Μetallica

Εδω συζητάμε τα αυτονοητα και προσπαθει το φαμιλυ να μας πει την δικια του ιστορια γιατι ετσι.
Θα μπορουσα ανετα να πω οτι το συγκεκριμενο θρεντ απο την αρχη μεχρι το τελος και ολες οι συζητησεις και τα επιχειρηματα ειναι σαν να βρισκεσαι στη

Πραγματικα δεν ξερεις τι σου ξημερωνει. Φοβερο!!!

1 Like

Σε φάση Ghost;

3 Likes

Αυτό ήταν έμπνευση για το Sanitarium οπότε μια χαρά σχέση έχουν οι συζητήσεις και τα επιχειρήματα…επόμενος

1 Like

Εδω είμαστε
Edit: για όποιον δεν γνωρίζει ο τραγουδιστής είναι μεγάλη μορφή της punk σκηνής ήταν στους Black Flag και στους Circle Jerks

8 Likes

Με εβαλες στη θεση μου δικε μου.

Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο :metal: :fire: :skull:

2 Likes
2 Likes

Απλα επος η διασκευη αυτη.

1 Like

Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά οι Metallica να διασκευάζουν Garbage δεν το λες και αναμενόμενο

2 Likes

Μετα απο Nick Cave, Blue Oyster Cult και Bob Seger απο το 1998 δεν το λες κι αναπαντεχο… αλλα δεν το λες και ειδηση αφου ειναι απο το Bridge School Benefit του 2007 :stuck_out_tongue:

Εδω ολο το σετ, με Dire Straits, Nazareth, Disposable Heroes και μερικα ακομα

Πιο αναπαντεχο θα ελεγα οτι ηταν το 2015 που τραγουδησε με την κορη του Adele :stuck_out_tongue:

2 Likes

Καλοκαιρι 1993, προς το τελος της περιοδειας για το Black Album που κρατησε 3 χρονια αν βαλει κανεις και το τριμηνο το καλοκαιρι του 1994 (τα πρωτα 2 χρονια 1991-1993 ηταν γεματα). Ενα μηνα πριν την τελευταια συναυλια για το 1993 στις 4 Ιουλιου στο Βελγιο και 3 βδομαδες πριν την πρωτη τους εμφανιση στην Αθηνα, επαιξαν στο Milton Keynes της Αγγλιας :

Και ενα χρονο μετα, το τελος μιας εποχης. Το σκελος του 1994 ηταν η τελευταια φορα που επαιζαν σε στανταρ κουρδισμα οι Metallica, ενω ο Λαρς ειχε ηδη αλλαξει το drum kit του και σε κουρδισμα και σε πληθωρα, αφου αφαιρεσε καποια τομ για να ειναι πιο κοντα τα πιατινια και να μην κουραζεται πολυ. Περιοδεια αποκλειστικα σε ΗΠΑ και Καναδα (η πρωτη συναυλια της περιοδειας στην Κερκυρα) , και πρεμιερα του God That Failed live, ενα απο τα ελαχιστα τραγουδια του δισκου που δεν ειχαν παιξει ακομα στην περιοδεια για το Black. Απο το Woodstock, με 300 χιλιαδες φανς και FUCK YOU, BREADFAN:

5 Likes

Πραγματικά στο tour αυτό πήγανε να παίξουν όπου υπήρχε χώρος, άπειρα respect

2 Likes

Ένα ημιτόνιο κάτω κουρδιζαν και για την φωνή του James αλλά και λίγο αργότερα λόγω του Load

Μιας και μιλάτε για κουρδίσματα,
Όποιος ξέρει σχετικά με τραγούδι/φωνή… είναι τόσο δύσκολο να ακολουθήσει ο James το κούρδισμα του δίσκου;
Και δεν αναφέρομαι στους παλιούς δίσκους που σίγουρα από τότε έχουν αλλάξει και οι ανάσες και η χροιά… αλλά ακόμα και στα τραγούδια του DM και HTSD είναι πάλι πιο χαμηλά κουρδισμένοι στο live

