Μetallica

Και μιας και αναφέρθηκε και το hammer πριν, υπήρχε μια εποχή που τον ψήφιζαν σαν τον καλύτερο ντράμερ. Έχω τεύχος του 1992 με το δημοψήφισμα του 1991 και το λέω.

4 Likes

Νομίζω το Download που έπαιξαν χωρίς αυτόν με κορυφαίους ντράμερ να γεμίζουν τα παπούτσια του ήταν ένα καλό δείγμα.

Τεχνικά άριστα αλλά τα περισσότερα κομμάτια φαίνονταν «μπουκωμένα» με μόνιμο double bass και παραφορτωμένα γεμίσματα.

Είναι σημαντικό να δίνεις στα κομμάτια χώρο να αναπνεύσουν, ειδικά όταν έχεις ένα Hetfield στη ρυθμική που είναι μαέστρος και δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο να τον υπερκαλύπτεις

ΥΓ Επίσης μην ξεχνάμε ότι βγάζει 2.30 ώρες στο σανίδι με εναλλαγές στο σετ. Στα 60 του σχεδόν. Ναι, απλοποίησε το παίξιμο του, αλλά «δοκιμάζει» τον εαυτό του αλλιώς

5 Likes

Με δυο λογια, γαμαει ο Λαρς :stuck_out_tongue:, απλως ειναι ωραιο να το αναλυουμε κιολας :smiley:!

4 Likes

Φαντάσου να έβγαινε τώρα ένα αντίστοιχα καλό Black Album τι θα λεγόταν, που μην κοροιδευόμαστε, ακόμη και τώρα πατάει κάτω σε παραγωγή και ήχο σχεδόν τα πάντα.

Μια από τις αγαπημένες μου σκέψεις, είναι όταν βλέπω live απ’την Hardwired tour, να σκέφτομαι και να προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στη θέση ενός υποθετικού θεατή που πάει να δει τους Metallica επειδή κάποιος τον τράβηξε και να βλέπει τέσσερις 55ρηδες να παίζουν. Πχ, βάζω το Orion απ’το Τορίνο και σκέφτομαι “Τι μπορεί να σκέφτεται κάποιος casual που απλά έτυχε να βρίσκεται εκεί”, ψιλοκουλό αλλά κάνω simulation στο μυαλό μου και περνάω καλά :stuck_out_tongue:

3 Likes

Τωρα ειδα αυτο που ποσταρες λιγο πιο πανω με το Μαστερ και τις φωνες :joy:

Εννοειται. Η παραγωγη το ανεβασε επιπεδο. Σημειο αναφορας ακομα και σημερα, τριαντα χρονια μετα.

Ειναι καποιες λιγες μπαντες που δικαιωνουν αυτους που τραβιουνται απο καποιους αλλους να πανε να τις δουνε. Metallica και Pearl Jam ειναι αυτοι που ερχονται πρωτοι στο μυαλο. Υπαρχουν κι αλλοι, οπως ο Springsteen (παρεμπιπτοντως, οι τρεις συγκεκριμενοι εχουν το τεραστιο καλο οτι αλλαζουν καθε βραδυ το setlist). Ολους αυτους τους μεγαλους, οταν τους βλεπεις, μπορεις να συνειδητοποιησεις το μεγαλειο τους ακομα κι αν δεν ειναι στις αγαπημενες σου μπαντες.

5 Likes

Ε ντάξει μωρέ, και οι συνθέσεις δεν ήταν τόσο κακές…

1 Like

Ηταν τρομερες, αλλο ειπα παλιομουχριτσα :stuck_out_tongue:

4 Likes

Η γνώμη του Dave για το αν είναι καλός drummer ο Lars. Πίσω στο 2007.

21 χρόνια μετά ήρθε η εκδίκηση πουστη κοντέ :joy:

Πω πω εκλαψα… Με το που μπαινουν τα τυμπανα απλα PTSD ε

1 Like

Δεν το χω ξαναδει αυτο ε.
Near death experience το St. Anger λεει.
Ισως η καλυτερη περιγραφη.
Αν δεν το εβγαζαν, θα διαλυονταν.
Ειναι ωραιος τυπος ο Τζεημς οταν μιλαει για την ζωη.
Πως δεν βαζει τα κλαματα εκει που λεει για τη μανα του.
Νομιζω ο πρωτος στιχος που εγραψαν μετα το St. Anger ειναι και ολοκληρο το Death Magnetic.
Death Is Not The End απο το “new song” που αποτελεσε τον κορμο του End Of The Line.

5 Likes

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη… πρόσφατη ή απλά βγήκε πρόσφατα στο γιουτιουμπ;

Σχετικά με τη μάνα του, μετά από τόσα χρόνια και έχοντας εκφράσει μέσα από τραγούδια το όλο θέμα, το βλέπει και ο ίδιος αλλιώς πια. Από την άλλη, αυτά τα βιώματά του στα πρώτα 18 χρόνια είχαν επίδραση στη μετέπειτα ζωή του και στις καταχρήσεις και εθισμούς. Ευτυχώς που καταφέρνει κάθε φορά να τα ξεπερνά και έχει και τη Φραντσέσκα στο πλάι του, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα ριφ και τραγούδια του για πολλά ακόμα (ελπίζω) χρόνια.
Αν δεν είχε περάσει περίεργες φάσεις, ίσως να μην αντλούσε τόση έμπνευση για τα τόσα τραγούδια που έχουν βγάλει.

2 Likes

Απο την εικονα που βλεπω πρεπει να ειναι δεκαετιας περιπου. Φαινεται νεος ο Τζεημς σε σχεση με σημερα.

Ναι, αυτό παρατήρησα κι εγώ.

Για προωθηση Death Magnetic φαινεται, αρα γυρω στο 2008 την κοβω την συνεντευξη

Αλλα με το μηκος του μαλλιου, μπορει να ειναι και 2009, να ψαξετε να βρειτε οι πιο καμμενοι τα live της εποχης απο Γαλλιες και Μεξικα και Καναδαδες να μας πειτε μηνα και χρονο που ειχε τοσα εκατοστα στο μαλλι του!

1 Like

35 χρόνια :metal:

11 Likes

Κλειδωστε το :stuck_out_tongue:

2 Likes

Χρόνια πολλά στο MOP μιας και το είδα τώρα.

Απλά πέρασα να γράψω τα 3 αγαπημένα μου τραγούδια από Metallica.

• For Whom The Bell Tolls
  • Welcome Home (Sanitarium)
  • Enter Sandman
2 Likes

:heart_eyes: από τα αγαπημένα μου των Μεταλλικα

Χρόνια πολλά στο MoP

2 Likes
2 Likes