Metallica>Maiden γραπτή παραδοχή
πουθενα
εχετε θεμα μεγαλο τελικα
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες
Ουτε DM δεν εχεις προλαβει καημενε
Μερικα μικρά σχόλια για κάποια από τα σχόλια που διάβασα.
Ρολιστας ο Kirk ? Χαχαχαχα γελάει όλη η σκηνή του Bay Area ( συν ότι το βασικό ριφ του υπεργνωστου, υπερ-περυχημενου Enter Sandman το έγραψε ο Kirk και ο Lars το άλλαξε - είχε κακοφανει σε κάποιους όταν βλέπαμε τα βιντεακια από HTSD τον Lars να δίνει οδηγίες στον kirk , αλλά έχω την εντύπωση ότι το έκανε σχεδόν πάντα με εξαιρέσεις).
Ο Cliff τους έδειξε πως να γράφουν αρμονίες (Het είχε ήδη κάνει μαθήματα πιάνου) και τους έβαζε να ακούν πανκ και κλασική μουσική συν τους βλάχους τους Skynyrd. Εεε κάπου γούσταρε περισσότερο ο Het , κάπου ο Lars και κάπου ο Kirk.
Lars το μυαλό, Het η ριφφομηχανη, Cliff ο ιδιαίτερος και διαφορετικός ( San Francisco motherfuckers) , Kirk η ήρεμη δύναμη που συνδυάζει κατά τα καιρούς τα άλλα 3 στοιχεία.
Να συγκρίνουμε τι βλέπουμε στην Ελλάδα για να καταλάβουμε πόσο τεράστια μπάντα είναι οι Metallica στην Αμερική γαμει ( Lars έχει παίξει τεράστια μπάλα για το legacy της μπάντας και ναι ακόμη και με τα κατσαρολικα του St. Anger - ίδιο ταμπούρο είχε και στο i disappear , ίδιο ταμπούρο έχουν χρησιμοποιήσει και οι Lamb of God και οι Deftones κτλ).
Συνεχίστε.
Ειχα την εντυπωση οτι απο αφεντικο προς υπαλληλο λεγονται “εντολες”.
Εντολή είναι να αγοράζεις τα δισκάκια τους που τα έχουν ηχογραφήσει με τα βαμμένα μαύρα νυχάκια τους.
Εγώ το είπα περί ρολίστα και κανονικά θα έπρεπε να το γράψω “ρολίστας” για να καταλαβαινόμαστε και να μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαινόμαστε…
Metallica χωρίς Kirk θα είχαμε, χωρίς James και Lars… να τον χτυπάμε αλύπητα κάτω δεν θα είχαμε
Σκηνή του bay area δεν θα είχαμε χωρίς τον Kirk .
Συμφωνώ ότι τα masterminds είναι ο James και ο Lars αλλά όλοι μας πολλές φορές υποτιμούμε τον Kirk - έχει βοηθήσει λιγάκι και ο ίδιος βέβαια σε αυτό.
Έλα μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε
Όλος ο κόσμος του ξέρει από το Black album.
Load reload μια τρίχα από αυτό.
Είναι τυχαίο που ακόμα κάνει τις
πιο πολλές πωλήσεις απ όλα?
Πάρα πολύς κόσμος ξέρει τα 4 (άντε 5) μεγάλα χιτ του black album και κάποια ακόμα παλιότερα κομμάτια τους που είχαν μεγάλη προβολή ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά στο παρελθόν (master of puppets, one τα πιο χαρακτηριστικά)
Λιγότερος, αλλά όχι λίγος, κόσμος ξέρει χιτ των load-reload-garage πχ bleeding me, fuel, memory remains, whiskey in the jar κτλ
Ελάχιστος κόσμος πλην των μελών του φαμιλυ άντε και μερικών ακόμα rockers-metalheads νομίζω ξέρει τα χιτ των δίσκων από το st anger και μετα- ή ιδέα μου είναι? Με εξαιρεση ίσως το moth into flame που ίσως και λόγω lady gaga πήρε λίγο παραπάνω προβολή. Που και πάλι δεν νομίζω να το ξέρουν και πολύ εκτός ροκ/μεταλ. Μιλώντας για την Ελλάδα πάντα, δεν ξέρω πχ στην Αμερική πόσο ακούγονται στο mainstream κοινό
Μαλλον δεν τα ξερεις καλα. Θα τα μαθεις εδω μεσα
Υπεραπλούστευση είναι το ότι έγιναν μεγάλοι “τότε” (όπου τότε το επιχείρημα του καθενός για Justice, Black Album, Load κοκ). Ήταν διαδικασία, όχι στιγμή. Μεγάλωσαν επειδή το ΚΕΑ γέννησε ένα ιδίωμα, αλλά περιόδευσαν όσο καμία άλλη μπάντα της εποχής τους για να το προωθήσουν. Μεγάλωσαν με το RTL και έχτισαν ένα πιστό fan base που τους έκανε να παίξουν στο Day on the Green στη γενέτειρα τους.
Μεγάλωσαν με το MoP και την περιοδεία με τον Ozzy. Μεγάλωσαν με το One και το Justice που ξεπουλούσαν αρένες.
Μεγάλωσαν με το πιασάρικο ΤΒΑ αλλά και τις επιμέρους κινήσεις τους (περιοδεία με GnR, ατελείωτο τουρ).
Μεγάλωσαν και με το Load και με ότι ακολούθησε.
Σήμερα οι Metallica είναι πιο μεγάλοι από ότι ήταν το 1991 ή το 1996. Και σε 2-3 χρόνια θα είναι πιο μεγάλοι από ότι είναι σήμερα.
Ηλικιακα;
Κράτα το αυτό σαν επιχείρημα, μπορεί να σου χρειαστεί σε μελλοντικές συγκρίσεις.
Καθόλου ειρωνικά! Το επιχειρηματικό μυαλό του Ulrich το έχουν ελάχιστοι!
Οι Metallica έγιναν τεράστιοι εκτός μεταλ με το Black Album, απλά μαθηματικά να το πάρεις κανένας άλλος δίσκος τους δεν πούλησε τόσο ή εξακολουθεί να πουλάει τόσο. Το Load σίγουρα μπήκε δυναμικά τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας αλλά με τίποτα δεν πλησίασε το προηγούμενο.
Σε χιτάκια ακόμα να το πάμε αν βάλουμε ότι το Black Album έχει τα Sandman, Nothing, Unforgiven θα έβαζα και τα Sad But True και Wherever I May Roam, τα επόμενα 2 έβγαλαν χιτάκια με το σταγονόμετρο, ουσιαστικά στο MTV εκείνη την περίοδο μόνο το Until It Sleeps έπαιζε συχνά, στις αρχές έστω, γιατί μετά χάθηκε κι αυτό.
Κλεμμένο είναι το σαντμαν πάμε παρακάτω
Σίγουρα αυτή την στιγμή είναι πιο γνωστοί από το 91 , αλλά άμα δεν ήταν το 91 θα ήταν μια μπάντα όπως πολλές άλλες στο metal.