Μetallica

Οχι,ρε καλο ειναι το σεντ ενγκερ.Το ομωνυμο,φραντικ αν και με αθλια φωνητικα και 2-3 αλλα ειναι πολυ καλα,αλλα με χωρις λογο μεγαλη διαρκεια.

Καλα τα λες αλλα απο την αλλη ποτε εγραψαν κομματια με την δομη που ειχαν στο St. Anger? Αφου το τραγουδι ρεταρει και επαναλαμβανεται μετα τα 4 αντε 5 λεπτα κοφ’το.

Στο DM σαφως και τα τραγουδια πανε απο μονα τους στα 7+, οπως και στους παλιοτερους δισκους :wink:

Btw ειμαι και εγω απο τους φανμποηδες που βρισκουν καλα κομματια στο St.Anger, το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η διαρκεια και μετα η παραγωγη ιμο.

Οσες φορες προσπαθησα να ακουσω το unforgiven III η αληθεια ειναι οτι με απογοητευσε ισαριθμες φορες,φαινεται νομιζω ξεκαθαρα οτι οταν τραγουδαει ο james λειπει το feeling που ειχε σε σχεση με τα I & II,δεν ξερω δημιουργει μια αισθηση του περιττου,οτι δεν ηταν απαραιτητο να γινει και unforgiven III,εως και αδιαφορο θα το ελεγα.:-k

Ενω μεταξυ του I & του II οταν τα ακους υπαρχει παντα αυτη η συγκριση για το ποιο σου αρεσει περισσοτερο,κατι που αλλαζει συχνα,δλδ καμια φορα ενω μπορει να λεω οτι ειναι πιο ωραιο το Ι μιας κ ειναι το πρωτο,οταν ακουω το ΙΙ αλλαζει αυτο και λεω οχι μου αρεσει το ΙΙ τελικα πιο πολυ.:stuck_out_tongue:

Κατι τετοιο δεν ισχυει με το ΙΙΙ,δλδ δεν σου μπαινει καν στο μυαλο να το συγκρινεις με τα αλλα δυο.

Ισως τελικα να ηταν υπερβολη η δημιουργια ενος unforgiven III,ασε που ξενιζει καπως η intro εισαγωγη με πιανο.

Το Unforgiven IIΙ είναι χαλαρά ανώτερο του ΙΙ. Και έχει και σολάρα.

Επίσης δομή κομματιών όπως του St. Anger έχουν πολλά κομμάτια από το Load/Re-Load.

Wasting my hate ας πουμε \m/ :slight_smile:

Θα διαφωνησω,το ΙΙ εχει καλυτερους στιχους απο το ΙΙΙ που ειναι ψιλοαδιαφοροι,γενικως το ΙΙΙ δεν θυμιζει unforgiven,και φυσικα δεν θα το χαρακτηριζα χαλαρα ανωτερο απο το ΙΙ. Εχει οντως πολυ καλο σολο το ΙΙΙ,λειπει ομως το feeling απο τον hetfield και η εισαγωγη του πιανο μπορει μεν να προσθετει κατι το διαφορετικο δεν πολυκολαει ομως ειναι η αληθεια.

Περισσοτερες φορες θα βαλω να ακουσω ας πουμε το ΙΙ ,ενω το ΙΙΙ μπορει κ να αγνοησω οτι υπαρχει κιολας.

Το Unforgiven II είναι μια παραλλαγή του Fade To Black…Ίδια ακόρντα και ένα bending (σήκωμα χορδής στην ρε) που προσπαθεί να το κάνει να ακουστεί διαφορετικό. Εννοείται πως δεν το βάζω σε σύγκριση με το Fade To Black αλλά ούτε ακόμα έχει την μαγεία της απλοϊκότητας του Unforgiven I.
Για το Unforgiven III είναι νωρίς να πω την γνώμη μου… Ο καίρος θα δείξει αν θα πάρει την ίδια θέση που έχει και το II.

Πιστεύω το Motorbreath είναι κάπου στα 3 λεπτά και νομίζω ότι είναι και το μικρότερο σε διάρκεια κομμάτι τους…

Το Unforgiven III θα μπορουσε να μην λεγεται καν ετσι μιας και δεν εχει τοση σχεση οση το ΙΙ με το Ι πχ και να ειναι ολοι ευχαριστημενοι γιατι ενω ειναι ενα πολυ καλο κομματι ολοι μπαινουν στο τριπακι να το συγκρινουν με τα αλλα 2 :slight_smile:

Συμφωνώ, αν και δε με ενόχλησε τόσο όσο στο st anger.

