ναι ναι πέτυχες τον τύπο που γκρινιάζει για την παραγωγή του τζάστις !
Υ.Γ. οι Thin Lizzy τεράστια επιρροή Het και Cliff - και όποιο άλλο group έχει δισολιές!
ναι ναι πέτυχες τον τύπο που γκρινιάζει για την παραγωγή του τζάστις !
Υ.Γ. οι Thin Lizzy τεράστια επιρροή Het και Cliff - και όποιο άλλο group έχει δισολιές!
ρε αντε πανε ακου παντερα
Γαμώ το Enter Sandman.
Σκεφτόμουν “πάλι το Sandman ρε γαμώτο;”
Βλέπω το video “ναι ρε πούστη γάμησε”
είμαι καλά γιατρέ;
Same here motherfucker!
Πω ρε πούστη θέλω να πάω σε συναυλία. Ακούγεται λίγο μπουκωμένος ο ήχος της κιθάρας ή είναι ιδέα μου?
Εγω παλι σκεφτομουν “παλι το Sandman, απλα δεν το ανοιγω”
Μετα ειδα το ποστ σου και λεω α ας το τσεκαρω τοτε.
Τελικα ηταν 5 λεπτα βαρεμαρας και υπνου.
Ωραια σκηνοθεσια, μεχρι εκει.
Sorry για το κακό που σου έκανα
One word: Walmart. The mega-retailer stocked six vinyl reissues of Metallica albums beginning on January 29, and shoppers were all too happy to indulge in a bit of nostalgia
Ok, βγάζει νόημα τωρα
3:36 Κερκ
Καιρό είχα να το ακούσω σε στουντιακο ρυθμό
Παρτε δωρακι για την Κυριακη σας, ειδικα για οποιον ξερει τι εστι Larnell Lewis.
Μερικες φορες εχει ενδιαφερον να μιλαμε για μουσικη και εξω απο το καφενειακο κλιμα του μεταλ χαμμερ circa 1997 “Lars is a bad drummer”
Ο ιδιος ο Λαρς εντωμεταξυ αν τον βαλεις να δει το βιντεο θα πει “αντε ρε τα εκανα εγω αυτα στο Sandman?”
Ωραίος τύπος φαίνεται ο Lewis και μάλλον φοβερός μουσικός απ’οσα φαίνονται στο βιντεο (δεν θυμάμαι να τον έχω ξαναδεί κάπου btw). Έχασε το σκάσιμο μετά την παύση 1-2 λεπτά πριν το τελος αν το θυμόταν και αυτό θα ήταν φοβερά εντυπωσιακο.
Ο Λαρς είναι ένας ντράμερ ο οποίος αυτά που παίζει τεχνικά είναι αρκετά απλά, άλλοι πιο τεχνικοί ντράμερ μπορούν να τα παίζουν ισιωνοντας τα γυαλιά τους και δένοντας και τα κορδόνια τους αν χρειαστεί. Αλλά εγκεφαλικά είναι ένας πανέξυπνος ντράμερ, φοβερός συνθέτης και με φοβερή μουσική αντίληψη για το τι χρειάζεται το κάθε κομμάτι κάθε στιγμή. Και ένας ντράμερ που το παίξιμο του εξυπηρετεί 100% αυτό που χρειάζεται η κάθε σύνθεση και το κάθε ριφ, είτε αυτό είναι groove είτε επιθετικότητα είτε χτισιμο έντασης κτλ. Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο περισσότερο εκτιμαω το φαινόμενικα απλό αλλά πολύ δουλεμενο παίξιμο του.
Από το Kill em all μέχρι το black έχει κατακόρυφη βελτίωση και όσο περνάγαν τα χρόνια έβαζε όλο και περισσότερες μικρές απολαυστικές πινελιές στα κομμάτια. Δεν είναι τεχνικός ντράμερ, αλλά έχει μυαλό και προσωπικότητα στο παίξιμο του. Και σε μια εποχή που πάρα πολλοί ντράμερ ακούγονται τεχνικοί μεν αλλά ανεμπνευστοι, 100 φορές προτιμάω Lars από την μεγαλη πλειοψηφία των ντράμερ εκεί έξω.
Btw τα καλύτερα τύμπανα του για μένα από τη δισκογραφία τους τα έχει παίξει μάλλον στο Load, το οποίο είναι γεμάτο από αυτές τις μικρές πουτανιες του Lars!
O Lars έχει μουσικό αυτί που πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από την τεχνική.
Π.χ. το fill στο Sad But True δεν είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιδραστικά fill στο μεταλ.
Προσωπικά, βρίσκω πιο δύσκολη την απλότητα σε ένα drummer. Να μην επισκιάζει, αλλά να αναδεικνύει ένα τραγούδι. Σε αυτό ο Λαρς είναι εκ των κορυφαίων.
Επίσης, δε νομίζω πολλοί να έχουν να πουν οτιδήποτε για το τι βγάζει ο Lars στο στούντιο. Live δεδομένα έχει απλοποιήσει το παίξιμο του (με ελάχιστα double bass πλέον) και εν πολλοίς έχει “ταϊσει” ο ίδιος την κριτική που δέχεται λέγοντας ότι έχει σταματήσει να κάνει practise από το Black Album και έπειτα.
Μπορεί να μην είναι Lombardo, Duplantier ή Haake, αλλά είναι ίσως ο καλύτερος drummer που θα μπορούσαν να έχουν οι Metallica. Και ο “χειρότερος κορυφαίος drummer” είναι καλή περιγραφή.
Σιγουρα για μενα, οχι ισως.
Όταν έπρεπε να παίξει για να βγάλουν τον καλύτερο (για χάριν ευκολίας το λέω) metal δίσκο έπαιξε, όταν έπρεπε να παίξει για να δείξουν πόσο καλοί βιρτουόζοι είναι έπαιξε, όταν έπρεπε να παίξει για να βγάλουν το μεγαλύτερο τους δίσκο με την καλύτερη ever παραγωγή έπαιξε, όταν έπαιζε live x2 speed τα κομμάτια έπαιξε, όταν στα 55 του έκανε step up (μαζί με τον Κιρκ) και κάναν το καλύτερο tour τους επί μια 20ετία έπαιξε, γενικά ο Lars είναι άπαιχτος. Από τους μεγαλύτερους μουσικούς και συνθέτες και τυπάρες, και είναι και γαμάτος γιατί τους έχει γράψει όλους εδώ και 40 χρόνια και είναι στην κορυφή. Ε και το ότι έσωσε τον Hetfield και κατ’επέκταση τους Metallica είναι ένα συν που δεν του το δίνουμε συχνά…