και περα (και εκει περιορισμενα κατι fade , one ) . Μην σου κανει εντυπωση αυτο.
Ειναι τοσο τεραστια μπαντα που δεν βασιζεται στους “τρου σκληροπυρηνικους” . Εκαναν ξεσκαρταρισμα σε αυτους απο το Ride.
Άντε πάλι. Ξεκινάς από λάθος συμπέρασμα. Μου αρέσει το Load, δεν έχω θέμα ούτε με τα μαλλιά ούτε με τα νύχια τους. Σου έχει κολλήσει αυτή η προκατάληψη. Anchoring bias νομίζω λέγεται στην ψυχολογία (με λίγο από confirmation bias).
Το να βάζεις ταμπέλα (“δεν σου αρέσει το Load άρα είσαι κολλημένος μεταλλάς”) πέρα από ελιτισμός (αρέσει=είναι προοδευτικός, δεν αρέσει=κολλημένος) είναι αυτό ακριβώς που σου έλεγα πιο πάνω για κουτάκια. Ανοιχτομυαλοι κατά τα άλλα.
ΥΓ: Kαλά κάνουν. Δεν προσπαθώ να σε πείσω να αγαπήσεις ένα άλμπουμ λιγότερο ή περισσότερο. Δεν έγραψα ποτέ κάτι υποτιμητικό (χμμ) για όσους τους αρέσει το Load μόνο και δε μπορούν να ακούσουν κάτι πέρα από αυτό. Μαγκιά τους. Έγραψα ότι δεν το θεωρώ μπροστά από την εποχή του και καινοτόμο με 5 επιχειρήματα. Γράφεις και εσύ τα επιχειρηματά σου (είχε layering στις κιθάρες) για το ότι ήταν καινοτόμο, κάνουμε κουβέντα και κρίνει ο καθένας.
Σα να έχει δίκιο ο Μήτσος
Εδω απλα σε εχω χασει να ξερεις.
Διάβασες θεωρώ τις επόμενες 2 παραγράφους και το επόμενο ποστ που αναλύει το παραπάνω.
Μην ξεκινάς από το λανθασμένο συμπέρασμα ότι δε μου αρέσει το Load ή έχω κόλλημα με μια συγκεκριμένη περίοδο για να μη βλέπεις με αρνητική προδιάθεση το ότι το κρίνω ως μη καινοτόμο. Αν δεν το εξηγώ αρκετά καλά τι εννοώ με το καινοτόμο, τα ποστ του furor με βρίσκουν σύμφωνο, ίσως εξηγεί καλύτερα απ’ όσο εγώ και δε με χάσεις.
Γουστάρω πάντως που ό,τι έχω κρατήσει στο quote αναφέρεται σε δικό μου post παραπάνω, ενώ ξέρεις τη γνώμη μου για Metallica και Load.
Επίσης ρε drenie, γιατί να αναφέρομαι σε εσένα όταν μιλάω για αυτούς που ανακάλυψαν το stoner το 2010?
Μήπως τελικά εσύ μεταφράζεις διαφορετικά αυτά που λέμε? Γιατί εδώ μιλάμε και οι δυο για ένα album που το εξισώνουμε με τα 5 πρώτα. Προσωπικά το έχω γράψει και παραπάνω. Πρέπει ντε και καλά να είναι καινοτόμο όταν κάτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Τα riffs που μοιάζουν - βασικά είναι σχεδόν ίδια - αναφέρθηκαν ακριβώς για να δείξουν ότι σε παρόμοιο μήκος κύματος έπαιξαν κι άλλες μπάντες πριν από το Load. Γιατί χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση αυτό το πράγμα? Και επίσης, συμφωνώ με τον @Alejandro.m, δεν είναι ανάγκη να αρέσει σε όλους η μουσική του Load. Δε σε κάνει κλειστόμυαλο αυτό. Κλειστόμυαλο, θεωρώ εγώ, σε κάνει να κράζεις έναν δίσκο που αντικειμενικά - σχεδόν 25 χρόνια μετά - έχει αποδείξει την αξία του, επειδή απλά δε σου αρέσει και δε χώνεψες ποτέ ότι η μπάντα …κουρεύτηκε!