Ποτέ, αλλά παλιά τα κομμάτια τους δεν επαναλαμβανόταν, όπως στο st anger.

Απάντησα πιο πάνω, check Load/Re-Load.
Bleeding Me ας πούμε.

E ναι ρε παιδί μου αλλά το θέμα είναι και πως σου κάθονται στο αυτί. Στο load/reload υπάρχει καλύτερη παραγωγή, και γενικά εμένα δεν με έφτασε κανένα κομμάτι ποτέ στο σημείο “θέλω να πατήσω next αλλά άσε να ακούσω μπας και”.

Άλλο το θέμα ήχου/παραγωγής.
Σε δομή κομματιών αναφέρθηκα εγώ.

Ναι το κατάλαβα. Αλλά στο ότι σε κουράζουν τα κομμάτια του ενός δίσκου ενώ του άλλου όχι μπορεί να παίζει ρόλο η παραγωγή… Άσε που στο load/reload δεν είναι σε όλα τα κομμάτια αυτή η δομή, ή δεν είναι όλα τα κομμάτια 7λεπτα - 8λεπτα. Παίζει ρόλο κι αυτό.

Ασχετο, αλλά είμαι απαράδεκτος που δεν έχω πάρει τα Reload & Metallica ακόμη…
Το 1ο θα το τσιμπήσω από Media Markt (10?) , το άλλο…όταν έχω περισσότερα…

Γενικά ρε γαμώτο, ούτε στο νετ δεν βλέπω Metallica προσφορές.

Τι ειναι οι Metallica ρε ? Maiden ? :stuck_out_tongue:

Aφηστε ησυχο το St.Anger οι υπολοιποι ε !

Σίγουρα, ειδικά στο Load έχει κάμποσα 4-5λεπτα κομμάτια.
Τότε τους κατηγόρησαν ότι γράφουν εμπορικά hitάκια! :lol:

Και στο St. Anger πάντως 5 από τα 11 κομμάτια παίζουν μεταξύ 5 και 6 λεπτών.

Γενικά το St. Anger αλλιώς το αντιλαμβάνεται ένας μη οπαδός των Metallica (συνήθως το βρίσκει σκατά), αλλιώς ένας οπαδός (συνήθως το βρίσκει από σκατά έως μέτριο με κάποιες καλές στιγμές και χάλια παραγωγή) και αλλιώς κάποιος που έχει μια πιο βιωματική σχέση με τη μπάντα.

Φυσικά δεν διατείνομαι ότι όσοι ανήκουν στην τρίτη κατηγορία (όπως εγώ) έχουν δίκιο. Ίσα ίσα, όσοι ανήκουν στις δύο πρώτες κατηγορίες αυτό που ζητάνε από τους Metallica (και τους κάθε Metallica) είναι καλή μουσική και αυτή είτε δεν την βρήκαν στο St Anger, είτε τη βρήκαν αλλά θαμμένη κάτω από μια άθλια παραγωγή.

Κοίτα, εμένα με κουράζει η παραγωγή στο st anger. Δεν μπορώ να κάτσω να τον ακούσω σερί τον δίσκο. Πέρα από αυτό, οι υπόλοιπες γκρίνιες είναι για το πόσο καλύτερος θα μπορούσε να είχε γίνει ο δίσκος αν δεν είχε βγει εκείνη την περίοδο (αν πχ ήταν στην θέση του death magnetic).

Στο Kill 'Em All :stuck_out_tongue:
Αλλά με πρόλαβαν ήδη… και στο Load π.χ. Wasting my hate (τι κομματάρα…).

Και επειδή πολλοί συγκρίνουν το The Unforgiven III με τα προηγούμενα, κατά τη γνώμη μου κακώς γίνεται αυτό, αφού η μόνη σύνδεση είναι ο τίτλος και κάποιοι στίχοι. Αλλά η σύγκριση μπορεί να γίνει ως προς τα προηγούμενα μπαλαντοειδή τραγούδια τους γενικά. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το ΙΙΙ είναι κορυφαίο και μουσικά και στιχουργικά. Και η ιδέα της εισαγωγής πρωτότυπη (για Metallica).

Τελικά δισκάρες όπως τα Master of puppets και Load βγαίνουν μια φορά… :roll:

• 1 Απο τα καλυτερα τραγουδια του δισκου!!!