Βέβαια γίνεται επιλογή ενός κουρδίσματος θα μου πείτε… δεν γίνεται να αλλάζουν συνέχεια μέσα στο live (ίσως και να το απάντησα μόνος μου :laughing:)

1 Like

Χωρίς να έχω ιδέα από τεχνικές λεπτομέρειες και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, ξεκάθαρα ναι. Όχι δύσκολο, ακατόρθωτο. Η ερώτηση που έχω εγώ, είναι γιατί ενώ έχει βρει το κόλπο να βάζει καφρίλα στην φωνή του στο Fight Fire With Fire και κατ’εμέ να το λέει καλύτερα από ότι και στον δίσκο, γιατί δεν κάνει το ίδιο και στα Creep και Ride και ακούγονται παράταιρα όσον αφορά την φωνή?

Εννοείται ότι αλλάζουν κιθάρες για αυτόν τον λόγο συνέχεια στο live. Όσον αφορά τραγούδια του DM και του HTSD συγκεκριμενα, εμένα παντού φοβερός μου ακούγεται στο live, δηλαδή στην σωστή τονικότητα και οκτάβα. Κάποιο παράδειγμα?

Να πω κι εγώ ό,τι καταλαβαίνω με μηδέν μουσικές γνώσεις, ό,τι έχω καταλάβει μόνος μου παίζοντας κιθάρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κομματιών είναι σε στάνταρ κούρδισμα στους δίσκους, με εξαιρέσεις μερικά τραγούδια (Thing That Should Not Be, Sad But True) στα πρώτα album, ενώ στα Loads και το St. Anger κουρδίζουν σε πάρα πολλά πιο χαμηλά. Και στο HTSD σε κανονικό κούρδισμα είναι όλα (απ’ότι ακούω) γιατί αυτό είναι το “σωστό” να βάλεις στο δίσκο, άσχετα αν κουρδίζεις χαμηλότερα στα live.

Στα live επειδή δεν μπορεί να πιάσει τη φωνή ο James για 2 ώρες, κουρδίζουν half step down, δηλαδή ελάχιστα πιο χαμηλά για να μην αλλοιώνεται ιδιαίτερα το τραγούδι και να μπορεί να πιάσει ο James τη φωνή. Το ερώτημα είναι, αν κάνουν και τα άλλα κουρδίσματα half step down για να έχει “ροή” η συναυλία ή αν τα αφήνουν όπως είναι, αλλά δεν το ξέρω αυτό. Νομίζω πάντως πως μέχρι και στο Seattle έχουν κουρδίσει half step κάτω. Άποψή μου, το half step down ακούγεται πολύ καλύτερα απ’το standar tuning, αλλά αν βάζεις το κανονικό κομμάτι να παίζει στα αυτιά σου στο background ενώ παίζεις, είναι πολύ ενοχλητική (προφανώς!) αυτή η διαφορά.

Τώρα για τις κιθάρες που αλλάζουν, προφανώς τις αλλάζουν και για τα κουρδίσματα, αλλά και για το πως είναι σεταρισμένες, τι ήχο θέλουν να βγάλουν στο τραγούδι κλπ, δεν είναι αποκλειστικά για το κούρδισμα δηλαδή.

2 Likes

Εννοείται είναι φοβερός, το σχόλιό μου έχει να κάνει μόνο το ότι δεν τραγουδάει το ίδιο “ψηλά” με το δίσκο.

Δυστυχώς δεν έχω συγκεκριμένο παράδειγμα… βάλε οποιοδήποτε τραγούδι του HTSD να το ακούσεις από το δίσκο και στο καπάκι βάλε το ίδιο σε κάποιο live. Είμαι σίγουρος ότι στο live παίζουν πιο χαμηλά κουρδισμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=pabQ4SdQR8I

πολύ τίμιο bootleg

1 Like

image

Δεν ξέρω τι είναι πιο σοκαριστικό, ο Kirk με σβάστικα ή ο James με κουρδιστό πορτοκάλι! ΛΟΛ

O Kirk με σβάστικα, προφανώς, τι φάση κι αυτός, για statement το πέρασε; Κι ένας άνθρωπος δίπλα του δεν βρέθηκε να του πει τίποτα;

1 Like